Inlägg

Inlägg som ZaInT har skrivit i forumet
Av ZaInT

Haha, de kör ju en tidig kernel 3.x och resterande mjukvara är ungefär lika antik så vad väntar man sig? Det går inte att ha mer än 8 (eller kanske var det 12) tecken i sitt lösenord och nästan alla specialtecken är förbjudna. Det finns anledningar till att det är typ de billigaste NASarna på marknaden.

Trots det är jag nöjd med mina två när man ser till vad man får för pengarna, men de får inte ens ligga på samma fysiska nätverk som resterande prylar hos mig

Av ZaInT

Har ni strul med HAproxy? Gamla och nya nyheter blandas vilt på startsidan, denna var det väl inte ens ett kvartal sedan sist?

Av ZaInT

https://i.imgur.com/SXDex1c.png

Mitt minst lyssnade år av de 19 jag scrobblat

Av ZaInT

Great, said no one ever

Av ZaInT

Har inte slutat
1068 timmar, det segade ner ett tag på grund av datorbrist men nu ska det så sakteligen eskaleras igen

Av ZaInT

Användare: @PsPs
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Frakt via DHL
Produkt: HP Omen 25L (GT12) utan grafikkort

Positivt:
Allt!
+ Bra packat
+ Snabbt skickat
+ Bra kommunikation
+ Varan överensstämde och till och med överskred beskrivningen (2 x större SSD än annonserat, RAM var enbart en sticka vilket gör ökning enklare)

Negativt:
Inget!

5/5 utan tvekan

Av ZaInT
Skrivet av SCORPIUS:

En fråga till er alla.. Vilken tillverkare gör dom bekvämaste hörlurarna enligt er?
Jag tycker nämligen att det är det sämsta med hörlurar. Så få är faktiskt så bekväma som dom borde vara.

Tragiskt nog är SteelSeries första revision Arctis-lurar så mycket skönare än samtliga andra lurar jag ägt eller testat.
Om bara resterande egenskaper hängde med...

Av ZaInT
Skrivet av johan_l:

Altså, i hans gamla i7 sitter ett 1060. 16Gb RAM, SATA SSD

Nästa uppgradering är ett nytt Moderkort, CPU och RAM. Och en M2 SSD för OSet, resten får gå på en vanlig HDD som jag isf flyttar över tror jag.

Det är i min dator jag har ett 2060. Men jag spelar ju inte speciellt mycket. Jag klarar mig bra med det.

Kanske ett billigt 4060 och så satsa på att lägga pengarna på att förbättra resten av datorn istället då... Verkar som klivet upp till rejält mer prestanda än 4060 kostar på?

Det finns 14 generationer i7, det behövs lite fler siffror för att avgöra något

Du kan börja med att flytta spel till en M.2, helst inte SATA-typen heller. Det gör mycket större skillnad än vad man kanske tror.

Jag skulle snarare gå andra vägen om CPU etc. inte är från de senaste sådär 4 åren. Du kan ta med dig GPUn till nästa bygge som sagt.

Av ZaInT
Skrivet av johan_l:

Tack.

Jag tänker att jag ska byta moderkortet under kommande året, kanske redan till januari. Att han får CPU i julklapp och GPU födelsedag eller tvärtom... Så funkar det men är lite slött på PCIE3 så löser det sig, men som jag förstått är det oftast ingen jätteskillnad... Utom på vissa specifika spel. Jag antar de som skyfflar massa data till kortet?

Jag har ett 2060 i min egen dator, han kunde ju få det och jag tar det han har, men nu ska det vara en julklapp och att prestandaskillnaden syns. Nuvarande kort måste man ställa ned settings / upplösning för att få bra nog FPS i fortnite. Så är det nog även med ett 2060.

Och, både begagnat och att gå uppåt 5.000 kan vara aktuellt. Men dyrare kort, så kanske det blir bara GPU i kombinerad jul och födelsedag (eller lite mindre i födelsedag).

Iom. att 4060 bara nyttjar x8 lanes blir det en större prestandaförlust än "traditionellt". Om plattformen i övrigt är ungefär lika gammal som ett 1060 bör du inte lägga några större pengar på en CPU.
GPUn kan du däremot ta med dig till nästa bygge; det är en bättre investering om jag förstått situationen rätt.

(Tvungen att smyga in detta eftersom jag skrattade rätt så hjärtligt när jag googlade; det är större prestandaskillnad mellan 1060 och 2060 än mellan 2060 och 4060 hahah)

2060 är inget tråkigt kort, men klart att det ska köpas något kraftigare om man ändå ska investera lite. Vad är det för hårdvara i övrigt?
Jag har inte ens sett Fortnite IRL så jag kan inte det spelet utan och innan men vad jag har förstått ska det inte vara något Alan Wake 2 direkt.
Hur är det med CPU, RAM & SSD?

