Inlägg

Inlägg som kebabbert har skrivit i forumet
Av kebabbert
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m0REc
Bara köra denna.

#include <iostream> #include <gmpxx.h> int main() { for (mpz_class i = 0; 1; i++) std::cout << "(" << i << ", " << 2 * i - 3 << ")" << std::endl; }

Eller så har jag missuppfattat totalt.

Nästan onändligt stort tal.

EDIT: Slängde in radbryte efter varje rad efter Myris tjat.

Jag gjorde en labb i kryptografi förrut, då använde vi stora tal. Som jag minns det, så fanns det nåt bignum paket så man kunde skriva Integer. (I värsta fall kan jag rota fram koden).

Så då blir det nåt i stil med (kommer inte ihåg detaljerna)

#include <Integer.h> .... Integer i = 0; while (1) { std::cout << "(" << i << ", " << 2 * i - 3 << ")" << std::endl; i++; }

så slipper man nästlade loopar (som oxå kommer slå runt senare. Man skjuter bara upp problemet ett tag, problemet finns fortfarande kvar). Jag har för mig att Integer helt enkelt är gmpxx.h i botten...

Av kebabbert

Ok. Jag tänkte mig inte för, riktigt. 2^32 är väl ca 4 miljarder? 4GB. Det lät som om killen ville köra ett program i flera dagar (fram till fredag). Trodde att man hinner generera mera än 4GB på ett par dygn.

Av kebabbert

Psionicist,

har du inte missat att unsigned int kommer slå runt ganska snart? Kanske nåt bignum paket vore enklast?

Av kebabbert

Sorry. Ska försöka skärpa mig. *skäms lite*

Av kebabbert

CURE,

men det var då självaste fan att jag inte får lämna denna tråd, ifred.

Jo, jag börjar inse det lite. Jag SKA försöka bättra mig från och med nu, är det tänkt. Det är bl.a. därför jag ville lämna denna tråd, innan det eskalerar än mer. Sorry, sorry. Det är bara det, att vissa lockar fram det i mig. Jag SKA försöka att inte reagera på såna inlägg som jag gjort på samma sätt. Utan mera "jaså? jag har för mig att... stämmer inte det?" istället för "men du har fel. Jag VET att det inte är så, pga ...".

NU i alla fall, hoppas jag att jag kan lämna tråden och att ingen har nåt inlägg, riktat mot mig, som jag bör svara på.

Av kebabbert
Citat:

Ursprungligen inskrivet av totoo
Fortsätter att mata trollet som tydligen är väldigt hungrigt...

För att vara otrevlig med ironi: Fixa din dyslexi innan du fortsätter denna tråd.

Du hävdade att det finns saker som man inte kan göra om man inte är ingengör. Det går tydligt att läsa i den andra tråden... Det är rimligt att säga så ur någon form av generell synpunkt (det sa jag där också), men det finns massor av undantag då vi pratar om självlärda människor.
Det borde vi vara överens om. Men det var vi inte då.
Något som du aldrig höll mig mig om var detta:

Det finns ingen specifik programmeringuppgift i hela världen som man måste vara civilingengör för att lösa.

Undrar vem som är Trollet här, du som måste ta upp saker som diskuterats till leda för längesen, eller jag?

Min dyslexi trivs jag alldeles utmärkt med och jag kan göra mig förstådd. så den anser jag inte behöver åtgärdas.

Angående de saker (som du påstår att) jag hävdar:

"En ettårig spelprogrammerarutbildning räcker inte till sånt. Jo, om man är ovanligt smart så kanske det räcker. Men i såfall så behövs igen utbildning alls egentligen." - detta skrev jag högre upp i denna tråd.

Detta var mitt sista inlägg i tråden "spel eller programutveckling":

"TOTOO,

Jag har inte sagt att du är en dålig programmerare. Jag tror tvärtom att du är mycket bra på det du gör. Men, jag har sagt att det finns saker som jag tror du skulle ha problem att göra, tex en avancerad fysikmotor. Jag har sagt att jag tror att du skulle ha problem att göra vissa saker på universitetsnivå för de kräver massa matematik. Om du skulle klara av de sakerna, så är det bra för dig. Vi andra normala måste plugga 5 år, för att kunna göra sådana saker. Du kanske kan sånt ändå. Vad vet jag?

Man måste inte vara civ ing för vanlig smör-och-bröd programmering. Jag tror att man kan skriva många saker utan en högre utbildning. Man måste inte vara civ ing för att göra vad som helst. Har jag påstått det? Det verkar som du tror jag påstått det? Jag har däremot påstått att man bör ha en avancerad utbildning om man ska syssla med mer teoretisk utveckling.

