Inlägg

Inlägg som Powel har skrivit i forumet
Av Powel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mindflow
Har hört många som fått problem då dom installerat SP 3 för windows xp, då oftast folk med bärbara datorer, dom kan inte starta dem, felet har avhjälpts genom att flytta disken till en annan dator, sedan formaterat den och efter det installerat om windows, avinstallera SP 3 råder jag dig inte till, detta på grund av att SP 3 skriver över en del filer som windows använder sig utav och då man avinstallerar det så tas dessa filer bort, detta resulterar i att windows inte kommer fungera som det ska och kommer aldrig bli sig självt igen.

Jag tvekar att det är detta som är problemet, har felsökt lite mer nu, har testat med annat nätagg, stendött.

Prövade att boota upp utan diskar, inga livstecken, inte tillstimmelse till POST. Enda som funkar är som sagt fläktarna.

Enda kvar att kolla är moderkortet :S

Av Powel

Reset av BIOS fungerade ej.

Som sagt, får ej ut DVDläsaren.

Enda jag kan komma på är att boota disken i en annan dator och avinstallera sp3, men vet ej om det hjälper eftersom inte ens disken snurrar igång. Kan ju även vara nätagget eller moderkortet som spökar.

Av Powel

Datorn bootar bara vissa kompenter?

När jag stängde av burken så installerades en Windows XP uppdatering (SP3), tänkte inte mer på det utan gick och gjorde mig frukost.

När jag återkommer och ska boota upp datorn igen så vägrar datorn att boota upp vissa delar. T.ex grafikkort, diskarna, dvdläsaren (kan inte ens öppna den), tangentbord fungerar ej. Moderkortet bootar upp tror jag, eller delvis iaf. Fläktarna snurrar på dock.

Altså, jag får inte fram något överhuvudtaget på skärmen, då grafikkortet inte går igång ens.

Jag har försökt med att koppla av alla kablar och sätta dit dom igen, utan något resultalt.

Det enda jag kan komma på är att försöka resetta moderkortet genom att ta bort och sätta dit batteriet, men det är inget jag praktiserat förut så jag är inte alltför pigg på det.

Vore väldigt trevligt med lite förslag på lösningar!

Av Powel

Jag lider av samma problem, men jag har lite smålösningar som gör att jag klarar det.

Först, så har jag några klasspolare som jag pratar rätt mycket med på msn, vi diskuterar ofta ämnet i fråga vi läser, t.ex: varför är det så? Borde det inte vara smidigare att använda det andra istället? Hur fasiken tänkte dom när dom skrev det? etc etc.

Det gör att jag får enklare att ta mig igenom det, man "pushar" varandra, samt att jag tycker man lär sig mer.

Sedan en annan sak är att jag "tar mig tid", detta menas om jag ska plugga nåt som tar, låt oss säga, en timme, då planerar jag in 3 timmar. Detta gör att jag kan studera i lugn och ro när jag känner för det, samt tabba eller spela lite.

För tillfället är det CCNA som gäller.

och kom ihåg, det blir inte jobbigare än du gör det!

Av Powel

Hur ser det närmaste halvåret ut hårdvaru sidan?

Det har börjat bli dags att uppgradera burken i sign, varit väldigt nöjd med systemet.

Datorn använder jag mest till sitta och administrera servrar, programmera, pilla med lite roliga program, inte mycket spelande, så mest fokus på Minne, CPU och moderkort än grafikkort, men de klart, ett dugligt grafikkort kommer det bli. Total kostnaden för burken är mellan 5k till 10k. Kommer troligen köra dualbot med Windows Vista 64bit, samt någon Linux Dist.

Det jag undrar är hur det närmaste halvåret ser ut i hårdvara, om det är några prisförändringar eller något som lanseras som är värt att vänta på?

Tack på förhand

Av Powel

Konsulterar hos ett företag ibland som sköter Dells on-site ärende (Dvs jag är teknikern som åker ut och fixar saker).

För Dell ärende så ska man ge kunden ett kort där denna fyller i hur kunden upplevde servicen, hur den blev bemött, om teknikerna agera proffisionellt osv.

Att dom ringer är nog mycket för att hålla koll på företagen dom anlitar för att sköta sina on-site ärende, men att kunden får ett trevligt bemötande är ju givetvis ett stort plus!.

Vidare så är det så att alla Dell saker som bytts, så skickas de gamla delarna tillbaka till Dell för felsökning, allt från en fläkt till moderkort.

De ger ett ganska seriöstintryck kan man lugnt säga, samt lite extra jobb

Av Powel

Som deras äldre album så blir det bättre för varje gång man lyssnar på det. Kanske folk inte gett det tillräckligt med tid än?

The night är min favorit so far.

Albumet är inte det bästa, men tycker det håller en jämn och bra nivå, samt många sköna gitarsolon.

