Inlägg

Inlägg som Trauma har skrivit i forumet
Av Trauma

du kan dock flasha det till ett xt.

kolla FAQ eller sök...

Av Trauma

Jo, men jag tror folk vill att du ska söka då det finns massor av just 9800 pro-->xt trådar. Det finns även en klistrad FAQ tråd med en fin utförlig beskrivning.

På ett forum med flera hundra tusen trådar börjar man med att söka info innan man begär info. Annars är det som att skicka e-mail till svenska akademins skapare och fråga va fan "proletär" betyder innan man ens kollat i deras ordlista... eller hur

Av Trauma

Funderingar kring Kylpasta och dess bruk på datakomponenter!

Har funderat på en sak!

Titt som tätt läser man om folk som har bränt komponenter eller som har problem med hög värmeutveckling. Ofta härleds besvären till för lite kylpasta eller dålig kontakt med kylelement.

Då funderade jag:

Varför rekommenderar vi alltid varandra att ta så jäkla lite kylpasta? Sätt ett tunt lager hit och bre på ett tunt lager dit.

Jag menar om vi ponerar att man sätter på mycket kylpasta på sin cpu/gpu eller vad det nu må vara. Vid applicering av kylfläns skruvas denna sen fast så pass hårt att all överflödig pasta pressas ut över kanterna på komponenten. Där gör den sen ingen skada. Även om du sätter 0.1 eller 1.0 mm pasta så blir ju mängden den samma när du sen fäster din kylare (förutsatt att du fäster den ordentligt).

Eftersom det tycks vara vanligt med "för lite pasta" varför rekommenderar vi då inte varandra att bre på ordentligt med pasta? Då menar jag inte hela tuben på en cpu utan ett nog gott 1 mm tjockt lager över hela komponenten. Jag tvivlar på att pastan är så tjock i konsistens att fastskruvandet av kylaren försämras av för tjockt lager. Överbliven mängd kommer att pressas ut på sidan av komponenten och där gör den ingen skada.

Eller är det något jag missat?

En liten fundering

Av Trauma

Intel ska få nForce bas nu

För att ta tebax entusiaterna säger intels ledning

pffffffffffffffffff...............

Räcker nog inte med det för att vinna tebax den förlorade generationen till intel. Behövs halverad mängd bajs i ledningen oxå

Nä, Intel kan ta Microsoft i handen och gå och leka palladium med adobe och dom andra rikemans barnen. Usch...

Av Trauma

Re: ati silencer 4

Citat:

Ursprungligen inskrivet av dunders
Använder ett Powercolor x800xt med silencer 4 och det följer me en kylning för minnena
för om du klockar xt utan minneskylning så blir det 90 grader på 5 min på minneskretsen
nu kör jag i pe klockning och minnena är då 40 grader och coren 44 grader
när du köper silencern så ser du på minnena att det är 1.6ns
Vid montering så dra skruvarna försiktigt och i jämn följd annars går de av
Den enda kylningen som är bättre är vattenkylning.
den bästa drivrutinen är nya dna och deras klockning,
för med ati tool så fastnar det efter ca 20 min

Nja...

Att klocka detta XT kort till XT PE gav för mej ingen större värmeutveckling. Jag har pressat kortet och observerat och det blir lika samma

ATI Tool ger för mej en stabil överklockning. Jag sitter och spelar ET och HL2 timmar i sträck utan problem. Om DNA drivisarna ger prestanda vinst kan jag tänka mej att testa dom. Är du säker på att det är ATI Tool som konstrar? Jag har aldrig hört det förr.

Tack för tipset för monteringen. Jag e lite nervös inför det Har kylaren liggandes hemma och skall installera den nu på morgonen (lör) efter mitt nattpass. Så om ni ser en tråd vid 09 imorgon med ämnet "satans j*vlar s*it h*lvete" så vet ni vad det är

Vad använder förresten du för att kolla minnes tempsen? I ATI Tool kan man ju se core + enviroment temp, men ingen minnes temp =/

Ang den som frågade om Powercolorkortet:
Ljudnivån på original kylaren är givetvis hög. Resten av kortet är helt ok. Det är referensdesign som de allra flesta så köp, köp köp

Jag är lite nervös inför DNA byte för datorn blev CP när jag provade OMEGA sist. Dock tror jag nu inte att det var OMEGA utan den satans buggen i Punkbuster.

