Inlägg

Inlägg som bonzichrille har skrivit i forumet
Av bonzichrille

var väl 54 sek för ryzen i blender

Av bonzichrille

Live demot med VEGA är så jävla sjukt. Varför inte vara redo in-game? Är de förståndshandikappade?

Av bonzichrille

Att AMD använder ett GTX1080 för att demonstrera prestandan på Ryzen mot Intel var ju rätt weird...

Av bonzichrille

På mitt företag hade vi idéer om att byta ut alla datorer till DELL all-in-ones. Under flera månader försökte jag surfa in på deras hemsida för att reda ut våra olika alternativ. Första sidan svarade alltid men när man klickade på För arbetet och sedan på desktops- det var då problemen började.

Tror jag försökte 2-3 gången per vecka i ca 5 veckors tid. I 90% av fallen funkade inte länken. I resterande 10% kunde man komma fram, men efter att ha filtrerat på all-in-ones var man rökt. Ingenting funkade.

Jag var geniunt bestört att detta miljard-företag kunde vara så här dåligt. Nu inser jag att det inte bara är jag som reagerat.

Noterbart i detta sammanhang är att det just vart För arbetet sektionen som varit värst drabbat. Gav jag upp och klickade mig vidare till konsument sidan så funkade det ju. Men holy shit- vem fan är ansvarig för detta skit alltså?

Såg den här tråden och av intresse kollade jag om "För arbetet" nu funkar. Det gör den. Dock kan man snabbt konstatera att varken 19- eller 22-tummaren av DElls all-in-ones kan konfigureras med SSD. Det är snurrande disk på alla modeller. Man får alltså inte ens betala för att få den uppgraderad. Helt jävla sjukt 2016. DELL måste ha inkompetens bland sina produktchefer också - inte bara på webb.

Av bonzichrille

Tack så mycket för svaren grabbar. Ni hade rätt så klart. SVTplay sändningen är inte "live". Inget fel på apples klocka...

Av bonzichrille

Klockan går fel, eller?

Hej,

På min macbook pro är klockan inställd på att automatiskt ställas in. Problemet är att när jag sedan tittar på rapports livesändning via svtplay så stämmer inte klockorna med varandra. Alla rapportsändningar har en klocka i ena hörnet, och min macbook går ca 40 sek före.

Har alltid litat på att klockan i vår statliga television är korrekt. Är Apples klocka fundamentalt fel?

Har osx 10.9.3
Apple pro retina display

Någon som har mer insikt i detta underliga fel?

Av bonzichrille

Hej Dustin,

Försöker vara inne och handla på er site just nu men den beter sig väldigt konstigt (långsam, sidor som inte finns osv). Har ni just nu några driftproblem?

Av bonzichrille

Hej Komplett och andra drabbade.

Jag är IT-ansvarig på ett medelstortföretag. Vi fick idag ert virusmail. En av våra anställda tryckte såklart på attachemnt eftersom hon typ igår beställt något från en "datahandlare".

Något slags skit har nu kommit in på hennes dator. En full virus scan via Fsecure ger noll resultat.

Är det någon som vet vad det är för virus/spywear/trojan hon fått och hur man får bort den. I just hennes fall så reagerade systemet med att det kom upp en ruta i mitten av skrivbordet som uppmanade henne att typ uppdatera dotnet eller liknande. Det var Microsoft labelled, men självklart från ohyrat ni skickat.

Några kloka råd?

Av bonzichrille

Jobbar som stand-in IT på litet forskarföretag i sthlm. Vi hade askassa laptops så förra veckan köpte jag in 3st Sony vaio 13 pro med i5 4200u och 128 gig SSD. Priset 6400:- (exkl moms) så var ekonom-chefen nöjd iallfall.

Har nu lekt med ett av exen i några dagar. Här kommer mina tankar:

-ruskigt lätt men samtidigt en känsla av att den kan gå sönder lätt. Mjuk plast är känslan när man skriver iallfall.

-Första gången man satte igången och kom in till desktopen är fläkten igång som satan. Helvete, vad är det är fel. Kollar task manager och ser att det är Mcafee eller vad skiten heter som håller på att uppdatera sig själv. Detta är så jävla sjukt, satans små anti-virus program har ju idag förvandlats till virus i sig självt. Avinstallera Mcafee då det inte är något värde (trial) och då blev sonny tyst och snäll.

- Nästa sak man tänkte på var att trackpaden suger.
- Skärmen har en konstig flukturering i ljustyrka trots att man stängt av automatic lightsensor i vaio inställningarna.
- Wifi funkar för mig men mitt 5ghz beter sig konstigt trots att jag sitter 3m från routern. Staplarna i windows hoppar upp och ner, från 1 stapel till 5 staplar.

