Inlägg

Inlägg som pravus har skrivit i forumet
Av pravus

Eftersom du inte spelar "competetive" kanske ett billigare system med ryzen 3600 kommer att fungera mer än väl då en viss fps-drop är OK. Kolla olika tester med en 3600 för den typen av spel du kör.

Om du vill köpa en "värsting" förstår jag dock inte meningen med att betala mer för ett 3900x-system än ett med 10900k som är snabbare i spel.

Med det sagt hade jag själv väntat på tester av de nya grafikkorten med både AMD och Intel innan köp. Lycka till!

Av pravus

@sv3ttisch: Amd är riktigt bra för en lågbudget speldator, tex deras 3600. Se länken med sweclockers tester som Nygards länkade.

I hög upplösning är dock inte skillnaden mot intel så stor på ett 2080ti, men med ett 3090 blir det troligen större skillnad, men vi får se när tester kommer.

Vill man absolut köpa en amd till en high-end speldator hade jag väntat på Amds nya i höst. Förhoppningsvis blir den nya serien ett bra lyft i spel.

Av pravus
Skrivet av ronz:

Därför att alla "Vuxna" inte är likadana. Det finns dom som även vill att grejerna ska se bra ut.
Var det så svårt att gissa sig till det?

Ungefär lika svårt som vissa har att uppfatta sarkasm

Av pravus
Skrivet av Dizzö:

Exakt o man kan specca upp även Kias högt o få dem med massa tech och bättre inredning osv.

Så man är dum att vara märkerssnobb. Som väldigt många Audi, BMW och Mercedes snubbar är. Förmodligen han som skrev innan.

Tog bort sarkastisk kommentar om OT Går tyvärr inte att ta bort inlägget helt. Trevlig kväll alla.

Av pravus
Skrivet av Dizzö:

Alla 1440p tester i den videon visar att det är minimal skillnad mellan 10600k och 3600. Beviset finns där.

Tänk på att det där är ultra quality, klart att gpu flaskar då. I test med lägre grafikinställningar, tex om du kör fps-spel online, eller som jag nämnde tidigare för kommande grafikkort, blir det såklart skillnad. Edit: såg att de även hade high, jag föredrar low för fps

Jag har hjälp både släkt och vänner sätta ihop AMD och Intelsystem baserat på användningsområde och krav vilket man borde kunna vänta sig här. Tråkigt att det ens ska behöva bli en sån här diskussion på ett forum som Sweclockers. Det är lite som att du skulle gå in på ett random s.k premiebilsforum och argumentera för Kia för den tar dig lika snabbt mellan A till B på 90-vägen.

Av pravus

Humor. Gissar att vissa är hårt investerade i AMD-aktier. 3600 är som sagt en grym CPU för ett budgetsystem och att uppgradera från en 6700k är kanske inte det bästa alternativet om man ska spela. Men jag skulle nog inte kalla det vansinne

Av pravus

https://www.inet.se/produkt/5301820/corsair-16gb-2x8gb-ddr4-3...

Dessa är också 3600 cl18 och 32gb blir under halva priset. Om de är kompatibla med moderkortet kanske dom skulle funka istället. Någon som vet om optimeringen för AMD spelar någon roll för intel?

Av pravus

Det är lätt att tro att även AMDs dyrare processorer är väldigt prisvärda för gaming när man läser Sweclockers forum. Dom är grymma för lågbudget-gaming, tex 3600, men för prestandasystem behöver det inte vara så. Kanske kan Ryzen 4000 konkurrera bättre och förhoppningsvis kan några av de kommande processorerna ge en märkbar skillnad för dig.

Av pravus

Vid 1080 fps-spelande och låst fps har 5700xt haft problem med att det klockar ned vid låg belastning vilket skapar ”stutter” när den klockar upp. Kolla att det är löst (många andra problem är lösta ivf) innan du köper ett om du planerar att låsa fpsen.

