Inlägg

Inlägg som Trauma har skrivit i forumet
Av Trauma

har ComHem 8000. Funkar ICKE.

Dom har nog bannat en IP serie. Typ halva sverige.

Säkert mackans fel =/

Av Trauma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Maskaren
Meningen med MMORPG är ju att alla ska vara unika.
Man har en roll som man spelar.
Visst skulle man kunna se ut som Darth t.ex, fast man ändrar oftast utseende beroende på vad man bär.
Finns säkert utrustning som gör att man ser ut som "kändisarna" i filmen.

Sen blir det 4982 Legolasar som struttar omkring istället. =/
Man måste balansera tycker jag. Visst kan man (i sina egna ögon) vara en kändis men man kan inte slänga in karaktärer i en mmorpg som är 100 ggr starkare än dom andra. Men att ta bort karaktärens krafter är lika fel vilket gör att man måsta slopa snubben helt.

Jag spelar heldre en cool alv än en pittlös...... förlåt STAVlös gandalf

Av Trauma

när amd hette k400 (eller vad det nu var) och kämpade mot PI + PII då var det tufft. På den tiden var det skräp med AMD.

Nu dock är det ju samma skit vilket som. Det e inte som om AMD bygger sina prollar i en källare i kairo med lödkolv och en påse kisel. Båda gör skitbra grejjer så man får se vem som ger mest sula för kulorna. Kolla sen på ÖK-möjligheter, värme, ström etc så fortsätter amd att dominera.

Jag tycker det e skitstarkt av amd att ha pressat om pungen på (f)intel så som man gjort. Men aja med en stor påse med guldmynt framför ögonen som det står "mykrosoft dollar$" på så kanske det var svårt att se framtiden närma sig.

Av Trauma

Oj.

Jasså, ati´s tv-out suger?
har då inte sett ett enda us2/ps3 spel =/

Kör vidare på att skaffa ett x800xt pe

Av Trauma

awesome

bitte sehr ^^

Av Trauma

jo jag menar om man klickar på START och går upp till Program så har du ju där alla dina program/spel etc etc listade. Din start meny dvs. I win XP är endast nyligen använda ikoner listade. Alla andra är dolda och framkommer bara om du klickar på en pil ner i botten av start menyn.

om din start meny egentligen ser ut så här:

[] Spel
[] Nytto program
[] Mcafee antivirus
[] Tillbehör
Internet explorer
Outlook

Så är min dold så här:

[]Mcafee antivirus
Outlook

Om vi nu säger att mcafee o outlook var dom senaste använda progsen. Jag vill att alla alltid ska vara synliga.

Av Trauma

Win XP start meny problem. Gömda ikoner.

Hur får man win XP att sluta gömma de ikoner/program som man ej ofta använder i start menyn. Ni vet när man går in så visas typ de 3 senaste. För o se dom andra måsta man trycka på pilen som pekar ner, och då kommer alla fram. Jag vill inte detta. Hur får man den att sluta?

Av Trauma

jo faktiskt, många USB prylar. och 1 jäkel startar bara iblanbd.

ska prova o fibbla med dom.

Av Trauma

Datorn crashar/hänger sig efter 15-20 min. HJÄLP!!!

Trodde inte jag skulle behöva skriva här men faan vet att jag nu inte vet längre. Har dator enligt sign. Sedan ca 1 vecka har nu datorn börjat hänga sig utan nämnvärd förklaring. Har sett 4 typer:

1. Om jag bara startar utan att sen köra något program alls och bara låter datorn stå, dröjer det ca 15-20 min sen fryser maskinen sig. Skärmen fryses och allt hänger sig.

2. Om jag kör igång DC++ (utvecklad free-source direct connect) dröjer det 15-20 min sen crashar datorn med blå skärm. Blå skärm av typen IRQL_NOT_LESS_THAN_OR_EQUAL bla bla.

3. Om jag inte startar något program utan bara surfar på internet hänger datorn sig efter 15-20 min på samma sätt som punkt 1. Ingen blå skärm.

4. Om jag däremot spelar. (valfritt spel) så kan jag hålla på hur länge som helst. Ingen crash.

Jahaa tänker jag, va fan har jag gjort. Det enda jag gjort är att installera XP Tweak Pro 3.0. Därigenom har jag gjort vissa optimeringar. Bla har jag aktiverat deras graffe+cpu tweak. Jag vet inte vad dessa tweaks gör för det står inte. Jag provade att avaktivera cpu tweaken men graffe tweaken går ej att avaktivera. Sen avinstallerade jag programet. Kan det vara detta som fuckat allt? Har någon erfarenhet av detta? = hjälpte ej.

Sen tänkte jag att det kanske kunde vara minnes probs så jag körde memtest86+ 1.27 utan några fel = hjälpte ej.

Ok tänkte jag. Hag provade att rollbacka till en gamal register-backup från ca en månad. (under denna månaden har jag knappt installerat nåt nytt så det borde funka) = hjälpte ej.

Jag har sänkt min OC med några procent utan resultat men visserligen dock ej provat att nolla min OC. Det ska tilläggas att min OC funkat i snart ett halvår utan probs så varför skulle det börja strula så mkt nu?

Kan en väl fungerande CPU OC funka fint i 6 månader och sen helt plötsligt bara balla ur? Jag har FSB 227 som visserligen är på gränsen för vad standard samsung minnen klarar men dom har god kylning och får mycket kärlek.

Alla temperaturer är normala. Fläktarna spinner på som vanligt. Mjölken e sur o kärringen är gravid. Allt annat ser ut som vanligt.

