Inlägg

Inlägg som Raven6z har skrivit i forumet
Av Raven6z

Säger tyvärr också som alla andra. Det är inte mer än ok just nu och blir det inte riktigt spännande snart så kommer jag nog sluta titta.

Av Raven6z

Jag betalar med pengar jag tjänar genom att jobba hårt. Att läsa till civilingenjör på heltid samt att jobba 12*2 timmar varannan helg är jobbigt. Men man får bra betalt och har råd att köpa vad man vill.

Och nej, självklart inte second hand.

Av Raven6z

På väg hem från skolan och det är rätt kallt så det blev lite varmare höstkläder idag:
Vita Gucciskor.
Vita Lacostestrumpor.
Mörka kostymbyxor från Tiger.
Vitt bälte från Louis Vuitton.
Mörkblå tröja från Diesel.
Mörkgrå långärmad skjorta från Hugo Boss.
Svart jacka från Prada.
Grön/svart/röd halsduk från Gucci.
Svart väska från Prada.

Edit: Blev lite väl svårt att ta en bild utan spegel.

Av Raven6z

Är det någon som har en bra guide för att ställa in XBMC så att den klarar 1080p? Jag har relativt stora problem med eftersläpningar och liknande. 720p fungerar oftast perfekt men kan bli problem ibland.

Kör senaste Nvidia betan och VDPAU är valt i XBMC (kan man kontrollera så det verkligen är på?) men ändå så är det segt.

Av Raven6z

Jag tyckte att det var rätt ok förutom det konstiga skärm-läget när man körde splitscreen. Usch.

Av Raven6z
Citat:

Ursprungligen inskrivet av davyp3
Hade du gjort något speciellt för att han skulle kunna misstänka dig?

Självklart inte. Det var en sån där "vi har allt i hela världen och det kostar ingenting"-butik på Tulegatan som jag och min flickvän fick lust att gå in i på vägen hem för att kolla vad de hade för konstiga saker.

Vi gick en runda i affären och hade kul åt alla skumma saker och på vägen ut, precis vid dörren, hade en av ägarna ställt sig och ville se i min flickväns väska. Eftersom det inte handlade om mig och jag inte var helt säker på hur lagen var så tillät vi henne att titta i väskan.

Av Raven6z

Anställda vill kolla i väskan?

Hej!

Hur är det egentligen med affärer och väskor i Sverige? Kan personal kräva att man öppnar sin väska? Om inte, får de hålla kvar en till t.ex. en väktare kommer och får de i så fall titta? Gör det någon skillnad om "larmet" vid dörren har gått?

Anledningen till att jag frågar är självklart inte att jag snattar saker utan att jag tycker det är extremt irriterande när folk jag inte känner vill rota i min väska där jag har allt från viktiga papper till laptop.

Om jag bara visste mina rättigheter hade jag bara gått förbi och sagt nej om någon frågade men det känns inte värt bråket om man inte vet vad som gäller.

Av Raven6z

Betala för att tjäna pengar... Känns sådär halvseriöst va?

Av Raven6z

Som de andra säger så är timlönen rent ut sagt kass... Jag skulle undvika det.

Av Raven6z
Citat:

Ursprungligen inskrivet av minibite3
Om du blir upprörd av att folk ställer frågor, bör du fundera på om du har aggressionsproblem. Försök diskutera det istället och komma fram till en lösning där båda parterna lämnar diskussionen nöjda

Suck. Jag tänker inte ens dignifiera det där med ett svar. Men det är bra att du förstått att du hade fel.

Av Raven6z
Citat:

Ursprungligen inskrivet av minibite3
Vad mitt problem är? Hmm, ingenting? Jag klagar inte, bara undrar om socialen kan hjälpa mig och ifall det är tillräckligt med anledning. Men jag har redan fått svar på den frågan. Det jag undrar är vad ditt problem är?

Förstår du inte ens att folk blir upprörda när du vill be socialen om hjälp för att få en billig lägenhet när MÅNGA andra i VÄRRE situation än dig har problem med att ens få tak över huvudet?

Jag känner som sagt MÅNGA på KTH som inte har möjlighet att bo hemma eftersom de har flyttat hit och har stora problem att hitta någonting som inte är på tok för långt bort från stan som de dessutom har råd med. Hade de fått ett förstahandskontrakt för 4000kr så de slapp flytta omkring hela tiden och bo hos kompisar när det krisade hade de jublat av glädje; och då är det fortfarande dyrare att leva i Stockholm rent allmänt.

Socialen är till för människor som har grava problem att klara sig. Inte bortskämda ungdomar som inte har lust att bo kvar hemma men vill ha kvar all lyx i sin vardag och inte offra någonting.

Av Raven6z

Herregud. Jag betalar 5000kr/månad för min lägenhet inkl. el, bredband och dylikt. På detta kommer sedan försäkringar, mobil, SL-kort och så vidare. Cirka 2000kr/månad på mat.

Jag tar fullt studielån och studiebidrag och får därför runt 8000kr/månad samt lite extrajobb så jag får väl 2000kr extra i månaden. Vi ligger alltså på samma nivå och jag har ändå råd att köpa ny dator lite då och då och så vidare.