Av pravus

10900k är snabbast idag för gaming och det är tveksamt att ryzen 4 blir snabbare. Så 3900x känns onödigt dyr för gaming och möjligheten att uppgradera till någon som inte kommer vara märkbart bättre än 10900k. Visst är det marginell skillnad idag för 1440p men frågan är hur det ser ut i höst när de nya grafikkort kommer, eller om ett par år. Grafikkort brukar ju uppgraderas oftare än CPU.

Här är för övrigt en till länk om 10600k: https://www.youtube.com/watch?v=vbHyF50m-rs

Uppgradera till den bästa beggade för en plattform efter några år brukar sällan bli kostnadseffektivt mot att köpa en bättre direkt. Fördelen med 10900k är ju att du troligen inte behöver tänka på en uppgradering på flera år.

Av pravus

Borde gå att få bättre för samma peng beggat. Vill du lägga till lite kan du ju köpa en betydligt bättre amd 3600 för några tusenlappar till.

Av pravus

Spontant så hade jag nog köpt ett större (och ev valt ett billigare) moderkort till den lådan och snabbare ram.

Använder du verkligen dvd?

Har du kollat på dom 2080s som inet har för några hundringar till? 8k känns mycket att lägga på ett 2070s, speciellt när nya kort verkar komma i höst.

Du kan nog få ner priset på lagring om du väljer en mindre m2 där du behöver hastigheten och en större sata ssd för lagring.

Av pravus

Jag hade nog köpt lite snabbare minnen. Se t.ex. Sweclockers test.

Vad behöver du på moderkortet som tex inte Asus Prime Z490-P klarar?

Av pravus

Om skärmen är certifierad som gsync kompatibel ska det fungera bra. Annars kan det som nämnts fungera mer eller mindre bra. De två viewsonic skärmarna är inte listade som kompatibla (om det inte uppdaterats) men fungerar riktigt bra för 1080 fps-spelande.

Av pravus
Skrivet av Melubas:

Men är det inte lite hit and miss med vilka skärmar det funkar med? Eller det kanske bara var så för några år sedan.

Det är min uppfattning med. Viewsonic XG2402 (äldre modell, köp beg) och ViewSonic XG240R fungerar riktigt bra.

Kolla på https://forums.blurbusters.com , där finns mycket bra info om skärmar.

Av pravus

@TheSkaz: 3900X är mer prisvärd än XT som bara ger lite bättre prestanda för ett högre pris.

Däremot ser ju tom den betydligt billigare 10600k ut att vara snabbare än 3900XT i programmen du nämner i posten och i de flesta spel.

Ett tråkigt tips är ju att köpa RTX3000 när den kommer och se om din nuvarande CPU är bra nog för Valve Index om du kör med en hög upplösning.

Av pravus

@Strabbe: Kolla benchmarks för vad du ska använda datorn till för att avgöra om det är värt det med 10900k. Angående antalet cores för spel kan vi bara gissa och där tror jag 10700k kommer att räcka så länge att du ändå vill köpa en ny CPU när fler cores behövs.

En annan fråga är huruvida det är värt det med ett så dyrt moderkort kontra ett billigare kort med bra VRM (har för mig att ett av de billigare Asus är bra).

Av pravus

@TMG: Har fått bud på 125 kr i PM

Av pravus

@AntonLuns: Jag låser fpsen strax under skärmens uppdateringshastighet för att få en jämn hastighet. Om det inte är något du planerar göra borde problemet bli mindre / inget problem alls. Du kan ju alltid köpa och lämna tillbaka om det inte går bra med tanke på att priset är riktigt bra nu.

Av pravus

@Donnerstal: Det är omöjligt att rekommendera ett kort utan att veta hur TS ska använda det. För mig var tyvärr 5700XT sämre än ett gammalt 1070.

TS: Se min post ovan. Om det inte träffar dig är grafikkortet ett riktigt bra köp.