Inlägg

Inlägg som gammarayburst har skrivit i forumet
Av gammarayburst
Skrivet av simme300:

Sätt så att du kan ändra volten "manuellt", sen ja 1.5v värdet=klart. Funkar det inte alltså att du inte kan boota te.x, sänk frekvensen eller höj volten lite.

Det är bara processorn jag överklockar, minnena lämnar jag på 1600mhz. Kanske verkar lite fånigt att oroa sig över volten på minnena när jag inte ens överklockar dom, men jag är inte tillräckligt insatt för att känna mig helt trygg att de inte skulle övervoltas på någott sätt. Men egentligen är det bara speedfans 2.18 volt som fått mig orolig men det är ju så befängt att det är uppenbart att det inte läst rätt, så det är nog inte någon fara. Letar dock vidare efter ett program som kan läsa av minnesvolt, och dessutom visar de 1.5v jag ställt in

Btw, jag har klockat lite under dagen och kan köra 4.7ghz på 1.3V över en timme i prime95, men när jag provade 4.9 sa det tvärstopp, funkade att boota men hängde sig direkt när jag startade torture test, har nu höjt succesivt och är uppe i 1.38V, än så länge 10 minuter utan krash. Men det är en jäkla höjning i volt som krävs för att klara 200mhz extra, kanske är så när man närmar sig processorns tak eller? Sen en till grej som är lite skumt är att CPU-Z visar 1.35V fast jag ställte in 1.38 i bios, någon som har en tanke om detta?

EDIT: Funkar fortfarande efter ca 20 min, men en kärna är uppe i 71 grader, är det något man bör oroa sig över?

EDIT2: Körde totalt 1h, var stabilt och maxtemp på högsta kärnan blev 74. Nått är lurt med vcore dock, nu kör jag 1.3V och då visar CPU-Z 1.27V, så det ligger alltid 0.3V lägre i CPU-Z jämfört med vad jag ställer in i BIOS. Aja hade varit värre om det var högre, då hade man blivit orolig

Av gammarayburst
Skrivet av Youjimbo:

Du menar inte Z68A? Står Z58. Jag har en Z68A-GD55 och minnena snurrar på i 1.65V utan problem. Stabiliteten är finfin och jag får ut mina 2133MHz enligt spec.

Oj, alldeles rätt, det är ju Z-68! Okej jo jag hoppas minnena kör på det jag ställt in, dock föredrar jag 1.5v på sandy bridge, har för mig man helst inte ska gå över 1.5V +5% dvs 1.575V, med högre riskerar man att skada CPU, kan vara ett tips för dig att dra ner den lite.

Av gammarayburst

MSI Z58-A-GD55 Volt på minnen

Tjena allihoppa!

Tänkte kolla om det är någon som har bra koll på detta kort, jag har provat att överklocka lite med en 2700 och denna bräda och det funkar ruskigt bra men jag är lite orolig för minnesvolten. Jag ställer in den till 1.5v i bios men när jag kör speedfan visar den Vdimm 2.18v, det måste väl ändå vara helt fel? Jag menar en Sandy bridge måste ju gå åt skogen direkt med den volten... kan ändå inte sluta vara paraniod dock då jag inte kan se minnesvolten i realtid med något annat program, t.ex MSI control center verkar inte visa ramvolt. Kör inte XMP på minnena, då jag vet sen tidigare att det kan övervolta minnena till en (för sandy bridge) skadlig nivå.

Finns det något annat som kan fiffla till det med volten på detta moderkot, som nån lurig funktion som övervoltar minnena fast man ställt in en fast volt? Är väl överdrivet nojjig kanske, men jag gillar att ha ett program där man ser volt i realtid så att man vet att det är som det ska.

