Inlägg

Inlägg som GlowMax har skrivit i forumet
Av GlowMax
Skrivet av candyraver:

Tjabba, hur går de? Jag har samma issue som dig nästan

Har 2x1GB i min p5b-deluxe och köpte nyligen 2x1GB till (Corsair XMS2 6400) som mina tidigare minnen var - satte i alla fyra.... boot, hittade 3gb, gick in i REMAPPING i northbridge bios och ENABLE. Windows hittar nu 4GB men Battleffield Bad Company 2 crashar innan spelet har börjat - mer felsökning har jag inte gjort för tillfället.

- Ska uppgradera bios
- Ta bort min overclock (blir ju såklart effekten av bios-firmware)

Sen får vi se om mina fyra XMS2 corsair minnen vill sammarbeta

Har inte löst problemet. Dessutom kraschar min dator med ojämna mellanrum nu också. Hänt 2 ggr den här veckan, 1 gång förra...lite blandat. Den hänger sig helt plötsligt (ofta när jag tittar på youtube eller liknande flash-tjänst) och därefter bootar den om sig och startar på POST-screen eller stannar fryst i windows.
Så tror att prylarna börjar bli slut på. Vet inte om jag orkar plocka upp allt och rengöra eller om det blir till att önska sig nytt av tomten (läs: gå till butiken och köpa nytt...).

Av GlowMax

Har gett upp nu. Får inte moderkortet att acceptera minnena. Får väl spara dem till ev. framtida skitburk eller något. Är så ************* less...
Det får man för att man försöker snabba upp datorn lite..

Av GlowMax

Får det inte att fungera. För så fort de nya minnena är monterade så kommer jag inte ens in i bios. Får ingen bild på skärmen och den står bara och "kör" i start-läge med alla fläktar på max.

Vad ska jag göra nu?

Ska jag radera CMOS och försöka igen (har iofs med bios att göra)?

Hade ju inte varit något problem att experimentera och testa sig fram om jag kom in i bios. Men nu kommer jag inte ens så långt!
Sjukt irriterande!

Av GlowMax

Jo, så är det ju men nu funkade inte ens det nya kitet för sig själv på mitt moderkort. Jag skulle nöja mig med att få 4gb på systemet, men om det går väldigt gärna 6gb...

Skrivet av Åkan:

Ja så här står det på Corsairs sida:

Each kit of Corsair Memory is tested to run at its advertised settings in the configuration in which they are sold. If you purchase a 4GB kit (2x2GB), then we can only guarantee its performance and compatibility when using it as a single kit. To ensure the best results with more than two memory modules installed in the same system, it is best to get a kit which has been tested to run in that configuration.

While it is defintiely possible that two kits would run together in the same system, there is a chance that you may need to reduce the speed of the memory due to motherboard chipset limitations when populating more than one memory module per channel on the board. If you have problems mixing sets, it is suggested to manually lower the frequency of the memory.

Av GlowMax

Hmm, som det ser ut idag är FSB på 1066mhz och jag hittar inget sätt jag kan ändra det i bios. Det jag kan ändra är hastighet på minnena till lägst 533 mhz.
Ska jag prova med det?

//E

Av GlowMax

Jo, har märkt det...
Ska prova med det (om ingen annan har någon invändning till det?) och återkommer med resultatet.

Skrivet av hasenfrasen:

P5B Deluxe är griniga på minnen, speciellt om man kör 1:1 på minnesdividerna. Sänker du FSB till 367 funkar det förmodligen med alla fyra monterade - fast då körs minnena bara i 734 MHz, något som dock gör väldigt lite på totala prestandan.

Av GlowMax

Asus P5B Deluxe Wifi/Ap Problem med nya minnen

Hej

Min nuvarande konfuguration är följande

Asus P5B Delxue wifi/ap
Intel Core 2 Duo E6600
2 x Corsair xms2 6400 1024mb
windows 7 x86 ultimate

Använder som oftast över 90% RAM så tänkte uppgradera.

