Inlägg

Inlägg som olirc har skrivit i forumet
Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fluffster
"Den är olaglig, punkt slut.
---------------klipp----------------------

MVH

Jaha så Sony med sitt rotkit var lagligt då? Nej dataintrång vill jag kalla deras rotkit men hände det något mer än att dom fick krypa till korset? Nej jag har då inte sett att dom drabbats av några böter eller andra straff pga detta så likhet inför lagen tillåt mig skratta för det finns inte då pengar talar så då har då jag iaf ett mycket rymligt samvete när det gäller massmediala filer och det har allt fler så piratkopieringen är här för att stanna på ett eller annat sätt och vill massmedieindustrin få en del av kakan så får dom sänka sina priser och det radikalt men i en kapitalistisk stat så är det något som är j****t svårt för dessa Farbror Joakim wannabes :p.

Av olirc

WD Raptor isf som går i 10K RPM och priser ser du här http://www.prisjakt.se/kategori.php?k=358#rparams=k=s7077467

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fluffster
"Jag är på din sida angående priser, att man ska betala för sig och så, men håller du inte med om att de exempel jag tog upp är rena rama gangsterfasonerna?"

Skönt att vi är överens då. Tycker också synd om farföräldern som fick massa dineros i böter. Måtta för det ju vara. Dock så begick ju barnbarnen ett brott.
Sedan får givetvis inte "bolagen" använda sig av olagliga metoder själva. Dock med min obegåvning angånde teknik, så antar jag att det är ganksa lätt att skilja på e-post eller surftrafik mot torrentaktivitet för en ev. "övervakare".

Sen att kopiering inte skulle vara stöld pga att ingen blir av med något är så korkat att tycka. De blir självklart av med en inkomst! Dvs piratkopieraren nyttjar något han inte betalt för som i normala fall kostar pengar. Allt annat är skitsnack och inget annat kan jag övertygas om.
Även om du inte fysikst stjäl något så försvarar det inte stöld! Stöld är stöld oavsett om något saknast fysiskt eller ej.

Visst blir någon av med en inkomst men varför ska en mp3-fil som är komprimerad till 1/10 ändå kosta 10:- att ladda ner då jag och säkerligen fler här anser att 1:- är ett mer skäligt pris?

Det är just detta att skivbolagen försöker upprätthålla ett högt pris som gör att piratverksamheten lever och frodas för det finns ingen rim och reson i skivbolagens prissättning vilket dom vet om men mycket vill ha mer eller hur?

Artisten själv ser inte röken av dessa pengar och det finns t o m dom som har blivit skyldiga skivbolagen pengar då deras karriär inte har gått så bra så skivbolagen är inga dunungar inte så tycker synd om dom det gör jag inte alls då dom profiterar på andras verk men som tur är så ändras detta långsamt men säkert iom att allt fler lägger ut sina alster för direkt nerladdning så skivbolagen kämpar före sin existens idag så det är därför dom tar till alla metoder dom kan smutsiga som tillåtna för att ha nån makt över distributionen.

Av olirc

Inte så pjåkigt du ligger nog på max vad du kan få ut ifrån den riggen nu. Ska du ha ut mer så är det ny hårdvara rätt igenom som gäller.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fluffster
"Är det rätt att en 11 årig flicka ska behöva pröjsa 149 kr för att få lyssna på sin idol?"

Knepig fråga. Är det rätt att jag ska behöva betala 250 spänn för att klippa mig? Är det rätt att det kostar 800:- att tanka bilen? Är det rätt att betala nästan 2000:- per år för att du har TV? Du kanske inte ens vill se på SVT! Ska min leksak till 11-åriga dottern verkligen kosta 300:-, den är ju i plast och tillverkad i Kina?

Fri marknad (förutom SVT:s fall). Tillgång och efterfrågan. Fri konkurrens råder. Idolen spelas med all säkerhet sönder på radio också om man inte har råd. Eller vänta på REA:n som kommer efter 2 mån på POP-musik.

Kul att nämna är att jag jobbar som rammakare/konsthandlare. Jag gör lite guldskivor till EMI Sverige då och då. Iom att jag och min kontakt där gillar musik båda två så hamnar vi ofta i långa diskutioner. Jag sa en gång; "Skivpriset tycker jag är högt, skulle va jäkla bra om nya skivor kostade 79:- eller liknande"....
"Jo," svarade han och tittade på en tavla på väggen, "det skulle va trevligt för mig som gillar konst att denna tavlan kostade 1200:- istället för 2500:-".

"Touché!, sa jag och lämnade diskutionen. Tycker det var en ganska bra poäng.

Sedan till den andra delen. Vad är trångsynt, fult, censurerande, eller allmänt FEL i att försöka få betalt för sina produkter??? Har man inte några lik i garderoben eller något att dölja så är väl tillvägagångssätten för stopp av illegal fildelning inget att bry sig om, eller? Varför försvara kriminalitet med tänder och klor? Ska inte brottslingar stoppas?