Av gammarayburst
Skrivet av anemic:

Men den gick inte att få över 60hz va?
Lite smått förvirrad över vilka skärmar som är "överklockningsbara"

Nej det ska inte gå att överklocka denna, har inte provat dock. Jag tror det bara är de nya "specialmodellerna" som går att överklocka, dock har ju de en kraftigt högre prislapp så det gick bort för min del (spelar inte FPS och var mest ute efter den fina bilden från IPS)

Av gammarayburst
Skrivet av Mr Mack:

Vilken typ köpte du? Och från vart?

Tack på förhand

Achieva QH-270 Lite från dreamseller

Av gammarayburst

Ville bara uppdatera med mitt intryck av skärmen efter en tids användning. Jag blir mer och mer nöjd med den, färgerna som kändes lite för starka till en början känns nu störtbra och jag upplever istället min gamla som för klen i färgerna. Jag börjar bli smått förälskad i den blanka (glossy) skärmytan, den ger verkligen otroligt "klar" och härlig blid. Jag har skärmen framför fönstret i rummet den står i (alltså fönstret vetter mot baksidan av skärmen), och jag upplevar inte reflektioner som något som helst problem. Visst noterar man smärre reflektioner ibland under dagtid, men enbart mot svart bakgrund men de är så obetydliga att jag inte ens tänker på dem.

Tidigare tänkte jag knappt på AG coatingen på min förra skärm eftersom jag var så van vid den (har enbart haft AG skärmar tidigare), men nu när man vant sig vid glossy syns skillnaden så tydligt, och jag ser verkligen AG coatingen nu. Inte så att jag har något direkt emot AG, vad jag upplever syns den ju bara bara vid desktopanvändning och inte när man spelar/ser på film, men min personliga bedömning är att glossy ger mer fördelar än nackdelar jämfört med en tung AG beläggning.

Med det sagt har jag ändå svårt att rekommendera någon annan att köpa en sån här skärm då riskerna involverade är så stora, och jag hade nog en del tur med mitt exemplar. Dock är jag glad att jag tog risken, men har man ekonomin att köpa en "inhemsk" skärm bör man nog satsa på det.

Av gammarayburst

För min del känner jag bara spontant att en bättre skärmteknik > högre upplösning.

Skrivet av kvicksilv3r:

nej inte alls, men om du kopplar in datorn till tv:n så lär det ju bli ganska trevligt att spela på

Och galet tungdrivet, hårdvaran kommer behöva uppdateras mycket oftare så en 4k skärm kommer inte bara vara dyr i inköp

Av gammarayburst
Skrivet av Navicula:

Jösses vad många inlägg med beställningar som gått fel. Jag bryter trenden och hälsar att min nya cpu fläkt levererats på 4 dagar till Åland, helt okej tid med tanke på att det tar 2 timmar at åka över med färjan. Men jag ska inte klaga, det blir alltid strul för att vi råkar höra till Finland och så får vi betala extra skatt på allt som ska "över vattnet" från den svenska sidan *avis på gotland och öland*

Hehe segt att behöva punga extra pengar, lite konstigt dock med tanke på att det är handel mellan EU länder.. trodde man slapp alla avgifter då. Hur som helst, själv har jag också bara positiva erfarenheter av CDON, samtliga paket har kommit 1-2 dagar efter beställning (1 dag efter att de postat, verkar som att ifall man beställer före en viss tid skickas det samma dag så beställer man tidigt på dagen kommer det i regel dagen efter). Jag har även gjort ett par återköp som gått supersmidigt, till skillnad från när jag gjorde återköp hos komplett vilket var en betydligt mer "byrokratisk" process. Att de är bland de billigaste genom hela stortimentet på hemelektronik gör det ju inte sämre direkt

Kort och gott, två stora tummar upp till CDON!!

