Inlägg

Inlägg som WoberT har skrivit i forumet
Av WoberT
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ilstallione
BenQ FP931 på netonnet för 4495kr låter som en bra skärm för dig. Sitter själv på en skärm med samma panel och är verkligen nöjd med den.

4395:- på datorbutiken :D.. låter intressant faktiskt, men har du någon bild på den? är den svart med tunna kanter?

Av WoberT

Bästa 17-19" TFT runt 3-5000:-?

Är i akut behov av en ny skärm då min har gått sönder. Funderar på en 17" TFT men det går bra med en 19" också om det finns någon prisvärd. Den ska helst va svart och ha en responstid på 16ms eller lägre. andra kriterier är att den ska ha så tunna kanter som möjligt, inget krav men det är en klar fördel. DVI eller inte spelar inte så stor roll men det är klart att det är ett plus. 17" får max kosta 4000:- (nån hundring mer eller mindre spelar inte så stor roll) o jag är beredd att lägga runt 5000:- för en 19"

Tacksam för svar

//Robert

Av WoberT

då får jag tacka er som svarade.. blir o köpa en Zalman .. ingen idé o snåla när man ändå köpt nytt chassi beställde ett Antec Sonata så jag ska ha en tyst dator nu.. är trött på att den låter som ett jetplan.. ska även köpa arctic coolings VGA kylare.. så blir det ännu tystare

Av WoberT

Arctic Cooling Copper Silent 2 eller Zalman ALCU 7000?

http://www.needit.nu/product_info.php?cPath=29&products_id=44...

http://www.needit.nu/product_info.php?cPath=29&products_id=41...

vilken av dom ska man välja.. säljaren på needit rekommenderade arctic cooling.. men jag har läst lite tester o den verkar inte kyla så bra.. är det nån som har någon av dom o kan säga nåt om dom? Zalmans vet jag är kanonbra.

Av WoberT

volcano fläkten ska du hålla dig undan från.. jag har en volcano 11 o på maxvarv låter den som fan.. 45dB eller nåt sånt.. går inte o leva med.. har tröttnat på allt som låter så nu har jag köpt en antec sonata o ska köpa Zalmans ALCU 7000 så blire tyst

Av WoberT

så den kyler så pass bra alltså? jag har precis beställt en Sonata och behöver en ny cpufläkt.. valet står mellan en Zalman ALCU 7000 och Arctic Cooling Silent Copper 2 .. den reglerbara verren med blå LED..

såg att silentpcreview gjort ett test o arcticen va inte överdrivet bra på att kyla.. 50 grader på en P4 2.4 fick dom den till..

Av WoberT
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gtN
Sitt in o gnäll. En annan sitter på en lina 2mbit med (sic!) 3 GB begränsning (upp och ner, sammanslaget) därefter blir det begränsad hastighet på...tja, jag har aldrig kommit upp mer än i 7 kb/s med den.

300 GB limit med BBB är ju rena rama drömmen.

3Gb begränsning? herregud vad är det för skit du har.. byt direkt.. 3Gb är ju ingenting.. en fis i cyberrymden

Av WoberT

mitt antec smartblue 350 är allt annat än tyst.. låter som jag vet inte vad.. går knappt o va i samma rum.. får ont i huvet..

tyvärr tror jag att mitt moderkort pajat oxå men jag ska prova med ett annat nätagg ikväll... provade med ett 200W igår men det hände inget när man tryckte på On knappen på datorn.. illa som fan.. kan man begära retur på både nätagg o moderkort från datorbutiken tror ni? gjorde det på nätagget igår iaf.. men frågan är om dom säger att nätagget pajade moderkortet eller nåt sånt.. så får man inget nytt

Av WoberT

läste lite på silentpcreview.com o folket där verkar inte va överförtjusta i det precis..

"Okay, I registered just to warn about this power supply - lol. I have/had an identical model sold under the "Aspire" label - it's a piece of junk! The model I have/had is rated at 500w & can't power a moderate XP system. I thought my lockups were due to temps w/ my OC'd 2500+ (I mean, who'd figure a 500w supply couldn't handle it). All I tried to run was a 2500@ 2.2ghz, 512RAM, 1 CD, 1HDD, and an FX5900 @ OC'd to Ultra speeds.

Best of all the fans are noisy past 1/2 speed - they have a nice annoying whine. Combine that with a distinct rattle from the electronics & you've got a winner. <sarasm off>

I replaced it w/ a SeaSonic 350w & it now runs stable & quiet (got lucky on a 350w tornado - mines quiet)"

en annan kille skrev så här:

"I would rate the Seasonic as excellent. I just replaced a generic (Aspire) 500w with a 350w Tornado. Not only is the PS much quieter but the system is now stable. The generic was rated @ 34a on the 12v line but couldn't deliver anything near that, the Seasonic is rated @ 19a & I'm guessing it can deliver that & more."

Av WoberT

har du nån länk till recensionen? ..

