Inlägg

Inlägg som m0rk har skrivit i forumet
Av m0rk
Skrivet av bärplockaren:

Jag är sjukt taggat på iPhone 12 minstingen 5,4".

Samma här.. Min iPhone SE G1 är på sista versen nu. Tror det är sista uppdateringen som den får nu (vilket ifs inte är dåligt för en telefon från 2016).

Av m0rk
Av m0rk

Jag kanske bara är gammal och grinig... Men vad exakt är poängen med detta? Från en hållbarhetssynpunkt så lär detta var ömtåligt som fan. Sen ska vi inte tala om priset som är rent skrattretande. Folk tycker att Apples telefoner är dyra, men detta är ju helt absurt.

Av m0rk
Skrivet av BasseBaba:

På min tid hade man datorsalar, hela vägen upp till högskolan

Samma här... NT och Novell NetWare för hela slanten

Av m0rk
Av m0rk

Amazon, Facebook, Volvo osv... Spelar inget roll vilket företag vi talar om. Multinationella företag utnyttjar skatteregler (många av dem skapade tack vare frikostig lobbying) för att minimera skatteuttag. Detta påverkar små och medelstora företag negativt som inte har samma möjligheter och välter över skatter på privatpersoner istället som får bekosta mer och mer av det totala skatteuttaget som görs. Om gigantiska företag som Google, FB eller Amazon behöver skattesubventioner för etablera sig någonstans så är det bara att be dem att fara åt skogen.

Av m0rk
Skrivet av BrottOchStraff:

Du tillhör nog tyvärr inte den stora massan som ABSOLUT kommer köpa hos amazon och spara in 200kr. Vad får man för dessa 200kr extra som man "skänker" till säg Inet eller Dustin? Då kan du ju lika gärna bara köpa grafikkortet hos amazon och swisha 200kr till valfri butik du vill stödja. De kan sluta sälja produkter helt och hållet egentligen och bara skapa någon sorts välgörenhetsorganisation om man ska tänka på det sättet.

Om de inte kan hitta sätt att konkurrera så kommer dem inte finnas kvar. Det finns andra saker att konkurrera med än pris.

Sättet Amazon konkurrerar på är att använda sina andra verksamheter (hosting/server osv) för att hålla artificiellt låga priser och därmed konkurrera ut andra försäljare, samt att de köper ut andra företag. Till detta så ska det tilläggas att de i många fall utnyttjat sina lagerarbetare till max med riktiga skitvillkor där du knappt kan få raster att gå på toaletten. Om du tycker att detta är bra så vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om dig som människa.

Av m0rk

Helt absurd prissättning. Kommer aldrig lägga mer än 6000 SEK på ett grafikkort.

Av m0rk
Skrivet av JonasT:

Vi diskuterade på kontoret idag kring varför det inte finns någon som helst information kring GDDR6X utöver RTX 3000-läckorna. Kul att det äntligen bekräftades och det ska bli oerhört intressant att se det in action i höst!

Tur att du fick en lång och lugn semester denna sommar. Något säger mig att det kommer bli långa dagar inom kort.

Av m0rk

Standard Philips kaffebryggare. Zoegas Skånerost (svart) och inget annat. Tvingas importera kaffet till Nederländerna då det som säljs här smakar härsken sk*t.

Av m0rk

Amiga 500/1200 och CD32 har man haft i yngre dagar. Sistnämnda tappade min far 2L cola över
Hade även Commodore 64 och VIC20 under en kortare period.

Min bror har fortfarande kvar sin A500 med expanderchip (Vampire 500 v2) samt C64.