Av gammarayburst

Ser ut som en trevlig guild, kan definitivt bli så att man kanske inte kan låta bli att skicka en ansökan. Jag föredrar generellt sett multinationella guilder men er atmosfär verkar riktigt mysig! Sen att ni inte kör på Far Shiverpeaks är ju ett plus i mina ögon då jag alltid undviker hypade servrar

Av gammarayburst

Gtx 670 för 3284 ink frakt på CDON med rabbatkotd xY3ZCadt: http://cdon.se/hemelektronik/zotac_geforce_gtx_670_2gb_ddr5_2...

Av gammarayburst
Skrivet av Simplified:

Lägg ett halkskydd under skärmen. Det minkar risken för att ett sådant här missöde händer igen.

Jag har halkskydd under alla mina skärmar (inklusive TV apparater).

Det ser ut så här: http://litentass.com/oscommerce_st/catalog/popup_image.php?pI...

Tack för tipset, det ska införskaffas! Jag funderar även på att "förstora" foten med hjälp av en bit trä som jag spänner fast runt skärmfoten.

Skrivet av Kenshiin:

Har haft min Yamakasi Catleap q270 i några dagar nu och är sjukt nöjd.

Ingen död pixel, jättelite backlight bleed i nederkanten av skärmen. Upplösningen är underbar
och IPS-panel i kombination med glossy skärmyta gör bilden helt underbar. Sedan är den snygg också!

Det enda jag har att klaga på, så som många andra är foten på den. Den är t.o.m värre än Samsungs tidiga lcd-skärmar sedan är foten för hög i min mening, men det är inte dyrt med ett vesa-väggfäste så något sådant kanske det blir i framtiden.

Haha fan jag skulle beställt en catleap då, foten på Achivan är nämligen för låg. Det är iofs lättare att höja en skärm en att sänka den, men finns vesa fäste är det ju inget problem ändå Kul att den är fin!

Av gammarayburst
Skrivet av landahl:

Kul att du är nöjd men enligt mig är 27 alldeles för litet för en datorskärm.

Ja alltså för mig känns 27" optimalt, tycker det är perfekt på det avstånd jag har den nu. Sen misstänker jag att det kan bli jobbigt i strategispel med större skärm, i övriga spel skulle det dock inte vara något problem.

Men en grej är ju att denna skärm kändes enorm i början då jag var van vid 22" men nu bara efter ett par dagar har jag vant mig och nu känns 22" skärmen patetiskt liten istället. Jag kan säga att jag aldrig kommer kunna ha något mindre än 27" igen, och för dig som är van vid 30" är det väl samma sak Dock diggar jag 16:9 formatet, det tycks enligt mig passa synfältet väldigt bra, så de kommande 32" 16:9 skärmarna kan nog bli en höjdare för de som diggar storlek större

Av gammarayburst

Måste säga att jag börjar bli ruskigt förtjust i skärmen, jag har vant mig vid skillnaden nu mot min gamla skärm och tror att Achievan har de mer korrekta färgerna. Bilden är verkligen fantastisk, och än så länge inget strul alls utan den tuffar på hur stabillt som helst. Det skedde ett jäkligt pinsamt missöde idag som kan indikera lite om byggkvaliten.

Jag har skärmen framför ett fönster, som ni kan se på bilderna ovan... det var varmt idag och jag hade fönstret öppet. Tänkte inte alls på vad som sannolikt skulle ske i fall ett korsdrag uppstod, (min förmåga att förutse vissa saker kan ibland vara begränsad) och mycket riktigt när dörren var öppen på nedervåningen hör jag ett förjävla BRAK uppifrån. Med panik i hjärtat springer jag upp på övervåningen och mycket riktigt... fönstret har slagit upp mot skärmen, och eftersom den är står på en stapel böcker (för att få upp den lite högre, foten går ju inte att höja) har skärmen trillat och på nån vänster fått sån fart att den flugit ner på govlet.

