Inlägg

Inlägg som Trisk3lion har skrivit i forumet
Av Trisk3lion

Samma här med Lenovo tangentbordet, tråkigt, så riktigt fram emot den.

Av Trisk3lion

Då jag jobbar på myndighet och med säkerhetsklassat material så har jag en jobb dator som är redigt nerlåst och även en jobb mobil.
Hade gärna haft större friheter med att installera och konfigurera min jobbdator men det finns väldigt goda skäl till att det är som det är.

Skulle aldrig använda jobbmejlen för något privat!

Av Trisk3lion

Nu tycker jag Samsung går ut med lite väl mycket varningar men vi ska ju också komma ihåg att det är inte alla som var med eller kommer ihåg hur det var med mobiler som hade skärm av plast.
Råkade man lämna den i en ficka tillsammans med lite grus, nycklar eller mynt så var skärmen rispig som skärmbräda sen.

Min stackars HTC Diamond gick det ödet till mötes.

Av Trisk3lion
Skrivet av saigon:

Fast det handlar inte enbart om pengarna för min del, man bestämmer ju själv lite vad det får kosta. Handlar mer om omständigheter, barn som slipper prata i mun på varandra med Googlehögtalaren för att tända och släcka en simpel lampa och en sambo som inte är så teknikintresserad. Varför ska man krångla till ett egentligen redan enklare och fungerande system.

Gillar inte heller att ha saker som passivt ligger och drar spänning när man är borta på jobb eller resor m.m. Gillar att kunna bryta spänningen helt till saker så jag har ett par närstående som haft brand båda relaterat till elfel i apparater.

Däremot om man flyttar till hus så kan jag se fler fördelar med övervakning när vi är borta, uppvärmning m.m.

Knappt att vi använder Googlehögtalaren ens, barnen som tycker det är kul ibland typ. Går inte att Styra lg Oleden heller om jag inte kör med Chromecasten men då utklassar dom inbyggda apparna i tvn Chromecasten med råge tyvärr.

För min egen del är det som det mesta tekniskt; behövs det? Nja, men jag tycker det är jäkligt kul och intressant.
Jag har redan spenderat rätt mycket på att införskaffa diverse tv-apparater, datorer, spelkonsoler, högtalare mm och genom att utöka med diverse "smart hem" prylar så kan jag få allt sammabeta och prata med varandra.
För min del är det inte vara smart lampor och eluttag, det är en hemmaserver som övervakar och aggregerar all information och binder ihop pusslet av enheter och tjänster med varandra.
En viktig sak för mig är också kunna styra det mesta på flera olika sätt. Det mesta hemma hos mig går nu attt styra med röst, mobil, fysisk knapp och fjörrkontroll. Sen att kunna sätta ihop olika flöden av händelser, scener som det brukar kallas, när jag vill spela PS4, gå och lägga mig eller bara ha en lugn stund, tycker jag är väldigt trevligt!

Men som jag inledningsvis, jag gör det mest för att jag tycker det är jäkligt kul att hålla på med att konfigurera och leka med prylarna.

Av Trisk3lion

Sign me up!! Som Stockholm-bo kommer jag gärna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Trisk3lion
Skrivet av Svaniis:

Kablar till mina tangentbord, så man slipper krypa bakom datorn för att byta tangentbord.

https://i.imgur.com/Z15moDR.jpg

Fantastiskt snygg kabel!
Har varit sugen på att skaffa/tillverka några själv, gjorde du denna själv? Något tips på vart man kan börja läsa på så fall?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Trisk3lion

Sitter också på en V3 huv som jag inte använder längre då jag kör Homer Assistans (HA)+ Z-wave sticka + Hue. Men om de kommer med lite trevliga sensorer så kan jag nog tänka mig att koppla in hubben igen och koppla ihop den med HA.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Trisk3lion
Skrivet av Svurre:

På grund av sovande barn har jag blivit förpassad till en hörna i vardagsrummet. Känns fel att downsiza sin battlestation när man flyttat till hus...

https://i.imgur.com/Xg3dbEw.jpg

Snyggt!