Men så några timmar sedan gick jag in på sony's support site och stoppa in mitt modelnummer SVP1321L1EBI.EC1

Kollade under nya drivrutiner och laddade ner:

Wifi-drivruntiner från Intel: Stapel hoppandet försvann.
Trackpad: den förändrades totalt! Från relativt hopplös till helt ok. Viktigt!
BIOS: uppdaterades och då försvann den konstiga fluktureringen i skärm-brightness.

Nu känns det som ett bättre köp, helt klart!

Av bonzichrille

Vet att det finns ett ex för display på Elgiganten Sickla.

Av bonzichrille

Test av mobiletechreview på youtube. 13-inch varianten:

http://www.youtube.com/watch?v=PxrBLbCggiw

Av bonzichrille
Skrivet av Dimman:

Jag såg att några nämnt att de hade problem med Broadcom(WiFi)-kortet. Jag har ett Atheros-kort i datorn (dock 3820T) och har samma problem mer eller mindre. Ibland när jag streamar så bara sackar nätverksprestandan från ca 5MB/s ner till ett par kB/s helt random. Spelar ingen roll om datorn är nystartad eller varit igång ett tag. Samma problem på Windows och Linux.

Jag fick även för ett par dagar sedan att den började koppla ifrån trots full mottagning, alt 1 plupp mindre än fullt.

Någon som har erfarit likadant? Jag funderar starkt på att skaffa ett Intel Ultimate-N 6300 istället för 300:-

Jag sitter på broadcom chipset med exakt samma symptom. Underliga drops i streaming hasitighet. Märker bara av det bär man tittar på live tv men endå förbannat irriterande.

Av bonzichrille

Har kört utan virusskydd i åtta år nu utan några som helst problem. På jobbet har vi tyvärr virusskydd på alla datorer. Vidrigt, som att ha ett virus i sigsjälvt som segar ner datorn något fruktansvärt.

Det jag finner rikigt vidrigt är att virusskydden rpporter olika saker; typ, vi har stoppat ett hacker försök på port si och så. Uppenbara lögner, men det har helt klart funkat på alla mina kollegor. Alla är dödligt övertygade om at virusskydd är A och O.

Av bonzichrille
Skrivet av NassePuh1:

Jag har aldrig hört talas om Tixati v.157. Testat med vuze?
I tråden kan man se folk med samma problem som dig, dock notera att många säger också att dom inte har sådana problem som dig, och dom använder just specifikt utorrent.
En kille i den här tråden hade just problem med att ladda ned i höga hastigheter via sitt FTP program, han ändrade någon inställning där (nån buffer värde tror jag) och så gick det upp.
Testat med att inaktivera brandväggen i routern? I mjukvarubrandväggen? Starta datorn i felsäkert läge och testat? Eller testat med en annan dator?

Ehha, alltså, min hastighet är idag bra. Jag har inget att klaga på.

Av bonzichrille
Skrivet av NassePuh1:

Vad använder du får torrent program? Har du testat med nån annan torrent program än dem du kör med? Kan lika gärna vara fel i programmet. Något säger säger mig att du använder Utorrent.

Kör med en som heter Tixati v.157. Kvällen jag skrev mitt agro-inlägg hade jag precis avinstallerat utorrent och stoppat in tixati men det var fortfarande dålig/underlig hastighet. Det var då bägaren rann över. Jag misstänkte alltså också själva programmet som källan till mina problem. Idag fungerar det iallfall fortfande bra, inga konstiga dips. Comhem måste ha pausat sin throttler....

Av bonzichrille
Skrivet av bonzichrille:

Har länge haft comhems 24/8 tjänst hemma. Uppgraderade förra vecka till 100/10 då det handlade om mer eller mindre samma pengar i måndasavgift plus att jag den senaste tiden haft sketen download på mina torrents. Har hela tiden trott att det handlat om mina dåliga laptop med urgammalt windows som pajat skiten. Hursom, fick idag min cg3100 och kopplar in den efter alla konstens regler. Allt funkar. Får 40-50mbit trådlöst och 100mbit trådat.

Men efter att städat min dator har jag nu förstått att COMHEM fipplar med min torrent trafik. Trots massiva mängd seeders är hastigheten sjukt seg i början. Tar ofta 1 minut innan man är ovanför 100k. Sedan långsamt långsamt segas hastigheten upp. Ibland klätrar den stegvis. Tillslut når jag ca 4mb/s trådlöst vilket motsvarar max den vägen.

