Inlägg

Inlägg som Clint Eastwood har skrivit i forumet
Av Clint Eastwood
Skrivet av LemurenSwe:

Tack, helt klart intresserad då jag var ute efter en 1:1 lösning.
Inga kontakter som rör sig mot stockholm?

Desvärre inte..

Av Clint Eastwood
Skrivet av LemurenSwe:

Förstår jag det rätt att det är 1:1 när det kommer till SAS-anslutningar? Ingen SAS-expander i backplanen?

Rör du dig mot stockholmshållet nånting?

Alldeles riktigt. Sitter honor för SSF-8087 i backplanes och du behöver en expander för att mata dem. Jag har en Chenbro CK23601 expander liggandes som jag haft i denna men väntar lite tills jag fått igång nya maskinen. I den nya sitter det expanders i varje backplane men man vet ju aldrig om jag behöver nåt nödlösning förrns allt är uppe och snurrar.

Jag vet mer on Chenbro CK23601 expandern ska säljas om nån vecka eller så.

Säljer också moderkort, ram och kylare i annan annons:
https://www.sweclockers.com/marknad/187136-server-intel-s2600...

Av Clint Eastwood

Server: Intel S2600CP2J, 2x Xeon E5-2667 v2, 128GB ECC

Säljer den gamla trotjänarsetupen.

Moderkort: Intel S2600CP2J
CPU'er: 2x Xeon E5-2667v2, 16 cores tot. i 3,3GHz och 4Ghz turbo. 22nm.
RAM: 128GB ECC verifierade Samsung PC3 12800R.

Ovan system kört i prime95 och Memtest86 (64) innan urmontering ur chassit. På dessa moderkort sitter fan kontrollern på ett eget chip (FRU/SDR) som man måste flasha manuellt om man byter fläktar o.s.v. Det här systemet har suttit i ett chassi (Norco 4224) som jag har lagt in 3st 140mm Noctua PPC-3000 och som synes på bilden så sitter det Noctua NH-U9S kylare på moderkortet. Fläktprofilen i FRU/SDR är moddad av mig och anpassad för att driva dessa i vardagsrummiljö så det kan vara värt att tänka på. Chassit detta är anpassat för säljer jag också i annan annons:
https://www.sweclockers.com/marknad/187133-norco-4224-4u-24ba...

Det är inte särskilt svårt att boota på en USB och flasha in default värden heller..

Moderkortet kommer med I/O plåt och Noctua kylarna går det att buda på separat eller tillsammans med moderkortet.

Enbart bud exkl. frakt vilken då köparen bestämmer och betalar för (och tar ansvar för om ej spårbart). Jag säljer till vem jag vill och hämtning är att föredra men skicka är 'ok'. Kör preliminärt annonsen veckan ut.

Läs hela annonsen här

Av Clint Eastwood

Norco 4224 4U 24bay chassi

Har växt ur mitt fantastiska chassi och det är overhaul som gäller i 'serverrummet' (vardagsrummet) nu.

Chassit är ett Norco RPC-4224 4U 42bay chassi som jag moddat lite efter bästa förmåga för att få det tyst och svalt i vardagsrummet. Jag har kapat upp 'fan wall'en att passa 3x140mm fläktar istället för 3x120mm. Det passar perfekt och med 3st 140mm Noctua PPC-3000 där och noga tätat blir det riktigt bra sug genom diskvaggorna. Jag kastar även med en 3D printad 'beezel' som ska sitta frampå och hjälpa till med att trycka igenom luft som jag använt på somrarna.

Alla bits and bobs finns med förutom de fläktar som satt i vid köpet. Inga fläktar medföljer således.

I en HD släde så lyser inte den blå 'onlinelampan', kanske även den gröna aktivitetslampan. Borde vara lätt att åtgärda om man vill. Alla andra funkar.

Till detta chassi kan man köra ett vanlig konsument nättagg direkt. Jag har lagt med lite bilder på hur det ser ut när det är fullt monterat för referens vad gäller PSU, fläktar och flöde. Givetvis säljs det utan dessa komponenter i.

Jag säljer till vem jag vill och blir buden för dåliga blir det lagt i förrådet istället. Hämtning är att föredra. Kör preliminärt annonsen veckan ut.

http://www.norcotek.com/product/rpc-4224/

Läs hela annonsen här

Av Clint Eastwood

ASUS ROG Strix Z270H Gaming moddad för Coffee Lake

Som titeln lyder;
Har ett ASUS ROG Strix Z270H Gaming (webhallens version, heter ASUS Z270H-K) som jag BIOS moddat så att det även kan köra Coffee Lake familjen. Jag har kört en i5-9600K med det tills nu utan problem. Allt funkar som det ska i BIOS, discolights på moderkortet and all.. Överklockning / underklockning funkar fint med alla settings. Det detektar alla kärnor och all info går vidare till windows / linux. Det har snurrat i min transcodingserver med en underklockad 9600k så väldigt lite belastat.

