Inlägg

Inlägg som Sparco har skrivit i forumet
Av Sparco

Har samma CPU som du har och jag kör ett vanligt 1070. Får över 60fpa utan problem så du behöver ej oroa dig för den biten. Men ska du streama samtidigt som du ska spela då kommer du få behöva uppgradera din CPU.

Av Sparco
Skrivet av Paddanx:

Som en del sagt ovan, WD gör inte SSDer, utan det är Sandisk med annan etikett.

WD första generation var rent av lite av en besvikelse i prestanda, pga de fortfarande använde 2D NAND. Sett till priset är det väl mer en fråga vad bättre diskar kostar, och om det är värt det. Sandisk har länge varit ett rent bråk garantimässigt, och deras tolerans för fel är tyvärr ganska höga innan de accepterar garanti. Samtidigt brukar deras diskar inte totalhaverera så ofta, så det är väl lite lotteri där.

Prestandan på green och blue är i bästa fallet som många andra riktigt dåliga budget diskar, speciellt på DRAM lösa enheterna som Green. För en enkel laptop man surfar på, duger de säkert fint, men jag tror du kan få mer för pengarna med bättre disk då det ofta skiljer sig väldigt lite. Med det sagt, är dina krav låga och priset rätt... är det inte så fel.

Deras nya 3D NAND SSDer (både Sandisk och WD) håller på att testas av entusiaster på Sweclockers, vilket tar lite tid tyvärr. Men jag kan säga att diskarna verkar lida hårt av att bli fulla. Sekventiella prestandan på dem är också relativt dålig, typ som MX300, men detta behöver inte vara något kritiskt dåligt. Normalt använder man inte en SSD med sekventiell prestanda i tanken. Och 250GB disken verkar iaf klara ca 200MB/s i TLC skrivning, vilket är helt okej för enklare SSD. Och ca 400MB/s läsning som minimum (typ som MX300) är också helt okej.

Men vi kommer då till pris/prestanda igen.
En 3D NAND WD 250GB kostar ca 940kr. En Samsung 850 EVO kostar 950kr. Samsungen är snabbare på alla tänkbara sätt, och har 5 års garanti vs WD 3 år... allt för 10kr. Mao, WD må ha en helt okej disk, men den är inte prisvärt för sin prestanda, och 10kr för bara 2 års garanti till, och en beprövad disk som inte har barnsjukdomar är väl värt mer.

Du har typ samma historia på 500GB nivån, med båda på 1590kr.

Jag tror att WD Blue 3D NAND kommer bli en bra prisvärd disk som MX300 varit, men den måste ner i pris för att vara värt att ta över EVO 850.

Det mest positiva med dessa diskar är att de hjälper till att pressa marknaden neråt, där vi ser 250GB under 1000kr igen, och 500GB snart under 1500kr igen. 500GB var ju nere och vände på strax över 1000kr för ca 1 år sedan.

Det där va bra skrivet
För när jag kollade på priserna så var WD lite billigare nämligen. Jag har redan en samsung i datorn. Men vill ha en till ssd som bara sköter spelen. Så därav tänkte jag en liten budget disk. Men då det inte skiljer sig så mycket längre i pris så blir det en till samsung disk då

Av Sparco

WD ssd

Tja

Nu vet jag nog att många kommer med kommentarer som att skaffa samsung eller något annat märke. Men min fråga är om någon sitter på WD ssd och kan berätta lite om vad ni själva tycker om deras ssd? Då dom är rätt nya på marknaden just med ssd varianten och dom ör lite billigare än samsung diskarna också.

Av Sparco

Fick ett bra pris på en i7 7700k men kanske ska vänta till black friday och se om någon ryzen eller Intel går ner mer i pris

Av Sparco

@patrikf1: har ett äldre coolermaster chassi. Har en fläkt på sido panelen samt en bak på chassit som blåser ut luft samt en fram som ska kyla ner hårddiskarna. Sitter på en Corsair h55 vattenkylning idag till min i5 2500k. Men då jag har läst att 7700k har värme problem ifrån fabrik så vill jag gärna ha så bra kylning som det bara går. Får plats med radiator för dubbla fläktar om jag vill

Av Sparco

Spelar ingen roll om det är luft eller vattenkylning. Bara den orkar kyla ner processorn så vill jag även påpeka att jag bara har två chassi fläktar

Av Sparco

Kylning för 7700k

Vad för kylare rekommenderar ni för en 7700k processor?
Då jag inte är sugen på att delida processorn

Av Sparco
Skrivet av perost:

Är du medveten om att 7700K ersätts av 8700K om tre veckor?

Om du ändå vill köpa en 7700K så är det bara att ta valfritt Z270-moderkort som har de anslutningar du behöver, moderkortet påverkar ju inte prestanda nämnvärt. Och så valfria DDR4-minnen, t.ex. Corsair Vengance LPX 3000MHz är populära.

Vad kommer 8700k kosta då? Förnyar hittat 7700k för 2700kr

Av Sparco

Nytt moderkort samt minnen

Tja

Har nu äntligen tänkt beställa en intel i7 7700k CPU

Men då behöver jag även nytt moderkort samt ram minnen.
Spelar en hel del samt streamar så vad kan ni tipsa om? Dock inte det värsta som finns på marknaden

Kom även på behöver ny kylare också.