Av WoberT

mitt antec smartblue pajade häromdagen så jag letar nytt nätagg.. får väl antagligen ett nytt på garantin men det låter som ett jetplan så jag ska ha ett nytt.. Aspire verkar ju bra men hur är ljudvolymen? vill egentligen ha ett nätagg med en 120mm fläkt i..

Av WoberT

hårddiskar helt klart.. rätt onödigt med 3Gb RAM måste jag säga.. när du väl behöver så mycket RAM så har det säkert kommit andra sorters minnen.

Av WoberT
Citat:

och vad vill du ha sagt med det? att jag ska uppdatera biosen eller? kör med 1004 nu men allt har ju funkat förut.. ska uppdatera till 1007 snart

Av WoberT

Installera SATA drivers i XP?

Har gjort en ny installation av XP för jag vågade inte köra på min gamla IBM 75GXP 46Gb längre.. så jag körde in XP på min hitachi 7K250 160Gb Sata disk.. allt är installerat o klart men SATA kontrollern ligger som ett frågetecken i enhetshanteraren.. RAID Controller nånting står det. försöker jag installera Silicon Image drivisarna som jag använde i XP installationen så hänger sig datorn o man får köra tidigare konfiguration.. HD:n funkar ju o så alltså men jag vill få bort det där jäkla frågetecknet.. det ligger nån annan enhet under SCSI Controllers i enhetshanteraren som jag inte hört talas om förut.. verkar skumt att den hittar 2st..

sen så har jag efter ominstallationen problem med att ladda in bilder från min kamera, sätter i USB kontakten o drag igång kameran så dyker det upp en ny enhet Canon Powershot A20 o sen går jag in i ACDSEE o tar aquire o väljer modell på kameran o sen usb .. men då står det cant connect to device eller nåt sånt.. blir galen.. måste ju få in bilderna, kameran ska stå i visningsläge för bilderna o sen när man pluggar i usbkabeln ska skärmen på kameran slockna o en grön lampa börja lysa men det händer inget.. vet inte om det kan va nåt vajsing med usb portarna.. hittade inte min original ASUS skiva till moderkortet (A7N8X Dlx) den här gången så jag drog hem nyaste nforce2 drivisarna från nvidia o körde med dom .. annars på ASUS cd:n så fanns ju usb drivers o grejer har jag för mig.. även för SATA kontrollern.. vet inte hur jag ska göra faktiskt.

Av WoberT
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CeeL
Var detta en Orange Landscape eller en Memorex?

Memorexen funkar inte bra i 4x. Testa att bränna den i 2x så slipper du read errors.

Jag har bränt en hel del Memorex skivor i 4x .. köpa på Siba i Linköping.

Av WoberT

jag laddade hem drivisarna från silicon images hemsida.. 1.0.0.40 är det jag har.. men det funkar inte o installera dom.. finns även drivrutiner inbyggt i XP men dom funkar inte heller.

Av WoberT

Sil 3112 driver problem

Har ett Asus A7N8X Deluxe moderkort o jag har precis installerat XP .. tänkte att jag skulle installera drivrutiner för Silicon Image 3112 kontrollern.. men så fort jag går in i enhetshanteraren o kör update drivers på raid controller o lägger in dom drivisarna det ska va o startar om.. så funkar det inte o gå in i windows.. får upp laddbilden men sen startar skiten bara om.. har laddat hem dom nyaste drivrutinerna men det går inte..

Av WoberT

som sagt scroll lock måste va den onödigaste.. har nog aldrig använt den.. lever kvar sen förr i tiden. sen klarar jag inte av windows tangenter den vänstra speciellt är så satans mycket i vägen när man lirar spel.. är ju vänsterhänt så jag går bakåt med ALT i CS t.ex. då kommer man ju åt windowsknappen så hoppas skiten ur spelet o så hoppas man in igen o då har man inget ljud.. bahh =( så jag kör med ett gammalt keytronics utan såna finesser

Av WoberT

men jag måste väl installera drivisar till silicon image 3112 kontrollern eller? nu har jag kommit förbi det där o han hittar hd:n o jag har gjort partitioner.. men nu frågar den efter silicon image 31x2 drivers disc o jag har den i men det händer inget när jag trycker enter.. kommer inte vidare.. blir galen snart..

Av WoberT

Problem med XP installation (SATA)

Har köpt en Hitachi 7K250 160Gb SATA disk som jag nu ska installera XP på.. har laddat hem drivisar till sil3112 kontrollern o har dom på en diskett.. startar installationen och trycker f6 o så väljer jag sil3112 för XP o så fortsätter det o installationen hittar disken o jag formatterar o gör en ny partition sen fortsätter det o så säger installationen att den vill ha Silicon Image 31x2 Driver Installation Disc.. jag har floppyn i men det händer inget när man trycker enter.. va fan kan det va för nåt? kommer inte vidare .. helt sjukt.. det står att man ska sätta den labeln på disken hela det där långa alltså men det får ju bara plats 8 bokstäver på gamla floppys .. men det ska väl inte spela nån roll vad disken har för label? blir tokig snart.