Inlägg

Inlägg som gammarayburst har skrivit i forumet
Av gammarayburst
Skrivet av SWIN:

Är väl bara ett sätt att ta reda på hur det ligger till, klicka på "Buy it now", och du har den hemma för kontroll om 3-4 dagar.

Får du inte glömma att posta dina resultat!

Det står ju S-IPS på kartongen på bilden du postade

Av gammarayburst
Skrivet av MakubeX:

Käkade för första gången igår på 12dagar, min mage är upprörd och i kaos.

Åh fan, får man fråga varför denna långa tid utan mat?

Av gammarayburst
Skrivet av EvilPuppy:

Behöver köpråd och jag orkar tyvärr inte läsa igenom 32 sidor

Är väldigt sugen på en Yamakasi men vet inte vilken jag ska välja. Den är till min gaming-rigg så spel är det den ska vara till och den ska vara så stor som möjligt (27" om möjligt), vad ska jag välja?

Catleap Q270 SE eller nya 2703 om du av någon anledning väldigt gärna vill ha tempered glass (skulle själv ta Q270 SE pga risk för dammkorn med tempered glass). Vill du prompt ha OSD och flera inputs är det Q270 multi som gäller, dock rekommenderar jag inte detta för gaming pga kraftigt ökad input lag och dessutom är den betydligt dyrare.

Av gammarayburst
Skrivet av Kalium:

Livet är vad man gör det till. Sitter man i soffan och äter chips hela dagarna, ja då blir man fet och får inte åka karusellerna.
Äter man nyttigt och rör på sig så behöver man inte bli så fet och vips så kan man åka alla karuseller.

Dock har alla olika förutsättningar och upplevelsevärld, vilket man inte kan bortse ifrån. Vissa håller vikten hur lätt som helst medan det är ett helvette för andra, vissa har jättelätt att låta bli godis men för andra är det skitsvårt. Man måste kämpa olika mycket för att uppnå samma vikt helt enkelt, och det kan man gott sympatisera lite med (tycker jag i alla fall)

Men visst i grund och botten stämmer det du säger

Av gammarayburst
Skrivet av Sixan:

Jag borde nog ha lyssnat på det vad andra skrev. Avboka tillsvidare. Lite oroväckande att flera har samma problem. Någon som vet vad dom säger i kassan om coilwhine. Kommer dom att tjafsa emot?

I kassan kan de inte säga så mycket, de måste helt enkelt ta emot kortet för felsökning Med tur är coilwhinet lokaliserat till grafikkortet helt (dvs inte en effekt av kombination med övriga komponenter som det sägs att det kan vara) och då ska de byta ut det, inget snack om saken!

Av gammarayburst
Skrivet av m4gnify:

Vill bara påpeka att OP:s text ser väldigt översatt ut.. reggad igår också..

Foliehatt

Av gammarayburst

Undvik alla billiga märken på ikea/jysk/rusta och liknande och kör istället på en begagnad ordentlig stol som är gjord för kontorsbruk, t.ex Kinnarps eller RH

EDIT: Ja fan kan du lägga de pengarna är ju annonsen som suomito länkade ett bra köp då stolarna är nya.

Av gammarayburst
Skrivet av Tommenchini:

Okej. Men skulle vara väldigt schysst om någon av er kunde berätta hur stor skillnad det skulle synas mot min LG flatron W2220P

Jag har w2220p samt Achieva shimian och kan säga att jag upplever skillnaden som väldigt stor. Du kan kolla på sid 25 i denna tråd, där har jag postat några bilder (inte bästa kvaliten kanske, kameraamatör som man är) på skärmarna sida vid sida. Det är mina initiala intryck och jag skriver att jag är osäker på vilken som är mest "korrekt" i färgerna, men nu i efterhand är jag 90% säker på att Achieva har de mer korrekta färgerna.

Bildkvaliten är överlag snäppet bättre på Achievan, nu är jag lekman på bildnörderi och kan väl inte ge någon djupare analys men kortfattat är färgerna bättre och man slipper gryniheten som AG filtret på w2220p ger. Vidare är storlekshoppet upp till 27" helt fantastiskt (w2220p känns numera mikrobiskt liten), och jag tycker också 16:9 formatet när mycket bättre än 16:10 (upplever det som bättre anpassat till vårt synfält, som ju är rätt mkt vidvinkel).