Kollade med CPU-Z i vilken timing minnena gick.
Där står det 400mhz (d.v.s 800mhz) och 5-5-5-18.
-------------------------------
Kollade i instruktionsboekn för moderkortet och såg att det stöder upp till 8GB.

Så jag köpte 2x Corsair xms2 6400 2048 GB med 5-5-5-18 timing.

---------------------

När det var dags att installera minnena såg jag att det var föredraget att ha de större minnena i de första platserna.
Så tog bort de gamla och såg att timingen var 5-5-5-12 på etiketten.

Spelar det någon roll då de körs i 5-5-5-18??

-----------------------

Monterade endast de nya minnena och rebootade. Inget uppstart. Datorn bara "kör" utan att komma någonstans. Varken Bios, Post, etc..

------------------------

Satte tillbaka de gamla och började felsöka via google. Hittade att gamla BIOS inte stöder vissa 800mhz minnen.
Har aldrig laddat ner och flashat bios förut. Tog hem det senaste bios till mitt kort V.1238 (bios från 2009).
Tog en backup på gamla bios på en USB-sticka via Asus Update.

Använde Asus Update för att flasha och gjorde en automatiskt reboot (läste senare att man ska koppla ur strömmen några sekunder efter att ha flashat, men det gjorde jag inte).

----------------------

Efter reboot funkade inget. Det stod att klockningen inte funkade och frågade om jag ville återställa. Jag tänkte att det inte behövdes utan kanske bara en till reboot. Gjorde en och fick en ruta som sa att jag skulle stoppa i windows-skivan och köra en repair.

Gjorde repair och kom in i windows igen (fortfarande med gamla minnen).

Kollade bios-version och såg att den nya versionen var aktiv.

-------------------

Stängde av och monterade enbart de nya minnena - inget händer.
Stängde av och monterade alla minnen - cyklar omstart en gång - inget händer.

--------------

Monterade tillbaka de gamla minnena och allt fungerar igen.

Här är jag nu.
Varför fungerar det inte för mig?
Vet någon vilken bios-version jag ska köra för att få det att fungera?

Tacksam för svar
Erik

Av GlowMax

Problemet löst!

Att låna en nyare dvd-brännare/läsare löste problemet. Nu kunde jag komma åt skivan direkt och pluggade ur alla andra diskar innan jag ominstallerade windows. Som tur var hade jag inte hunnit spara något viktigt på C: då hårddisken bara är en vecka gammal. Dessutom hittar den alla diskar nu, vilket den inte gjorde innan installationen.

Innan jag ominstallerade valde jag att gå in med ssd-disken och den disk jag trodde gick som primär. Det visade sig att min IDE-disk var markerad som primär och innehöll bootfilerna. (fick fortfarande upp bootmgr is missing om jag valde att inte "press any key to boot from cd/dvd")

LÄRDOM: Koppla ur alla andra diskar än den som windows ska vara installerat på vid nyinstallation.

Irriterande faktor: Varför funkar det inte med en IDE-läsare? Var tvungen att använda en S-ATA-läsare för att komma åt skivan.

Jag hoppas det här kan hjälpa någon annan från deras problem.

//Erik

Av GlowMax

Först: reboot and select proper boot device Sen: Bootmgr missing

Har sökt igenom massor av trådar, har googlat och provat många knep utan lösning.

Det hela började för en vecka sedan då min dator hängde sig helt. När jag startade upp fick jag felmeddelandet: "reboot and select proper boot device...". Operativsystemdisken (en raptor) klickade konstant och jag antog att den gjort sitt.