Är DNA dom bästa drivisarna till X800XT PE då?
Hur kollar man minnes temp på x800xt?

Av Trauma

du bör inte dubbelposta! folk blir inte glada då!

----> http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=36933... <----- samma tråd

Av Trauma

vilket driver använder du?

4400 med ATI Catalyst 4.9

5952 med ATI Catalyst 4.11

Jäkla skillnad!

Av Trauma

På minnena står det

samsung 419
K4J55323QF GC16

Vad betyder det? 1.6 eller 2.0

Någon som har flashat ett powercolor x800xt pe? Har sökt men hittar ingen bra guide till hur man går från xt ---> xt pe.

Vilket bios, vilket program etc etc

Är det riskfritt tro?

Av Trauma

PowerColor X800XT (lite hjälp tack)

Hej fick mitt PC X800XT kort igår. Klockade kvickt upp det till PE hastighet och det verkar inte vara några problem.

Går ganske varmt men lika varmt oavsett XT eller XT PE hastighet.

Har därför några frågor:

1. Passar ati silencer 4 till detta kort? Någon som har provat?

2. Hur kollar man sina mem timings? Jag har kollat i ATI Tool men fattar inte var man ser 2.0 eller 1.6 ns. Alla tjatar om detta så man vill ju se vilket man har.

3. Jag fåt 5952 i 3dmark05 med pe hastighet. Finns det någon som helst nytta med att flasha kortet till PE förutom att det står PE i windows. (förstår dock inte var, nu står det bara Radeon x800 i grafikadapter. Står verken pro/xt eller xt pe )

4. Minnena har inga kylflänsar. Är det nån ide att sätta på sånna för PE hastighet? Passar dom även med en ati silencer 4 på?

Har sökt men ej riktigt hittat svaren.
Tack för hilfe.

PS: Satans vilket kort jämnfört med mitt gamla 9700pro. Allt på high + 4aa + 16af i Halflife 2. Så grymt snyggt.

Tvekade¨länge inför detta kort på kylning.com eftersom man ville ha PE. men det var inga som helst probs att sätta PE hastighet.

WOW vilket kort

Av Trauma

3DMARK05: 5952

Processor: P4 3.2 @ 3.5
Minne: Samsung original PC3200
FSB: 223
Grafikkort: X800XT PE

Kan inte visa bild för jag har ingen upload sida

Av Trauma

Låter intressant. Hur ser jag volt speccen på min prolle?

Det som talar emot det hela är ju det faktum att moderkortet faktiskt volt-droppar rejält och att det vid just dessa tillfällen verkar som systemet blir ostabilt. Hade jag vetat var man kollar volt-speccen på prollen så hade vi kunnat se om den stödjer din teori.

SPILL: Rekommenderar du att testa i kanske 1.7 - 1.75 Vcore för att se om det blir bättre eller är det för mycket pung i påsen? Jag har funderat på det men skulle gärna vilja ha ett second opinion.

Sen även tackar jag så mycket för fint visat intresse spill. Mycket snällt att försöka hjälpa som du har gjort. Tacksam.
Mer tacksam blir jag om du kan skicka den prollen som du klockat i 4.36 till mej. Du får en superbra 3.2:a istället för din 3.0:a det låter väl bra

Det luriga är dock om ni kollar på dator 2 i signen. Den maskinen innehåller oxå en p4 fast 2.4 på ett ASUS mammabräda. Det roliga är den klockar exakt lika dåligt. Jag har typ +22 i fsb på båda. Jag menar hur stor är risken att jag skulle få 2 måndagsex? Risken är väl då större på volt-dropps?

Helt otroligt. 2 st P4 system som klockar like dåligt båda två. Och så ringde polaren igår o sa:
-"öööööh, jag har trimmat min AMD XP 2500m till en 3600, hö hö hö"
-"far åt helvete sa jag"

Av Trauma

Varför yra om CPU testet när det är probsmed graffe kortet?