Det verkar som om vi talar förbi varandra. Vi diskuterar olika saker. Vi förstår inte varandra. Ganska lönlöst att fortsätta. Tack för mig"

Och NU lämnar jag denna tråd. Tack TOTOO, för att du gav mig skäl nog att göra det. Som sagt, "Don't argue with an idiot. He will drag you down to his level, and beat you with experience."

Fan, du är den ENDA person här på swe, som får mig att lämna trådar. Jag blir lite impad av dig, faktiskt. Du anar inte hur svårt det är att få MIG att backa ur en diskussion. Tro mig, det är SVÅRT. Over and Out. Puhhh...

Av kebabbert

Posta eran kod, så kanske vi kan hjälpa lite...

Av kebabbert
Citat:

Ursprungligen inskrivet av C:\
Förövrigt är det väl på sådana ställen som MIT, Berkly och kanske Cambridge (tänker då på Donald Knuth) som de riktigt grymma algorithm teoretikerna hamnar till sist =).

Inte nödvändigtvis. På KTH finns det algoritmteoretiker av världsklass. Om du tittar på approximationsteori (hur man försöker approximera NP-fullständiga problem. Att hitta den korrekta lösningen är ju kört, tror nästan alla. Då försöker man istället hitta en ganska bra lösning, inte den allra bästa, men en ganska bra lösning. Det är väldigt stort just nu inom algoritmteori, som du kanske förstår. NP är ju väldigt hett) så är det en professor på KTH som har de starkaste satserna i världen. De bästa satserna, är det han som kommit på. Det är därför jag säger att KTH är bland de bästa i världen på algoritmteori. KTH är väldigt uppmärksammat utomlands i just algoritmteori. För övrigt doktorerade professorn på MIT och han har fått Gödelpriset (typ nästan nobelpriset i matematik)

EDIT: För övrigt är den dära killen som Psi länkade till, en teoretisk datalogi student på KTH. Hans lag kom 2a i programmeringsVM. De slog MIT, Harvard, CalTech, Stanford, etc.
En annan teoretisk datalogi kompis, fick pris för bästa doktorsavhandling i datalogi, på den mest betydelsefulla europeiska datorkonferensen. FYI. Jag tror nog andra läst mina inlägg om detta...

Av kebabbert
Citat:

Ursprungligen inskrivet av vb
Även om det bara är ~5/år som läser klart teoretisk datalogi-utbildningen på KTH betyder väl inte det att den är svår, bara att många tycker att andra saker som tex interatktionsdesign är skojigare?

Det är så få som läser den, inte pga att den är tråkig, utan pga att den är svår. För att man ska kunna läsa den, måste man först läsa en algoritmkurs som är typ den mest hatade kursen, för att den är så svår. Den anses som den absolut värsta kursen i basblocket. Men den kursen är bara ett förkunskapskrav. Kurserna i Teoretisk Datalogi inriktningen är mycket svårare än den. Så säger de flesta man pratar med.

PSI,

sorry. Men jag HAR faktiskt försökt lämna denna tråd flera gånger. Sen börjar TOTOO helt opåkallat dra upp gamla saker (varför det?), som gör att jag måste argumentera tillbaka, då BLIR inläggen lite som dom blir. "Mata INTE trollet", eller? Sen är de saker jag påstår, SANNA faktiskt (om man tänker rent sannolikhetsteoretiskt). Låt mig nu lämna denna tråd, ifred. Återigen, "mata inte trollet", please?

MAFIX,

Varsågod.

Du är klok, som slutar diskutera med mig - "Don't argue with an idiot. He will drag you down to his level, and beat you with experience."

C:\

"Det finns många olika inriktningar inom programmering och teoretisk datalogi dömmer jag efter en snabb koll på kth:s hemsida vara för dem som sattsar på en karriär inom algrithm utveckling / analys. (antar att folk som satsar på detta mer eller mindre är geni)..."

Jag önskar jag kunde säga att jag är ett geni, men det är jag inte. Det enda jag kan säga, är; jag är inte dum. Men inget geni. Fan då. Det blir fel, hur jag än försöker formulera mig. Jag försöker bara säga att, jag har inte så mycket storhetsvansinne att jag tror att jag är smartare än alla andra. Det tror jag inte. Jag vet att det finns folk som är mycket klyftigare än jag. Jag vet bara att jag inte är dum.

