Inlägg

Inlägg som Krakkan har skrivit i forumet
Av Krakkan

När man mixar olika ram märken händer det väldigt lätt att det blir just ostabilt, bluescreens och korruption mm.
Man kan ju tycka det ska funka om dom går i samma hastigheter men oftast funkar det inte.
Jag skulle försöka fixa ett par till identiska minnen till nån av dom du har och försöka sälja paret som blir över.
Synd att minnen gått upp så högt i pris nu :\

edit: Det du kan göra för säkerhets skull är att köra Memtest86 på USb sticka och bekräfta att det är minnena.

Av Krakkan

@yrfhar: Härligt att du blev nöjd

Av Krakkan

Jag skulle försöka vänta just nu, det är inte så farligt långt bort med nya grafikkort, processorer och moderkort från alla märken.

Edit: Titta bara hur grafik kommer se ut snart med Unreal Engine 4 Microsoft DXR och Nvidia RTX Raytracing Helt sjukt imo

Av Krakkan
Skrivet av yrfhar:

Det blev en Samsung 960 EVO SSD M.2 2280 - 500GB

Beställde från Proshop därför att jag ändå skulle beställa DeLonghi EcoDecalk 500ml till min kaffemaskin. 500ml lika billigt som en liten 100ml flaska i butiken hemma.

Hoppas det nu bara är att klona systemdisken och ända boot i bios = klart att köra. Fast har för mig att med UEFI är det inte lika lätt som förr.

Samsung har Data Migration Software man får med SSD'n gratis här som det går att klona med super enkelt, men jag rekommenderar alltid en ny installation.
Sen finns NVME drivrutinen som sägs ge lite mer prestanda än standard och Samsung Magician för att uppdatera och lite andra saker.
Lycka till

Av Krakkan

Kör på Samsung 960 Evo

Jag är knappast neutral då jag har en själv

Av Krakkan
Skrivet av waverider:

Tack för svar!

Hur är det med Windows Defender? Den har väl fått rätt mycket kritik på senare tid? Finns det isåfall något bättre gratisprogram med inbyggd brandvägg och lite sånt?

Ett riktigt bra program mot virus, malware och ransomware med sin sandbox (som stoppade skit som wannacry före alla andra) samt väldigt omtalad brandvägg är Comodo Internet Security.
Man borde inte störas så mycket av windows default grejer så jag tycker det låter lite mysko och som du redan är infekterad.
Jag rekommenderar köra Malwarebytes anti-malware också, kan användas samtidigt som Comodo.
På det kan man också använda sig av VirusTotal som scannar filerna med ett flertal anti-virusprogram online, inklusive dom 2 jag nämnt ovan.

Tror inte man kan bli säkrare än så faktiskt.

Av Krakkan

Att brytarna på möss går sönder och dubbelklickar eller vägrar klicka är ett vanligt problem. Antingen kommer det in lite skräp eller så går brytaren sönder.
Har man tur har man fortfarande garanti och kan få en ny mus, i andra fall får man helt enkelt köpa en ny.

Av Krakkan

Kaffe gott? nää beroendet och abstinensen som pratar

Av Krakkan

Använder alltid Core Temp.

Av Krakkan

Jag skulle ringt banken och frågat hur man ska göra och om dom kan ha extra koll på sitt konto under tiden.

Av Krakkan

Svårt att komma upp i 144fps i dom flesta spel även om man skulle ha bästa Intel och en 1080 TI eller ens en SLI setup ibland.
Det är så det ser ut helt enkelt, enklare spel går men mer avancerade spel går helt enkelt inte trycka upp i dom hastigheterna.

Men han borde kunna spela i princip alla spel på max i acceptabla fps.

edit: en 1800X borde prestera bra mycket bättre än en gammal 8350, så något verkar vara fel

Av Krakkan

Tror på drastisk ökning av den förslagna avgiften inom en kort framtid.

Av Krakkan

498kr är inte illa jag hade lätt betalat för det för 10Gbit!
Min leverantörs 400/100 kostar 499kr och högsta är på 1000/200 för 799kr..
Har just nu 100/10 för 299kr+ faktureringsavgift..
Kan ej välja andra leverantörer

Av Krakkan
Skrivet av Aka_The_Barf:

Någon som använder peltiers alls längre? De kraftigare låg väll på 226watt vill jag minnas?

Skickades från m.sweclockers.com

Ja mitt vattenblock med inbyggd peltier låg precis på 226watt Det räckte mer än väl på den gamla goda tiden.
Jag har sett runt 545-560watt peltiers idag. Finns kraftigare för medicinsk utrustning men man ska ju lyckas leverera ström till dom också

Kompressor eran är också förbi..