Av Powel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av vb
Jag antar att det är http://en.wikipedia.org/wiki/Newton's_method du är ute efter att implementera? Isf är det inte alls speciellt svårt om du har en lätt-deriverad funktion.

def do_newtons(x0, a): xn = x0 - f(x0)/f_der(x0) if abs(xn - x0) < a: return xn else: return do_newtons(xn, a)

(i python då jag inte kan perl, men du kan säkert läsa ut vad den gör ändå)

I mitt exempel har jag antagit att funktionen f som du vill hitta nollvärde för finns definierad och att du även tagit fram en derivata av den och kallat derivatan för f_der. x0 som skickas in till do_newtons() är en första gissning som du eller ditt program kan göra (beroende på hur din funktion ser ut), och a är ett gräns för när metoden har fastnat i ett minimum och inte gör fler framsteg. Ju lägre desto fler iterationer och längre tid kommer det att ta, men slutresultatet blir exaktare.

Tackar tackar, inte hunnit fixa ett perl ännu, kom precis hem.

Av Powel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Denniz PoP
Kan inte själv något om Perl, men kan detta vara något: http://www.ddj.com/web-development/184416187 ?

Jag vill helst inte använda något CPAN ännu, men tack ändå!

Av Powel

Newton's method, hitta noll punkten

Jag sitter och håller på och lära mig lite perl, dock har jag fastnat på ett litet delikat problem, jag ska impletera Newtons metod att hitta nollpunkten i programmet men jag är ganska osäker på hur jag ska göra, googlat en hel del men inte funnet något svar jag är nöjd med.

Någon som har löst detta problem förut och har lust att visa en liten bit kod av algorithmen och en god förklaring, helst perl, men andra språk är välkomna också givetvis!

Tack på förhand

Av Powel

Får instämma i kören med Goldfinger, perfekt skurk, bra dialoger, bra mini skurk (Oddjob)

Sen är nog golden eye, riktigt bra.

Av Powel

Inhandlade Red Steel i veckan, ett mycket underhållande spel, inte kommit så jättelångt än, men tycker om att man byter vanlig shooting med lite svärd fighter

Funderar på att investera i Call of Duty sen, är det något bra? Alternativ vänta på Metroid Prime

Av Powel

Går första året på en Nätverk och systemadmin program i skövdes högskola.

Jag gick It gymnasie, vilket jag ångrar nu efter, då det är bättre att läsa något bredare program, typ Natur alternativt Teknik, med Matematik/Fysik.

Högskolans enda krav på dator/IT releterade utbildningar är dessa kurser (Matematik och/eller Fysik), dom struntar fullständigt om du har gått alla gymnasiedatorkurser, du får enda börja från grunden på högskolan (Om du nu inte valt att välja egna kurser och ta examen den vägen).

Men dock är det ju alltid trevligt med lite förkunskap inom ämnen och få ett litetet försprång genom att läst några gymnasiekurser inom IT

Lycka till!

Av Powel

Införskaffade mig ett wii i veckan, då lönen kom

Mycket underhållande, speciellt när man är några stycken, däremot ahde jag tänkt att införskaffa något mer single player lir, FPS helst, vore kanon om det går att köra multiplayer också, några tips?

Av Powel

Det kom sig när jag spelade Vietcong i en clan, var ju tvungen att ha något, och ungefär samtidigt så reggade jag mig på flashback, så det blev så.

Medal of honor, Allied Assualt, där heter ju den man spela Mike Powell om jag inte minns fel

Av Powel

Trevligt så många stallkollegor

Kör en Saab 900T SE

http://www.garaget.org/?car=26010

Av Powel

Studerar sista året på IT gymnasiet i skövde, får la se vad som händer efter det

Sen jobbar jag lite extra för Posten, skönt med några extra kronor

Av Powel

Det är allra högsta grad inte ett skämt, det fungerar utmärkt!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kellerus
Skulle detta gå med vanliga tangentbord eller mus?
Eller måste det vara trådlöst...

Det går lika bra med vanliga tangentbord/möss

Av Powel

MX1000 + Diskmaskin

Brukar slänga in mitt tangentbord i diskmaskinen emellanåt för att få det fräsht (blir som nytt efter en disk)

Nu i veckan så tog jag en stor diskning, slängde in mitt vanliga tangenbord, det trådlösa logitech tangentbordet och min MX1000 i diskmaskinen, en sun tablett och igång!

Blir idiot förklarad av mina vänner att dom där trådlösa grejerna kommer du aldrig få igång igen, hur som helst, plockar ur dom efter diskmaskinen är klar och låter det torka i ungefär två dygn

Funkar fint fint, och det känns som nytt, både tangetbord och mus!

Ett litet tips, om ni vill fräsha upp vardagen, kom bara ihåg att plocka ur abtterir och stänga av sakerna först!

Av Powel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tcntad
microsoft publisher borde väl kunna läsa dom ?...

Det är helt korrekt, dock undrar jag om det finns något annat litet gratis program som kan läsa dessa filer.