Inlägg

Inlägg som KlangeN har skrivit i forumet
Av KlangeN

Tjena boys

För att behålla livslängden på batteriet så länge som möjligt ska ni:

*Ladda batteriet så sällan ni kan, med det menar jag att ni ska ladda det fullt, för att sedan ta ur strömadaptern och köra på batteridrift tills batteriet är nästintill slut. (Få laddcykler = bra)

*Har ni datorn "stationärt" och batteriet är fulladdat, ja då är det bara klicka ur det och köra på enbart strömadapter, annars sliter det på batteriet.

Glad påsk

Av KlangeN

Jobbar pa en datorbutik och hade en kund med samma problem som dig, jag avhjälpte det genom att skriva in produktnyckeln som finns under datorn en gång till. Tog 5 sekunder och problemet löstes, har du testat det?

Av KlangeN
Skrivet av ethon:

Denna skulle jag tagit om jag var du Egenskaper för Acer Aspire TimelineX 3820TG-5454G50n (LX.PXZ02.004) väldigt prisvärd med bra batteri tid. Vilket flera sweclocker owners har confirmed på forumet. Dator har även en väldigt prisvärd prestanda för vad den kostar och slår macen enligt mig.

Alla vet ju att vid ett mac köp får du använda 2 operativsystem istället för ett Sen slipper du även Jobs censur som mer och mer börjar likna den i kina

mmhm, jo visst man får mycket prestanda för pengarna, men acern faller lätt på vissa punkter.

*byggkvalité - inte något att hänga i granen när det gäller acer, svikt i tangentbordet och allmänt plastig.

*håller sig kall - acer håller sig inte kalla. inte någon av de 100+ modeller jag jobbat med iaf.

annars står jag i exakt samma sits som dig TS, väljer mellan mac 13" eller 15" vs Asus n43 eller n53

lutar dock mot asusen då den har så mycket mer än macen (hårddisk, grafik, bluray, blablabla)
macen har sitt utseende och sin image. Och osx då, men det ser jag inte som en fördel eller nackel... bara en del.

Av KlangeN

Jag är också intresserad av den burken, speciellt vad den har för batteritid!

Av KlangeN

Laptop för det mesta, runt 12000

Hejsan alla glada!

Är nybliven student och har en nykraschad dator, nyköpet kommer att bli av modell bärbar. Kom på att jag hade ett föråldrat konto här sedan X antal år tillbaka och tänkte att det finns många kunniga entusiaster här som vet vad som gäller nu för tiden!

Nåväl, staplar väl upp användningsområden så blir det lite mer överskådligt:
- Surfa internetz
- Office i alla dess former
- En del CAD kommer det bli
- Filmtittande (glare eller inte, ingen betydelse för mig)
- Redo för spel om jag skulle få suget igen

Storleksmässigt så vill jag helst ha någon som ligger i 13-15-tums spannet, då den kommer att släpas hit och dit till viss mån, så den får gärna vara smidig också.

Stort plus om den har en shysst batteritid, då jag märker av en viss irritation när jag nu har tjejens som klarar en härliga 12 minuter i medvind och rätt väderlek utan sladd... typ. Så gärna bra batteritid!

Mest prestanda för pengarna är jag fullt medveten om att MSI GX660 ger, men är inte den lite av ett åbäke att släpa runt? och hur är värme och batteritid? Är den inte rätt ful IRL?

Priset kan man spela lite med då jag jobbar på en elektronikkedja och får den till inköpspris+moms förmodligen (däremot är det sällan någon stor vinstmarginal vad gäller datorer i denna prisklass..)

De jag har funderat på en hel del är dessa skönheter:
Asus N53JF
Sjukt snygg, hyfsad grafik, 6 gigs minne, bluray. MEN 5400rpm disk, stor skillnad emot 7200?

Sony Vaio F12M
Bra erfarenhet av VAIO, snygg, bra skärm, bra garanti, hyfsad batteritid, halvkass graffe..

G51JX
Har inte kommit än, men verkar vara en shysst dator overall. Lite bögigt utseende menmen.. men hur är storleken och batteritiden?

Sedan såg jag också att onoff körde nån sån här också HP Envy 1190 Var ju ett bra pris tänkte jag, men hur mycket betalar man bara för i7:an, och hur tror ni batteritiden kommer vara?

Kom gärna med synpunkter och/eller fler förslag, jag är idel öra

Tacksam som tusan för svar, puss!

Av KlangeN

Vilken byracka..

Orkar inte leta upp någon modell just nu, men vad gäller skärmen så är det enligt mig Sony Vaio samt Macbooks som håller allra högst standard på skärmarna. Nämnvärt är väl att jag jobbar på datoravdelningen på en stor kedja så jag stirrar på alla sorters bärbara hela tiden, men dessa är de som är bäst enligt mig.

Av KlangeN

Nytt grafikkort 1000-2000kr, vilket?

Hej!
Jag funderar på att köpa ett nytt grafikkort och byta upp mig från det jag har (nedan), men jag har ingen aning om vilket som är prisvärdast. Det blir mest troligt något i mellanklassen (1000-2000kr), så om ni har några tips eller synpunkter, dela gärna med er.

Det grafikkortet jag har nu är ett

HIS Radeon HD 4670 1GB GDDR3, IceQ,
PCI-Express 2.0, 2xDVI/HDMI/HDCP

Delarna jag har i datorn är:

Gigabyte GA-MA770-UD3, Socket-AM2+/AM3
AMD 770+SB700, ATX, DDR2 , Firewire, GbLAN, PCI-Ex(2.0)x16

AMD Phenom™ II X3 720 Black Editionm, Triple Core, 2,8Ghz, AM3, 95W, Boxed

OCZ 500W StealthXStream Power Supply

2 gig DDR3 minne (ska köpa mer nu i samma veva)

hade väl som sagt tänkt att lägga ner 1000-2000 kr på det. vilket grafikkort tycker ni?

