Inlägg

Inlägg som Mocka har skrivit i forumet
Av Mocka

Jag har testat AIO men går alltid tillbaka till luft då AIO helt enkelt låter mer. Jag har svårt att se hur tre rad fläktar + pump kan låta mindre än två tysta tornkylarfläktar. Sugen på att testa Arctic 3 nu när den är lite rabatterad men är lite orolig för att återigen bli besviken.

Av Mocka

Ingen QoS på routern som är igång och stryper bandbredden?

Av Mocka
Skrivet av Neon:

Börjar närma mig slutat av Act 2(tror jag) och är ganska trött på mer eller mindre mörka miljöer. Har egentligen inget emot "dungeons" men när det blir none stop som stora delar av Act 2 så tröttnar man(jag) snabbt.

Vad jag förstår är Act3 någonstans runt 20-40 timmar, är det lika mörkt där som Act 2?

Förstår om det kan räknas som spoiler för vissa så om någon svarar, lägg det gärna bakom någon typ av spoiler funktion.

Är på Act 3 och ligger på runt 70h spelade men har tagit en paus. Spelet är verkligen bra men jag blir mättad av extremt tidskrävande spel. 50h är min smärtgräns och föredrar helst 25h eller lite mindre.

Det var skönt att komma ut ur det mörka när Act 3 kom igång, nu njuter man istället av stadsmiljöer med mängder av NPCer vilket drar ner på genomspelningshastigheten eftersom det finns så många att prata med

Av Mocka
Skrivet av hajvan:

jag tyckte stt jag hade lågt fps med mitt 4090 och 7800x3d, runt 60-70 i 1440p allt på max.

kom fram till att nvidia reflex + boost var boven i detta, stängde av skitet helt och ligger nu runt 120.

Surt om så är fallet för Low Latency Mode : Ultra (som G-Sync användare gärna vill ha) tvingar på Reflex.

Av Mocka
Skrivet av Lidodido:

Elmotorer som lossnar? Aldrig hört talas om det problemet, och då är jag hyfsat insatt i bilens brister. Elfel känner jag inte till att de skulle ha större problem med än t.ex Hyundai/Kia där det klagas rätt mycket på urladdning av 12v-batteriet t.ex. Bilen har vissa andra brister men om de är i större mängd än andra modeller har nog ingen i detta forum statistik på.

Har han haft den i 3 år så sitter han ju med 2.x-mjukvaran och där har det bättrats rätt ordentligt redan till senaste 3.x-mjukvaran (när det gäller stabilitet i alla fall) medan de nya bilarna med 4.0 är en helt annan liga.

Några standardfel är:
- Värmepumpar defekta från fabrik/ej fyllda ordentligt (brukar åtgärdas vid leverans)
- Rattvärmen slår ut Travel assist (åtgärdat genom ny ratt och ny mjukvara)
- Takmodulen för interiörsbelysning/taklucka slutat svara, ringer support av sig själv (ska vara åtgärdat på senare moduler men jag har själv haft det problemet och fått en ICAS utbytt som borde ha löst det, ska inte vara ett problem på nya bilar)
- Krängningshämmarstag som börjar glappa
- Laddlucka som fryser igen och behöver bändas sönder. Det är låsmotorn som hakar upp sig.

De flesta bilar har sina egenheter, så även denna. De saker jag är mest missnöjd med är dålig skyltavläsning, seg infotainment (löst med 4.0), ingen förvärmning av batteri (löst med 4.0) och att den är lite väl törstig på vintern (hade varit OK om den kunde förvärma batteriet).

85an som nyss lanserades kanske har löst många av problemen från fabrik mot 80an?

Av Mocka
Skrivet av PointMan:

"Vi gjorde en vinst på 3,4 Miljarder kronor 2023, aktieägarna förväntade sig 3,5 Miljarder. Så nu sparkar vi 1200 anställda så att aktieägarna får högre vinst nästa år".

Fint det...

Exakt detta! Känns som att de flesta varsel är pga. att vinstmål/vinstmarginaler inte uppnåtts även om företaget mår bra överlag. Menar alltså inte tex de stackars byggföretagen som går back pga räntor och materialkostnader.

Av Mocka
Skrivet av Lidodido:

Ja det är synd att det antingen är liten och simpel eller stor och påkostad. Den där stora, rymliga men simpla basic-bilen saknas fortfarande i elbilsvärlden. Typ en Kia Niro med längre överhäng bak. Skoda Octavia har ju historiskt varit en sån basic-bil byggd på Golf men uppblåst till att vara rejält rymlig, men fortfarande lika billig. En barnfamilj kanske inte behöver benutrymme som en kryssningsbåt bak.

Men att det överhuvudtaget kommit en vanlig hederlig kombi (om än i ett lite mer premium-aktigt utförande) är en bra start.

Exakt det jag menade.

Skrivet av Bjirn:

Kollar jag priserna på resp hemsida kostar basmodellen av V60 T6 utan några paket eller tillägg 635tkr och en ID7 som iaf i min snabba koll var bättre utrustad från 655tkr så särskilt "dyr" ser den inte ut att vara?