Efter mycket felsökande och läsande om olika inställningar hit och dit är jag nu mer eller mindre säker på att comhem är boven i dramat. Jag menar, hastigheten når tillslut upp i det jag vill ha vilket inte borde kunna ske om det var något fel i settings eller liknande. Men ffs, jag vill ha full hastighet direkt! Vad är det för skit ni har hittat på COMHEM? Jag skulle uppskatta ett svar, typ: -"Nä, vi gör på detta sättet för att jävlas med fildelarna". Fine, då får jag byta leverantör. Men satan vad sur jag blir om man nu bara möts med tystnad eller lögner.

Om ni nu inte får svara pågrund av någon satans kommukations policy kan ni väl iallafall hälsa teknik avdelningen att skiten (throttlingen) får dras ner!

Dagen efter att jag skrev mitt inlägg började mina torrents att bete sig normalt. Hastigheten accelerar snabbt och jag når min speccade hastighet. Såhär har det banne mig inte vart på månader! Antingen är jag en pajas eller så skruvade de ner sin fruktansvärda throttling.

Hursom, jag är nu nöjd. Tack comhem.

Av bonzichrille

Har länge haft comhems 24/8 tjänst hemma. Uppgraderade förra vecka till 100/10 då det handlade om mer eller mindre samma pengar i måndasavgift plus att jag den senaste tiden haft sketen download på mina torrents. Har hela tiden trott att det handlat om mina dåliga laptop med urgammalt windows som pajat skiten. Hursom, fick idag min cg3100 och kopplar in den efter alla konstens regler. Allt funkar. Får 40-50mbit trådlöst och 100mbit trådat.

Men efter att städat min dator har jag nu förstått att COMHEM fipplar med min torrent trafik. Trots massiva mängd seeders är hastigheten sjukt seg i början. Tar ofta 1 minut innan man är ovanför 100k. Sedan långsamt långsamt segas hastigheten upp. Ibland klätrar den stegvis. Tillslut når jag ca 4mb/s trådlöst vilket motsvarar max den vägen.

Efter mycket felsökande och läsande om olika inställningar hit och dit är jag nu mer eller mindre säker på att comhem är boven i dramat. Jag menar, hastigheten når tillslut upp i det jag vill ha vilket inte borde kunna ske om det var något fel i settings eller liknande. Men ffs, jag vill ha full hastighet direkt! Vad är det för skit ni har hittat på COMHEM? Jag skulle uppskatta ett svar, typ: -"Nä, vi gör på detta sättet för att jävlas med fildelarna". Fine, då får jag byta leverantör. Men satan vad sur jag blir om man nu bara möts med tystnad eller lögner.

Om ni nu inte får svara pågrund av någon satans kommukations policy kan ni väl iallafall hälsa teknik avdelningen att skiten (throttlingen) får dras ner!

Av bonzichrille
Skrivet av Macrint:

Kan även dela med mig av att trots installation av alla drivers på Acers hemsida (och inga andra) så saknas den mittersta rutan om switchable graphics. Kanske ordnas detta i framtida versioner av Catalyst. I övrigt verkar allt funka, men jag hör av mig när problemen börjar dyka upp

Fick hem min 3820tg från dustin idag. När jag högerklickar på skrivbordet finns det ett alternativ som heter "configure switchable graphics". Där kan jag välja om det ska vara intel eller ati, oberoende om sladden är i eller inte. Är det är en ny funktion som tidigare saknats eller har jag bara missförstått vad ni är ute efter....?

Av bonzichrille

Very impressive. The modular case made the greatest impression on myself. Something sinister about the design, in a good way of course. Alot of associations pops up in my head, everthing from war to prosthetic limbs.

Just a thought:
When assembling a computer today alot of work goes into the cable managment in order to achive good airflow. However, very so often, excess cables simply get smooshed into a corner. How about designing a case with built in canals for all the cables running from the psu and motherboard. Essentially, once a harddrive is installed it would only be a couple of cm to the end point of one of these canals for power and sata.

This would require some limitations. For example, the PSU would probably have to be custom made for that specific case due to the layout of all of these canals. PSU cables would have to be of a certain length and so on. In addition, motherboards do have variations in the positioning of sata sockets and so on. But really, I would be okey with such a scenario if cables simply disappeared, just like in a custom made homecinema with all the wiring stuck inside the walls.

Av bonzichrille

G1, till skillnad från G2, kommer inte supporta TRIM in windows7. Anses som en viktig funktion när man läser runt....