Inlägg

Inlägg som Cod har skrivit i forumet
Av Cod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mocla
Du väljer helt enket ett relä som klarar av att bryta 230 v växelspänning (250 v brukar vara närmast) med rätt spolspänning och om det är växel eller likström.

Är det verkligen så enkelt? På denna(http://hem.passagen.se/klahr/PARALL.HTM) sajten står det en bit ner:
"Här kan man använda i stort sett vilket lågspänningsrelä som helst, bara det har samma spolspänning som din spänningsmatning levererar (exempelvis 12V som på ritningen). Det måste dock vara likspänning. Dioden sitter där för att skydda transistorn, och kan vara nästan vilken typ som helst, tex 1N4148 eller 1N4007. Tänk bara på att vända den rätt, plus till katoden!"

Är det bara att byta ut reläet?

Av Cod

Projektarbete - Styra externa växelströmsenheter med parallellporten

Hej!

Jag håller på med ett projekt som går ut på att styra externa växelströmsenheter med parallellporten. På http://hem.passagen.se/klahr/PARALL.HTM finns det en hel del information, dock står det inget om hur man gör för att styra växelströmsenheter(med enheter menar jag vad som helst som drivs av växelström, exempelvis takbelysning)

Nedan ser ni kopplingsschema för att styra en likströmspryl med hjälp av parallellporten och ett relä:

http://hem.passagen.se/klahr/UTRELA.GIF

Det jag undrar är, hur gör man för att använda växelström istället?

Vänl. hälsn.

Edit: Bilden var visst transparent, kolla på länken för att se den mot svart bakgrund. Finns en bit ner på sidan.

Av Cod

Javisst, självklart ska jag installera Gentoo från nätet, men jag måste ju boota linux först.

Av Cod

Boota upp installation av Gentoo utan skiva

Tjena!

Jo, det är såhär att jag har en ultraportabel laptop utan interna enheter(förrutom HDD), och jag har inte någon extern optisk läsare. Mitt problem är alltså att jag vill installera Gentoo. Är det möjligt att lägga skivavbildningen på disken, och få XPs bootloader(NTLDR) att boota upp imagefilen? Finns det något annat sätt? Egentligen vore det bästa om det gick att göra så med Windows också, eftersom jag inte har haft möjlighet att installera om burken sen jag fick den.

Av Cod

Jag ska alltså sälja gadgets, är ni med nu?

Av Cod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av X3Mist
www.gadgetshop.co.uk

Säljer även till företag

Säker? Hittar bara information om att företag kan köpa presenter till anställda eller kunder där de får sin logo på grejerna. Någon som ser om jag har missat något?

Av Cod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SUMITOMO
http://www.play.com

´
Play.com verkar inte bara sälja till slutkund.

Men tack ändå!

Av Cod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Apanson
www.iwantoneofthose.com

Tack! Precis vad jag sökte, sett deras sida förr, såg dock inte förrän nu att de även hade B2B-försäljning.

Någon som har fler tips?

Castor: Tack, jag tänkte inte på att detta forumet fanns.

Av Cod

Leverantörer av s.k. "gadgets"

Hej!

För mitt projektarbete i trean söker jag leverantörer(även utomlands) av gadgets, roliga prylar helt enkelt. För exempel, se www.thinkgeek.com eller dino.se.

Någon som har något tips?

Tack på förhand, Calle Öberg

Av Cod

VPN bakom D-Link DI-704 och Telia ADSL

Tjena!
Har satt upp en VPN-server på en Windows 2003 Server-maskin som står bakom en D-link DI-704, NAT alltså. Är det överhuvudtaget möjligt att ansluta till den utifrån om jag öppnar portar? Har sökt men inte hittat så mycket vettigt i frågan.
Jag kan ansluta till den inifrån nätet men lyckas ej utifrån, och har då pekat portarna: 1723, 50-51, 1703 och 500 till servern ifråga.

Av Cod

Verkar tufft, dock skulle man nog få sätta på små klisterlappar på knapparna i början för att komma igång.

Av Cod

Borde man inte kunna göra så att man med exempelvis telia som har en reversedns som väl ser ut någonting i stil med h123o9391p13.telia.com kunna göra så att man helt enkelt kör en reversedns på alla besökares IP, och när någon blir bannad bannar man helt enkelt h123o9391p13.telia.com? Fast det
kanske inte fungerar med alla ISPer, och dial-up funkar det ju inte med heller. Inte heller om användaren har en egen reverse-dns.

Av Cod

Tjenare Jadå, du får ansluta den till datorn, om den har ir-port så kör du ju mot laptopen, sen måste du ha Nokia PC Suite, finns på deras hemsida.

Av Cod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonsson
Kanske lite OT, men...

Hur kan IP-ban fungera med dynamiska IP?

Tja, jag kan bara komma på 2 sätt, att man sätter en cookie på burken, dock lätt att ta bort. Eller att man mailar abuse hos ISPn och ber de spärra åtkomst till den sidan för användaren eller likn.

Av Cod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Niklas S
Moste säga att labView är ett väldigt kraftfullt programerings språk, som anndväns mer och mer. Det är sant att det är mest till för att sammla in data från I/O och analysera det. Men det annväns till så mycket mer.
I labVIEW 7.1 så stöder dom oxå Real-Time programering.
Jag har jobbat en hel del med labVIEW, mest med bild analys, sitter just nu på Westinghouse (gammla abb atom) och gör aplicationer till dom för att kunna filma i kärnkraftverken och analysera bilderna.
Dom som gillar objektorgegnterad programering så stödjer labView det oxå
(GOOP)
Nee såga inte labVIEW fören ni har tagit reda på fackta om vad det andväns till och hur mycket det andvänns.

Vi har inte sågat LabVIEW av anledningen att vi inte vet vad det används till, vi har sågat våran lärare av anledningen att han inte förstår vad det är lämpat att användas till. Hade vi gått på El eller Industriprogrammet hade det passat oss väldigt mycket bättre, men nu gör vi inte det och jag tror väldigt få av oss är intresserade av att jobba med styrteknik på valfri industri, för då hade vi valt ett annat program.

Av Cod

Jag lirar! Heter: calleoberg

Av Cod

Jag går just nu på Penicillin pga Halsfluss och undrar om penicillinets effekt skulle påverkas om jag samtidigt tar Alvedon/Panodil?

Av Cod

Jag hoppar in och lånar tråden lite också, jag har en laptop(Compaq Business Notebook NC4000) som inte har några interna enheter(förrutom HDD) och jag har ej införskaffat dockningsstation till den ännu. Finns det möjlighet att göra en image av disken utan att behöva starta upp på diskett? Något som lär vara ännu knivigare blir väl att återställa imagefilen utan att boota på extern media.

Av Cod

Förstår inte hur ni ens kan förvänta er att det ska "klara av" hotmail. Hotmail är en webmailtjänst. Mailprogram används till POP3 och IMAP-servrar. Är ni ute efter att kunna använda ett e-postprogram till er mail får ni skaffa en gratis pop3-mail, exempelvis home.se. Att Outlook stöder Hotmail beror på att Hotmail ägs av Microsoft, och Outlook är en MS-produkt.

Av Cod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zoi
Ok, men hur skulle jag göra om jag vill köra trådlöst? Det räcker väl inte med en accesspunkt, eftersom de oftast har mycket låg räckvidd (50m). Det är ju 1.3km.

En riktad antenn är det du ska ha.