Av kebabbert

Det var inte en anklagelse. Ursäkte formuleringen, det var en pik åt TOTOO. Sitta här och skryta om att han skulle lyckas bra i en gymnasietävling? Han har ju gått en ettårig eftergymnasial programmeringsutbildning och jobbat som programmerare i några år(?). Det är verkligen shysst, att hävda sig mot gymnasister.

Av kebabbert

TOTOO,

ja du. Har du hört talas om uttrycket "mata inte trollet"? Våran diskussion i den tråden som du refererar till, trodde jag vi var klar med? Inte det?

Det var en kille i den tråden som trodde att man var tvungen att läsa en spelprogrammerarutbildning för att bli spelprogrammerare. Jag försökte tala om att det går alldeles utmärkt att läsa en vanlig data universitetsutbildning, om man vill jobba som spelprogrammerare. Man MÅSTE inte läsa en spelprogrammerarutbildning. Har man dessutom läst en universitetsutbildning så kan man göra mycket annat än programmera spel. Sen är universitetsutbildning nästan en förutsättning för att syssla med mer kvalificerad forskning eller utveckling. Typ göra en grafikmotor eller fysikmotor. En ettårig spelprogrammerarutbildning räcker inte till sånt. Jo, om man är ovanligt smart så kanske det räcker. Men i såfall så behövs igen utbildning alls egentligen.

Det var de saker jag sade. Vad har du för problem med de sakerna? Vad är det du inte håller med om?

Jag pratade med en av grundarna på DICE (Battlefield etc) och han sa att de nästan bara är intresserade av folk med examen. Perioden med självlärda programmerare är över. Numera är spelen stora projekt. De vill inte ha smör-och-bröd programmerare. Allt detta sa HAN. Inte JAG. (Sen kanske det hör till saken att han oxå är civilingenjör i datateknik från KTH).

Dessutom, deras hemsida:
"För programmerare gäller det att:
-Behärska C++, Visual Studio och Windows utvecklingsmiljön
-Ha goda kunskaper i matematik och algoritmer"

Goda kunskaper i matematik och algoritmer, får man det efter ett år? Nej, det tar flera år att skaffa sig den kunskapen. Tro mig. Det är inte lätta saker. Det är skitmånga som hoppar av KTH för att det är för svårt. Algoritm inriktningen ses som absolut svårast på hela KTH. Det är inte många som klarar av den. Typ 2 studenter per år väljer den inriktningen. På HELA KTH. Så svår är den. Alla andra undviker den inriktningen som pesten.

Så, jag menar bara att om man lyckats klara av den inriktningen (vilket jag gjort) så är det oxå en väg, till om man vill bli spelprogrammerare. Man MÅSTE inte läsa en spelprogrammerarutbildning.

MYRIS,

*asgarv* jag håller med dig.

MAFIX,

Chansen att du läst lika mycket som jag är inte stor alls. Den chansen är mycket liten. Att läsa teoretisk datalogi inriktningen på KTH, vi är typ 20 studenter TOTALT i Sverige som klarat av den. Att du är en av de 20, den chansen är liten. Sen, att du DESSUTOM, förutom din civilingenjörsexamen, läst ytterligare en universitetsexamen (jag nästan är klar med min andra, i matematik), den chansen är liten, att du har en dubbelexamen i de två svåraste ämnena (teoretisk datalogi, matematik) som finns att läsa på universitetsnivå. Men det är klart, om du har trippelexamen (i ännu svårare ämnen - vilket är omöjligt, det finns inga svårare ämnen) så ber jag om ursäkt. Men inte annars.

Vadå sluta anta? Varför det? Du gör ju oxå det, hela tiden. Antar saker i det verkliga livet. Antar att din ICA affär inte blivit rånad, eller sitter du och planerar för rånade ICA affärer, när du ska handla mat??? Och planerar för kärnvapenkrig??? Eftersom chansen för kärnvapenkrig är minimal, så antar du att du kan planera för morgondagen i lugn och ro, utan att tvingas ha solskyddsfaktor 100000, eller hur?

Av kebabbert

ASHIM

nej det kan du inte. För du var inte med på tävlingen. Hade du varit med på tävlingen, så hade det blivit ändrade resultat, så du kanske hade kommit 4:a och den andra personen 5:a. Så kan du alltså inte säga. Bara om du deltagit, kan du säga så.

Sen, hur kul är det att tävla mot gymnasister? Är du gymnasist själv, eller? Annars, kan du ju tävla mot de i högstadiet, och säga att du är bäst. Hur kul är det? Tävla i din egen viktklass?