Av ZaInT

En polare till mig är i ungefär samma sits som du, han siktar på ett 3070 (eller Ti) och verkar vara beredd att lägga uppemot 5K men helst ner mot 4.
Jag skulle sikta på ett begagnat sådant, eller åtminstonde ett 4060 Ti. Vanliga 4060 är inte mycket att hänga i granen, och du verkar sitta på PCI-E 3.0 också vilket ytterligare dämpar den redan tveksamma prestandan.
De olika Sync-standarderna har varit inofficiellt (och numera nästan alltid även officiellt) kompatibla med varandra i många år nu, så det är ett huvudbry mindre

Av ZaInT

Kom på att jag hade den här gamla fulkoden liggandes. Den fungerar bra men det är frågan om den inte snuddar på 10 år vid det här laget

var pj = ((window.getSelection && window.getSelection()) || (document.getSelection && document.getSelection()) || (document.selection && document.selection.createRange && document.selection.createRange().text)); pj = pj.toString(pj); if (pj !== '' && pj !== ' ' && pj !== null && pj.length > 0) { pj = prompt('Produkt:', pj); } else { pj = prompt('Produkt:'); } if (pj !== '' && pj !== ' ' && pj !== null && pj.length > 0) { window.open('https://prisjakt.nu/search.php?s=' + pj, '_blank'); } Minifierad: javascript:var pj=((window.getSelection&&window.getSelection())||(document.getSelection&&document.getSelection())||(document.selection&&document.selection.createRange&&document.selection.createRange().text));pj=pj.toString(pj);if(pj!==''&&pj!==' '&&pj!==null&&pj.length>0){pj=prompt('Produkt:',pj);}else{pj=prompt('Produkt:');}if(pj!==''&&pj!==' '&&pj!==null&&pj.length>0){window.open('https://prisjakt.nu/search.php?s='+pj,'_blank');}

En bookmarklet som söker efter den sträng som är markerad i webläsaren alternativt i en dialogruta, man slipper en del av navigeringen iaf.

Av ZaInT
Skrivet av cyklonen:

Tyvärr är Firefox inte mycket bättre. Väldigt ofta saker blir sämre efter en uppdatering. En av de sämsta, som jag stör mig på nästan varje dag flera år senare, är när de tog bort möjligheten att välja hur text i sökfältet hanteras när man klickar i det. Jag gör ofta sökningar där jag ändrar nåt tecken eller nåt ord, och vill inte att all text ska markeras automatiskt varje gång jag klickar i fältet. Fram till version 80-nåt gick det att välja beteende som användare, men sen togs det bort "för att det inte följer mönstret för hur sånt fungerar", som de motiverade det med. Nä, men vi kan väl få välja bort idiotier som alla andra kör med ändå?

Jag saknar vissa saker från FF sedan så många år att jag glömt flertalet av de som faktiskt drog mig bort från FF.
En av de största förlusterna var multi row tabs med horizontell scroll. Har 100-700 tabbar uppe åt gången (Nej, jag tänker inte ändra på det beteendet) och det var fantastiskt men den add-on som hanterade det blev deprecated efter någon slags UI-uppdatering och sedan dess har jag inte sett till det igen.
Det var säkert 10 år sedan nu dock, FF var single threaded forfarande iaf.

Av ZaInT

Meh, missade på en

Av ZaInT
Skrivet av KAD:

Det är inte bara NTFS som är kasst då?

Om man lägger till filer i en musikspelare kan den ju få för sig att öppna filen för att lägga till metadata, eller ladda ner skivkonvolut eller låttexter. Många små filer är inte NTFS starkaste gren.

Hur det fungerar att agera genom filsystemet syns inte nödvändigtvis i program som ska mäta rå diskprestanda. En annan sak som inte prestandamätningsprogram nödvändigtvis påverkas av är antivirus, som kan vilja titta på filen innnan den öppnas av ett program.

Första träffen på google tycker att Windows ballar ur när man accessar många filer och har för lite RAM.

FastCopy gör enorm skillnad när man kopierar en rsyncad Raspbianinstallation på 650 K filer som tar mindre än 32 GB, så du har absolut en poäng där. Tror inte att mängden RAM hjälper dock.

Av ZaInT
Skrivet av rampjesus:

Att flytta enstaka 2 GB fil funkar fint för mig också.

https://i.imgur.com/2qZzCcl.png

https://i.imgur.com/ecJHmKL.png

Vet inte hur jag kan felsöka mer. Testar formatering och fräsch win 11 installation.

