Inlägg

Inlägg som hg har skrivit i forumet
Av hg

Helt nöjd med det ändå, har inte spelat så värst många av de spel som var med

Av hg

Oneplus 9, började bli på tiden med en ny telefon.

Av hg

MSRP på $249 och $199 för något som borde kosta max $100, garanterat.

Av hg
Skrivet av sleepyoh:

Är det någon som använder över 400-800 dpi? Kanske någon mer extrem på 1500 men kan inte föreställa mig högre än det.

Jag använder 3200 DPI och har gjort så i flera år.

Jag kör fingertip-grip och gillar inte att behöva röra på handen, än mindre på armen.

Av hg
Skrivet av Drasteroid:

Fast nu blir jag lite fundersam här.
Om jag siktar på 60 fps med High/Ultra settings, så har jag tolkat det som inga problem?

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1648815-uppgraderingsh...

Här söker jag hjälp för uppgradering, men som jag tolkar det är det ingen mening att uppgradera CPU då jag kör så pass höga inställningar och upplösning.

Alltså 3440x1440 i Ultra, så tolkade jag det som att min GPU kommer få jobba ordentligt, medans cpun kanske inte behövs lika mycket där.

Så jag behöver alltså en ny cpu nu för att kunna spela Bf 2042 med dessa inställningar, samt att kunna få ut minst 60 fps?

Vilken cpu bör jag satsa på då?

Det är skillnad på spel och spel. En mängd spel kommer absolut att vara helt beroende av din GPU i 3440x1440 ultra settings, så där kommer en CPU uppgradering att göra ganska liten skillnad.

De flesta moderna AAA-spel (samt också indie och mindre kända spel) kan dock utnyttja mer än 4kärnor/8trådar även i höga upplösningar. Speciellt multiplayer-spel och Battlefield är absolut ett av dem. När det blir många spelare på en server så blir det helt enkelt många beräkningar som en CPU måste utföra alldeles oavsett vilken upplösning man kör med. Vanligtvis märker man av detta som fps drops som man kan "bota" med en bättre CPU med fler kärnor.

Angående vilken CPU du bör skaffa så skulle jag själv välja mellan Intel 12600K eller AMD 5800X. Du behöver nytt moderkort också så totalkostnaden blir ungefär den samma mellan de båda alternativen.

Av hg
Skrivet av Drasteroid:

Någon som kan ge en hint om vad man får för fps i 3440x1440.
Gärna med High samt Ultra inställningar.

MSI Suprim X 3080
I7 6700K
32GB DDR4 2800Mhz CL14

Lär funka ok i singleplayer, men i multiplayer och speciellt med upp till 128 spelare kommer det nog inte att bli så roligt med den CPU:n.

Av hg
Skrivet av Söderbäck:

Jag köpte nog DDR4 kring pristoppen för några år sedan. Betalde två och en halv förmögenheter för 2*8 gig. Med bara 2 minnesplatser på moderkortet... Men det var inte rimligt att lägga det dubbla igen på minnen då.

Börjar 2*16 närma sig tusenlappen så blir det svårt att låta bli en uppgradering här.

Samma här, våren 2019. 2x8GB för 180€ :S. Det var visserligen något dyrare Samsung B-die minnen men ändå.

Av hg

Nej jag väntar på Skyrim Legendary Ultimate Turbo 3000 Edition.

Av hg
Av hg
Skrivet av Ironmad:

Spelet ser helt magiskt och vackert ut. För de som spelat igenom Dark Souls spelen och kanske har läst mangan de har inspirerats av är det här guld.

Skrivet av Raynstorm:

Kan hålla med om att ljussättningen nere i katakomberna inte håller samma nivå som vissa andra AAA-titlar men det är inte något som stör.

Att kalla det fult däremot är en fet överdrift. Tycker stilen och animationerna håller toppklass.

Nu pratar jag alltså på en rent grafik-teknisk nivå. Stil, animation, och "känsla" kan ju göra ett spel subjektivt fint ändå.

På en tekniskt nivå är det dock verkligen ingen höjdare. Ljussättningen är som sagt inget vidare bra vilket får många miljöer att se väldigt platta ut, skuggor är av riktigt gammal modell eller saknas helt i många fall (t.ex ingen skugga från spelkaraktären i inomhusmiljöer). Samma sak med ambient occlusion som är dålig eller saknas helt i många områden som jag märkte i videon.

En större uppdatering av spelmotorn för att bättre kunna använda moderna tekniker skulle kort sagt verkligen vara på sin plats.

Av hg

Spelet ser fortfarande rätt dåligt ut rent grafiskt. Ljussättningen är sådär ur en tekniskt synvinkel och skuggorna (speciellt utomhus) är under all kritik. Kolla runt 8 min i videon, det där är riktigt dåligt alltså.

Men men, spelet kan ju vara bra ändå. Inte min typ av spel men har förstått att det finns en stor fanclub bakom dessa spel.

Av hg

Omsättning på en miljon kronor i veckan, som en privatperson, med ett konto för privatpersoner?

Är han dum i huvet?

Av hg
Skrivet av Herr Kantarell:

Oj 45% var inte lite. Det skulle vara intressant att veta vad de gjort. Förbättrat utnyttjande i GPU eller optimerat/fixat saker i interfacet mot spelmotorn?