Av Krakkan

Jag brukade använda vattenkylning många år sedan och hade då stark peltier som va inbyggd i vattenblocket, funkade superbra! Kommer inte ihåg tempen men det var nog runt -15-18c utan load.
Tyvärr var jag för lat för underhållet och det samlades is/kondensering på baksidan av moderkortet som blev dess död tillslut.
Använde även peltier på grafikkortet som va -14c med endast en liten luftkylare på peltiern.
Den lossnade och grafikkortet blev runt 180c+ men klarade sig, alla bluescreens på Birdie lanet när det hände va little pinsamt dock xD
Föredrar AIO nu tillräckligt tysta och kraftiga för mina behov och 5 års garanti är alltid nått jag föredrar nuförtiden.
Bra guide!

Av Krakkan
Skrivet av pid1:

Precis!

Av Krakkan

"Anledningen är bland annat att lådornas innehåll saknar något monetärt värde utanför spelen."
Men det stämmer ju inte! Saker säljs ju för fullt på ebay mm så visst är det så att dom har ett värde även utanför spelen.

Av Krakkan

Jag tycker man ska göra om minnesstandarden JEDEC för att hänga med i hastigheterna, jag förstår inte riktigt varför man inte kan göra detta.
Visserligen har man försökt med XMP, tyvärr är XMP en ren chansning att minnen kommer fungera i en viss hastighet beroende på processor, moderkort och märke.

Kompatibilitetslistor till moderkort för minnen är ett väldigt dåligt system.
Har man äldre moderkort uppdateras inte listan alls, ibland tar det väldigt lång tid och man ska också lyckas hitta just dom kompatibla minnena i en affär också.
Jag tycker det leder till att man kan bestämma över vilka minnen en användare ska ha och att man diskriminerar då man bara väljer att testa vissa minnen, att man accepterar detta system.

Jag vet inte hur många gånger jag sett folk köpa minnen som inte fungerar i hastigheten dom trott, det är ju *** *** skandal att det fortfarande är så här 2018.
Folk kommer att köpa detta minne, slå på XMP (om dom ens vet hur..) bara för att upptäcka att det inte fungerar på det moderkort/processor dom har.

Det finns säkert nån som kan mer om minnen än mig som kan förklara varför JEDEC inte kan stödja högre hastigheter?

Av Krakkan

HBO, Facebook och Tempo reklamblad kan jag leva gott utan
Kommer inte på något mer som fortfarande använder Flash, förutom malware sidor då.

Av Krakkan

Själv tycker jag det är en självklarhet att få vara anonym och kunna få skydda sin identitet på internet.
Jag drömmer om min version av Internet 2.0 och hur världen borde se ut och fungera.
Jag skriver hemskt så ursäkt i förväg men tumme upp till dig om du lyckades läsa allt!

Att kunna dra ur kabeln och bara fortsätta med sitt liv är idag inte riktigt en möjlighet längre då vi är så fast i så många olika system och helt enkelt måste ha både dom och internet för att få livet att rulla på.
Det är mest företagens fel eller rättare sagt hur företag får fungera som har gjort att det blivit såhär samt att internet inte varit anonymt från början.
Man skulle ha haft lagar och rättigheter som skyddade och guidade användare och företag redan från första början, tyvärr kan man inte förutspå framtiden.
Att få själv välja vad man vill ska vara anonymt eller vad man vill visa för världen, inklusive att själv kunna ångra detta.

Internet borde fungera som el, man pluggar in en brödrost men ingen vet att det är en brödrost, vart den är eller att den används. Rädda bröd organisationerna skulle aldrig kunna få makt att stänga av elen, spåra personer eller saker eller att kunna straffa någon för en brödrost.
Vägen dom får gå är mot dom som gör brödet, samtidigt ska brödet vara en mänsklig rättighet att få tillverka, konsumera och ta del av.

Liksom brödet så straffa inte dom som tittar på filmer, ändra reglerna för dom som gör filmer istället så att man inte får blockera, utesluta eller välja vilka som får se filmerna i från början.
Internet 2.0 = Finns en film på nätet så finns den där för alla, samtidigt och överallt.
Ingen kan hindra dig från att se den, ingen kan bestämma över vare sig dig eller filmen (man ska få ångra sig som jag skrev högre upp), vilket företag får göra fritt idag.
Företag, personer och regeringar får alltså inte ta över, börja bestämma över eller blockera och ändra tillgång till innehåll eller andra skapelser på internet och i den digitala världen.
Jag tycker att inte ha som meningen ovan är precis vad som blivit fel på vårat nuvarande internet.
Med Internet 2.0 skulle brott mot upphovsrätt och liknande inte finnas överhuvudtaget.
Nästan allt skulle behövas göras om från början, internet, lagar, rättigheter, rättssystem, ekonomi, ägande, intellektuellt ägande med mera, listan är väldigt lång.
Samt hur man värderar människor, saker och system.

