Inlägg

Inlägg som splix har skrivit i forumet
Av splix
Skrivet av Laxpudding:

Valfri TV för 5000 kronor räcker.

"Bang for the buck" etc. är omöjligt att svar på eftersom det är din bang i din buck. Är det primärt bildkvalitet i mysbelysning ska TV:n rankas så högt det går i kontrastomfång, gärna (••) och högre. Vill du däremot ställa något krav på kvalitet och egenskaper måste du fokusera på just kvalitet och egenskaper. Om din budget bara begränsar dig till basklassnivå (•) blir det allt mer sak samma vilken TV du köper. Alla TV för 5000 kr kommer fungera.

Tack för svar, misstänkte att det blir ungefär så.
Jag hittar inget om olika OS, letar jag för dåligt tro? Vill ha ett OK interface som inte laggar och har med de vanligaste streamingtjänsterna.

Av splix

Vad tror ni ger mest bang for the buck om man ska ha en TV, endast för streaming, på 50-55" för typ 5000:-? Kommer bara vara serier och filmer som ska tittas på.

Av splix

Är också besviken på Komplett men av en annan anledning. Jag bestred ett köp, mailade kundtjänst och fick en blankett att fylla i. Gjorde detta och skickade in. Fick svar att de tagit emot den och skulle återkomma efter handläggning. Hörde ingenting så jag mailade igen efter ca 2 månader. Fick inget svar. Mailade igen samt använde deras kontaktformuär. Inget svar. Har försatt maila ett antal gånger men får aldrig några svar. Orkar inte lägga mer energi på det men kommer aldrig någonsin att använda deras kreditkort eller handla på komplett.se igen.

Av splix

Är ytterligare en som tröttnat på komplett bank och att man inte får någon som helst återkoppling från deras kundtjänst.
Finns det verkligen inga vettiga alternativ? Everydaycard har inte stöd för Apple Watch vilket är ett kriterier för mig...

Av splix

Är också på väg att byta kort och hittade Amex Blue cashback. 1,25% cashback på alla köp som jag förstår det. Hade Amex för ett år sedan och det är ju tyvärr långt ifrån alla som tar det men många stora affärer gör ju det.
Vad är haken?

Ni som har Everydaycard, hur räknas om man har handlar för över 20.000:-? Är det per månad? Är det per kategori och halvår eller är det totalt på ett år?

Av splix

Många tack för input!
Egentligen skriver jag inte ut mycket foton hemma alls, lämnar nästan alltid in för tryck istället men det är det där akuta när man behöver skriva ut ett foto snabbt. Det måste inte vara kanonkvalitet men ändå ok. Ska se om man kan få testutskrifter och se hur det blir i praktiken.
Någon idé om vart man kan gå och skriva ut provfoton? MediaMarkt?

Av splix

Laser till fotoutskrifter?

Hej!

Jag skriver sällan ut på min skrivare men tycker det är jättebra att ha möjligheten. Problemet är att bläcket allt som oftast har hunnit torka och det tar tid, energi och pengar att lösa något som borde vara snabbt och enkelt.
Jag skulle vilja köpa en laserskrivare istället men hur är egentligen kvalitén på fotoutskrifter med en laser? Är det godkänt eller har det blivit riktigt bra? Jag har letat men hittar inte så mycket om just fotoutskrifter på färglaser. Någon som har länk till bra tester?

Många tack på förhand
Mvh/Andreas

Av splix
Skrivet av vipers:

Okej, vad fan snackar du om. Du får bättre berätta hur du har kopplat allt, ge oss IP-adresserna på ALLA enheterna i nätverket och hur du hade tänkt att det skulle fungera.

Så här borde det funka:
Du kopplar din förstärkare till din router med kabel. Denna router har ett trådlöst nätverk din telefon ansluter till. Då finns alltså förstärkare och telefon i samma subnät och är direktkopplade via samma enhet. Då ska Airplay automatiskt hitta förstärkaren om allt är rätt konfat. Gör de inte det är något inte rätt konfat.

Jag vet inte varför du håller på och krånglar med DD-WRT och dubbla routrar.

Först kanske du inte ska skriva om du ska vara otrevlig, vill jag ha otrevliga svar skulle jag inte skriva här. För det andra borde du läsa bättre, jag vill inte ha en kabel liggandes över hela golvet, alltså behöver jag ha trådlös uppkoppling till förstärkaren. Det var därför jag ville använda en router som brygga med hjälp av DD-WRT.
För det tredje tror jag ändå att du egentligen menar väl och vill hjälpa mig så jag tackar för det men har släppt det nu eftersom jag löste problemet med hjälp av "homeplug" istället!