Åkte till lokala datorhandlaren och köpte en SSD-disk OCZ Agility 3 120GB.
Direkt hem och installerade windows 7 ultimate x64 på den. Inga problem där, fungerade toppen i ca en vecka. Igår när jag skulle starta upp datorn fick jag upp samma felmeddelande: "reboot and select proper boot device..". Jag blev skitless och tog fram den gamla laptopen och började söka internet för lösningar, bättre beskrivning av problemet med mera. Gjord einget igår, men idag har jag försökt med det mesta. Lyckades komma in med windowsskivan till menyn och stod i valet och kvalet mellan att formatera och börja om eller använda repair. Jag tänkte att repair kanske bör funka och valde den. Reslutat: ingen förbättring.
Tjurig som jag är skannade jag internet och hittade att man kunde gå in i kommandoprompten och där aktivera/inaktivera diskar.
För när jag installerade windows 7 på SSD-disken hade jag nämligen inte kopplat ur de andra. Jag visste inte att det var så känsligt. Och förmodligen låg bios-prioriteringen i annan ordning än den bör ha gjort.
Dessutom hade jag problem med att windows 7 inte hittade en av hårddiskarna efter första installationen på ssd-disken. Har hela tiden hittat alla diskar i bios, men inte i windows.

Senare idag märkte jag att en av 2 svarta kablar till en 4-pins-kontakt åkt ur. Det är den kabelhärvan som går till flera av diskarna. Kan detta ha påverkat något?

Tillbaka till reparationen. För att ens kunna boota med skivan var jag tvungen att ha min enda IDE-disk inkopplad, samt SSD-disken och CD/DVD-brännare. Så jag antog då att boot-filerna låg på ide-disken.
Provade att göra som jag läste i guiden (var flera på det forumet som sagt att det löst deras problem). Skrev in "Diskpart" och via den menyn valde så rätt disk var aktiverad och de andra var inaktiverade.

Glömde dock där i windows-menyn att trycka på repair, men antog att jag kom in igen. Tyvärr efter reboot får jag istället meddelandet: "Bootmgr is missing, press ctrl alt del to reboot".

Har sedan dess inte lyckats starta om med skivan. Bör noteras att det inte är en äkta skiva, men har aldrig haft problem med den förut.

Har även lånat en annan DVD-enhet av grannen, men den funkar inte. Ska gå dit och låna hans nya S-ata-brännare och testa med den också, men efter det har jag helt slut på idéer.

Hjälp mig, snälla!

Konfiguration:
Asus P5B-deluxe Wifi/ap
Intel Core-2-duo E6600
Corsair xms 6400 2bg
asus ati radeon X1950XT
SSD- OCZ agility 3 120gb
Seagate Barracuda 300gb IDE
xion 630 W nätagg.

Säg till om ni vill veta något mer.

Av GlowMax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Computerwelt
Konstigt att ingen nämnt den här tidigare:

http://www.sit4less.com/aeronchairs/AeronBuildFiles/PostureFi...

Enligt mig den enda stolen som duger i sammanhanget. Har vunnit löjligt mycket priser för sin ergonomi och den är faktiskt GUDOMLIGT skön att sitta i.

Sen kostar den 17 500, men det är det värt!

Synd att alla inte är miljonärer....tycker att gymbollen är helt underbar, men efter en stund är det jobbigt att sitta på den, så då åker gamla stolen fram en stund.
Pumpar man den bara med rätt hårdhet är den galet bekväm (dock inget ryggstöd....men det är ju hela poängen).

Av GlowMax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bartil
1) Ja, hittills fortsatt kanon! Finns en annan aktiv tråd här på forumet som sagt, där någon rekommenderar "Swopper", en stol som ger "active sitting". Lovordas här:
http://www.newstarget.com/002687.html
En av kommentarerna anger gymbollen som billigt alternativ.

2) Jodå, det blir lättare och lättare att sitta bra på den. I länken ovan skrivs för övrigt att man på "Swopper" kan börja med en halvtimme om dagen och successivt öka, något jag tror stämmer för gymbollen också. Inte bara balansmässigt var det svårt i början ("i början" hehe, märks det att man vänjer sig snabbt), utan det har väl med styrka att göra också. Kände en liten aning behaglig träningsvärk i sidorna av midjan och det måste ha med gymbollen att göra.

3) Sitthöjd ja. En aning kan man påverka genom att flytta sig bakåt/framåt, men inte mycket. Jag sitter en aning högt och det är tur jag har en höjbar och vinklingsbar skärm. Annars skulle ett höj- sänkbart skrivbord sitta fint, något att överväga. Ett bökigt alternativ vore att släppa ut luft på den och på så vis göra den lägre, men det blir ju jobbigt om man ska skifta höjd då och då, samt kan medföra andra nackdelar.