Är också förpassad till ett skrivbord i stringhylla som du, jag undrar vad du använder för monitor-arm? Det ser ut som att den sitter fast i string-gaveln?

Av Trisk3lion

Strömmande spel är verkligen på framfarten, och Shadow är onekligen ett intressant alternativ.

För mig som redan har duglig dator så har jag mest undersök alternativ som låter mig strömma spel från mein egen dator.
Steam In-home streming använder jag mycket hemma för att spela på min 55" OLED. Det gör jag via Steam Link appen på Nvidia Shield och det fungerar riktigt bra! Även Nvidias egna Nvidia Game Streaming fungerar somd en ska.
När jag kommer utanför hemmets väggar så har jag testat parsec, Rainway och Gforce Now. Här får jag säga att jag haft störst framgång med Gforce Now. Nu strömmar den inte från min egen dator utan från Nvidias server men då den fortfarande är gratis så passar jag på att använda den.
Störst problemet ha varit att få strömmandet att fungera utan en bildskärm igång oc inkopplad men det löste jag till slut med HDMI-plug som simulerar en 4k skärm

Av Trisk3lion

Först en kickstarter-pryl som äntligen dök up. En kombinerad docka och löstagbar usb-c hub, perfekt att använda både till switchen, Note8:n och Surface Go:n!

https://i.imgur.com/hggELdL.jpg

Sen har vi månadens Beermail från Mikkeller:

Av Trisk3lion

@avanc: Om det finns någon form av kontrakt som du har skrivit på så tycker jag du ska försöka få fram det, alternativt fråga arbetsgivaren om de har kvar kontraktet så du kan få läsa det.

Du har dock betala med dina egna pengar för mobilen och då anser jag att du ska få behålla den.

Av Trisk3lion

Jag skulle nog sats på en android platta om jag vore dig. Google Home Hub är dels svår att få tag på här i Sverige, dels kan du köra vilka appar eller visa vilka hemsidor som helst på en platta vilket ger en väldigt stor flexibilitet. En Home hub är nog enklare och har ju fördelen med bättre microfoner och hgtalare men den går som du själv säger inte att montera på väggen.

När det kommer till val av platta så är det lite svårt, det är dåligt med bra pch billiga android plattor tycker jag. Huawei's Mediapad plattor tycker jag du ska kolla på, framförallt Huawei MediaPad T5. Den går att hitta för itne en alltför stor peng, 10 tums skärm, duglig prestanda och batteritid, dock så måste du dras med EMUI 8 men jag tror det inte är alltför farligt då jag antar att du kommer hålla dig till några få applikationer mest?

Av Trisk3lion

Efter att ha installerat Nvidia Experience 7.2 så verkar jag fåt problemet med att att Shielden sätter på sig själv efter att man har stängt av den. det är en del på Nvidias forum som har haft liknande problem ett tag nu men märkligt att det dök upp först efter uppdateringen för mig. :/

Har löst det för stunden genom att stänga av "Turn on TV" under power control inställningar på Shielden. Får gräva i det mer under helgen.

Av Trisk3lion

Idag dök kopper-grillen äntligen upp!

Kraftig och snygg kopparfärg tycker jag, det enda jag kan klaga på är att det är en "smuts" rand längs ena kortsidan. Om jag får gissa så är det där färgen har runnit av och lämnat en missfärgad rand, alternativt så är det där maskinen har greppat tag om grillen och det blivit en missfärgning på grund av det. Inte så farligt tycker jag men lite synd.

Några bilder:
Koppar-grill

Av Trisk3lion

Steam ger mig så mycket förutom spelat att jag knappt köper spel om det inte finns på Steam. Undataget är GoG som har börjat komma i kapp lite lätt med deras Galaxy client.