Sedan skiter jag personligen fullkomligen i om ni fildelar illegalt, det som jag stör mig på är att det av vissa anses som en förbannad rättighet att göra detta. Stöld är stöld, det bör inte någon förneka. Sedan om Kalle plockat ner Transformers på DivX så ringer inte jag SÄPO, trots det så tycker jag han för stå sitt kast när dom ringer på dörren även utan min hjälp.

Går inte att jämföra materiella objekt med ett inmateriellt då det förra är unikt så går det med det sistnämnda att göra perfekkta kopior i det oändliga utan nån arbetskraft inblandad.

Viss du kan göra en affisch på tavlan men då är den inte längre perfekt utan mer att likna vid vad som händer när man gör en mp3fil nämligen en förstörande kopiering så det argumentet du eller snarare din kontakt framför håller inte.

Av olirc

Inte så dåligt ändå! Vad har du för grafikkort? Om det är sämre än ett ATI 1950 Pro kanske du skulle överväga att köpa ett sådant?

Av olirc

Bara att posta hur det fortskrider och skulle du inte få igång datorn vid överklockningsförsök så ingen panik utan då är det "Clear CMOS" som gäller och vanligtvis brukar det vara en bygel som ska flyttas på moderkortet efter att man har brytit strömmen till moderkortet för säkerhets skull.

Glöm sen inte att flytta tillbaks den bygeln efter en minut bara för annars finns det en liten risk att du pajar moderkortet och med det sagt så fick jag inte igång ett moderkort efter en strulig flashning av bios så jag helt enkelt försökte starta moderkortet med bygeln i "Clear CMOS" läge och fick sedan igång det efter att jag hade flyttat på bygeln till icke "Clear CMOS" läge.

Av olirc

Är ett tag sen jag använde Prime95 men har för mig att det heter något med stresstest? Du får kolla igenom och prova dig fram.

Du höjde vcore med ett steg ja och funkar det nu att köra i 166MHZ fsb så kör då Prime95 men funkar det inte så höj ett steg till och sen Prime95 och funkar det inte nu heller så får du nog leva med att din processor inte vill gå längre.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av vipers
vad snackar du om? dom är ju högst olika!

Antar han menar dom är lika goda kålsupare :D.

Av olirc

Ökade du CPU Vcore något? Om inte öka ett eller två steg och prova sedan med 166MHz.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jaomi
http://static.pici.se/pictures/AYyCwzSqQ.jpg

Är det allt som behövs för att gå undan det eller?

Så vitt jag vet ja!

Av olirc

Redan idag kan man väl kryptera trafiken via bittorrentprotokollet vad jag vet så den isp:en kommer aldrig lyckas stoppa olaglig fildelning utan kommer gå i konkurs.

Sen ang spärra hemsidor så även där går det väl att via en proxy komma åt dessa ändå vad jag vet? Kineserna mm censurerade människor gör väl så redan idag för att komma åt regeringsfientliga sidor?

Av olirc

Processorn ska du nog inte köra över 1.75V utan vattenkylning men minnena däremot brukar gå att köra i 2.8V utan problem om du har åtminstone en fläkt till förutom den i nätagget antingen där fram eller där bak för att få ökad cirkulation i burken.

Bästa är ju om du har en fläkt i fronten och en där bak. Minnena kan du sedan kolla i Memtest för att se om dom går invändningsfritt och kör det testet utan att ha höjt spänningen och öka sedan till max 2.8V och funkar det iaf inte så får du ändra tillbaks till som det var innan.

Av olirc

Låter som han inte kollat att det moderkortet stöder C2D innan köp.

Av olirc
Av olirc

1500:- kanske lite lågt räknat så sälj det för 2000:- så har du viss prutmån.

Av olirc

3GHz är inte så dåligt ändå men du kan nog inte göra så mycket mer för spm du nsäger blir den ostabil om du höjer fsb mer för annars om du kunde köra den i 166MHz så kunde du ställa minnena manuellt och då sänka minnesinställningarna till 2-3-3-6 och ev höja spänningen till 2,8V för stabilitetens skull.

Men prova med att höja spänningen till processorn med ett eller två steg och höj fsb till 166MHz för att sedan ladda ner Prime95 där det finns ett stabilitetstest som man kan köra och klarar den det så ändra sedan minnesinställningarna till det jag föreslog.

Av olirc

500-600 hade ju varit mer budgetorienterat än närmare 1000:- för då kan man ju lika gärna lägga på nån 100:- och få ett kort med mer lull-lull på så håller med dig A.N'doja att det är lite väl dyrt.

Av olirc

Antar att det är DDR2 då dom körs på 1,8V. Har nyligen köpt so-dimm till den bärbara men vanliga DDR och på hela 512Mb då det satt bara 256Mb ifrån början :p.

Av olirc

Låt det vara på auto sä körs det synkront med fsb för annars sänker du hastigheten på minnena och det vill du väl inte ;).

Du förstod rätt annars.....