Mvh/Splix

Av splix
Skrivet av mrqaffe:

Det låter som du har dubbel nat och dhcp och då hamnar delarna på olika nät ? kan du beskriva hur du kopplat och löst adresseringen ?

Tack, det är säkert så!
Idag köpte jag ett par homeplug istället (trådlöst nätverk genom eluttaget) och det fungerade direkt så jag kör på det!

Många tack för hjälpen ändå!
Mvh/Splix

Av splix

Är det en brygga jag ska ha?

Jag vill göra så min förstärkare kopplar upp sig mot mitt trådlösa nätverk så jag kan använda en app för att styra den och även AirPlay.
Den har uppenbarligen inget wifi utan bara en ethernetport.
Har provat att lägga in DD-WRT på två routrar men får det inte att fungera! Förstärkaren kommer ut på nätet men appen (och AirPlay) hittar den inte. Kopplar jag in den med kabel direkt till min förstarouter fungerar det (men jag kan inte dra en kabel snyggt till routern så jag måste ha det trådlöst).

Jag ser inte förstärkarens IP-nummer när jag kollar i routerns webgrönssnitt för uppkopplade enheter men ändå kommer den ut på nätet. Å andra sidan ser jag ju den andra routerns ip så det känns som att den är i vägen för förstärkaren...

Jag sliter mitt hår, det här ska väl vara enkelt??

Tackar så mycket på förhand!
Mvh/Splix

Av splix

Tack för din hjälp, precis vad jag letat efter...

Vet du hur man gör för att t.ex. bara köra torrents via VPN? Kanske inte ens går?

//Splix

Av splix
Skrivet av Raevbur:

Kom precis på en grej, kör du med OpenDNS?

Edit: Nvm, DNS är inte det som var problemet.

Däremot, vilken ISP har ni?

Ingen OpenDNS, kör med Comhem. Borde vara något annat fel, får aldrig fel checksumma på annat..

Av splix
Skrivet av Raevbur:

Vet inte.

Jag koppla upp mig direkt mot modemet, efter det fick jag efter många om och men hem dmg-filen, som faktiskt gick att öppna.

Så fort jag kopplade upp mig på AirPort Extreme igen, så fungerar det inte ens att installera 200MB uppdateringar (inte ens Itunes 10.5).

Okej, skumt... Får testa med långa kabeln då kanske!

Av splix
Skrivet av Raevbur:

Har du AirPort Express/Extreme eller någon annan router?

Nope, en Asus RT-N56U.. Borde inte spela så stor roll väl?

Av splix

Gah! Samma skit här... Ingen som kommit på en lösning?

Av splix
Skrivet av Royael:

folk klagar på ljudet med dem..vilket jag tycker är mycket viktigt. Vill ha det som lagringsdisk, men prisskillnaden på 200kr gör inte så mkt när man får betydligt bättre prestanda.

Hur blev det, köpte du denna? Fungerar det bra?

//Splix

Av splix

Ni som köpt utan svenskt tangentbord, hur får ni å, ä & ö? Är det inte krångligt att inte ha det på tangentbordet?

//Splix

Av splix

Halloj!

Undrar lite över den tryckkänsliga skärmen, hur bra hänger den med? Hur snabbt kan man rita/skriva?
Är det möjligt att t.ex. rita på skärmen för att markera detaljer i photoshop?

//Splix

Av splix

Tackar och bockar för informationen och att du tog dig tid!

Min tanke var att köpa denna dator http://prisjakt.nu/produkt.php?p=200396 när den kommer men ville ha något att jämföra med. Idag var jag och tittade lite på bärbara och inser att de med 17" skärm är otroligt stora och klumpiga!

Egentligen använder vi ju datorn mest för att surfa och lite redigering i Photoshop (inget avancerat) men när man ändå köper ny vill man ju passa på att köpa något man kan ha några år till. Är ju även sugen på att börja spela lite igen men då blir det nog mest enklare spel och jag är inte så kräsen när det gäller grafik egentligen...

Ska kolla på din länk och se om man hittar något nytt godis!

//Splix

Av splix

Ny bärbar vs äldre stationär

Hej!

Är på G att köpa en bärbar dator och har lite svårt att bestämma mig.

Tänkte kolla med er som är duktiga hur läget ligger om man jämför med min stationära dator som jag tänkt bli av med, den har följande spec:

2,4Ghz Intel Pentium 4
1Gb RAM PC2700
400Gb Hårddisk 7200rpm
64Mb Nvidia GeForce4 MX440
15" Hercules Prophetview 720
Shuttlelåda med Papstfläktar (går tyst!)

Vad ungefär skulle detta motsvara som bärbar dator och vad skulle man kunna tänkas få betalt om man sålde den?

//Splix