Inlägg

Inlägg som samiii har skrivit i forumet
Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt
Tror du på alvar att det inte hade varlit fullt med Virus och Trojaner till Linux om det hade varit det OS:et som var det världsledande?

Svar: Ja det tror jag. Hela arkitekturen i linux är en helt annan. Virus, Trojaner och maskar kan inte spidas på samma sätt. De värsta som kan hända är att skilda användare drabbas. Men viruset skulle inte lika lätt kuna skada delar av systemet.

Fredrik: Frågan vad du kan göra är lite konstig. Kan du Assembler kan du göra precis vad du vill. Då programemrar du hårdvaran. Inte systemet.

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fredrik.
Att ha "stabilt och säkert" som ett argument håller inte. Finns 10000 parametrar som kan innefattas i begreppet. Och utan att vara vetenskaplig kan jag också påstå att mitt Windows är stabilt och säkert. Det var min C-64 också en gång i tiden.

Svara istället på vad du kan göra som inte jag kan göra.

Jag kan använda ett system där jag slipper vara rädd för en massa virus till skillnad från dig. Jag får gratis mjukvara, ja jag kan praktiskt taget klara mig på den mjukvaran fullt ut. Faktum är att jag kan köra program skriven till andra *nix platformar oxå vilket gör att det knappast kan ses som en brist på program. Det faktum att linux bygger på kernel moduler gör att jag kan anpassa mitt system in i minsta detalj. Detta gör att man kan få ett mycket snabbt system.

Jag slipper en massa omstarter (nu kommer du att säga att "jag har inte startat om xp på 2 år", men jag har kört samtliga windows versioner från 95->XP och alla har krashat, man har varit tvunget att starta om hela tiden. Däremot så tvivlar jag på att du har lika lång linux erfarenhet som jag! Man bör ju ha testat båda för att kuna uttala sig, och då menar jag inte installerat det och tagit bort det inom loppet av en vecka. Inte riktigt att testa.)

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MainEgo
Har iaf haft mer bluescreens pga Linux än under 3 veckor än vad jag nånsin haft med windows!

Finns inget sånt som bluescreen i linux! (Bwahahah)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fredrik.

Det här tycker jag är kärnan i hela resonemanget. Linuxentusiasterna pratar om operativsystemet som något helt revolutionerande men i slutändan sitter vi och trycker på samma länkar, tittar på samma information osv alltså gör vi exakt samma sak och gör det på samma sätt.

Snarare är det så att man som Linux hemanvändare kan göra färre saker (spela t.ex. och kom nu inte med fulhacket wine tack.)

Vad sägs om ett system som är stabilt och säkert? Det finns heller inget som säger att man inte kan spela på en linux burk. Destu flera användare destu fler spel kommer att börja göras till linux.

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt
Eller ska företagen lite på en massa "datornördar" runt om i världen ska lösa deras problem.
Detta låter i mina öron helt livsfarligt, snacka om att säkerhetshål kan uppstå...

Just det att linux är open source gör att säkerhets hål upptäcks snabbare. Dessutom har du tillgång till koden så vet du precis vad dit program håller på med! Vad gäller sluten källkod vet du itne ett jota om vad programet innehåller. T.ex. Spyware(windows fenomen)!!!

Vad menar du med att inte lita på "datornördar". Personligen litar jag mer på dessa nördar. Många av desssa är extremt skickliga programmerare. T.ex. Linus torvalds. När han skrev Linux hadde han inte tillgång till dokumentationen (som kosta-r-(de)) om Posix standardens systemanrop. Endå lyckas han göra ett helt *nix os genom att läsa annan typ av unix dokumentation.

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sebastianj
Har du provat Wings3D? Det är väldigt bra på modelering av objekt och uvmappning, men det är det enda det kan, så man använder det i kombination med ett annat 3d-program...

Håller med, Wings3D är ett riktigt kompetent modellerings verktyg.

Av samiii

Vad sägs om att byta bootloader? Grub är bra

Av samiii

Kanske bara jag som lever i föreställningen att Maya är bättre för animationer, medans 3ds max är bra för modellering/spel utveckling? Kan det ligga något i det?

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dj_majm
Att alla virus är hemmaskrivna?

HAHA, dagens bästa

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sparven-a-kanin
Nozzie ja förtjänade inte de där ^^

Vad skulle du då med det du trodde var "msn hack" till?

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sebastianj
Jag har licens på Windows XP, ni vet, en sån där som man inte kunde välja bort...
Och om jag skulle ha ett jobb, så skulle inte 1500 vara så farligt mycket att lägga för att få ett system som jag slipper lägga X antal timmar på. Jag skulle gissa, att om man räknar med en vanlig timlön på tiden det tar att Installera linux(utan att kunna alting utantill) och få det att fungera så är nog XP billigare, speciellt om man redan kan XP. Nu har jag ändå linux, men inte som arbetssystem, utan bara för att just lära mig, och då är det ju ingen skada att lägga tid på det...

Första gången jag installerade Linux, det var RedHat 8 och det tog mig en halvtimme. Då fick jag dessutom med 3 GB gratis mjukvara. Dessutom hadde installationen automatiskt hittat all hårdvara. Alltså inte som i windows där man efteråt måste stoppa i skiva efter skiva med drivers innan allt fungerar. (medveten om att alla inte har samma tur som jag hadde vad gäller att få viss hårdvara att fungera under linux)

Sedan syftade jag mest på att om du behöver hjälp med att installera ett program så bör man årka läsa readme filen. Det tar oftast 3 rader text att brätta hur man bygger ett program. Dvs.