Datorn används till mycket spel och mycket film, ska även koppla till TV.

Av KlangeN

jag har ingen kabel som går från grafikkortet till moderkortet. men där emot har jag två stycken ström ingångar i moderkortet en 12x2 pins och en 4x2 pins. från nätagget kommer tre kablar, en 10x2 + 2x2 pins som går att sätta ihop till 12x2 (som passar). och en som är 2x2. och en 3x2 + 1x2 (som går att sätta ihop till en 4x2) men bara 3x2 passar. inget går igång med 12x2 + 3x2 men fläktarna går igång när jag bara har i 12x2.

mina dator delar är:

moderkort: Gigabyte GA-MA770-UD3, Socket-AM2+/AM3
AMD 770+SB700, ATX, DDR2 , Firewire, GbLAN, PCI-Ex(2.0)x16

grafikkort: HIS Radeon HD 4670 1GB GDDR3, IceQ,
PCI-Express 2.0, 2xDVI/HDMI/HDCP

nätaggregat: OCZ 500W StealthXStream Power Supply

Av KlangeN

datorn startar ej

tjabba

Idag har jag köpt ett nytt nätaggregat, men när jag har kopplat i alla kablar i moderkort, hårddisk, osv. startar inte datorn som den ska. det som händer är att datorn startar men endast fläktarna går igång. ingen bild på skärmen. det är som att grafikkortet inte får ström eller något? är det nån som kan hjälpa mig få alla kablar på rätt plats så att min dator funkar?

tack på förhand! / kalle

Av KlangeN

Omstart vid bootscreen

En av mina datorer funkade perfekt imorse, men när jag skulle starta om den så kommer jag till bootscreen (XP) och sen rebootar den sig själv. Samma sak händer om jag försöker starta den i felsäkert läge, vad kan man göra åt saken?

tacksam för svar

Av KlangeN

Ska lämna in datorn på måndag! Krävdes 17 boots innan den gick igång för att sitta här. Nu knastrar den inte men den knastrade mer än någonsin vid boot. Tack för hjälpen Crusher

Av KlangeN

Nätagget knastrar?

Tjeina, jag har ett smärre problem, nu är det så att mitt nätaggregat knastrar lite oroväckande när jag till exempel drar musen över "login" ikonen när man ska logga in på sin användare och när man bara scrollar på en sida.. ja när man väl gör någonting så knastrar det.

Ibland så fryser datorn och skärmen lägger av vid boot, men funkar som vanligt efter ett par reeboots (knastrar dock fortfarande)

Jag har lyckats få fram att det inte är fläkten i agget som låter utan någongting annat, och det är väl det som oroar mig mest, vill ju inte att det ska elda upp min kära burk

Agget är ett Aspire 420W, är det bara att lämna in den eller kan det bero på någonting annat?

MVH branden o klangen (love couple)

Av KlangeN

jag har samma problem med min DI-524UP

Av KlangeN

jag har bredband från Telia, jag har sökt, men det finns en liten risk att jag sökt på fel ord ska söka vidare mot nya mål, tack för svaret!

Av KlangeN

DI-524UP problem

Hjesan alla glada!

Vi har just införskaffat en ny router, en D-Link DI-524UP, och var 10:e minut så åker jag ut ur ventrilo och DC++ (detta händer alla datorer i nätverket). Jag åker inte ur cs eller internet, bara vissa applikationer, msn försvinner för min brorsa men inte för mig.. Det är inte så att jag inte kan komma in igen, utan den reconnectar automatisk till ventrilo så småningom, men DC är ju kört.

Nån som har någon aning om vad problemet kan tänkas vara?

EDIT: Jag upptäckte nu att det fanns en logfunktion, det står såhära:

Feb 11 02:52:36 DHCP connection established.My IP is 81.234.102.***
Feb 11 02:42:36 DHCP connection established.My IP is 81.234.102.***
Feb 11 02:32:36 DHCP connection established.My IP is 81.234.102.***
Feb 11 02:22:36 DHCP connection established.My IP is 81.234.102.***

ersät "***" med 3 siffror..

Av KlangeN

tror det kan bli lite halvanus, men det beror ju på vad du har för vind. Men du kan ju alltid isolera lådan?

Av KlangeN

Okej, tack för tipsen
Jag kollade nu på tempen i Everest och där står det att Tgpu var 43*C, innan sade jag att den var ~65*C och det såg jag när jag gick på Overdrive i GKortsinställningarna. Vilken av temperaturerna är det som stämmer?

Av KlangeN

jag tror jag har applicerat kylpastan rätt fast jag vet inte på grafikkortet, men jag har ett hyfsat tunt lager iaf. Jag använde kylpastan som följde med, jag antar att den inte är den allra bästa Tror ni det bli mycket skillnad om man byter kylpasta?

Av KlangeN

Temp med Reserator 1

Tja, Jag har inhandlat en Zalman Reserator 1 som nu kyler GPU och CPU. Processorn är en AMD 2600+ TB som sitter på ett Abit NF-7 och grafikkortet är ett 9800XT nu är det så att min processor ligger kring 50 grader idle, och grafikkortet ca 65 grader.
Jag tycker det här låter som lite höga temps för vattenkylning? Jag har också hört att Abit kan missvisa tempen ganska mycket, stämer det? Vad anser ni om tempsen? om de är för höga, vad kan vara felet?

Tacksam för svar

Av KlangeN

Jag har samma irriterande surrande. Ska köpa en 200 gigare snart, fast jag vet inte vilken tillverkare som är bäst/tystast.