Den tar fortfarande CPU'er som den supportade från början så den funktionen är intakt. Kommer komplett med alla tillbehör i kartäng.

Ska köparen droppa in en CPU ur Coffe Lake familjen så krävs det isolerande tejpbitar på 5 pads på CPU'n och liten snutt med en 'defroster repair pen' för att koppla ihop två andra. Inte särskilt svårt eller riskfyllt men skit i kaffet den morgonen.

Inköpt 2018-08-12 på webhallen och kvitto ska finnas nånstans och det går att återställa BIOS.

Enbart bud exkl. frakt vilken då köparen bestämmer och betalar för (och tar ansvar för om ej spårbart). Jag säljer till vem jag vill och hämtning är att föredra men skicka är 'ok'. Kör preliminärt annonsen veckan ut.

Läs hela annonsen här

Av Clint Eastwood

Sålt.

Av Clint Eastwood
Skrivet av dykserv:

Hej,
900 kr och hämtar upp den i Gbg.
Mvh-Daniel

Gött.

Av Clint Eastwood
Skrivet av ronnylov:

"Hold my Beer."

- Installerar debian.

Japp, på allt. Förutom en maskin som behöver riktig RDP funktion (rendering/skalning på klientsidan) för vissa grafiska program. På den kör jag Server 2019 LTS som är så avskalad den kan bli och dessutom fredad mot M$ 'våldtäkter' iom LTS kanalen.

Av Clint Eastwood

ITX microtower, ASRock Z77E-ITX, i5-3450, 8GB RAM, 160GB SSD, WIFI

Har en ITX microtower (In-Win, 200W PSU) som jag skruvat ihop. Testad med både RAM test och Prime95 och det är friskt och fungerar som det ska. SSD'n har några timmar på sig (~70k) men suttit i server och knappt jobbat innan och ligger på 100% i life, inga fel i SMART som bifogats.

Det sitter ett WiFi-802.11n - 300Mbps kort i + antenner. En Nocta 80mm 3-pins står för luftflytten. Funkar faktiskt tyst och bra. Chassit har en hel del repor på ena sidan då den legat på skrivbordet och farit runt..
Det som saknas är ett internt USB kablage till fronten på chassit men baksidan är ju inte långt bort liksom..

Chassi
Moderkort
CPU
RAM

Enbart bud exkl. frakt vilken då köparen bestämmer och betalar för (och tar ansvar för om ej spårbart). Jag säljer till vem jag vill och hämtning är att föredra men skicka är 'ok'. Kör preliminärt annonsen veckan ut.

Läs hela annonsen här

Av Clint Eastwood
Skrivet av oRBIT2002:

Man behöver svenskt personnr för kontantkort nuförtiden.

Nej, jag instämmer med tidigare inlägg. Vid köp över disk behövs inget personnummer.

Av Clint Eastwood

Tjenare igen. Rotat lite till i mina gömmor och hittat ett chassi, nån SSD och ett par WIFI antenner så jag tar och sätter ihop en dator istället och lägger ut den på marknaden. Borde komma upp idag så du kan hålla utkik där.

Av Clint Eastwood
Skrivet av jockebq:

Det enda jag är osäker på är om jag vågar ASRock igen, eller har du haft några problem? Deras support verkar obefintlig också!
Hur mycket vill du ha för kortet?

Mvh. Joakim

Jag fick det komplett med CPU och minnen i samband med ett annat köp för någon vecka sedan och har kört det i 64bitars MemTest + prime95 någon timme. Det ska lira. Jag kan givetvis inte garantera att din CPU eller dina minnen är friska.

Av Clint Eastwood

Jag har faktiskt ett ASRock Z77E-ITX liggandes här. Det sitter en 4-core (icke-K) CPU i med grafik. Kommer inte ihåg exakt CPU modellen men körde den bara för några dagar sen. Jag har ingen lust att behålla bara CPU'n som du kanske kan förstå..

Av Clint Eastwood
Skrivet av ToddTheOdd:

Du kan inte se på ett så snävt område om du tror du ska "upptäcka" något. Om Telia skulle strypa torrent-trafik från/till utlandet så skulle de strypa ALL torrent-trafik. Gör de det? Nä. Hur kan jag säga det? För att jag får 500 Mbit allt som oftast när jag använder mig av torrent och då är majoriteten av trafiken från utlandet. Troligen är det skillnad på vilken väg din torrent-trafik tar när du använder dig av eventuell VPN och utan VPN.

