Inlägg

Inlägg som olirc har skrivit i forumet
Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TheClocker
Testade att sätta på datorn idag, se om det fortfarande fungerade? Efter 10 sek började det låta ifrån nätagget men jag trodde att det inte var något fel eftersom det alltid låter ifrån det haha. Just efter jag tänkt så hör man ett litet poff.. drar ut sladden snabbt som fan, springer med datorn till balkongen då det bara slog ut gnistor ifrån nätagget. Senare kollar jag på moderkortet, det har blivit helt brännt... Eftersom min warranty är void på nätagget så öppnade jag det. Säkringen hade gått och det var kolsvart inuti. Det bör inte vara några problem att jag öppnade agget eftersom PCCity redan öppnat det en gång för att stoppa in en annan fläkt och bytt säkringen en gång då jag klagat på den. Varför jag inte fick en ny enhet vet jag inte?

Även om du nu inte har garanti så har du 3 års reklamationsrätt där även följdskador ska ersättas enligt §31 i KKL så det var inte så smart att öppna nätagget.

Om det inte sitter nån försegling på nätagget så föreslår jag dig att skruva ihop det illa kvickt och kontakta PC City med en begäran om nytt nätagg + dom grejer som blev förstörda när nätagget rasade.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TheClocker
Ok, men säg om Elgiganten inte av nån anledning skulle gå med på att ge mig pengarna tillbaka?

Vad gör man då?

Om inte Elgiganten vill fixa ditt problem så får du vända dig till ARN så får dom avgöra det!

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TheClocker
Ska de testa utrustningen först eller? Varken PSU eller moderkort fungerar just

Du får höra med dom hur dom tänkt sig lösa detta för dig.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Inveramsay
Problemet är att när ett agg dör är det risk att det petar stora mängder ström genom ledningarna vilket kan döda resten av sakerna i datorn och det får du inte nytt på ace garantin och knappast på annan garanti heller.

Fel! Kolla §31 i KKL så ser du att även kringkomponenter förstörda av ett felaktigt nätagg skall täckas av säljaren som vackert får ersätta kundens kostnader för att hålla denne skadeslös.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av TheClocker
Går det att få 1500 av elgiganten? Det är summan av nätaggregatet och moderkortet.

Det bör inte vara nått problem bara att nämna §31 i KKL för dom så får dom vackert fixa din följdskada pga ett felaktigt nätagg.

Av olirc

Se här http://www.notisum.se/rnp/sls/LAG/19900932.htm och vad som är intressant är följande stycke under 31 §:

31 § Säljarens skadeståndsskyldighet enligt 30 § omfattar även skada som på grund av fel på den sålda varan uppkommer på annan egendom som tillhör köparen eller någon medlem i hans hushåll och egendomen är avsedd huvudsakligen för ändamål som faller utanför näringsverksamhet. Lag (2005:62).

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ThomaZ84
Läs om, gör rätt!

Reklamation är först när varan varit defekt 2 gånger och skall in för samma fel igen.

Till dig som med trasigt nätagg, du kommer förmodligen att få din saker inskickade för undersökning, sen om det är "en" produkt som har haft sönder en annan skall detta också konstateras först innan du kan få ev ersättning.

Då ligger nog tyvärr bevis bördan på dig alt att dom ser att ditt agg ger ifrån sig felaktiga spänningar eller dyligt.

Det kan vara så att om dom inte kan ersätta dig med en likvärdig produkt så får du pengarna tillbaks, alt om dom kan beställa hem ett likvärdigt åt dig.

Vad är problemet? Han gör en reklamation enligt vad KKL säger där följdskador skall ersättas om det beror på en felaktig komponent.

Sen att det finns garanti är en sak men den ersätter bara själva varan och sen brukar dom friskriva sig från följdskador så därför blir då KKL tillämplig i bestämmelserna om följdskador.

Är då Nätagget under 6 mån gammalt så har säljaren bevisbördan och ska hålla köparen skadeslös genom att t.ex ge honom ett nytt nätagg eller kreditera honom för detta + ersätta honom för följdskadorna om han inte kan bevisa att det beror på nått som beror på köparens försumlighet och där behöver inte köparen godta ett tillgodokvitto utan där är det kontanter som gäller så nu har jag kanske förtydligat detta så det är fullständigt klart vad jag menar?