Bli tacksam för alla tips

Av Sparco

Något jag inte förstår är att varför komma med en stämning nu?
Dom kunde ha stämt Nintendo då dom annonserade switch samt Innan reales datumet

Av Sparco
Skrivet av Chris_Kadaver:

Det är klart att du får sämre grafikprestanda med ett GTX 970 än ett GTX 1070. Tycker du det är förvånande? Gällande mobila versionen av GTX 970 så presterar det sämre än desktop-varianten. Men för GTX 1070 så presterar mobila versionen och desktop versionen likvärdigt. Köp en bärbar med GTX 1070 om du vill ha prestanda som motsvarar en stationär dators grafikprestanda.

jo självklart vet jag att 970 är sämre än 1070. Men jag tänkte med tanke på cpu samt ram minne som är mycket bättre än min stationära så hade jag förväntat mig lite bättre prestanda i vissa benchmarks. Men antar då att i7 6700 mobile är också mycket sämre än en desktop variant. Sen är det dock ett GTX980M som sitter i datorn och inte GTX970

Av Sparco

Ok då hänger jag med. Dock tråkigt att en sådan bärbar ska kosta så mycket och prestandan är usel. Men iaf tack för svaret

Av Sparco

Ny bärbar (6700HQ/970M) presterar avsevärt sämre än äldre stationär (2500K/1070), är det normalt?

Hej

köpte mig en sån här https://www.asus.com/ROG-Republic-Of-Gamers/ROG-G752VT/specif...

Då jag ville ha en gaming bärbar. Men jag vet att mobile cpu o gpu är alltid lite sämre än vanliga men trodde inte det skulle vara så pass. Har gjort lite tester och min i5 2500k samt 1070 ger mycket mer i score i benchmark tester än min bärbara. Är det normalt trotts min bärbara prestanda?

Av Sparco

Köpråd: Litet miditower-chassi med plats för ATX samt ett GTX1070

Tja!!

Jag måste tyvärr byta chassi då mitt nuvarande e tyvärr för stort för och ha på den plats datorn ska vara.

Så jag behöver tips ifrån er på så små chassin det bara går som ska stödja vanlig ATX moderkort samt ha plats för ett 1070kort. kan va liten kub eller extremt litet smidigt miditower chassi

Av Sparco

Har testat med två andra skärmar nu. Samt annan hdmi kabel. Men fortfarande samma sak. Är som typ på en dator när man sätter igång den så kommer bios bilden ifrån tillverkarn upp. Så blir det med boxen comhem kommer upp sen inget mer alls. Så nu får dom ta och svälja sin stolthet och skicka mig en ny Box

Av Sparco

Hjälp med tivo box

Hej på er där ute

Jag har ett stort problem. För tre veckor sen köpte jag samsungs nya qled tv samt Comhems tivo. Allt fungerade i början men idag har jag problem med bilden. Med andra ord för ingen bild över lag. Tvn säger att det inte finns någon enhet inkopplad till den hdmi källa tivo boxen är inkopplad i. Men drar jag ur hdmi kabeln ur tivo o kopplar in i ps4 då dyker det upp direkt. Men drar jag ur strömsladden ur tivo boxen och väntar som dom säger i 30 sekunder och sen stoppar in igen. Då dyker det upp en bild där det står comhem och att boxen håller på och startar upp sig. Därefter händer inget mer och jag kommer ut igen till tvns huvudmeny och får ett tecken på hdmi källan att den är avstängd trotts att boxen är på.

Vad kan felet vara? Comhem skyller på att det är min nya samsung tv det är fel på för enligt dom så ser det ut som allt är ok med boxen.

Av Sparco
Skrivet av Andreaz1:

Det är väl bara att lägga ut dem och se vad folk är villiga att bjuda. Här är någon som ännu mer optimistisk: http://www.sweclockers.com/marknad/140883-nvidia-geforce-gtx-... 1500kr vet jag inte om någon kommer ge men du ser att någon bjöd 1000kr.

hahaha

får se vad vi lägger ut dom för

Av Sparco
Skrivet av Andreaz1:

Runt tusenlappen per styck. Jag hade satsat på 1070, minst. 1060 är bara runt 20% bättre än 780 Ti om jag kommer ihåg rätt. I spel där SLI fungerar bra är ett 1060 förmodligen rent av sämre.

wow 1000kr för ett 780ti är inte det lite väl saftigt haha men jag skulle och tippa 600-700kr st

Men tack för alla svara grabbar nu lär iaf tjejen bli glad att hon tjänar någon slant på sina 780 kort haha

Av Sparco

Jag hade också mycket problem i början med mitt 1070 kort. Men det va för jag har micron minnerna och dom hade problem i början. Men efter bios uppdateringen så funker mitt kort till max. Men har du testat andra spel än cs? För det räcker ju gått o väl med 130 fps i cs. Testa typ battlefield spel som kräver mer av din gpu än din cpu. Kör allt på ultra i battlefielt 1 och ligger runt 140-150fps med min setup som är sämre än ditt. Annars gör som alla andra har skrivit om att omformatera datorn så allt blir på nytt installerat.

Av Sparco

Då tycker jag hon kan köpa mitt 1070 så köper jag mig ett 1080 istället 😜