Jag var säker på att skärmen inte skulle vara hel nån stans, men jag lyfte upp den och såg till min glädje att den inte hade synliga skador, förutom en ytterst liten repa i över högra hörnet. Startade den och såg till ännu mer glädje att den fungerade och verkade oskadd! Senare noterade jag dock ett lite mörkt område i övre vänstra hörnet, ca en pekfingertopp stort. Där hade skärmen fått en stöt och pixlarna vart tydligen lite skadade. Men turligt nog är det knappt synligt om man inte tittar efter det, och det syns bara mot vitt-ljusgrått, dvs i 95% av tiden märks det inte. Samma sak med den lilla repan, fast den märks nog ännu mindre (har inte tänkt på den alls förrens nu när jag skrev detta inlägg)

Aja long story short (som om jag nånsin skulle lyckas med det ), skärmen klarade fallet (såklart var det en jäkla massa tur men ändå..) och jag ser detta som ett tecken på att byggkvaliten i alla fall är långt ifrån dålig! Brutal skärm kort sagt

Av gammarayburst
Skrivet av mp5sd:

Min nuvarande ska tydligen ligga på ~58ms (Benq M2700HD) och det är väl inget jag direkt lider av men då har jag heller inget bättre att jämföra med.

Börjar väl bli gammal också...

Jag tror det du syftar på är pixelfördröjning, och det är en annan sak. Pixelfördröjning är tiden det tar för pixeln att tändas och släckas, och är den tiden för lång kan det bli synbara "eftersläpningar", dvs som en svans efter föremål som rör sig. Input lag är tiden det tar för själva signalen att nå till skärmen, och kan i gamingsammanhang upplevas som ett större problem än pixelfördröjning eftersom det påverkar gameplay mer. Men upp till 30ms är inga problem alls så länge man inte är proffesionell gamer, tror DELL u2711 har runt 30 och den är ju väldigt populär, så ett stort problem är det knappast.

Av gammarayburst
Skrivet av mp5sd:

Någon som har köpt denna ACHIEVA-ShiMian-QH270-IPSMS-27-LED-2560X1440-QHD ?

Om jag har förstått det rätt så har den OSD, HDMI och högtalare. Kan det kanske vara värt att lägga ut lite till då det fortfarande är billigt...

Kör på den om du inte har något emot lite input lag, har för mig den ligger på ~30ms jämfört med knappt 10 på den utan OSD och multiinputs.

Av gammarayburst

Här kommer då till slut lite bilder, jag är amatör med kameran så kvaliten är väl inte den bästa kanske Achievan är till höger och min gamla LG 22" e-IPS till vänster. Som ni ser tenderar färgerna att bli lite för färglada på Achievan (dessa bilder är med grundinställningen på skärmen, drar jag ner digital vibrance tonas färgerna ner lite men på bekostnad av att det blir lite urvattnat istället, så jag kan inte dra ner för mycket), medan de kanske är lite för matta på LGn? Som sagt jag är skärmnoob, så svårt för mig att bedöma och eftersom jag är så van vid LGn är det svårt att bedöma.

Lite bilder på vitt, vilken som är korrekt låter jag vara osagt för jag vet inte

http://img560.imageshack.us/img560/6939/imgp5036d.jpg

Här syns ganska tydligt de livliga (men på denna bild fina) färgerna på Achievan

http://img821.imageshack.us/img821/8171/imgp5022h.jpg

http://img254.imageshack.us/img254/5300/imgp5095.jpg

Slutligen ytterligare en jämförelse i färg, som sagt Achievan är... färglad!
Achieva

http://img513.imageshack.us/img513/1174/imgp5030.jpg

LG 22"

http://img268.imageshack.us/img268/149/imgp5029r.jpg

Jämförelse av röd, grön, blå. Väldigt tydligt hur färgstarkare Achievan är till höger.

http://img9.imageshack.us/img9/1696/imgp4999.jpg

http://img195.imageshack.us/img195/4478/imgp5001.jpg

http://img411.imageshack.us/img411/4029/imgp5003bn.jpg

Av gammarayburst
Skrivet av Dreas89:

Det borde ju finnas massa olika färgprofiler att dra ner som kan bättre på bilden lite?