Är nätagget över 6 mån gammalt ja då har köparen bevisbördan enligt KKL men det går ganska lätt att bevisa att ett nätagg är felaktigt genom att låta nån mäta upp det och sen tillfoga den avgiften till säljaren vid reklamationen.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TheClocker
Hej
Idag så small det om mitt ACE RAW DEAL 520w nätaggregat.. tog med sig 2 hårddiskar och gjorde så att moderkortet (EP45-DS3) nu bara startar ibland. Konstigt nog fungerar aggregatet fortfarande.

Ska idag eller imorron åka till Elgiganten för att reklamera varorna. Man brukar alltid få tillgodokvitto eller liknande, inte ''fria'' pengar. Finns det nån chans att man får pengar i hand istället för tillgodokvitto då det typ inte ens finns datorutrustning etc Moderkort, nätaggregat, cpu, ram osv.

Ska försöka säga till dem att jag inte har användning av ett tillgodokvitto då jag söker efter dator delar som inte finns i varuhuset.

Det ligger i Sickla

Mig veterligt ska du inte behöva godta att få ett tillgodokvitto vid en reklamation utan det är kontanter som gäller alt kreditering på ditt kort!

Dom får även ersätta dig för följdskadorna så ring till dom först och hör hur dom tänkt sig att detta ska lösas dvs ska du ta med dig hela burken eller räcker det med att du tar med dig det felaktiga nätaggregatet?

Vill dom inte lösa ditt problem så är det nog ARN som gäller isf vilket du också talar om för dom eftersom du har konsumentlagstiftningen på din sida i detta fallet!

Av olirc

Skriv ut http://www.arn.se/praxis_referatiurval/vanligafall/Kop-av-var... och ta med dig om dom trilskas på Telia och tala om för dom att du icke godtar en reparation iom att man inte lyckats avhjölpa felet på så många försök och praxis hos ARN är två försök att avhjälpa fel sen tredje gången samma fel uppenbarar sig är det normalt omleverans alt hävning av köpet som gäller.

Kan även hänga ut dom på http://www.fairshopping.se där Telia får svara på varför dom inte har gett dig en ny telefon efter så många rep försök men gör det först om butiken där telefonen är köpt vägrar ge dig rätt och envisas med att telefonen ska repareras!

Av olirc

Ingen som förelår Vipre? Lätt på resurserna och finns som 30 dagars demo här http://www.sunbeltsoftware.com/home-home-office/vipre/

Av olirc

På tiden att detta problem har belysts för hur många gånger har jag inte hävdat här i trådar om konsumenträtt att man faktiskt får använda varan men endast för att undersöka den och inte i långvarig drift.

Sen lever jag som jag lär för jag ahr inga problem med varor som nån har returnerat som sen hamnar hos mig utan ser den ok ut och fungerar som den ska så varför ska man då reta sig på att man inte får en pinfärsk vara?

Av olirc

Tror ni inte Digiswe levererade kameran ändå trots att den var annullerad? Ingen fråga om jag ville ha den utan jag fick syn på detta den 6/7 när jag kollade eposten efter att ha legat sjuk här.

Samma dag så ringde UPS på och lämnade över min kamera Nikon Coolpix L100 som jag är nöjd med hittills.

Sen har tydligen Svea Ekonomi sagt upp samarbetet med Digiswe så nu kan man inte välja faktura längre.

Av olirc

Nej jag kan inte rekomendera Digiswe pga att dom annullerade min order utan anledning för den kamera jag beställde finns fortfarande i lager enligt deras hemsida.

Jag tror att dom inte levererade pga att jag valde faktura och fick förfallodatum förlängt två ggr och därigenom fick inte Digiswe in några pengar innan dom levererade varan.

All heder till Svea Ekonomi och Digiswe ställ er in skamvrån!

Av olirc

Skicka tillbaks bägge moderkorten för dom är ju testade döda och begär tillbaks felsökningsavgiften + det du fick betala teknikern så får Misco ta ställning till hur dom ska göra.

Vill dom inte ersätta dina utgifter så får du nog vända dig till ARN och låta dom avgöra fallet åt dig.

Av olirc

Re: Pengarna...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Labbas
Jag får inte riktigt ihop detta...

Enligt
http://www.dn.se/ekonomi/vad-hande-med-pengarna-1.899257
så ägde Mr Jackson i USA "rättigheter" till musik motsvarande ett värde av åtta miljarder kronor. En enda man med en sådan "förmögenhet" och även då skulder i samma klass.

Enligt
http://www.dn.se/ekonomi/nodlan-till-lettland-inom-kort-1.899...
ska Lettland få ett "nödlån" på ca 1,2 miljarder Euro. Ett helt land där regeringen tvingats sänka löner för anställda i skola, sjukvård, äldreomsorg och övrigt som vägunderhåll, telenät, kraftnät etc till under miniminivå.

