Inlägg

Inlägg som AdissidA har skrivit i forumet
Av AdissidA

Jag har sämre batteritid än vad jag hade med med 10.5. Om ett program vill använda mycket av processorn så vill jag även kontrollera det och säga Nej, bara så mycket. Men jag gjorde en uppdatering från 10.5 till 10.6. Kanske skall installera om allt så kanske batteriet blir bättre.

Av AdissidA

Prestanda-inställning i OS X 10.6

tidigare OS X, 10.5 så kunde man välja energialternativ när man klickade på batteriet uppe vid klockan. Sedan några veckor tidigare så har jag installerat 10.6 och har sökt som en galning efter den inställningen jag nämnde. Finns det inte i Snow Leo?

http://images.macfixit.com/images/BatteryMenuLeopard.png

Av AdissidA

Det blir webbserver, mysql, lighttpd, php, PHP Reverse Ajax framework... ja du/ni får en bild.

Av AdissidA

Val av OS till server

Nu ska jag slå igång ett par servrar men har fastnad vid val av OS.
Servrarna är IBM's x-serie. Den jag håller på att installera just nu på är en IBM xSeries 336. På den ligger det integrerad Adaptec SCSI RAID 2000S kort. För att ens kunna installera OS på dessa diskar behöver man drivrutiner till dessa. Det finns en del till olika OS på IBM's sida.

Mitt problem är att jag inte är expert på Linux/Unix men vill heller inte använda Windows då jag vill ha ett öppet alternativ vilket minskar på kostnaderna för licenser.

- SUSE Ent Server. Men det kostar! Trodde det var gratis.

- Ubuntu Server. Passar Linux/Unix drivarna på ubuntu? Sen vet jag heller inte hur man installerar drivarna vid installationen av OS'et. Har testat att installera Ubuntu Server men det blir fel här och där, då jag tror att den inte hittar diskarna. Installationen vill inte börja helt enkelt.

- Debina. Samma fråga här, fungerar Linux/Unix drivarna här?

Sen så önskas ett UI på alla OS för att enklare sköta hanteringen av servern. På Ubuntu vet jag att det finns.
Nå, någon som orkar guida mig lite, vad ska jag välja, vad fungerar och hur installerar jag drivarna i någon av dessa OS (kanske finns fler bra). När man installerar ex win så kommer det fram en blå ruta där det står tryck på bla bla för att installera SCSI enheter osv...

Hjälp!

Av AdissidA

Jag skulle gissa på att det kommer en senare version med passiv kylning och där av hålen och storleken på kortet.

Av AdissidA
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zippa
Det skulle vara spännande om man kunde testa en Singel core p4 2,4-3ghz med ett Ati 2600HD agp kort för att se om man skulle kunna återanvända sina gamla datorer som HTPC?

Någon som testat och sett om den orka med 1080p filmer?

Zippa

Jag har testat, funkar bra, dvs man får hwacc. Problemet är ju drivrutinerna, ,då jag testade det, vart bara svart ibland. Det är bara på AG varianterna. Hur det ligger till just nu med drivrutinerna till AGP korten vet jag inte.

Av AdissidA

helt enkelt en PDA med mobil... inget nytt alls. De win mobile som finns tillgängliga nu stödjer detta. Och jag trodde inte att win mobile skulle vara så stabilt som det är.

Och att bara prata megapixel, är riktigt idiotiskt. Tycker att det är pinsamt att bara läsa det! Ge mig en mobil med kamera på 2megapixel och kvaliteten på dem som hos en vanliga kamera. Då blir jag imponerad.

Av AdissidA

Då är google också olaglig, för genom google kan vi finna torrentar utan att ens gå in på TPB

Av AdissidA

Med tanke på att Edin är VD för Swec så borde "han" även önskat en god Ramadan för någon dag sedan. I Sverige har vi ett multikulturellt samhälle.

Av AdissidA

mkv är en container, det är innehållet i container som är intressant. containern kunde lika gärna heta *.hej... Det jag sakar på den där är stöd för mpeg2, h264 samt VC-1

Av AdissidA
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrwhite
Funkar fortfarande inte till mitt HD2400Pro AGP kort

"Severe

Setup did not find a driver compatible with your current hardware or operating system.
Setup will now exit."

jävligt dåligt jag menar var ju inte länge sedan HD korten med agp kom ut
får bli ett nvidia istället.
HD Video avkodningen funkar ju skit i alla fall på dessa kort.

Jag har också ett HD2400pro kort i AGP och den funkar klockrent, kan spela upp BR och HDDVD utan problem. Jag undrar hur du kan veta att det fungerar skit när du inte ens fått igång kortet?

Av AdissidA
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Shooblan
Fungerar kanske bättre som kost tillskott. Det lär ju ruttna lagom fort

så sant så, de hade problem med detta men tydligen löstes problemet med DNA-modifiering...

Av AdissidA

Glöm Holographic Versatile Disc!

Protein Coated Disc är mycket bättre! Man räknar med att kunna lagra 50TB i ett fotosyntetiskt pigment som produceras av bakterier.

Av AdissidA

Jag har ett deltidsjobb mot kund så att säga... Det som stör mig så jävla mycket är att det kommer en jävla fikus som har problem med sitt bredband säger han. När man säger bredband så menas det med 100Mbit (200mbit full dublex så klart) Vad är problemet? Ja telia säger bla bla bla... Telia har väl inte bredband, det är nog adsl du har! Nej!! nej!! jag har bredband! Står på på telias broschyr.

Alltså ska dessa företag som telia osv... hjärntvätta 90% av folket till att de har bredband hemma? Hej, jag vill ha en "royjter"! hmm! ja, router vill du ha...

Tycker att man borde göra mer för att uppmärksamma de mindre vetande om vilka alternativ som finns och hur stora krav vi kan ställa i dagsläget! Minns när jag satt på 100/100, levererades utav song networks och så klart fanns det i hyreshuset. Det var himmelriket!

För övrigt verkar det som att de börjat grävs här i vårt husområde för fiber... Ska kolla upp det. Jag blir nog den som går och gräver kvällsskift gratis!

Av AdissidA

jag småfnissar åt de som föll för de första BR-brännarna för 10k...

Av AdissidA

1200W med effektiviteten på 83% kan väl knappast vara 1200W under kontinuerlig drift...

Av AdissidA

Som Domifuling säger... De som klagar på win server vet inte ett skit vad de talar om. Det är nog en av de bästa OS som gjort. Vad som mer styrker det är att extremt många använder win server 2003 som vanligt OS... Om man använder den som server, ex eneterprices versionen så får du oerhört många funktioner, de som säger att det är dåligt vet knappt vad 5% av sakerna i win server används till och hur det kan användas.

Av AdissidA

Du glömde även skriva vad den inte såg ut som...

Av AdissidA

Det jag använder vista till är enbart mediacenter då jag kan styra allt med rösten, slipper mus och tangentbord. Funkar jävligt bra!!

Av AdissidA
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ekner
PDA's och telefoner är inte direkt kända för sina utmärkta ljudkort...

Kanske inte majoriteten, men enligt tester så har Acer N311 en ljudkvalitet på ljudutgången toppkvalitet, och kan jag själv intyga det. Så det beror på vad man köper. Och som jag sa tidigare, ljudet är klockrent, på det jag testat. Prova en gång själv så får du se När jag själv hörde hur det låt så vart jag väldigt förvånad!