Men om mer konkurans kan få Valve att öka tempot med förbättre Steam så klagar jag inte, dock har jag väldigt svårt att se vad som skulle få mig att lämna Steam.

Av Trisk3lion

Om det är något här som är så kallat"omoget" så är det väll ändå att värdera eller gradera andra människors hobbys och intressen. Finns få beteende jag tycker är så patetiskt som detta.

En att få en ny familjemedlem är alltid stort projekt som kräver uppoffring och kompromissande av både parterna. Från din beskrivning så låter det ju tyvärr inte är beredd att göra enedera tyvärr, då hon varken låter dig ta hand om barnet eller göra det du är intresserad av.

Jag anser att det bästa, i nästan alla fall, är att försöka prata om det. Det är viktigt att inte anklaga den andra person utan få den att förstå dels hur man själv känner och om möjligt få henne/honom att se sina egna tillkortakommanden. För att komma fram till hur ni kan göra det bättre.

Personligen har jag en sambo som är väldigt tolerant och tycker det är viktigt att jag får göra det jag är intresserad av, om jag itne får göra det så är jag inte den personen som hon blev kär i. Sen har det krävts en del dialog för att vi ska hitta balansen mellan egentid/egna intressen och att spendera tid tillsammans. Jag kan inte sätta mig och spela så fort jag kommer hem från jobbet eller träningen alla dager för då skulle vi knappt umgås alls. Jag måste också göra uppoffringar ta några kvällar i soffan med" bonde söker fru" istället.

Av Trisk3lion

Ruskigt häftigt och intressant bygge!
har själv varit inne på att bygga en så fläktlös bugge som möjligt, dock blir det nog itne med Ghost:en.

En fråga, beställde du DC-DC omvanldaren tillsammans med den externa AC-DC omvandlaren? Om inte, vart fick du AC-DC omvandlaren från? Såg ju väldigt smutt ut också.

Av Trisk3lion

Mitt bygge är fortfarande i materiel-anskaffningsfasen men den nuvarande tanken är enligt nedan:

Chassi: Louqe Ghost S1 Limestone, ingen tophat
CPU: AMD Ryzen 7-2700; Beställd, ej levererad
Kylare: Noctua NH-L12; Levererad
Moderkort: ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac; Ej beställd, står och väger lite om vilken moderkort jag ska ha, uppskattar att denna är en bit billigare än ASUS motsvarigheter. Även osäker på om jag behöver ett X470 så därför kollar jag mest på B450.
RAM-minne: Corsair Vengeance 3000Mhz CL15 16GB; Beställd, ej levererad
PSU: Corsair SF600 V1/V2; Ej Beställd, väntar mest på om det dyker upp ett bra erbjudande.
GPU: EVGA GTX 1080 FTW; Levererad.
SSD 1: Samsung 970 Evo 500GB NVMe; Levererad.
SSD 2: Corsair MX500 1TB; Levererad.

Frågetecknet är framförallt moderkortet, men just nu känns det som jag kommer köra på ASRock B450:an.

Av Trisk3lion

Är det någon som har fått sin kopparfärgade top-grill, elelr hört något om dem?

Av Trisk3lion

Nu har jag inte lustläst igenom tråden men som jkag förstår det är det en bostadsrätt som ni har köpt.
Undersökningsplikten är inte lika hård när det kommer till bostadsrätter som det är för villor. Detta kan vara till eran fördel, som jag förstått det är inte lagen helt tydlig på skillnaderna i dessa fall men med det sagt så för bostadsrätter så kan"dolda" fel, som en lekman ej har kunnat upptäcka vid okölär kontroll, vara inom ramen för saker som inte åligger köparen att åtgärda.

Min förlag är, som du redan verkar ha börjat med, att kontakt med en jurist samt att ta kontakt med både köparen och mäklaren, och lägga fram vad alternativen är; hjälpa till att betala eller ta det till rätten.

Hur som helst så får du nog vara beredd att ligga ute med kostnaderna för arbetet tills processen är klar.