Inlägg

Inlägg som pravus har skrivit i forumet
Av pravus

Det beror på vad du spelar och vilka krav du har. Jag kör fps-spel och låser fpsen på strax under 144. För mig innebär det att grafikkortet bara når full belastning i vissa situationer när det händer mycket. Tyvärr funkar inte 5700XT då pga att den klockar ner och sedan upp vilket resulterar i "stutter" när mycket händer.

Sök på spelen du vill köra med tänkt hårdvara på youtube. För mitt spel var det tyvärr bara intel och 3900x(för dyr för spel) som gav tillräckligt bra 1% low fps.

Av pravus
Skrivet av Chmat76:

RipjawsX DDR3-2133MHz 300kr + frakt

Minnet är sålt.

Av pravus

Moderkort och grafikkort sålda.

Vänligen
Johan

Av pravus

8GB DDR3 2133MHz, Nätaggregat Fractal Design och G3258

Hej

Jag säljer diverse datordelar i bra skick. Lämna bud vid intresse.

Prylarna finns i Gävle och jag prioriterar lokal försäljning. Köpare står för eventuell frakt. Skriv gärna om du har möjlighet att hämta vid lämnat bud.

Med vänlig hälsning
Johan

Asus GTX750TI (behöver ej PCI-e)
https://www.asus.com/se/Graphics-Cards/GTX750TIPH2GD5/
SÅLD

RipjawsX DDR3-2133MHz CL11-11-11-30
https://www.gskill.com/product/165/176/1532077773/F3-17000CL1...

GA-B85M-DS3H
https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-B85M-DS3H-rev-30#ov
SÅLD

Fractal Design - Integra M 550W
Har råkat slänga kabeln för PCI-E men kan skicka med en Molex-PCI-E
https://www.fractal-design.com/products/power-supplies/integr...

Intel G3258
Legendariska överklockaren till socket 1150 som tyvärr inte har överklockats.
https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/82723/in...

Läs hela annonsen här

Av pravus

Clockbert kommer förbi och tittar på kortet imorgon. Jag kontaktar övriga budgivare om det inte blir någon affär.

Av pravus

Tack för buden. Jag tänkte avsluta budgivningen ca 21:30 ikväll. Om någon lägger ett nytt bud så skriv gärna telefonnummer i PM.

Av pravus
Skrivet av draanexle:

@pravus:

Hej,

Kan man få se bilder på kortet?

Mvh

Självklart, jag har uppdaterat annonsen och lagt in bild på mitt kort. Kan lägga till att jag har inte överklockat kortet, det har suttit i en låda med bra kylning och jag har inte spelat i närheten av så mycket som jag önskat

Vänligen
Johan

Av pravus

Asus GeForce GTX 1070 Dual OC 8GB

Hej

Jag säljer ett 1070 i bra skick. Budgivningen börjar på 1700kr.

Kortet finns i Gävle och jag prioriterar lokal försäljning. Köpare står för eventuell frakt.

Med vänlig hälsning
Johan

Läs hela annonsen här

Av pravus

Förhoppningsvis ger det lite för spel som nyttjar flera kärnor när varje kärna kan gå snabbare. Inte speciellt spännande som nämnts men kanske ger det lite för oss som tänker uppgradera i närtid.

Av pravus

Om det är någon som funderar på denna setup så har jag nu haft ERX i lite mer än ett år och routern har fungerat helt utan problem. Den blir inte varm (har slagit på hårdvaruacceleration) och med guiderna som MacAllan postade var installationen väldigt enkel.

Av pravus

Hej. Jag har också ett GTX 1050Ti till salu om du intresserad av att köpa flera kort? Skicka ett PM isf

Av pravus
Skrivet av MacAllan:

Om jag förstår dig rätt har du en VPN klient installerad på din dator.
Detta kan påverka hastigheten/prestandan för den datorn som kör klienten eftersom trafiken krypteras och går via VPN-tjänstens serverar, övriga enheter som som är kopplade till routern skall inte påverkas och är inte heller "skyddade" via VPN.

Det stämmer bra, VPN-klienten är installerad på datorn. Jag menade att hastigheten var betydligt lägre än tidigare på datorn som kör VPNen och om prestandan för VPN påverkas av routern även om det inte är på själva routern som VPNen körs. Som jag förstått det så rekommenderas en snabbare router för VPN men jag tolkade rekommendationen som att det var för VPN som kördes på själva routern.