Så kan det också vara såklart. Det kan också vara så att de generellt släpper på VPN trafik på fullt blås eftersom (iallafall i Indonesien) det fortfarande är en service som främst används av företag.

Av Clint Eastwood
Skrivet av Lodisen:

Vet du om Telia kör med sådant fulspel? Jag kan förstå om de drar ned på hastigheterna vid högbelastning, men det är lika illa 04:00 på morgonen.

Ingen aning, men vi vet ju att de har en historik av att spela översittare.

Av Clint Eastwood

Inte helt ovanligt numera att ISP stryper trorrents (och annan trafik de vill strypa). Det du ser är effekterna av 'Traffick Shaping'. Med lite djupare datapaketsinspektion kan de se att det specifikt är torrent trafik och begränsar din bandbredd. Den krypterade VPN överföringen sätter detta ur spel då de inte kan se vilken trafik det är.

Jag delar med mig av min Jellyfin / Plex /Emby server ner till familj i Indonesien och kör de utan VPN så får de bara hälften av bandbredden jämfört med VPN påslaget.

Av Clint Eastwood

Jag tar den. PM!

Av Clint Eastwood
Skrivet av pv2b:

Håller med dig i sak men var försiktig med din logik och hur du resonerar. Den rena kapitalistiska marknaden är inte ett ideal i bemärkelsen att det är en perfektion att sträva efter, den är snarare ett ideal i likhet med en ideal gas, en sfärisk ko, eller Newtonsk mekanik (utan relativitet).

Att dra ett likhetstecken mellan ideal och önskvärd är därför ett tankefel. En marknad blir inte nödvändigtvis bättre av att vara en ideal fri marknad, på samma sätt som en ko inte blir bättre av att vara sfärisk, eller en gas blir bättre av att vara en ideal gas. När man pratar om en ideal fri marknad är det alltså en slags tankekonstruktion, en approximation eller förenkling av verkligheten som gör att man kan dra resonemang om hur en marknad fungerar.

För att landa på marken igen, så blir inte Sweclockers marknad nödvändigtvis bara bättre av kommentarfälten, eller av att folk trollar i dessa. Därför finns det ju en "Anmäl"-knapp och moderatorer som kan hjälpa till om inlägg uppenbart är trollinlägg med enda syfte att sabotere en affär genom att lusa ner en annons kommentarfält. Det gör att Sweclockers marknad tar ett steg längre bort från idealet med totalt fritt informationsutbyte, men det gör också marknaden bättre om än mindre fri.

Samma sak gäller för övrigt kravet på ID-kontroller. ID-kontroller gör en marknad mindre fri eftersom det begränsar vem som kan delta i marknaden, men det gör även marknaden bättre.

Ja, jag skulle lagt in en 'perfekt marknad'. En perfekt marknad där marginalen närmar sig noll likt derivatan. Inget kan givetvis leva där.. Här kommer 'vill ha' faktorn in. Syftet med mitt inlägg var att påvisa nyttan i allas tillgång till information.

Jag vidhåller att informationsdelande mellan medlemmar ska tillåtas. Tillika i tråden där saluobjektet finns.

Av Clint Eastwood
Skrivet av lappen81:

Tack för inlägget nu blev jag grymt osugen på att fortsätta använda marknaden som säljare , en ide du kanske skulle börja sälja (eller åtminstone använda marknaden)

Definitionen på en 'ren' kapitalistisk marknad är där alla kan agera och alla har tillgång till samma/all information. Det är då förädling, effektivisering och utveckling sker.

Av Clint Eastwood
Skrivet av Ozzed:

Jag tycker detta är bra.

Till er som tycker det är störigt med folk som kommenterar att priset på det ni säljer är för dyrt, och därigenom varnar andra för era ockerpriser, jamen sluta sälja grejer till ockerpriser då. Problem solved.

Nej, jag har aldrig själv kommenterat så. Men har hänt både en och två gånger att jag velat köpa något tills någon kommenterat att det är önskepriser, vilket har fått mig att haja till, kolla vad prylen faktiskt är värd och sedan tappat intresse, så jag tycker det är bra med folk som ser till att man inte försöker sälja en produdukt till fantasipriser. Ni som inte tycker det.... Ptja... Ni försöker förmodligen då sälja produkter till fantasipriser.

Håller med till 100%. Jag anser Swec en 'community' där vi håller efter varandra. Både positiv kritik och negativ sådan. Svårare än så är det inte. Jag kan skjorta iväg lite elakheter ibland men kan också ta att bli synad i sömmarna. Precis som IRL.