Jag vet inte, det är ni som är experter.

Som jag förstått det så är IRQL_NOT_LESS_THAN_OR_EQUAL felet ofta beroende på ett program eller dll eller driver som adresserar en felaktig minnesdel. Kan det vara så att någon fanjävel till liten windows drivis blivit CP och nu adresserar fel i minnet? IRQL felet ger mej iallafall riktningen att det måste vara ett software-fel enligt vad jag vet men det kanske inte stämmer. Och varför kan jag spela i 12 timmar utan problem? Är det i så fall bara att installera om Win? (jag har win XP pro)

Hittills har jag inte sett någon som inte lyckats få vettiga svar här inne så för faen grabbar, hilfe bitte
Annars får ni snart läsa "dator utkastad genom fönster dödar 3" i aftonbladet.

Hjäääälp!!!

Av Trauma

Jag vet inget om linjär eller progressiv responstid. Men jag har testat många platta skärmar i förhållande till CRT när det gäller spel. Ville själv ha en platt innan och letade febrilt efter en bra "hardcore-gamer" platt skärm. Det jag för min del upptäckte är att skuggeffekten väldigt mycket är en realitet. Man ser den tydligt. Även på 12ms skärmarna syns det. Jag försökte verkligen va tålmodig eftersom jag ville ha en platt men för mej blev det inget alternativ.

Om det nu var det du var ute efter med ditt inlägg så spelar det enligt min mening ingen roll vad du kallar responstiden. Den är ännu för hög för att kunna verka tillfredsställande för en gamer. Även de nya 8ms skärmarna har skuggeffekter. Med nya tekniker är man dock snart nere i CRT skärmarnas utseende så snart nog ska vi väl kunna få spela på en platt skärm.

Nån annan smarting här vet säkert vad de olika bla bla bla betyder. Ville bara lämna min erfarenhet ang responstider.

Av Trauma

Dom BIOS:en du laddar ner är ju till för att flasha standard BIOS. Boot-block delen innehåller bara info för att tex driva a: osv (för att i nödfall kunna flasha om korrupt BIOS med en diskettstation. Eftersom boot-block delen ska vara orörd efter en misslyckad BIOS flashning så är det väl rätt säkert att anta att boot-block datan INTE medföljer standard BIOS flash-fil. För om boot-block delen hade flashats om varje gång du flashade BIOS så hade ju denna "säkerhets grej" varit onödig eftersom det då varit lika stor chans att den skulle skadas.
Jag är inte 100% men så har jag fattat det.

PS: Boot-block suger. Lyckades inte sist jag provade.

Av Trauma

har du installerat alla drivisar till moderkortet? Vet inte vilket du har men mina förra två AMD burkar gick i slö-fart tills man hade installerat den medföljande cd-skivan. Då ställdes allt om till rätt hastigheter.

Av Trauma

Oj, nu kom AMD 4000+ och FX55 slurp. Vilka monster.

Tänk en FX55, 2048 PC500 Ram samt 2 st GeForce 6800 Ultra Extreme i SLI på en nforce4 bräda. Sluuurp. Undras va det hade gett i 3dmark95

Av Trauma

Nu har SLI kommit på Nforce4. Men...... kan man bara köra det på nvidia kort? det suger ju. Har ati någon sån krets på g?

Av Trauma

kom några riktiga flopps direkt efter filmen som man varvade på 6 timmar.

Nu blir det nog annorlunda

Av Trauma

Nu har powercolor för andra gången råkat i oväder på grund av falska varor. Första var den strypta minnesbussen på 9800pro kort och nu är det falska 9600pro kort med 9550 krets. Usch va dom föll i mina ögon nu.

Av Trauma

Tack damme!

Tja att man inte kan spela som gandalf är nog bra. Det hade blivit typ några hundra tusen trollkarlar som sprungit omkring då. Då hade tillverkarna antingen fått göra dom kraftlösa vilket hade varit mesigt, eller så hade hela spelet ballat ur.

Fast en cool grej hade varit att typ lotta ut några få trollkarlar eller låtit dom typ 5 bästa spelarna få vara en trollkarl. Då hade dom ju ändå funnits och genom att ge dom till dom bästa så hade man sett till att ingen 14:is pubis uttnytjat det.

Av Trauma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av S_Z
Japp. Därför är det meningslöst att ha en sån här poll. Det enda det säger är vilket märke som populärast på forumet, det hjälper inte en person som vill veta vilket kort som är bäst och varför.

tja, man kan ju alltid försöka =/

Jag iallafall röstar på det kort jag tror har bäst prestanda.

Hur som haver har jag nu lagt ner r400 köpet. Lär ju inte få ett förrens i nov/dec. Ska nu istället vänta på ett r500 med 4 gånger x800xt prestandan.

Av Trauma

Att dualcore kommer att fet-löna sig låter väl rimligt. Men dom alternativ som finns nu (och inom ett år) kommer väl aldrig att riktigt löna sig för oss gamers? Alltså vad jag menar är att om jag ska köpa ett nytt system nästa sommar (vilket jag ska), kommer väl fortfarande singel-processor system vara snabbast. Dual operton eller xeon kommer väl aldrig att gå över single processorerna i prestanda. Eller har jag fel? Att sen dual processor är snabbast i appz mm är självklart.

Anledningen till frågan är att jag funderat på att undersöka dual-processor system som ett alternativ till nästa datorinköp. Men det verkar som om single alltid piskar dual i spel-test.

Av Trauma

fick 4230 denna gång

Hoppas nån P4 användare skriver snart för jag tycker det låter lite.
Dator i sign