Av pravus
Skrivet av MacAllan:

Det är inte svårt att konfigurera den, med ER4 kan det påverka prestandan eftersom det görs via mjukvara, med ERX blir det ingen prestandapåverkan eftersom den har inbyggt switch chip.

Bra video för setup av ERX som jag själv använde.

https://www.youtube.com/watch?v=SianDqAQaR0

ER4 om du vill ha den.

https://www.youtube.com/watch?v=EMu8Pi73ses

Jag har haft ERX i ca en vecka nu och hittills har det fungerat grymt bra. Speciellt accesspunkten var ett rejält lyft från tidigare. Det var enkelt att installera med, kanske mycket tack vara videon du postade. Tack!

Det enda jag har upplevt som mindre bra var när jag arbetade hemma en dag och använde VPN på datorn via wifi. Påverkas även hastigheten på VPN som används på datorn av routerns prestanda? Jag ställer alltså inte in VPN i routern.

Av pravus
Skrivet av AsEc:

Tack för alla svar! Jag har lite att fundera på nu.
Självklart alltid kul med något nytt, men plånboken ska ju säga sitt också...

Jag hade också en G3258 med ett gammalt radeon som jag bytte till beggade 4790k och 1070 för några månader sedan. Har fungerat väldigt bra.

Av pravus

Tack alla. Jag är absolut inte en s.k. ”Power user” så jag är inställd på att lägga en del tid på de guider som finns för att konfigurera en Edgerouter. Om det inte är helt problemfritt att på mjukvaruväg konfigurera ER4 port 1 och 2 som switch antar jag att det kan påverka stabiliteten.

Kanske det är i varmare länder som en del har problem med överhettning av ERX om det fungerar bra för er. Har ni tips om andra tillverkare som gör bra routrar som är små och tysta eller rekommenderar ni att jag testar ERX?

Av pravus

Edgerouter 4 + AC AP Lite

Hej

Går det att koppla accesspunkten direkt till ER4 och koppla resterande nätverk bakom en switch, utan att förlora kontakten mellan trådade och trådlösa enheter? Tex att de mobila enheterna kommer åt NAS och nätverkskamera bakom switchen.

Fibern kommer tyvärrr in i matrummet varifrån jag har dragit en sladd till en switch i andra sidan huset som kopplar ihop resten av nätverket. Det blir ingen bra placering av accesspunkten bakom switchen och en switch i matrummet är inte ett alternativ.

Har ni tips om någon annan bra router, med fokus på stabilitet, om ovan inte skulle fungera? ERX hade passat perfekt om det inte varit för att många har problem med att den lätt överhettar och blir instabil.

Tack

Av pravus

Ser uppgraderingen OK ut (6k) och räcker nätagget NQ-4300GP-FL på 400w?

Hej,

Jag har kollat på att uppgradera min dator med följande komponenter: http://www.inet.se/kundvagn/visa/1527210/2012-02-23

Ser det OK ut? I dagsläget är det enda krävande jag kommer använda datorn till är bf3. Anledningen till att jag köper en i7 stället för i5 är att jag tidigare gjorde misstaget att köpa en dual core istället för en Q9xxx med tanken att det skulle vara billigt att byta när jag behöver den extra prestandan. Nu har dom istället blivit svindyra.

Jag kommer inte överklocka datorn och kommer endast ha en ssd disk. Ingen dvd eller något annat som drar ström.

Jag har idag det tysta nätagget NQ-4300GP-FL på 400w. Som jag förstått det borde de två 12v/18a linorna räcka, vad tror ni om detta? Bifogar bild på specifikationer.

http://www.northq.com/img/PSU/4300GP-FL.jpg

Tacksam för alla svar jag får.

Av pravus

undrar samma sak.. ingen som vet?

Av pravus

Datorn "hackar till" när det trådlösa nätverkskortet är aktiverat

Hej!

Har en HP nw8000 med ett inbyggt trådlöst nätverk. Om jag har det trådlösa nätverket aktiverat så låser sig datorn i ungefär en halv sekund med jämna mellanrum.

Nån som har en aning om vad problemet kan vara? Det spelar ingen roll om jag är påloggad ett nätverk eller ej.

Johan