Vad är ditt problem egentligen? Det är bara att inse att om vill ut i det verkliga livet så får man dra in på lyxen. Skippa lägenhet i centrum och skaffa en korridor utanför stan om du vill ha det billigt bara.

Hur tror du alla andra studenter i Sverige lever egentligen? De flesta jag känner på KTH bor antingen fortfarande hemma eller i en korridor och lever på nudlar. Många har även flyttat runt ett antal gånger innan de hittade något bra de kunde bo på i mer än några månader.

Du måste seriöst skämta...

Edit: Stavning.

Av Raven6z

Bra KVM-switch för USB

Hej!

Jag är på jakt efter en KVM-switch som är både snabb och bra med USB-tangentbord och USB-mus. Jag har läst lite omdömen om vissa och många har problem med att det tar några sekunder för USB-saker att bli aktiva på den andra datorn.

En annan sak är att jag HELST vill ha något smidigt snabbkommando för att switcha. Gärna något nära WASD. De flesta verkar använda ett dubbelklick på Scroll-lock och det är inte helt optimalt om man snabbt vill byta, skriva en rad och sen byta tillbaks för att t.ex. fortsätta spela.

Jag har bara behov för att byta mellan två datorer, en Win7 och en Linux, men det är väl inte hela världen om den har uttag för fyra stycken i alla fall.

Priset är inte jätteviktigt men jag vill ju komma undan så billigt som möjligt, speciellt pga. att jag inte kommer använda skärm-uttagen överhuvudtaget.

Några tips?

Av Raven6z

Det går ut på att öppnå ditt "win objective". Kan vara allt från världsherrevälde till att få x antal invånare. Man kan kriga och sådant men det är väl inte precis där fokus ligger. Man ska använda och handla med resurser.

Av Raven6z

Tar jättegärna emot en key...!

justanothermonday [snabel-a] gmail [punkt] com

Bara att byta ut det inom [].

Av Raven6z
Citat:

Ursprungligen inskrivet av iXam
"man su"?

Mjo, just nu gör jag ju så att jag su:ar till rätt användare, startar en ny screen, startar servern, detachar och exitar till min vanliga användare. Detta för alla servrar, alla med olika användare. Men jag vill ju ha allt detta automatiskt när jag startar datorn så jag slipper allt jobb vid en reboot eller ett strömavbrott!

Av Raven6z
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tozzi
Läg in dem som tjänster i cmd. I ventrilo READ ME ska det stå hur man gör. Då behöver du inte logga in för en tjänst ska startas, utan den hoppar igång med windows. "Net start ventrilo" och "net stop ventrilo" för att sätta på / stänga av tjänsten när du lagt till det.

Vi pratar om Linux (närmare bestämt Ubuntu 9.04); detta är inte Windows-forumet. Dessutom är halva grejen att de ska startas som olika users samt på olika screens (alltså behövs kanske något sorts bash-script?), det är just detta jag inte vet hur man ska lösa.

Av Raven6z

Autostart med olika users.

Hej!

Det är så att jag skulle vilja ordna så att så fort min server går igång, alltså utan att jag behöver logga in, så startas ett antal program. Problemet är att jag behöver göra detta från olika users.

T.ex. vill jag att min TF2-server ska startas av tf2-usern på en viss screen med en update först. Ventrilo-servern av ventrilo-usern på en annan screen. Och så vidare.

Hur löser man detta lättast?

Av Raven6z

Kan tyvärr inte hjälpa dig då jag själv inte haft problemet men ett bättre ställe att fråga är:

http://forums-de.ubi.com/eve/forums/a/frm/f/5251042375

Det verkar vara en del som har problemet. Kolla trådarna och använd sök!

Denna kan vara till hjälp?

http://forums-de.ubi.com/eve/forums/a/tpc/f/5251042375/m/3841...

Verkar som spelet har problem med icke engelska tecken.

Av Raven6z
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
TEXT

Ja, precis. Jag tänker på maskiner som dialys och sådant. Min fråga var väl mer:

Hur "svårt" är det att dö egentligen? Om hjärtat stannar/går sönder/ramlar ut så finns det en bypass. Om njurarna ger upp så finns det dialys. Om lungorna mår dåligt finns det <glömt bort vad det heter> och så vidare.

Är det så att infektionsrisken höjs markant om man börjar använda sånt?

T.ex. så ser man ofta på serier att någon behöver ett hjärta "nu"! Kan man inte bara sitta i en bypass tills ett nytt hjärta kommer? Sen om det är två dagar eller tre år spelar ingen roll?

Hur får man igång ett hjärta som stannat helt då?

Om det inte finns några precisa regler över hur länge man gör HLR, defibrillerar och så vidare. Ungefär hur lång tid handlar det om? Är det 10-30 minuter eller är det 60-120?

Går ni runt med beepers? Om inte, hur vet ni att det är ett "blålarm" på gång?

Finns det behov för frivilliga på sjukhus? Vad får man göra i så fall? Jag är intresserad men har aldrig kommit till skott.