Av kebabbert

Det finns länkar till gratis bra nedladdningsbara Java böcker i en tråd som heter: "Att lära sig programmera".

Av kebabbert

Doom 3, har jag hört, skrevs i C++. Antagligen finslipades en del delar i assembler. Jag har svårt att tro Java är inblandat nånstans i själva spelkoden. Möjligen i loadern, filhanteringen (save etc).

Av kebabbert
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mange_909
Lär dig brainfuck, det är enklat för nybörjare

Jag instämmer. Kolla upp det språket.

PS. Jag har varit kursledare i C++ på en högskola och undervisat många år, i bla programmering.

Av kebabbert

Nej det betyder det inte. Men han var en av de absolut bästa på KTHs datalinje. KTH är ju en av de bästa skolorna i datateknik här i Sverige. Han var typ bäst där. Han har jobbat som programmerare sen tonåren (han var bra redan då). Kort sagt, det han inte vet om programmering... Så han är min programmeringsguru. Han är den bästa jag känner på programmera, efter alla år på KTH och efter alla år på Universitet. Så i detta fall, när han säger så, så är det nog sant.

Av kebabbert

Åh fan? Det FINNS en kompilator som stöder standarden fullt ut??? Det trodde jag inte. MS Visual C gör inte det, har jag hört. Hur länge har den kompilatorn funnits på marknaden? Används inte den kompilatorn för att kompilera win XP, MS Word, etc? Och ändå klarar den inte av standarden, för att standarden är så stor och komplex.

EDIT: Från Comeaus hemsida:

This combination of Comeau and Dinkumware is as close as you can get to full compliance with Standard C++ from 2003 or 1998, Standard C from 1999 (aka C99) and Standard C from 1990 (aka C90).

Det låter som om de hade problem med att försöka greja en kompilator som kan kompilera C++ kod. Frågan är om deras är HELT kompatibel med standarden.

Jag har precis frågat en av de smartaste killarna jag känner, en klasskompis från KTH, han är oxå civilingenjör i datateknik, och han har varit domare i prgrammeringsVM för juniorer, då han gick i gymnasiet (programmerat hela sitt liv har han gjort) och han tror inte det finns någon kompilator som grejar C++. Han är GRYM på att programmera. Lärarna på KTH uppmärksammade honom, för hans programmeringsskills.

Av kebabbert

Jösses, så det ser ut! Din SkapaPost är helt åt skogen. Du ska aldrig ha text i en konstruktor. Skriv nånting i stil med:

PS. Denna kod är helt fel och kommer inte att kompilera. Detta är första gången i mitt liv jag ser C# kod, det var därför jag bad dig posta lite kod, för jag ville se hur det språket ser ut. Mycket snack om det språket är det ju, så nyfiken är man...

main ()
{
Console.WriteLine("\nMata in uppgifter för personen\n");
namn = MyInput.GetString("Namn:");
pnr = MyInput.GetString("Personnummer:");
tel = MyInput.GetString("Telefon:");

PersonNod minPerson = SkapaPost (namn, pnr, tel);
minPerson.SkrivUtPost (); // skriv ut info om denna person
mintelefonlista.SkrivUtPoster (); // skriv ut all info
}

PersonNod::SkrivUtPost ()
{
cout << namn << pnr << tel;
}

TelefonLista::SkrivUtPoster ()
{
for (PersonNod p = 0; p < antalPoster; p++) // fixa denna rad, den är fel
SkrivUtPost (p)
}

public static void SkapaPost(string namn, pnr, tel)
{
Person temp = new Person (namn, pnr, tel);
p = temp;
nästa = rot; // här måste du sätta pekarna till nästa nod rätt.
rot = nästa // lätt att det blir fel, kontrollera dessa rader
}

eller nåt sånt... Som sagt, detta är första gången jag ser C# kod, så denna kommer inte kompilera. Du får fixa till ganska mycket...

Av kebabbert
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mafix
kebabbert: Jaså, när vi lärt oss programmering? Exakt, på ren svenska, hur in i helvete vet du hur mycket programmering jag kan och har läst? [/B]

Ja det vet jag ju förstås inte. Men jag förutsätter att du inte läst lika många programmeringskurser som jag.

Whatever. Over and out.

Av kebabbert

Jag är lugn. Ingen har börjat skrika på mig, eller förolämpat mig. Jag menade bara att jag är klar med mina inlägg i denna tråd. De andra har rätt. Det är bara att hålla med dem, och göra något annat i stället. Det ger mig inte så mycket att försöka få de andra att förstå...