Inlägg

Inlägg som GamlingH har skrivit i forumet
Av GamlingH

Medlem sedan 22 november, 2004.

Av GamlingH

Finns absolut ingen nyare mobil som e intressant, lik värdig prestanda och samma tråkiga utseende som förra modellen. Inte konstigt att det går sämre med försäljningen. Sen så kostar mobiler för mycket för vad man får för pengarna.

Av GamlingH

Jag litar lika mycket nu som innan, det är internet så man får ju ta allt med en nypa salt. Sen så får man kolla olika källor om det är en sak man är intresserad av.

Av GamlingH

Just nu har jag denna.

Av GamlingH

Krävs det konto och att man är online för få full funktion?

Av GamlingH

Meh... -_-

Av GamlingH

När det finns ett behov för att köpa ny. Har inget intresse av mobiler direkt, har mest för att man måste för att göra vissa saker.

Av GamlingH
Skrivet av car2ns:

Bara sluta använda deras tjänster och börja sälj din information då Du kan ju inte använda en tjänst, där dom sparar information om vad du gör etc, och sen anser att du ska få betalt för din användning ... Det är hål i huvudet Sluta använda deras tjänst, om du har problem med att dom använder vad du gör för att sälja reklamplatser specade till dig. Du godkände detta när du skapade kontot och började använda tjänsten ... Börja läsa EULA innan du använder tjänster, är ett tips

Av GamlingH
Skrivet av car2ns:

Så att du använder deras tjänst, ska du alltså få betalt för tycker du. Intressant logik.

Alltså med tanken hur mycket pengar big tech tjänar på att sälja informationen de samlar in, så tänkte jag att man kunde få en liten slant för sin egen information det säljer.

Av GamlingH
Skrivet av car2ns:

Att inte ha för många konton är låter vettigt, men däremot för att inte komma ihåg lösenord till för många konton, finns ju ösenordshanterare. Som låter dig hålla reda på hur många konton som helst, dessutom kan hjälpa dig med förslag på lite mer komplexa lösenord som du slipper komma ihåg. Med appar till både Chrome, iOS, Android etc.

Använder sådan via säkerhetstjänst som jag betalar för. Men som sagt vill inte ha massa konto överallt, sen så tycker jag det skulle betala en för att ha konto, för att det säljer ju information.

Av GamlingH
Skrivet av Sveklockarn:

För att den gamla lösningen byggde på ett ålderdomligt system av Mojäng som antagligen inte är rationellt att driva parallellt. Ren kostnadseffektivisering. Men ja, det beror på att man behöver ett MS-konto för att accessa Microsoft Store (där Minecraft ligger), precis som man behöver ett Steam-konto för att spela Steam-spel.

Vad är det specifikt för problem som hindrar dig från att använda ett MS-konto?

Förstår att det är av kostnadsskäl att det använder sig av egna lösningar. Dock så spelar jag inga spel eller använder inga appar från M$-Store, så varför ha ett konto, spelade bara Java versionen av spelet. Sen så har jag tagit bort massa andra konton till andra tjänster osv, vill inte ha triljoner konton att hålla reda på.

Av GamlingH
Skrivet av Sveklockarn:

Att spelet blir klart någon gång trots att utvecklaren är ointresserad av allt annat än att shitposta bort dagarna på Twitter?

Tänkte mest på att man var tvungen att ha M$ konto för att spela. Varför inte bara få använda den inloggning man hade när man köpte spelet för typ 13 år sen. Jag skaffa dock inte konto utan avaktivera spelet.

Av GamlingH

Illa, jag som försöker bli av med så mycket som har med M$ att göra. Gör dom som med Minecraft att man behöver M$ konto, så blir det fler spel man inte spelar. Samt lägger det så man behöver köra det via Xbox i windows så lär jag absolute inte spela, då jag har plockat bort Xbox helt från windows 10.

Av GamlingH

Den heter ingenting för jag har ingen

Av GamlingH
Skrivet av Pulver:

Inte många nämner integritet/anonymitet i valet av OS ännu.

Jag installerar ofta om OS på både Windows/Mac/Linux datorer och slås av att antalet frågor om hur många tjänster de vill att ska logga in med och hur mycket uppgifter man vill dela med sig av bara ökar och ökar för varje år.

Mitt val blir Linux, även om olika linux-distar givetvis inte är helt oskyldiga till datainsamling de heller, men det känns ändå som det säkraste alternativet om man vill slippa känna sig "övervakad"

Apple hävdar att integritet är viktigt, men vi vet alla att de samlar in minst lika mycket som Microsoft och Google.

Som mitt inlägg sa kör jag Windows 10 p.g.a. spel. Men för att svara på (Inte många nämner integritet/anonymitet i valet av OS ännu.). Så kör jag med en Windows 10 version modifierad med NtLite, har tagit bort allt jag hittat gällande datainsamling och allt bloatware jag inte vill ha. Har även då stängt av tjänster som auto startar, inaktiverat schemalagda tjänster, tagit bort hela stödet för MS-kontor osv.. allt för att slippa windows phoning home.

Sen när datorn väl är installerad kör man med peer-blocker, VPN och lite annat, samt kör lite mer script och sånt där.
Orkar inte ta allt men man kan säga att man gör det mesta för att minska på insamlingen av data.

Men annars om jag inte spela några spel så hade det blivit linux (dock inget gällande Canonical).

Av GamlingH

Windows 2000 om det vore aktuellt, men just nu Windows 10 för kunna spela vissa spel.

Av GamlingH

Najs!

Av GamlingH

Abstract - No More Hope for the Hopeless just nu.
(https://www.qobuz.com/se-en/album/no-more-hope-for-the-hopele...)

Annars så lyssnar jag på det mesta, har ingen specifik genre.

Av GamlingH

Varför inte bara gjort en 16pin som e samma storlek som 2st 8pin kontakter.

Av GamlingH

En av det viktigare uppgraderingarna va när men gick från Pentium till Core 2, samt SSD.