Inlägg

Inlägg som x3mdream har skrivit i forumet
Av x3mdream

Hjälp mig med råd - behålla gåvan(Ny Macbook) eller riskera att verka otacksam?

Hej!

För två år sedan gick jag en utbildning. Då glirade jag min chef om att jag behövde en Macbook för att slutföra utbildning.(Det behövde jag såklart inte och det visste han om) Han bara skrattade. Jag köpte själv en efter utbildningen.
Nu är det dags för ny utbildning, och denna gången pikade jag honom om en Iphone 6 när den släpps, eftersom min 5:a gått sönder och jag gör mycket arbete via den. Som tidigare skrattade han och hade glimten i ögat.
Jag har jobbat extremt mycket och ställt upp på jobbet i sommar. Så i veckan låg där en ny Macbook Pro 13" i mitt skåp. Skitglad blev jag ju såklart, men den jag har fungerar alldeles utmärkt och jag behöver ju en iphone. Hjälp mig - ska jag behålla den nya och sälja min gamla?, berätta som det är; att jag köpte en för två år sedan och behöver inte en till men gärna en iphone när den släpps?, eller sälja den jag fick?
Jag är inte på något vis otacksam, utan blev jätteglad, men pengarna känns bättre spenderade på något jag är i behov av.
Hur skulle ni gjort? Säljer jag den jag fick känns det ju som att slänga hans pengar i sjön (värdeminskningen när jag säljer begagnad). Förklara som det är - risk att verka otacksam och bortskämd.

Av x3mdream

Har skickat på den för 1500! Tack för det tipset! Jämfört med Elgigantens Sony och onkyo för 1990, hur står denna sig?

Skickades från m.sweclockers.com

Av x3mdream

Max 2000.

Skickades från m.sweclockers.com

Av x3mdream

Förstärkare till Monitor Audio Rs1

Hej. Min gamla panasonic stereo har lagt av så jag behöver en förstärkare som orkar driva Monitor Audio Rs-1. Jag är inte jättekunnig inom området så behöver vägledning. Begagnad går jättebra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av x3mdream

Quaden blev sålda till annan, tyvärr. Dali Lektor 2 eller Monitor Audio Rs1?

Skickades från m.sweclockers.com

Av x3mdream
Skrivet av oyegie:

Skummade väldigt snabbt genom texten men lyckades utröna att det är bra grejer

Skickades från m.sweclockers.com

Av x3mdream

Haha, jag har dem i åtanke ifall jag skulle få tanten på andra tankar. Först o främst är det stativare som gäller.

Av x3mdream

Det blir 2.0 till rn början. Tack vare all hjälp här har jag snöat in mig på Monitor Audio bx2, rs1 och quad l12. Vet inte riktigt vilka bara...

Av x3mdream

Okey. Har faktiskt oxå funderat på just de grejerna tidigare.

Av x3mdream

Ah okej. Snygg anläggning faktiskt. Gillar vitt.
Tanken är väl att uppgradera till en riktig förstärkare så småningom. Men fungerar denna så
Har har du tänkt lösa uppspelningen i alla rum? Klurar själv på hur jag ska få till de där. Har dock i-prylar så de lär lösa sig

Av x3mdream

Tack för alla svar. Har fastnat lite för Monitor audio rs1 och bx2. Även Quad 12L lockar lite. Får se hur det blir.

Av x3mdream

Okey, tack.

Fått svar i en annan tråd där jag blivit rekommenderad Monitor Audio rs1 eller bx2. Även Quad 12l begagnat. Förstärkare lär väl oxå vara ett tvång.

Av x3mdream
Skrivet av HDG:

Jag har Monitor audio RX6 (golvare) som del av ett 5.1 system men för musik kör jag bara golvarna. En sub som kostar mindre än mindre än din hela budget kommer inte göra jättemycket för välljudet. Ett bra par stativ eller golvhögtalare ger riktigt bra ljud och schysst bas på egen hand. En sub behövs om högtalarna inte kan gå tillräckligt lågt och en bra sub som kan gå ner till 20-25Hz kostar rätt mycket. BX2 går till exempel ner till 42Hz vilket är mer än tillräckligt. Min sub jobbar bara när jag tittar på film då den är bra för explosioner. Om du vill ha mer bas med din budget skulle jag rekommendera att du skaffar golvare.

Okey, perfekt. Då vet vilka spec jag ska kolla efter!
Monitor audio rs1 eller bx2 har jag kollat lite på. Verkar bra o prisvärda?

Skickades från m.sweclockers.com

Av x3mdream
Skrivet av HDG:

Jag skulle gå för Monitor audio silver eller brons personligen och inte Cerwin-vega. Mycket beror på vad du gillar för typ av ljud och vad du lyssnar på. Själv har jag Monitor audio då de låter väldigt neutralt, som om instrumenten var i rummet så att säga. Cerwin-vega är (iaf de jag har lyssnat på) lite obalanserade med för mycket bas. Jag har inte hört RS1 då de var förra generationen men om de är i närheten av RX så är de väldigt bra.

ok, de va ju bra. kör du dem med sub?

