Inlägg

Inlägg som olirc har skrivit i forumet
Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LeonHart
Om du faktiskt tycker att jag har fel så får du ju gärna berätta varför Tycker bara att stämningen på den här delen av forumet är ganska dålig då folk bara ska köra över andra för att de råkar ha fel och kalla dem idioter som inte borde skriva något alls eftersom de inte vet någonting. Kan man inte bara rätta till sakfelet på ett trevligt sätt?

Det är säljaren som har ansvaret för varan vid en giltig garanti mot kunden och tillverkare eller grossisten har inte kunden ett smack med att göra så även om tillverkaren har försvunnit så får säljaren stå för förlusten så Oddnames inlägg kan i bästa fall kallas för desinformation och i sämsta fall som en mycket grov lögn som du ändå tyckte fanns en del sanning i?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av nidas
Det går inte att vara trevlig om man är ett gammalt bittert troll som Olirc.
and remember kids never feed the troll!

Moget inlägg du så man kan ju undra hur gammal du är? Gissar på 13-14 då du beter dig som en fjortis :p. Du kan gärna förklara på vilket sätt jag trollat i denna tråd då LeonHarts inlägg var felaktigt och inte behövde nån kommentar egentligen mer än att han skulle läsa på vad Konsumentköplagen säger men men personangrepp går bra ser jag :rolleyes:.

Av olirc

Brukar stå vad dom gjort för fixar och då även nämnas om man kan ladda sparade spel eller inte så har du läst infon innan du patchade?

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DyDoDe
Ok, då är vi tillbaka till mina bilar. Jag vill ha en Koenigsegg för 1 kr, företag har inte den affärsmodellen så därför borde det enligt dig vara helt korrekt att sno en?
Självklart förlorar företaget en fysik bil, musikbolag förlorar inget fysiskt.
Problemet ligger i att folk laddar ner ISTÄLLET för att köpa så musikbolaget förlorar en inkomst. Pengar i båda fallen.

Musikbolaget kanske har höga priser och konstig världsbild. Men sätter dom priset på x-kr så är det x-kr. Antingen väljer man att köpa eller inte?

-

Jag kan inte förstå varför musik-/filmbolag med flera miljoner kronor bakom sig, mycket person och marknadsundersökningar försöker att stoppa fildeling om det enligt många här inte finns något intresse att köpa musik/film för dagens priser.
Jag gissar att deras undersökningar visar att folk fildelar istället för att betala för det, Därför ska dom stoppa fildeling och få mer inkomster.
Tror ni verkligen att bolagen satsar flera miljoner på att stoppa det och sedan komma till en tid när ingen köper något så att bolagen konkar?

Musikerna behöver inte skivbolagen för musikerna kan idag lägga upp sin musik på nätet för nerladdning och sedan leva på konserterna vilket dom flesta musiker gör redan idag för inte får dom mycket om ens något i kronor räknat från skivbolagens skivförsäljning så vem behöver vem här?

Jaja du har din åsikt och kommer inte att ändra den men vi syns om 10 år när dom flesta musiker har den affärsmodell som jag nämner. Men sno du en bil så KOPIERAR jag en skiva eller laddar ner en KOPIA istället för ORIGINALET försvinner inte men det verkar du ha svårt för att förstå eller kanske inte vill?

Skulle kunna argumentera mer men då du inte vill eller kan ta in konstruktiv kritik mot ditt anförande och tydligen har personliga intressen i att musikmaffian finns kvar så lägger jag ner vidare kommunikationsförsök med dig då vi bara för en dialog med varandra och inte en konstruktiv kommunikation.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DyDoDe
Det förstod jag, men är det rätt att ladda ner pga det?

Ja tycker jag för även affärsmän får anpassa sig till verkligheten eller dö ut som dinosaurier.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pzyber
Det här triggar inte sveriges hackers att leka lite med polisen?

Jodå deras hemsida lär ju bli duktigt hackad så att säga men det sorgliga med detta är att Polisens barnporrfilter kommer tappa all trovärdighet om dom inför TPB på deras spärrlista.

Av olirc

Direkt från hästens mun ang detta http://blog.brokep.com/2007/07/06/swedish-police-will-censor-...

Piratbyrån kommenterar http://www.piratbyran.org/index.php?view=forum&a=thread&id=46...

Copyriot kommenterar den censurhysteri som för närvarande förekommer i allt för stor skala http://copyriot.se/2007/07/06/blockera-blockera-blockera/

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Q??????
Va???

För att uttrycka det hela tydligare. För cirka en månad sedan slutade min internet uppkoppling att fungera pga att mitt modem gick sönder. Fick ett nytt modem tidigare i veckan och internet fungerar igen. Problemet är att jag inte kan ladda ner filer som tex winzip, winrar osv.