CPU testet mäter ju CPU:n. Och för en CPU att driva så fin grafik utan ett graffekort blir det inte mer än 1 fps.

Av Trauma

Hur ska du starta datorn utan grafikkort?

Om du har ett pci grafikkort eller inbyggd grafik på mammabrädan kan du fixa det i BIOS.

Av Trauma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HMB
Reklamera för att du inte kan överklocka över 222MHz? Nä du, så går det inte till Tyvärr vet jag inte mer om vad som kan orsaka den kassa klockningen dock. Måndagsex av cpu:n? Alla klockar inte bra.

*he he* Nej jag menar inte så. Men den volt-droppen som förekommer kan ju inte vara OK att acceptera. Den förekommer ju alltid. Jag vill inte ha volt-dropps kan man ju alltid säga.
Och om detta är ett ovanligt fel så borde dom ju kunna acceptera ett byte. Är det dock ett vanligt "fel" eller "normalvariant" så får man kanske köpa det.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Luap
Jag har precis samma problem som dig, men det verkar som om min prolle inte är lika kräsen när det gäller volten och jag kan i alla fall köra i 3.5 ghz vid drops ned till 1.52. Dock har jag inte testat högre pga otilräcklig kylning.

Jaha, verkar som vi är många med samma problem. Hur faaaaan kan P4C800 korten få så bra rykte som "bra överklockningskort". Dom är ju skitdåliga pga av detta stora fel. Nej, asus blir det inte igen. Hur ska du göra LUAP? Bara acceptera det?

Finns det något sätt att lösa detta utan löddning och dylikt? Kan man sätta volten på 1.75 kanske och hoppas att droppsen inte blir kännbara då? eller sliter det på prollen?

Av Trauma

intressant!

Dock funderar man ju nu på utsagon att R500 skulle komma i början av nästa år. Det låter väldigt tight. Troligen kommer väl R500 att lanseras som R430 gjordes i år (maj) och sen finnas tillgänglig vid årsskiftet 05/06 =/

Av Trauma

Så med 99% chans tror ni att mitt problem är volten som droppar? Och det enda som finns att göra är att volt-modda.

...ett ögonblick bara!

"hämtar rakblad"

Men om jag låt säga drar upp Vcore till 1.7? (gränsfall) Räcker det kanske för att hindra dropparna från att göra datorn ostabil? Eller är det på gränsen till farligt?

Är det ett hårdvarufel att voltn droppar? Tex. spill har inte du dessa droppar? Eller är det olika från gång till gång hur mycket man påverkas? Är detta enda sättet? ---> http://forum.overklokking.no/index.php?showtopic=245117&hl=

Va fan säger ASUS om detta? Min morsa kommer o bli skitsur när jag berättar. Ska säga till henne o skälla på ASUS.

*EDIT* Är detta nåt som hittas på samtliga p4c800 eller är det ett "fel" som man kan reklamera?

Av Trauma

Härdvaru skillnad mellan PC X800XT PE samt PC X800 XT

Hej!

Har försökt hitta info ang detta men får olika info hela tiden.

Finns det någon faktisk skillnad mellan:

- Powercolor radeon x800xt pe
- Powercolor radeon x800xt

Förutom 520/1120 mot 500/1000 i frekvenser?
Minnena är båda 1.6ns

Finns det någon annan skillnad eller något som hindrar klockning i PE frekvens? Går det att flasha dessa till PE eller räcker klockning? Erfarenheter?