Skulle förtydligat kanske; det där var enbart en fil på 128 GB

Av ZaInT

Låter inte helt OK. Min NV2 1 GB kopierandes en > 100GB fil från sig själv till sig själv;

Lägsta hastighet ungefär:

https://i.imgur.com/OPCjoXJ.png

Högsta hastighet ungefär:

https://i.imgur.com/vOpBQOX.png

Bänkning med CrystalDiskMark:

https://i.imgur.com/MrFoQEj.png

Av ZaInT
Skrivet av OSkar000:

Jag fick svar från Prisjakt nu att det kan bli problem om man har ett gammalt eller väldigt gammalt konto på Blocket eller något annat som Schibsted har tagit över. Det gamla kontot kan då blockera flytten av någon anledning men lösning verkar vara på gång.

Det är inga problem, mitt konto togs bort totalt och det som migrerades var det Schibsted-konto jag skapade för Blocket för mindre än ett år sedan.

https://i.imgur.com/qfWUpKG.png

Detta på min äldsta mail, testat två andra vilket bara skapade helt nya konton.
Time well spent... Jag orkar inte ens bli sur.

Skrivet av Edin:

Om någon på riktigt är intresserad av att bygga upp något, dra mig ett mail på edin(a)geeks.se. Är också intresserad av hur man kan använda AI för att effektivisera en prisjämförelsetjänst. Har ingen konkret plan än, men tittar på att sätta ihop något och då under Geeks-flagg. Då handlar det om att sätta användaren (i vårt fall oss som vill veta allt i detalj) i centrum.

Jäkligt bra initiativ! Har så lite ork och tid över nu för tiden att det känns onödigt att ta upp plats i din inkorg för de som faktiskt har ordentliga möjligheter men har ni nytta av bollplank, slentriant PHP-knackande, betatestare med några års erfarenhet och en skaplig dos åsikter är jag mer än frivillig.

Skrivet av internet946:

så här ska det se ut i adblock. jag använder ublock origin btw.
https://i.ibb.co/RbMbfc5/Namnl-s.png

Petade lite på dem, det kan vara en del dubletter men de fungerar;

prisjakt.nu###overlaySearchResults > div prisjakt.nu##.AAHWe.TopSection-sc-z3c0qx-11 prisjakt.nu##.gKhyEy.PopularSearches-sc-0-0 prisjakt.nu##.gxyujP.PopularSearchesTitle-sc-0-3.h4text.JPVFi.Text--155wxbs prisjakt.nu##.iJzkAV.TopSection-sc-0-11 prisjakt.nu##.njfhU.FeaturedArticle-sc-jpds9y-0 prisjakt.nu##[class^="Root-"]:style(min-height: unset !important;) prisjakt.nu##[data-test="hero-search"],div[class^="Root-"] [class*="StyledPanel--"]:not([data-test-type="categories"])

Frågan är dock om man borde göra om detta i Tampermonkey och/eller Stylish när det gäller saker som är så långt utanför annonser som detta är.

Jag började kolla på att översätta reglerna till Adblock Plus men den addonen har ju blivit nagware i sig självt? Skulle verkligen rekommendera att överge det, riktigt tråkigt när sånt händer.

Av ZaInT
Skrivet av Knetha:

Jasså, jag tyckte att jag läste flera inlägg på nätet som menade att det var en generell skillnad.

OK, då kanske det får bli en Samsung igen då... Har en 970EVO Plus nu (500 GB) och den ligger runt 50 grader, vilket väl får anses vara OK temperatur. Kan det vara så att en större blir varmare ?

Jag har inte kollat upp det hela aktivt, men det är den bild jag fått av det hela. Jag kan absolut ha fel; det bästa är som du är inne på att faktiskt kolla upp den modell du är intresserad av.
Jag tror inte att storleken spelar in som sådant, men det känns för mig logiskt att fler kretsar bör utsöndra mer värme om det är en högpresterande enhet.
50 grader, är det utan någon kylfläns eller liknande? Isåfall låter det inte farligt, de flesta moderkort (och många laptops) har åtminstone någon slags passiv kylning numera.

Min Latitude 7420 ligger sällan under 70 grader (ligger nästan alltid och puttrar vid throttlegränsen på 99) och visserligen är Kingston NV2 inte någon högprestandadisk men den throttlar aldrig ner på grund av värmenivå, är inte ens passivt kyld mer än den lilla kontakt den får med chassit och ligger på 45-55 grader at all times.

Av ZaInT

Händer inte mig, men jag har Premium så det har säkerligen med saken att göra

Av ZaInT

Jag har haft en bunte Gen 3 som blivit lika varma som Gen 4, skulle nog påstå att det beror mer på prestanda och såklart modell. Gen 4 håller ju generellt högre hastigheter, men att se det som en definitiv regel skulle jag inte göra.