Edit: Borde kanske skapat detta ämne i "Internet, uppkoppling och nätverk" forumet. Om det ligger fel skulle det uppskattas om det flyttas

Oops postade ett inlägg i fel tråd och nej har ingen aning om vad som kan vara ditt problem mer än att du laddar ner Winsock fix http://www.snapfiles.com/get/winsockxpfix.html om det löser ditt problem? Lägg in Firefox annars om du kör med IE nu?

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DyDoDe
Häftigt med långa svar, men jag såg inte svaret på min fråga.

Läs igen för jag svarade ja dom får ändra affärsmodell!

Av olirc

Perfekt till en HTPC då den avlastar processorn från att avkoda hd-material.

Av olirc

Eller det här http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=311098 kolla mer i deras fyndhörna för ibland kan amn göra ett kap där men räkna med att det bara är kortet som kommer och inget mer.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zaturn87
--------Massa text-------------

Ja skydda barnen men det används som ett svepskäl för att förhindra access till TPB och dom enda som hurrar för detta är Ponten med hejdukar för inte tror du väl på fullaste allvar att en sajt som tillhandahåller pekare för var filerna finns ska filtreras bort för att några fula fiskar lägger upp barnporr till nerladdning.

Isf skall ALLA sökmotorer filtreras bort för dom tillhandahåller också pekare till var du kan ladda ner barnporr!

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZereCool
Har jag sagt det? Nej det har jag inte. Men det finns tydligen några torrents som är det. Och dom verkar inte ta bort dom så bort med skiten.

TPB hyser ju inte dessa filer själv så hur kan man då försvara att man ska filtrera bort detta på dns-nivå? Isf skall alla sökmotorer filtreras bort på dns-nivå av RPS men det kommer inte att göras för då får dom en stämmning på halsen och skulle tro att bl.a Google har en hel del pengar så det skulle se ut det om RPS blev fällda i en rättegång :D.

Nä det luktar skunk och gentjänster lång väg hela handläggningen av detta ärrende hos RPS eftersom TPB inte fick någon förvarning och hade det inte varit för nån ISP som tydligen läckt så hade ni användare bara märkt det genom att ni inte kommit åt TPB längre.

Men som sagts tidigare i tråden så går det att gå runt detta filter ifrån RPS genom att använda sig av andra dns-servrar och enklast är att gå till http://www.opendns.com/start/windows_xp.php och sedan följa anvisningarna där.

Känn dig blåst Roswall om du tror att det är så lätt att förhindra tillgängligheten till TPB och tack vare dig så kommer fler att lära sig detta enkla trick för att komma åt barnporr och så var det med det filtret. Skulle kunna säga mer om denne Roswall men vill inte att ansvarige utgivaren här råkar illa ut :p.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av trollhattan
Angrerett
Konsument har på sätt som lagen (2000:274) om konsumentskydd vid distansavtal och hemförsäljningsavtal närmare ånger, i vissa fall rätt att frånträda ett köp genom att till Netshop lämna eller sända ett meddelande om detta inom 14 dagar (eller i tillämpliga fall inom 7 arbetsdagar) från den dag konsumenten tog emot varan eller en väsentlig del av denna. Ångerrätten gäller dock inte datorprogram, ljud- och bildupptagningar då förseglingen/plomberingen brutits. Med försegling avses även teknisk plombering (t ex serienummer). Ångerrätt gäller endast om varan är i väsentligen oförändrat skick. Ångerrätten är inte tillämplig för företag.

Om du vill använda dig av ångerrätten rekommenderas det att du kontaktar Netshop.se kundservice på e-post eller ringer till oss och uppger order- eller fakturanummer.

http://www.netshop.se/kundesenter/kundesenter.aspx

Och som vanligt bland företag så har dom inte tagit med hela den text som nämner att man får undersöka en vara som lyder:

___________
12 § Konsumenten får utöva sin ångerrätt endast om den vara som
han eller hon har tagit emot hålls i väsentligen oförändrat
skick. Detta gäller dock inte om varan har förstörts eller
förändrats på grund av någon åtgärd som har varit nödvändig för
att undersöka den eller på grund av någon omständighet som inte
kan hänföras till konsumenten.
___________

Mao så får man tom bryta en teknisk plombering om det krävs för att kunna starta en dator och det ska inte inverka på ens möjligheter att kunna åberopa ångerrätt enligt Distansavtalslagen även om företag som vanligt försöker få det till att så är :rolleyes:.

Av olirc

Nätagg.grafikkort,moderkort mm men har du garanti på hela datorn så lämna in den så får dom felsöka den.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av perund
Den tv:n duger icke då min var en 100Hz med natural motion etc.

Då får dom lösa in tv:n isf och får du hela summan så även om du gör en räntteförlust så är det ju jackpot isf för en hyfsad plattskärm kan du ju få för den summan som du får av försäkringsbolaget.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DyDoDe
Så du menar att det är acceptabelt att ladda ner musik för att priset är högt? Man ska donera pengar istället om man gillar musiken?