4) För 85kr är det ett självklart köp! Gillar du inte att sitta på den kan du använda den till massa annat. Vad rygg och nacke beträffar är det skönt att lägga sig med ryggen i båge över den och avlasta kotorna. Gick in och kollade nu på Clas, såg att den är 65cm, låter som en bättre höjd än min, som jag mätte till 70cm. Jag köper en själv nästa gång jag är där.

5) Gör så, återkom med ett omdöme.

Swapper verkar lite FÖR hig-tech för mig. Jag får nöja mig med CO/TECH (vårt eget märke ^^). Köpte bollen idag och jag känner nästan att den är för låg. Får ta och pumpa den mer. Annars kanske något att sätta under den är ett alternativ. För jämfört med bollarna på gymmet är den riktigt lite. Fast jag kanske inte vågade pumpa den fullt ut. Använde garagekompressorn :D. Dessutom känns den lite mjuk också. Ska gå och justera snarast....
Kan dock redan ge betyget: toppen! Jag sitter automatiskt rakt i ryggen, främst för att höjden är lite för låg.
Precis som du sa får man dribbla lite och exprimentera med olika lösningar och hitta den som funkar mest optimalt för en själv.

Och ja, att lägga sig på rygg över den är hel tunderbart...brukar göra det på gymmet ibland efter ett tungt pass.

//E

Av GlowMax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bartil
Ja, jag tänkte tämja den lite genom att lägga den på badring, hehe. Men meningen med det hela kanske till viss del förstörs.
Problemet menar jag är att man måste hålla fötterna nästan exakt likadant hela tiden, med samma vinkel i knäna och höftböjarna, det känns lite jobbigt. Som att sitta länge i bil eller på buss/tåg och inte få sträcka på benen, fast här kan du inte ens sträcka ut ett par decimeter som i fordon. Dessutom rör det sig om endast främre delen av fötterna, som alltså får ta mycket vikt, liksom nedre delen av vadernas baksida, där den sträva bollen ligger emot. Men kanske vänjer man sig, eller lär sig nya sätt, alternativt kan man alternera.

Gick upp nu på morgonen (~12) och började skriva detta inlägg. Satte mig på skrivbordsstolen och hann skriva några meningar, sedan började det kännas i nacken igen (har problem med den, gamnacke, vanligt suttit-sitt-liv-vid-datorn-symptom). Bytte till bollen, problem borta omedelbart. Min sammanlagda testtid är nu kanske en halvtimme, så man får hålla sig lugn med slutsatserna, men som du skriver, det verkar lovande. Ska nog göra en sökning+läsning senare i helgen om andras erfarenheter.

Även om du inte suttit länge på den, så verkar det ju som att det blir bättre för dig. Och för andra som inte har problem med nacken (än?) lär det ju vara snudd på revolution om man kan förhindra problem på detta relativt billiga sätt.

Testat att sitta med benen "runt" bollen? Alltså att du böjer knäna och har fötterna rakt under kroppen. Tror jag kan vara en alternativ ställning.

Största problemet som jag kan tänka mig med bollen är nog att sitthöjden kan vara svår att justera ifall man har ett ovanligt högt eller lågt databord och en skärm som inte är justerbar i höjdled. Ska nog köpa med mig en gymboll från Clas imorrn, kostar ju bara 99 kronor (85 för mig) och även jag göra en recension. Den kan i allafall inte vara sämre än stolen jag har idag...

