Inlägg

Inlägg som samiii har skrivit i forumet
Av samiii

Det får allts vara större än 64k?

Av samiii

Re: Orkar ni kommentera ännu en hemsida?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chevy
Orkar ni kommentera ännu en hemsida?

Nej

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Christhebalrog
Är det inte så att enkelhet ger vissa begränsningar i många fall?

Personligen föredrar jag C pga. av syntaxen som jag tycker är den mest strukturerade och logiska av alla språk jag hittils testat. (Även om C++ i princip har samma syntax och t.ex. PHP mycket påminner om C)

Att C skulle vara begränsat stämmer inte. Allt du kan t.ex. göra i C++ kan du göra i C. Faktum är att de flästa operativsystem är vad jag vet skrivna i C. Eller det faktum att C++ igentligen bara är ett tilläg till C. De första C++ kompilatorerna översatte först C++ koden till C innan resten av kompileringen. Så i slutändan handlar frågan C vs C++ enbart om hur man tänker som programmerare. Endel har lätt att tänka i objekt men för den som programmerat C länge kan det vara svårt att tänka om (vanor är svåra att bryta).

Av samiii

Tog ju ett fint initsiativ för läääänge sedan. Men det blev inte någon stor förtjusning över den tråden.
http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=31612...

Av samiii

Skulle inte den här tråden fylla ytterligare ett syfte om man skrev vilkev exponeringstid, bländare och ISO tal?

Av samiii

Alegro är ju annars jäkligt kul att leka med.

Av samiii

Elektronik och datorer har ju inget med varandra att göra.

Av samiii

Tycker sidan är riktigt stilren!

Om du vill se hur den klarar sig i safari borde det väll annars räcka med att testa den i konqueror eftersom de använder samma motor?

Av samiii

Någon riktig fågel var det väll inte....snarare en fisk...

Av samiii

Som jag rekomenderat tidigare i dag i en annan tråd är wings3d ett ypperligt program för modellering. http://www.wings3d.com/

Finns många olika tekniker när man modellerar. En av de som lämpar sig bäst i wings är att utifrån ett vanligt block, dra ut eller in polygoner för att forma det till i princip vad som helst. Lek runt lite i programmet så skall du se att du lär dej ganska fort. Sedan kan du t.ex. importera modellerna i 3ds max för att rendera dem.

Av samiii

Ett bra 3D program för modellering är Wings 3D. Kraftfullt och lättanvändt.
http://www.wings3d.com/

För att göra naturtrogna bilar kan det vara lättast att utgå från en blueprint.

http://www.suurland.com/blueprints_archive.php

Lycka till!

Av samiii

Ilandsproblem

Av samiii

Brukar vara helt tvärtom för mig. Det roliga är ju just problemlösningen. Ofta bukar ett nytt projekt inehålla ettpar större grundläggande problem som antingen kan bero på att det är ett nytt område eller hur man tekniskt skall lösa något. När sedan dessa problem är lösta och det är själva finslipningen av programmet kvar, det är då jag brukar tröttna och lägga ner.

Av samiii

Google är din vän!

Obs, glöm inte att ha svart bakgrund (#000000), samt den här bilden:

http://www.piratescurvydog.com/pirate_scurvy/Pirate_Scurvy/IMAG0...

Av samiii
Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KNAS
Varför det? Vad är det för skillnad mellan att öka ISO-talet ett snäpp innan och att pusha digitalbilden i efterhand mha kurvor? Eller att köra en färgprofil med hög mättnad och att mätta i efterhand?

Därför att en skicklig fotograf kan avgöra exponeringstid och ISO-tal beroende på ljusförhållanden. Så när jag tagit en bild vill jag ofta ha konstruktiv kritik på hur jag tekniskt sätt kunde gjort bilden bättre. Och är bilden manipulerad kan jag inte få en rättvis bedömmning i det avseendet. Men som tidigare nämnts är det ju oftast resultatet som är det viktiga om man publicerar bilden och då har det ju inte någon större betydelse, och knapast heller någon som bryr sig.

Av samiii

När jag fotogtaferar brukar jag oftast sträva till att fånga det ljus jag själv ser. Om man sedan tagit en bild med taskig exponering, men där motivet och kompsitionen är perfekt ser jag inget moraliskt fel i att ändra kontrast, ljus och kurvor. Dock måste man iså fall säga att man redigerat bilden. Men i slutändan är det resultatet som räknas, samt att man vet vad man vill åstadkomma. Med filter i photoshop gör man ingen vettig bildredigering. Så vist handlar det om att vet vad man vill även när man korigerar sina mistag.

Av samiii

Borde man inte behöva kopplings-shema över moderkortet om man skall programmera om bios?

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pSyChO
Tror det är han från 127.0.0.1 som håller på.

Seriöst. Ping of death fungerar inte längre. Det byggde på en bugg som gjorde att om du pingade en dator och sedan kopplade ner så skulle den andra datorn fortsätta försöka skicka tillbaka paketen enda tills den andra svarar vilket skulle leda till att den krashar.

Av samiii

Skolan, du menar dagis?