Av x3mdream
Skrivet av oyegie:

Nej lägg pengar på ett bar bra frontar och spara ihop till en bra sub senare,blir bara skit om du ska sub och billigare högtalare plus förstärkare för hela budgeten,bättre att börja i liten skala.
Tror inte du ska köpa stativare om du nu ska spela dunkadunka utan kolla hellre på beg golvare i så fall.
Vad du hade innan är nog inte så intressant.

ok. men golvare är så stora. tanten uppskattar nog inte det. Storleken på t.ex Monitor Audio Silver Rs1 är nog bra. Duger de högtalarna? Har hittat Cerwin Vega VE12F begagnade på blocket. Kan de vara godkända?

Av x3mdream
Skrivet av HDG:

Var du tvungen att välja den fulaste färgen av Monitor Audio?

Jag skulle rekommendera att gå upp till BX2 då de har rätt mycket bättre bas (i min mening) och så har de en front riktad basport som gör placeringen lättare.

Jag har också hittat en butik i malmö som säljer MA så att du kanske kan provlyssna på dem.

http://www.hifiskane.se/sidor/treram.html

Tack för det. Klart aktuella. Men om jag ändå ska ha en baslåda, för att kunna spela dunk, så kanske det är onödigt att kräma på med dessa?

Skrivet av mrqaffe:

Om man nu av någon outgrundlig anledning skulle vilja ha designsystem så är det konkursauktion i morgon https://www.netauktion.se/auction/hi-fi-bose-bang-olufsen-mm/
men små högtalare låter sällan bra.

inte aktuellt alls.

Skrivet av oyegie:

Nej du behöver inte en sub med det har ju sina fördelar,dock blir det tajt om sub ska finnas med i din budget,satsa på högtalarna först om främst.
Surround är lite onödigt om det är till musik så det räcker med 2.0 2.1.

Jo men om det är ett måste för att få bra ljud så får jag ju köpa en sub oxå. Då kan väl frontarna vara lite billigare istället?
När jag va yngre hade jag en "mini"-stereo kopplat till ett par 40cm höga golvare från Jamo. Vad jag minns kunde de spela ordentligt och det utan baslåda. Men tiderna ändras. Precis som kraven…

Av x3mdream
Skrivet av oyegie:

Inte just dunkadunka men det mesta i alla fall,en sub kan vara bra att ha ifall du vill ha lite mer bas.
Hur sugen?
Väldigt lite hoppas jag.

väldigt lite indeed.

men jag behöver alltså ha en sub, oavsett? o 2.1 räcker, så jag inte ska ha en högtalare i varje hörna?

Av x3mdream
Skrivet av Jilted82:

Du behöver alltså högtalare, förstärkare och kablar? 5000 är jäkligt tajt... Du kan inte gå upp något?

Hade det fungerat med den gamla stereon som jag har så hade jag sluppit förstärkare. Budgeten är såklart inte skriven i sten, utan kan justeras om jag tycker att det är värt det.

Stärkaren du tipsade om, oyegie, ser ut att vara ett kap! Högtalarna vet jag inte, men de ska duga till både dunk o annat skit.
Var på Malmös största elgiganten idag och lyssnade, men de hade inte kopplat rätt och musiken de lirade va mest livekonserter från en dvd. Mediamarkt hade bara riktigt dyra grejer att provlyssna på. Hur sugen är jag på ett Bose-system för 27000?

Av x3mdream

2.0, 2.1, 5.0, 5.1?

Hej.
Nytt större hem, fler ljudanläggningar.
Rummet är ca 30kvadratmeter och huvudanvändningsområdet blir musik, då vi kommer ha matbord och en väldigt liten soffa i rummet.
Jag vill gärna slippa ha gigantiska baslådor eller meterhöga frontar, men vill så klart ha bra ljud och det ska duga till såväl partydunk som Håkan Hellström. Budget ligger runt 5000. Vad rekommenderar ni som är lite mer kunniga?
Jag har hittat min gamla Panasonic SC-PM03 och går den att använda till lämpliga högtalare så är det givetvis kanon, men inget måste.
Som sagt, slipper gärna baslåda, men är det något som behövs för att det ska fungera i rummet på ett bra sätt så får jag givetvis införskaffa en sådan också.

Fridens.

Av x3mdream

Fler rum, fler ljudanläggningar

Hej.

Har ganska nyligen skrivit papper på vårt första hus. Grejen är den att vi nu får två rum som kräver ljud. Rummet gjort för film får vår nuvarande soundbar från Yamaha med sub. Det större rummet behöver en anläggning som klarar musik, men kanske även någon rulle då och då. Jag är inte speciellt intresserad av att ha en högtalare i varje hörn, ej heller metershöga pjäser oavsett plats i rummet. Höjd som en Ipad hade varit att föredra. Tunnhet oxå om det går att uppbringa Helst ett system som kan lira bas utan en sub. 2.0 heter det kanske? Inte livsviktigt, men ju färre grejer att placera ut, desto gladare blir tanten.
Rummet är cirka 25kvadrat med normal takhöjd, 2,40.
Jag är inte så bra på ljud, därav enkelheten med en soundbar som vi har idag. Men en soundbar är inte optimal för partymusik vad jag förstått.
I en av våra bananlådor hittade jag min gamla stereo, (fick den i konfirmationspresent år 2000) en Panasonic sa pm03. Egentligen en Sc pm03 då den har högtalaruttag. Duger det att koppla till högtalare till den för att fylla rummet med musik när det blir party? Eller den kanske ska stå i tvättstugan för stunderna vi ska tillbringa där...