Av Trauma

Re: Re: ATI R480 i slutet av 2004 (x900pro/xt/xt pe)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av reg edit
Säg så här

Ati gör bort sig

Det sitter nu uppskattat 95% grabbar/tjejer/gubbar med agp grafikkort - som vill uppgradera.
de flesta har läst att det inte är ngn prestanda vinst med att köpa nytt mobo sli ddr 2 osv
ddr 3 släpps väl nästa år också

Det finns inte mycket som talar för att alla dessa skiftar om enns procent
pga av att ati har tidigare dabbat sig och kan göra det igen

jag skulle inte chansa med att beställa ngt som de inte kan sälja förrän nästa år kvartal 2-3

'

Kan iofs vara bra för ATI, kanske en baktanke. I och med att dom hostar ut denna nya serie kort får dom den "vanliga" responsen som en ny serie ger. Bättre prestanda, nya grejer, folk blir "woohooo" etc etc. Att göra den till PCIe säkerställer dock att massor av människor (de du nämner) tvingas köpa x800 serien ett tag till om vi inte vill byta system än (vilket vi inte vill). På så sätt hänger dom med i utvecklingen (snabbare än nvidia) samt även garanterar att deras nuvarande flaggskepp (x800) inte går obemärkt förbi (vilket hade varit fallet om x900 stött AGP).

Jag menar vem fasiken hade köpt ett x800 om x900 kommer om 1 månad? Nu har vi inget val och därigenom får ATI sålt sina x800 kort

För mej är det en lättnad eftersom jag nu inte behöver vänta och gå med tanken "e det lönt att köpa nu om nästa kommer snart"? Nu är det bara och köpa

Av Trauma

ATI R480 i slutet av 2004 (x900pro/xt/xt pe)

Nästa graffe-batch redan innan den befintliga finns att köpa? Vissa internetshopper har börjat flytta fram datumen för x800 korten till januari och redan basunerar ATI ut att deras nästa kort kommer i december. Dock ej nästa generation (R500) utan en "hottad" version av befintliga kort. Dock skrotar man AGP så alla vi som varit tveksamma till x800 eftersom x900 varit runt hörnet kan nu lugnt köpa våra x800.

"Inden udgangen af 2004 forventes ATi at udgive ny serie af grafikkort, som kun forventes til PCI Express x16. De hurtigste af disse grafikkort går under modelbetegnelsen R480"

Verkar oxå som om dessa kort kommer att stöda ATI:s "SLI" variant på Xpress 200 moderkort.

"En anden fordel ved R480 ser ud til at blive, at disse forventes at understøtte ATi's svar på Nvidias SLI-teknologi. Således at R480-grafikkort kan anvendes parallelt resulterende i højere ydelse. ATi kalder deres SLI-teknologi for "ATI Multi Rendering AMR", og denne teknologi skulle være understøttet via aktuelle "ATi Radeon Xpress 200"-bundkort."

Heftigt

SPECS:

XT PE
X800XT PE = 520 MHz VPU (8,32 GP/s) og 1120 MHz ram (35,84 GB/s)
R480XT PE = 540 MHz VPU (8,64 GP/s) og 1180 MHz ram (37,76 GB/s)

XT
X800XT = 500 MHz VPU (8 GP/s) og 1000 MHz ram (32 GB/s)
R480XT = 520 MHz VPU (8,32 GP/s) og 1080 MHz ram (34,56 GB/s)

PRO
X800Pro = 475 MHz VPU (5,7 GP/s) og 900 MHz ram (28,8 GB/s)
R480Pro = 520 MHz VPU (6,24 GP/s) og 1080 MHz ram (34,56 GB/s)

http://www.hardwaretidende.dk/hard/artikel/04/11/10/4704995

http://www.hwupgrade.it/articoli/1114/index.html

http://www.theinquirer.net/?article=19573

http://www.theinquirer.net/?article=19449

Av Trauma

Väntar på ditt PM spill

Men om det är volt-dropp som är boven i dramat så suger ju det.

Jag har noterat dessa droppar vid prime95 och dom e ganska stora. fixerad 1.6 Vcore kan röra sig mellan 1.525 - 1.675.

Hur löser man detta? Kan man inte trimma mer än 222 fsb? varför stör volt-droppen bara trimmningen över 222 fsb? varför störs inte cpu:n av volt-droppen vid 222 fsb eller under? varför är det så när p4c800 sägs vara ett överklockar vänligt kort? varför kan vissa (läs spill) trimma till 240 fsb men jag bara till 222 med samma system. varför inleder jag varje mening med varför? varför kliar det i näsan just nu?

suck =/