Jo det finns säkert men med icc profiler verkar det ju lite random hur det fungerar i spel. Ändrar jag via kontrollpanelen funkar det i spel, så vill jag justera lite finns ju hyffsade möjligheter där. Men som sagt, jag tror achievan är den mer korrekta i färgerna, åtminstone när jag dragit ner digital vibrance lite, och i såfall känns det bättre att vänja sig än att ändra så den liknar min gamla. Men jag slänger upp bilder ikväll, ni mer kunniga får göra era utlåtanden då!

Av gammarayburst
Skrivet av Asprarn:

Har tagit några bilder lite snabbt och slängt upp, gjorde ett galleri (kändes smidigare). Får uppdatera det senare då jag måste åka och jobba.

http://www.sweclockers.com/galleri/9465-yamakasi-catleap-q270

Nice det var ju ett riktigt fint exemplar du fick, grattis! Själv gillar jag min Achieva mer och mer, "problemet" med övermättade färger löstes enkelt genom att dra ner digital vibrance i nvidia kontrollpanel. Nu är enda vanesaken att den är aningen varmare i färgen än min gamla LG, framförallt ser man skillnaden på vitt. Tror dock att tempen är neutralare och mer korrekt på achievan, LGn drar lite för mycket åt det blåa vilket jag vant mig vid på den.

Såfort jag lånat farsans kamera ska jag lägga upp lite bilder ikväll, och sen kommer även en video under morgondagen troligtvis!

Av gammarayburst
Skrivet av landahl:

Hmm du säger att shiaman har lite för mättade färger, folk säger ju att färgerna ska va bättre på glossy skärmar.

Okej jag förstår ditt inlägg nu, skrev ett tidigare svar som jag tog bort pga att jag missupfattade din formulering lite. Jo, det är helt klart så att färgerna är lite för mättade, om jag inte missförstått termen. Kort sagt är färgerna för "starka", rött är för rött, grönt för grönt osv, dock är det mest framträdande på röda färger. Det är väl detta man kalla "vibrant" på engelska, och många gillar det ju men jag föredrar nog mer nertonade färger generellt. Det går som sagt att kalibrera och jag håller på och pillar med det nu, med min gamla LG som referens (kanske inte det smartaste dock då det är en e-IPS modell billig, men jag gillar "balansen" på dess färger ).

Ska bifoga lite bilder och en video tänkte jag, så ni mer bevandrade gurus kan ge lite input. Ska mysa lite mer med att pilla runt och fixa, så återkommer jag helt enkelt!

Av gammarayburst

Har fått hem min Shimian nu, fick betala 550kr i tullavgifter så totalkostnaden blev knappt 2800. Skärmen verkar felfri sånär som på två gröna pixlar i nedre vänstra hörnet, men dessa syns enbart mot svart bakgrund och när man letar efter dem. (den ena är så svagt grön att den knappt syns då heller). Ytterst lite blb i övre kanten, men det syns bara mot svart bakgrund. Allt ser väldigt "vibrant" ut (komme rinte på svenska termen) helt enkelt!

I övrigt grym skärm, färgtemp verkar balanserad (skulle tippa 6500k), så min största farhåga är ur luften nu Ruskigt mättade färger, min gamla LG e-ips ser väldigt blek ut i jämförelse, och svärtan är betydligt bättre på Shimian. Om färgerna är mer korrekta på Shimian vet jag inte dock, det är jag inte tillräckligt kunnig för att avgöra, men jag är rätt säker på att de är lite för mättade, men vad jag förstått kan det vara en effekt av den blanka skärmytan? LGn har AG coating.

Ska fixa upp lite bilder senare ikväll, och tänkte även göra en liten video snabbt så alla intresserade kan se ordentligt. Då kan även mer kunniga monitornördar bedöma hur korrekta färgerna är