Här i Sverige sitter vi och låter oss hunsas av de med "rättigheter" samtidigt som några av våra egna storbanker är med och tvingar ett av våra grannländers medmänniskor ned på knä.

Nu, tror jag bitarna börjar falla på plats, ger mig den på att CD-skivorna pressas för svältlöner i Sydkorea, Indonesien mfl länder i bortre Asien!

"...ain't gonna work on Maggie's farm no more..."

MJ har eller snare hade sålt sina rättigheter till nån annan.

Sen blandar många än idag ihop musiker med rättighetsinnehavare iom att musikern kan ha sålt sin rätt till musiken till ett skivbolag som därigenom äger dennes musik i minst 70 år.

Så nej musiker och rättighetsinnehavare är icke kompatibla iom att rättighetsinnehavaren snyltar på musikerns skapande!

Skulle vara kul att se statistik på hur många musiker som äger sina verk kontra rättighetsinnehavare? Jag gissar på att 10% av musikerna äger sina verk och då är jag optimistisk!

Av olirc

Det enda jag har här just nu från Philips är en skivspelare och för er som föddes efter den analoga tekniken så är det en spelare som du lägger en 30 cm plastskiva på och sen låter en nålmikrofon avläsa spåren på den.

Har iofs även ägt hörlurar från dom som låtit bra men faktum är att Philips hade sin storhetstid när analog teknik var rådande innan cd kom ut.

Skärmar från dom har jag iofs funderat över men dom har aldrig varit prisstarka så nej det har aldrig blivit nått köp.

Denna kan kanske vara nått men nja när jag lämnar datorn så låter jag den gå i sömnläge så jag ser ingen anledning till att köpa denna bara för att.

Däremot om jag ska köpa en ny skärm då skulle jag ta denna innovation i beaktande.

Av olirc

Såg nyss 10 000 BC. Urrk vilken skitfilm menar snacka om Guds berg 10 000 före Kristus? Tror knappast nån tillbad Gud då?

Sen slutscenen när tjejen dött för hjälten och en Mammut traskade förbi och tittade på honom precis som "tack för att du hjälpte oss. Btw jag återupplivade din tjej."

Nä riktig skitfilm som du "kan" ha nått utbyte av om du är dyngrak men jag tvivlar!

PS. Glad att jag såg den via Canal+ och inte på bio!

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BoardBum
Om man haft en produkt inne på reparation 2 gånger, har jag då förstått rätt att man kan säga nej om butiken vill skicka in den på reparation för samma fel en tredje gång ?

Tänkte på detta stycke

Japp finns praxis hos ARN om du kollar bland vanliga fall. Däremot får dom skicka in produkten för att undersöka den så det inte är kunden som har haft sönder varan genom felaktigt användande mm.

Av olirc

Bra att det ordnade sig för dig!

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Robbaz
Personligen tror jag det är en jävla massa bullshit eller rent utav propaganda. Mest från Usa såklart. Iran har själv sagt att dom vet "tror" att det är västerländskt som ligger bakom det. Man kan nog inte tro på det heller men....

Går man på youtube vilket alla gör så ser man en remsa högst upp, oj iran vad hemskt tänker man *klick*. Vilka hemska filmer!

Men hejsan hoppsan.

USGovernment
The House Hub
The Senate Hub
The Republican National Committee
The White House
Massa kristen tjafs osv osv.

Sånt får i alla fall mig att tänka till.

Jo du Robbaz typiskt vänstersnack du kör med då det alltid är USA som är den stora satan eller hur?

Men här är Iran på randen till inbördeskrig om det eskalerar ännu mer och vad gör ni då inom vänstern?

Rikta er vrede mot Ali Khamenei som är den som bestämmer i Iran och som har under sig väktarrådet.

Varken Ali Khamenei eller väktarrådet har valts av folket utan fungerar som ett filter mot ovälkommna presidentkandidater som inte passar in enligt dom.

Vet du att inte en enda kvinna blev godkänd som presidentkandidat av väktarrådet?

Men fortsätt du att tro på skitsnacket ifrån Ali Khamenei och hans hejdukar så visar du på din okunskap i denna sak.

Av olirc

AMD skulle kanske döpt den till Teheran istället? OnT så väldigt löjligt av aktivistbloggare att göra den kopplingen men vad är att vänta ifrån vänsterkanten :rolleyes:.