Tänk på Star Trek fast för internet och allt digitalt. Det finns inget ägande av saker, pengar eller någon idè.
Varje människa har samma värde och rättigheter.
Allt kan användas fritt utav alla utan restriktioner, blockeringar, uteslutningar eller lång lista med krav om vad du får och inte får göra.
Med sådana ändringar och grundläggande rättigheter för individer samt företag skulle vi bokstavligen explodera i utveckling, initiativ med mera än vad vi någonsin skulle kunna göra med dagens system.
Det kanske skulle gå att göra sådana här ändringar i ett land men om hela världen var med skulle det dock bli så mycket bättre.

Utvecklar man detta och för över till den riktiga världen så blir det ännu mer intressant.
Mänskligheten över hela världen kan arbeta tillsammans mot gemensamma mål och ha bättre politiska mål.
Man kan bota sjukdomar, utrota epidemier, fattigdom, svält, orättvisor och utanförskap.
Man tar bort det som leder till att folk gör dåliga eller felaktiga val, man ger dem möjligheterna att göra bra och rätt val.

Upptäcker en person, regering eller företag en ny medicin så kan alla göra, förbättra, ändra och testa den på en gång.
Då pengar inte används längre har alla samma rättigheter till att kunna använda medicinen, forska på den osv.
Ett sådant system skulle rädda oss från utrotning av t.ex virus eller att vi botar sjukdomar så effektivt och snabbt som möjligt.
Hälsa och livslängd skulle öka dramatiskt och vi skulle vara aktiva mycket längre tid i våra liv.
Eftersom hela världens befolkning skulle kunna arbeta tillsammans och samtidigt mot gemensamma mål så blir väldigt många saker plötsligt tillgängliga för oss.
Tänk alla som kunde jobba tillsammans på vår livslängd eller vår specifika hälsa, vad som skulle kunna göras med hjälp av genetik, medicin och teknik.
Vi skulle kunna börja med rymdfärder och koloniseringar av andra planeter eller månar, vi skulle kunna börja bryta metaller och gaser i vårat solsystem.
Det skulle också ge oss möjligheter att påverka våra egna utrotningsscenarion t.ex om asteroider är på kollisionskurs.
Gemensamt skulle vi kunna ta bort alla atomvapen, skapa riktig global fred och koncentrera oss på viktigare och mer intressanta saker.
Vi skulle kunna rädda utrotningshotade djur och växter och återskapa utrotade djur/växter.
En stor sak vi skulle kunna göra är att förhindra den globala uppvärmningen och klimatförändringar (bra även om man inte tror det kan hända på riktigt!).

Det största problemet jag kan tänka på med allt detta är populationen.
Alla skulle i princip ha rätt att bo där dom vill (förutom skyddade områden osv) och kunna ta sig dit dom vill, hur dom vill och när dom vill utan pengar såklart.
Jag tror att detta också skulle leda till färre städer, färre vägar, färre fabriker men större städer och större/snabbare mer direkta vägar och mer miljövänliga fabriker.
Detta skulle också ha positiva effekter på fattiga, förstörda eller ej åtråvärda områden då folk helt enkelt skulle flytta till bättre platser och då kan man även regenerera områden.
Storstäderna skulle vara bättre för miljön, populationen och jobb.
Då igen inga pengar finns så kan folk göra det som intresserar dom och som dom är bra på.
Utbildningar skulle kunna vara många gånger mer effektivare och det skulle finnas fler lärare samt mer effektivt att lära sig.
Många yrken skulle inte längre ha brist på yrkesutövare och liknande.
Man skulle fritt kunna byta jobb och prova något annat eller fortsätta utbilda sig, vad man än känner för helt enkelt.
Vi skulle ha effektivare och mer kompakta infrastrukturer, effektivare sätt att generera elektricitet och mat, alla skulle ha säker och pålitlig tillgång till mat.
Kanske skulle det vara begränsningar för populationsökning, i väntan med att städerna växer eller till mattillgången blir bättre, men själv ser jag det som en ond nödvändighet om vi alla ska få plats på jorden och överleva tillsammans i framtiden.

Så många saker med internet och dess potential borde vara så mycket bättre än vad dom är idag.
Framstegen går långsamt och ofta åt fel håll! Vi gräver oss en massgrav full av lagar, regler och krav.

Poängen med allt detta är väl att internet är så stora delar av våra liv nu och en sån nödvändighet att jag verkligen inte tycker att företag, privatpersoner eller regeringar ska kunna kontrollera eller spåra våran användning av internet eller vår "konsumption" av digitala saker.

TLDR: Bättre internet, bättre värld, bättre lagar och rättigheter.. Hoppas Bahnhof fortsätter kämpa för det som är rätt!