Av m0rk

Finns så många bra spel från 80 och 90-talet att det nästa är omöjligt att nämna dem alla (både på PC, konsol och Amiga/Commodore64): Duke Nukem 3D, Chrono Trigger, Twisted Metal, Lotus Turbo Challenge, Soniq the Hedgehog, Secret of the Monkey Island, Star Wars Dark Forces, Dune 2, Wolfenstein 3D, EverQuest, Ultima, Syndicate, Civilization 2, Populous 1-2, GoldenEye, Maniac Mansion, The Dig, Zak McKracken and the Alien Mindbenders, Earth Worm Jim, Lemmings, Shadow of the Beast, UFO Enemy Unknown, Powermonger, Eye of the Beholder, Prince of Persia, Simon the Sorcerer, James Pond, SpaceQuest, Defender of the Crown, International Karate, Cannon Fodder, Pinball Fantasies/Dreams och Illusions, Dungeon Master, Battle Chess, Frontier Elite II, Flashback The Quest for Identity, Castle Master, Battle Isle 1-2, Supremacy (Your will be done), Space Crusade, Alex the Kid, The Great Giana Sister osv osv osv

Edit: Inte att glömma MDK 1-2, Rise of the Traids, Star Trek: 25th Anniversary, Star Trek: Borg, Star Trek: The Next Generation – A Final Unity, Star Trek: Deep Space Nine: Harbinger och Star Trek: Armada

Av m0rk

Följde online turneringarna ganska slaviskt när Totalbiscuit, InControl, Day9 och Husky hostade.
Slutade själv att spela när möjligheten till att göra Archon toilet försvann.

Av m0rk

Är inte frågan om första processor med grafik fel? Där fanns Cyrix processorer på 90-talet med inbyggd grafik och ljud.

Av m0rk

10 > 2000 > XP

Av m0rk

Fyfan vad trist. Älskade att se honom på Mystbusters. Vila i frid.

Av m0rk
Skrivet av hakro807:

Har inte SpaceX visat oss att stater INTE ska hålla på med denna typ av satsningar? NASA och jämförbara organisationer har haft mer än ett halvsekel på sig att bygga upp kunskap och en effektiv organisation. Men de får se sig utkonkurrerade av en bilbyggare och IT-entreprenör helt utan tidigare erfarenhet av rymden.

SpaceX hade aldrig kunnat skjuta upp något om det inte vore för att NASA, Roscosmos, ESA osv redan hade gjort all grundläggande forskning och satsningar. USA har spenderat i runda slängar 450 miljarder dollar på sitt rymdprogram sedan det började. Bara Apolloprogrammet kostade i storleksordningen 25 miljarder.
Ska också tilläggas att en hel del av SpaceX uppskjutningar är kontrakt för NASA och USAs försvarsdepartement.

Att säga att "staten" ska minsann inte syssla med detta är totalt skitsnack. Hur stort intresse tror du på allvar de flesta företag har med grundforskning (basic research/fundamental reserarch) och dessutom har förmågan att betala för detta utan att skattebetalarna deltar?

Av m0rk
Skrivet av loevet:

Enligt Twitter-användaren IronManPS5, vilket vissa nyhetskällor kallar en trovärdig källa (jag känner inte till kontot), lanseras Playstation 5 den 14 november. Priset för vanliga PS5 sägs bli 499 EUR med en Dualsense-kontroll, och den digitala versionen utan optisk läsare sägs kosta 399 EUR. Det skulle alltså bli 100 EUR rabatt för en optisk Blu-Ray-läsare som inte kostar i närheten av det.

Om detta stämmer skulle Sony alltså ta en betydligt större förlust på den digitala versionen (i och med att hårdvaran inuti annars är identisk). De är förmodligen villiga att göra det för att kunderna tvingas in i PSN-affären, där Sony får en större del av kakan utan mellanhänder.

Så med svensk moms blir det cirka 6 500 kronor. Med andra tillägg ... vågar man tro på 7K för standardmodellen? Känns rimligt när den digitala modellen hamnar på ~ 5 500 till 6 000 kronor, med tanke på prisutvecklingen för konsumentprodukter idag kan vi inte vänta oss att den ska lanseras för samma startpris som PS4 gjorde för sju år sedan.

Om de priserna stämmer så är jag glad att inte bo i Sverige längre.

Av m0rk
Av m0rk
Skrivet av DavidtheDoom:

Vidare är jag helt klart en spekulant på chassit, är trött på mitt Node 304 som inte är allt för smidig att jobba i.

Instämmer.. Chassit är bra ändra fram till du väljer att lägga in 2.5" SSD och därefter går allt med kablage åt skogen.