Av GlowMax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bartil
Inspirerad av annan tråd här på Swec gick jag och hämtade min gymboll (pilatesboll) och satte mig på. Efter tio minuters testande känns den bra. Stolen jag annars använder är en fåtöljliknande modell ("Direktör", Ikea, ser ut som Allak). Hämtade som sagt gymbollen. Nacksmärtan försvann direkt, och ryggen tvingas vara upprätt vilket kommer stärka erector spinae (de långa ryggmusklerna längsmed ryggraden), det märker jag redan. Nackdelar: Händerna känns vingliga vid tangentbordet, fötterna är låsta (måste stoppa bollen från att åka framåt) och jag kan inte sträcka ut benen. Möjligen kan detta vara något att variera med. En bra kontorsstol kanske 6h/dag och gymbollen 2h/dag. Är det någon annan som testat att använda gymboll som skrivbordsstol en längre tid?

Edit: Gick och satte mig i soffan för att bläddra lite i Ikea-katalogen, upplevde stelheten/smärtan i nacken direkt, flyttade tillbaka till skrivbordet och gymbollen, upptäckte att det inte funkar om man måste titta ner för att läsa (kanske om man släpper ut luft, har inte provat). Höjbar+uppvinklingsbar skärm ett krav, inget för laptop-användare. Återstår att se hur detta funkar i längden. Har man hittat ett riktigt guldkorn här för någon hundring. Eller kommer man bli trött på denna också, aka nya problem som visar sig efter ett tag. Skulle vilja ha ta på en sådan där badring som ungarna har för att tämja bollen lite; skönt om man kan flytta fötterna lite ibland.

Låter riktigt lovande! Hade tänkt köpa kontorsstolen som kommer i nya Clas Ohlson katalogen (kommer om 2 veckor ^^) för 500 spänn (-15% personalrabatt), fast man aknske ska satsa på en gymboll istället?
Låter ju onekligen som en riktigt bra lösning då de där rygglösa stolarna med knäkuddar är så jäkla dyra!

Måste prova! Förstod inte hur du menade med badringen, men antar att du tänkte lägga bollen på badringen. Kan nog funka, men det är väl en del av grejen att bollen måste hållas i schakt med kroppskontroll, eller??

Av GlowMax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fastforward
Ser ut som en Stokke:
http://www.varierfurniture.com/product.asp?p=Variable&la=SV&n...

jajjemän! en sån jag täntke på, men kanske inte just den designen, men samma princip. De är assköna att sitta på. Man får inte ont i ryggen. Dock är det inget armstöd om man ska spela dataspel, men till läxläsning, kontorsarbete och dyl. är de underbara!

Av GlowMax

Kortslutning i nätagg?

Hej

Har ett fint system som fungerat klockrent från den dag jag byggde ihop det (i börjab på januari).

(har sökt igenom massa trådar, men inte hittat riktigt samma problem..så jag frågar)

Moderkort: Asus P5B Deluxe WIFI-AP
Processor: Intel Core2Duo E6600 + Noctua NH12
Grafik: Asus X1950XT 256mb
Nätagg: Aspire 550W (instabilt enligt sweclockertest ^^ )
HDD: 1 WD raptor 36gb, 1 Seagate barra 300gb
Chassi: TT shark

Igår satt jag vid datorn utan problem. På kvällen stängde jag av den som vanligt. Sen fick jag för mig att även stänga strömmen på grenuttaget som den är kopplad i.

Ikväll när jag skulle starta datorn går fläktar och hdd igång i ca 5 sek...sen stänger nätagget av sig som om det skulle fått kortslutning och det luktar bränt. det startar om sig igen och sen stängde jag av det.

Har rengjort hela datorn från damm. Testat att starta igen..samma problem.
Får känslan av att det är kortslutning någonstans i nätagget - låter det vettigt?

Vill inte testa mer nu då jag inte vill riskera övriga komponenter. Vill mest veta om jag är helt galet ute. Problemet är att jag inte har något annat nätagg hemma med tillräckligt många pins för att starta systemet, så det är svårt att felsöka. Vill mest höra om jag är på rätt spår eller helt fel ute.

MvH//Erik

Av GlowMax

ascoolt! kan du komma hem till mig och bygga också??

Av GlowMax

Någon som vet vad den ergonomiska stolen där man sitter utan ryggstöd, men med lutning och stöd mot bene så man hela tiden har rak rygg??

http://img221.imageshack.us/img221/2889/ergostolxo2.jpg

Av GlowMax

Alltså...har ni problem efter någon månad?..jag fick problem samma dag som jag installerade den nya 624. Har haft det i 2 dagar nu. På måndag (imorrn) åker den tillbaka till affären.