Oj jag måste erkänna att jag inte hade koll på att en ny V60 kostar så mycket, då tar jag tillbaka det jag sade tidigare. Sen hade jag för mig att Eniaq låg på 550tkr men det stämmer kanske inte heller.

655tkr är däremot mycket pengar överlag Tycker den halv mille som enklare elbilar börjar på numera är mycket.

Av Mocka
Skrivet av Holmgren3n:

Min ID4 GTX är typ 220, kör 3500 mil om året nästan uteslutande på motorväg.

Tror det beror mycket på snitthastighet också inte bara bil, även om Model Y helt klart är snålare än ID4 i förbrukning.

Skall bli intressant att se hur min nya ID7 kommer bete sig i jämförelse då det är en mycket mer slimmad profil som borde ge mindre förbrukning.

Skall även bli intressant att se ID7 Touring vs vanlig i snittförbrukning efter ett år. Framförallt ser jag fram emot att slippa SUV stuket.

När jag såg ID7 Touring tänkte jag "äntligen en kombi för barnfamiljer". Känns som en frisk fläkt i elbilsvärlden som domineras av små SUVs med 400-450l lastkapacitet som gör det skitjobbigt för folk som har barnvagnar osv. Däremot läste jag vad du skrev om priset och givetvis var det väldigt högt :/ Lite synd.

Vår V60 D4 börjar bli till åren (jo, det är en -19 men ändå) och "enda" alternativet jag ser nu är V60 T6 om man ska gå laddhybridsvägen eller Skoda IV 85. Tackar nej till Tesla pga. de kvalitetsproblem man läser om hela tiden plus att jag fortfarande är ett fan av fysiska knappar Känner mig dock fortfarande väldigt dåligt påläst.

Av Mocka

Ligger i jackfickan på ljudlös mellan 17-08.

Av Mocka
Skrivet av Znille:

Försökte bygga ihop något med en AMD Ryzen 7 7800X3D som passar perfekt för mmo! mitt förslag är utan gpu.

Jag hade försökt utgå från den preocessorn och välja komponenter från det.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/XowmAS2rbjhIiQ1Jv9lgrqrlSDc/dator-10khttps://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/XowmAS2rbjhIiQ1Jv9lgrqrlSDc/dator-10k

Litet varningens finger att det minnet (F5-6000J3038F16GX2-FX5) inte finns med på moderkortets QVL.

Av Mocka

Last Epoch (story/alla sidospår) en andra gång.

Av Mocka

Jobbet : Ja (ASUS TUF H1)
På språng : Ja (Sony WH-1000XM3)
Hemma : Nej (Logitech Pro X 7.1)

Av Mocka

Win + D för att snabbt minimera allt om man vill åt något dokument på desktop och man har för många fönster uppe
Win + X när man ska gå för dagen och vill sätta datorn i Hibernate
Win + P när man är hemma och ska byta display till TVn
Ctrl + Pil höger/vänster när man snabbt behöver röra markören i en fras.
Ctrl + Home/End för att snabbt röra sig upp eller ner i ett dokument.

Av Mocka

Hellre en stor än små för att slippa röra på huvudet hela tiden.
Körde tidigare 2 x 22 tums 1080p på jobbet och en 27 tums 1440p plus en liten 1080p hemma.
Nu kör jag 34 tum ultrawide både hemma och på jobbet, så skönt!
Sitter däremot och spånar på om man ska testa 32 tums 4K hemma.

Av Mocka

Har inte Prime men det verkar vara billigt, 59 SEK i månaden?
Tror nästan man måste ge det en chans.

Av Mocka

Oulala

Av Mocka
Skrivet av HazZarD:

Lite väl dyrt va.

Standard nuförtiden och Fractals mellannamn : "Fractal Lite-Väl-Dyrt-Va Design".

Tidigare köpte jag alltid FD chassin och fläktar men numera förväntar jag mig överpriser gällande FD vilket är varför jag knappt tittar på produkterna längre...tyvärr.

Av Mocka

Nötfärs
Krossade tomater
Tomatpuré
Gul lök
Morot
Vitlök
Några champinjoner
Timjan/Basilika/Peppar
Lite socker

Av Mocka
Skrivet av JonasT:

Medan det visuella verkar vara mer eller mindre detsamma mellan 2:a och 3:e generationens QD-OLED-paneler så hävdar Samsung att 3:e generationen har upp till dubblerad hållbarhetstid tack vare förbättrade och smartare kompensationscykler (de använder AI!!!).

Hur mycket sanning det ligger i detta är oklart, men det kan ändå vara något att ta i beaktning när man köper en ny skärm.

Tack för svaret. Alienware verkar gå att få tag på för 13k via deras hemsida vilket är bra mycket mindre än MSI och ASUS som ligger på 16-17k.

Av Mocka

Blev också rädd att man blivit hackad, tur att så inte verkar vara fallet. FB bryr jag mig inte om men Messenger använder jag mycket.