Nu är dessa korenaska skärmar rätt varierande i kvalitet vad jag förstått, så det blir ju en släng av "grisen i säcken" och man måste vara medveten om risken med ett köp (skärmen kan i värsta fall vara d.o.a eller ha massa pixelfel, konstig färgtemp etc, och man har ingen praktisk möjlighet till garanti). Generellt sett verkar dock folk nöjda och risken för ett defekt exemplar är nog ganska liten, men du måste ju våga och även veta med dig att det är en risk du tar

EDIT: OBS! Allt ovan är personliga åsikter

Av gammarayburst

Kan tyvärr inte hjälpa dig med skärmfotsproblemet, men bara för att extrakolla undrar jag om du kör med dual link dvi kabel? (är nämligen ett krav för att köra skärmens upplösning)

Av gammarayburst
Skrivet av Johnnymann:

innan han redigerade sin post gav den inte mycket info,,,därav "careface"

Jaha där ser man, såpass. Jag tar bort min kommentar till ditt inlägg eftersom jag inte vet vad som framgick före redigering, ber om ursäkt ifall du tog illa upp.

Av gammarayburst
Skrivet av capkekken:

Är jag ute och cyklar om jag tror att det finns mer högupplösta 32"?

Japp

Av gammarayburst

*bort*

Till TS, kul att se en till seriös guild som verkar fokusera på att ha kul tillsammans och inte nödvändigtvis enbart söker de "bästa" spelarna!

Av gammarayburst
Skrivet av landahl:

Alla älskar mig på detta forumet

Kanske för att du oftast framstår som att du enbart är ute efter att verka extrem, genom att du ratar alla "lågupplösta" 2560 skärmar och avfärdar 27" som alldeles för litet för datorskärm. Ta denna tråd som exempel, du startar den med att konstatera att denna 27 tummare med högre upplösning kan vara intressant, sen dissar du den i nästa inlägg för den har för låg upplösning? Det blir lite snurrigt och man får känslan att du mest är ute efter att kunna dissa en dyr skärm och framstå som extrem.

Hoppas du inte tar illa upp, jag respekterar helt och hållet din inställning och preferens kring skärmar, men ibland blir diskussionsvärdet rätt litet när det alltid kommer till samma sak såfort du är i farten (allt under 30" är för litet och 3840x2160 kommer bli guds gåva till människan)

Av gammarayburst

Gigabyte GTX 670 Windforce för 3500 på Alina till den 24e juni, 8 st kvar i lager (lade just min beställning )

http://www.alina.se/Produkt.aspx?site=prisjakt&T2=GV-N670OC-2...

Av gammarayburst
Skrivet av sirnicke:

Uppenbarligen räcker det med att en butik nämner ett ord (IPS, mekaniska brytare...) i samband med valfri lågprisprodukt så köper folk som galningar...

Antagligen för att IPS och mekaniska brytare är kvalitetskännetecken, så rea på såadana produkter är intressanta för många

Av gammarayburst
Skrivet av TrueCroj:

Någon som vet om svarta brytare är sköna att spela med! ?

Skulle säga att de är okej, men jag tycker nog bruna är överlägsna i alla lägen

Av gammarayburst
Skrivet av xmmm:

får man en fungerande är dom helt underbara kylare, (det är relativt många som rapporterar fel på pumparna dock)
Annars så håller den jämn och fin temp på CPUn och är mycket tyst om man kör på det 1-2 steget. och man behöver verkligen inte maxa den.
det skiljer inte mycket i temp mellan 1-2-3, max 8ºC

Fast TS kylare fungerade ju, fram tills den la av och då är det inte mycket tröst att den var bra när den fungerade. Måste säga att noctua NH-D14 känns som ett stabilare val då den presterar nästan lika bra och (naturligt nog) saknar risken att haverera. Kör själv med just NH-D14 och den ger verkligen grymma load temps och har väldigt låg ljudnivå.

EDIT: Hehe såg just att detta ligger på corsairs forumdel, och här ska man ju skriva på engelska så någon feedback lär väl inte komma från representanten

Av gammarayburst
Skrivet av landahl:

Det är ju bara att röra på ögonen, du överdriver.

Elller så tycker man olika

Av gammarayburst
Skrivet av Azured:

27" är för stort för att sitta 60 cm ifrån och helt värdelöst att sitta på avstånd. En konstig storlek helt enkelt..

Jag förstår inte alls vad du menar, det är ju bara att flytta den till lagom avstånd. Det gäller alla skrämstorlekar och 27" skiljer sig inte från någon anna storlek i den bemärkelsen. Jag kör själv just 27", nu har jag inte mätt avståndet men skulle tippa på att jag har närmare en meter till skärmen och det funkar super tycker jag. Har 16:9 format också och det gillar jag mycket, det passar synfältet bättre än 16:10 upplever jag.

Av gammarayburst

Närmare dubbla priset mot förra generations 27" IPS? Känner mig helt förbryllad, hoppas det är något i tekniken och inte bara bling bling designen som gett prispåslaget.