Ska MS, Apple, Adobe mm göra samma sak? Jag kanske är trög, men jag fattar inte hur mjukvaruföretag ska lyckas med något liknande.

PS. Vi pratar om all fildelning, inte bara musik.

Dom får ändra sin affärsmodell ja för vi lever inte i 1900-talet utan i 2000-talet men musikindustrin lever fortfarande i det förgångna och dom lär dö ut som dom dinosaurier dom är för musik och även programvara går att distribuera direkt idag så förläggare det är inget framtidsyrke direkt utan musik som programvara går och bör distribueras ifrån källan och inte den långa vägen via förläggare-tryckeri-grossister-butiker där varje hand ska ha en del av kakan som trissar upp priset utan att det gör varan ett dugg bättre.

Gällandes mjukvara så finns ju open source som är det jag använder mig av i största möjliga mån och dom funkar lika bra som köpt mjukvara för normaljonsumenten använder iaf inte mer än 25% av finesserna i dom program som kommer från t.ex M$. Är t o m så att när M$ frågar vad användaren tycker ska läggas till i framtida versioner av deras program så finns redan dom förslag dom får inkorporerade i programmet så många använder säkert deras program pga slentrian när Open Source skulle funka lika bra eller t o m bättre för dom.

Av olirc

Elgiganten eller snarare försäkringsbolaget lär erbjuda dig denna tv http://www.elgiganten.se/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-... så kolla spec om den är likvärdig för annars får dom hitta på något annat och då är inlösen av din tv med avskrivning isf ett alternativ om villkoren för försäkringen tillåter avskrivning för annars ska du ha tillbaks alla pengar.

Av olirc

Hon har rätt enligt Distansavtalslagen att undersöka varan och hur man undersöker en dator utan att starta den är för mig en gåta men vissa butiker är enormt tjuriga om man har packat upp en vara trotts att man har rätt till det enligt lag.

Av olirc

Som sagts så är det ett svepskäl som används för att kunmna stänga ner TPB för vill polisen få fast uppladdarna så får dom faktiskt prata med TPB som säkerligen hjälper till i den utredningen för ska du ladda upp till TPB så måste du först registrera dig och då ahr TPB ett ipnmr att gå på.

Nä börjar likna Kina det här trotsa att det är Smurfarna med anhang som sitter i makten men så är det påengar inblandade, mycket pengar och då är maktens pampar skrupelfria när dom ska utföra husses order dvs mediaindustrins mutpengar börjar ge effekt så är det nån här som tror att denna maffia inte åker vid nästa val? Om vi får rösta vill säga för vem vet dom kanske får för sig att återinsätta kungen som högsta hönset?

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DyDoDe

Jag vill ha en Volvo XC90 för längre sträckor och en Koenigsegg för cruising. Jag vill betala 1kr för respektive bil, jag tycker att det priset är bra.
Kan du förklara varför jag inte kan köpa dom för det? Jag fattar inte.

Men snacka om ologiskt och att jämföra äpplen med päron för en bil är något materiellt som du inte kan kopiera och ladda ner hur lätt som helst vad jag vet men du kanske vet nått sätt medan däremot mp3-filer är hur lätt som helst att tillhandahålla och distribuera men som inte återspeglas i priset utan skivbolagen dom rövar oss på så mycket pengar som dom bara kan och gör allt t o m olagligheter för att kontrollera sin distribution (tänk Sonys rotkit bl.a och Apples vattenstämpel på låtar nedladdade ifrån Itunes).

Du kanske skulle bli politiker som har så lätt att vrida till saker och lägga fram det som om det är en sanning du framför eller så är du bilhandlare för dom om något är fortfarande samma gamla skojare som kan lura sin egen morsa för att tjäna en slant ;).

Nä skulle man kunna kopiera bilar digitalt så då skulle värdet på dom bli mindre men bilförsäljarna skulle fortfarande göra allt för att upprätthålla värdet och som musikindustrin t o m gå till olagligheter för att ha full kontroll det är jag övertygad om.

Problemet som jag ser det idag är att musikindustrin försöker upprätthålla ett virtuellt värde som saknar förankring i verkligheten förutom i skivbolagens lilla värld där man fortfarande har full kontroll men i verkligheten håller makten över musiken att falla i konsumenternas händer och då musikindustrin inte tjänar några pengar på det så gör dom allt för att hålla oss kvar i fållan.

Lyckligtvis så kommer dom hoppas jag försvinna och artisterna kommer släppa sin musik på näter för gratis nerladdning med säg en paypal knapp där du kan donera pengar om du vill för artisterna tjänar idag iaf inga pengar på skivor utan på konserterna med undantag då för dom stora elefanterna typ Rolling Stones, Madonna, U2 mm som kommer att få anpassa sig till verkligheten eller likt dinosaurierna dö ut pga ändrade förhållanden i miljön som dom inte kunde anpassa sig till.