Spelet har stora problem med AMD GPU:er och speciellt RDNA2. Vettefasen vad utvecklaren har lyckats med men de vet om problemet och "det ska fixas post-release".
Även med denna drivrutin är AMD korten långt ifrån den nivån de normalt ligger på, tror inte det är så mycket mer AMD kan göra här, utvecklaren har nog ställt till det på nåt sätt.

https://www.computerbase.de/2021-10/age-of-empires-aoe-4-benc...

Av hg
Skrivet av Strife91:

WD, QNAP, Synology eller FreeNAS? Vad ska man köra på?

UnRaid. FreeNAS on du endast vill använda din enhet som NAS och inget annat. Jo du kan köra plugins i FreeNAS också men det ekosystemet är mycket bättre utbyggt i UnRaid imo.

Av hg

Vilken drivrutinsversion är det du försöker installera och för vilket operativsystem?

Av hg
Skrivet av UndaC:

Använder eller allokerar är ju frågan kanske. (Edit: Det är nog inte frågan i just det här fallet ser jag nu, jag hade inte satt mig in tillräckligt i ämnet)
När vi testade minnesanvändningen i ett antal moderna spel såg vi ju tendensen att mer minne allokeras när man använder AMD:s produkter, även i de fall där Nvidias produkter har minne "över" så att säga.

Detta utan att Nvidia-korten i testerna ovan (förutom 3070 i Godfalls märkliga benchmark-läge - men inte i faktisk gameplay) visar något tydligt tecken på minnesbrist i prestandatesterna. Dvs mer minne hade ingen direkt korrelation med prestanda här.

Komplett artikel med benchmarks och VRAM-användning här.

Vi har försökt fråga AMD (och Nvidia för den delen) om de har förklaringar eller teorier men de har inte gett några svar.

Finns det något sätt att veta ifall det påverkar bildkvaliteten istället för prestanda? T.ex. som i den här nyheten att spelet istället laddar in en lägre upplöst textur när VRAM tar slut, utan att det påverkar prestandan?

Tänker mig att sånt inte är något man tänker på och knappast ens märker när man kör benchmarks.

Av hg

Du bör nog nämna att det där inte är något officiellt, utan en fantrailer med bitar från Red Tails (en riktig skräpfilm).

Jag blev lite ställd av hur uselt det verkade en stund tills jag läste kommentarerna.

Av hg

Stör mig lite på att alla avsnitt tydligen måste sluta med en enorm cliffhanger, men annars tycker jag om serien hittils.

Med det sagt så har jag aldrig läst Foundation-serien. Har försökt ett par gånger men den är helt enkelt för tråkig och för... tja hur ska man säga... typ oförankrad? i vår verklighet.
Liksom, vad jag minns så var atom fission höjden av high tech i boken jag försökte läsa. Det blir för mycket "suspension of disbelief" för att det ska funka som sci-fi för mig, märks att det var skrivet på typ 40/50 talet nån gång.

Av hg
Skrivet av binne71:

Känns ju lite svårt rent logiskt att förstå denna ganska stora prestandaökning som aviseras då de som köper 5000-serien dvs typiskt bygger nytt system nog i allmänhet spelar med ganska hög upplösning. 1440p+ alltså. Och då är grafikkortet flaskhals, vilken Ryzen 5000 CPU som används måste ju ha minimal inverkan på spelprestandan?

CPU är fortfarande flaskhalsen i typ all multiplayer spel, även i 1440p.

Skrivet av Satariel:

Alldeles för sent, dom här kommer sannolikt lanseras feb-mars 2022 och sen kommer Zen 4 i okt-nov, bättre att vänta med andra ord om man nu inte behöver den extra prestandan vill säga. Spelar själv i 1440p och det finns inget spel utom Cyberpunk 2077 som jag inte ligger långt över 100fps med alla inställningar på max. Det är även rätt uppenbart att detta kommer vara det storskaliga beta testet av 3D V-Cache inför den "riktiga" lanseringen i och med Zen 4.

Jag tror inte dessa riktar sig direkt till de som bygger helt nytt, de gör nog som du säger bättre i att vänta tills zen 4.

Däremot blir de intressant för de som vill ha en uppgradering. T.ex sitter jag idag på en Ryzen 3600 med 16GB DDR4, ett b450 moderkort och ett 6800XT. En CPU uppgradering skulle vara välkommen men steget till Ryzen 5000 är inte riktigt tillräckligt stort imo och Zen 4 kommer att behöva både nytt mobo och nya svindyra minnen, vilket inte är något som jag riktigt har behov av nu eller i en nära framtid.

Zen 3 med V-cache blir nog en perfekt uppgradering för alla som, liksom jag, sitter med Zen+/Zen2 CPU:er med ett i övrigt bra system.

Hoppas bara att B450/X470 för stöd för dessa CPU:er =/

Av hg
Skrivet av Simon676:

Vilka fall? Dem inkluderar ju extra långa skrivar för vattenkylning i lådan, enda stället jag kan tänka mig att de där extra 5mm blir ett problem är med ITX chassi och möjligtvis i vissa dual tower cpu luftkylare där den kanske inte får plats i mitten, men det måste vara mindre än 5% av gånger som det kan vara ett problem.

Som du nämnde så blir det ett problem i många ITX chassin där man i bästa fall har ett par millimeter till godo. Jag kan också komma på en rätt stor mängd luftkylare av tornmodell där 30mm fläkt inte heller går pga att den i så fall blockerar en RAM plats.