./configure
make
make install

Vilket är betydligt mindre att läsa än ett licensavtal på 3 sidor för att "få" installera ett windowsprogram.

Av samiii

Tycker iaf om sättet att jobba i 3ds max (gmax).

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sebastianj
I ett bra designat OS behöver man inte läsa sig till informationen, det finns inga fördelar med att man ska behöva läsa sig till den, ett bra OS kräver enbart att du gör val som måste göras av dig, och frågar efter dem när det behövs.
Nu när jag har definerat vad jag kallar ett bra OS vra skulle du lägga Linux, *BSD, MacOSX, XP?

Läser du licens avtalen oxå? Dessa långa texter du måste acceptera för att få installera program. Eftersom du är noga med att följa dessa regler och inte kopiera program eller installera samma program på mer än en dator så antar jag att du gör det.

§7 All antydan på innehav av piratkopierat material är förbjudet.

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt
Hur hade datorvärlden sett ut om vi hade haft typ 5 olika OS som var inkompatibla med varandra?
Företag A kör med ett OS.
Företag B kör med ett anat OS.
Företag C kör med ett tredje OS.
Företag D kör med ett fjärde OS.
Företag E kör med ett femte OS.

Det hela handlar inte i första hand om att Windows är större än Linux. Det hela handlar att det var det konsept som vann. Det kunde lika gärna ha varit ett annat OS som tex Linux fast då hade det så illa tvunget kostat pengar.

Att Linux skulle vara lättare än Windows är (ursäkta språket) rent jävla skitsnack.
Jag har installerat Linux nu 3 eller 4 ggr i alla fall.
Varje gång så sitter jag där och ska fixa något enkelt, fattar inte hur man gör.

Sedan när jag sitter där med Linux så börjar jag fundera vad jag ska ha det till. Jag kan inte spela nästan några spel. Jag kan inte sitta med dom program jag vill ha (nej dom finns inte som Linix dist).

Jag kan påstå att Linux på långa vägar inte har den enkelhet som Windows XP har.
Jag kan få snabb hjälp gratis på www.microsoft.com

än Linux är bara strunt. Enda anledningen är att den totala majoriteten sitter med Windows OS och därför tillverkar vitusmakarna till denna plattform.

För det första. Hört nått om *nix varianter? Dvs. Unix, Linux, Mac osX, FreeBSD, QNX osv.... Alla är mer eller mindre kompatibla med varandra. Teoretiskt sett kan man kompilera om många program oberoende plattform. Av alla dessa stora OS är WINDOWS det enda som inte är *nix baserat. (Mac OS börjar bli föråldrat och försvinner nog snart skall ni se). Så kan du Linux kan du igentligen alla de andra platformarna utom: a just det WINDOWS!!!!

Dessutom så klarar många program i linux att spara i de mäst använda formaten i windows. Vad jag vet kan man i Microsoft Word inte spara i Open Office format? VAVAVAVAV?!?!?!!

Windows var inget koncept som van, Unix och windows utvecklades på olika håll under olika tid.

Nästa gång du inte får nått att fungera i Linux kanske du kan besvära dig med att läsa Readme filen? eller kanske göra ett besök på linux.se. Där får jag min snabba hjälp av människor som kan sina saker?

Och sist men inte minst. Nej det är inte bara för att alla har windows som det finns virus till den plattformen. Linux och andra *nix system uppbygnad gör det svårt för virus att både spridas och göra skada. Dels därför att rättigheterna i systemet är strikta.

Sedan vill jag oxå säga till DrRotmos att det inte är någon idé att försöka omvända folk. Gjorde det samma en gång i tiden. Det slutade med att alla mitt i allt ville byta till linux och då fick man börja agera suport avdelning eftersom windows användare verkat mist förmågan att läsa sig till information.

Av samiii

Suse

Av samiii

Re: den står i källan

Citat:

Ursprungligen inskrivet av villewilleysson
Den står i källan ::/

Case is closed!

Men man kommer ju fortfarande åt koden.

Av samiii

finns ju färdiga decoder-kretsar till flera av formaten som du kan använda. Då behöver du bara i princip ha en microcontroller som läser in från SD kortet och matar kretsen med data att spela upp. Sedan kör du signalen genom en digital->analog konverter.

Av samiii

Om man inte kommer åt koden, hur skall då andra kunna se din sida

(HTML är inget programmerings språk i den bemärkelsen, det är mer som ett word dokument eller nåt som beskriver för webbläsaren hur sidan skall se ut)

Av samiii

rawrite

Av samiii

Eller så bygger du din egen. Har själv byggt en sånhär:

http://www.electromania.it/progetti/ludipipo_file/Ludipipo.gif

Fungerar fint med PIC16F84 och 16C84. Komponenterna är heller inte dyra och den går utmärkt att bygga på en gult test kort (eller vad dom heter).

Av samiii

1. Vanligen programmeras de i Assembler, men det finns även C kompilatorer. (och nått basic liknande språk)

2. Man använder en programmerare. Det är en grejj som är kopplad till datorn och som du fäster kretsen på. Sedan för du över koden med hjälp av ett datorprogram.

Det finns två olika programmerare. Aktiv och passiv. En aktiv programmerare består av flera komponenter som läser in och programmerar kretsen. Det göra att den dels är svårare att bygga själv men klarar flera kretsar. En passiv programmerare använder sig direkt av datorn för att program kretsen. Dessa är ofta enkla att bygga själv, men stöder bara ett fåtal kretsar (beroende vad den är byggd till)

3. ingen aning

4. kan man fråga sig

5. Vad är det?