Av GlowMax

Re: Analys

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ec96joan
Jag har en lång historia av problem med routers som tappar uppkopplingen till man startar om den, men tänkte sammanfatta här.
Internet funkade utan dessa problem när vi hade en dator dela ut det till de andra.

-Använde åskskydd för att skydda mot strömspikar (haft el-problem i lägenheten förr)
-Fläkt blåste direkt på routern.
-Provade olika eluttag
-Provade olika inställningar..t.ex stängde av trådlöst
-Provade ange fast ip från ComHem.
-Ställde routern långt ifrån modem, kablar och annan utrustning.

Problem:
Efter ett tag kommr datorerna inte åt routerns webgränsnitt ens. (förutom den trådlösa datorn). Nätverket funkar i övrigt. Från den trådlösa datorn försökte vi förnya IP:t men den timed out, och IP och allt var 0.0.0.0.
Det enda som hjälper är att starta om routern.

Vi provade sen routern hos en vän. Funkade perfect de 2 dygn han testade den, men hos oss funkade den bara 10-30 min.

Detta är testat med D-Link 624.
Vi har gjort en del av dessa tester med likvärdiga routers från LevelOne och NetGear. Samma problem.
Alla 3 hade 5V adapter och 108 Mbit trådlöst.
Nu kör vi på ett fjärde märke.. Sweex, icke trådlös och den har en 9V adapter. (nämner adaptern dels för att vissa sagt datt de löst problemen med en starkare, och dels för att den enda av 4 testade som ahde starkare funkar. Dessutom..varför ha en starkare i en router som saknar trådlöst?)

Alltså..routern funkar hos andra, och internet funkar hos oss utan routern.
Min slutsats är då att det måste vara internetleverantörens system eller modemet.
Det kan förklara varför så många klagar på vissa routers och inte hjälpt att byta ut dem, och vissa andra prisar dem.

Den routern jag kör nu har dessutom en funktion att förnya IP automatiskt. Jag undrar om inte detta är en anlending att den inte tappat internet än.

Så..3 likvärdiga rotuers funkar inte här, men den 4:e gör.
Skillnaderna är märke, renew IP forever option, icke trådlöst och 9V nätadapter. Vi ska nu köpa Sweex 54 mbit och se. Om den funkar så var det inte trådlösa funktionen.

Jag tror att det hela har nåt att göra med en kombination av "renew IP forever"-option, Comhem's IP lease och nånting med kabelmodemet.
Detta är information jag lyckas begränsa felen till.
Nån tekniker som kan nåt om detta?

/Joakim

Låter som ett av de vettigaste inläggen.
Själv köpte jag en ny D-link åt farsan i förrgår (nätadaptern ahde lagt av på den gamla d-linken, vilket även var problem med nån gång i månaden, och det kostade typ lika mycket att köpa en ny). Det blev en D-link 624, i.o.m. att killen i affären rekommenderade den före netgear baserat på att den är lättare i handhavande. Den funkade bra direkt när jag kopplade in den, men så fort jag ändrade någon inställning (som att aktivera det trådlösa) så dog den efter 20-30 min och var tvungen att startas om.
De senaste 2 dagarna har jag fått starta om den ~10 ggr och kommer snällt gå tillbaka till affären med den imorrn och skaffa oss en Netgear. (de säljer inga andra märken).

Av GlowMax

Jag har precis samma problem med extern hårddisk, telefon (mp3-spelare) och annat tjoffs.
Det är samma problem på både min laptop (vilken är relativ ny) och min dator som har några år på nacken, men jag har för mig att jag haft 2.0 förut.

Datorn är köpt via företag (läs kommundator) och har bara återställningskivor..så hur får jag tag i drivrutiner till moderkortet när jag inte har någon info om datorkomponenterna (förutom de jag köpt separat då..)???

MvH//Erik