Inlägg

Inlägg som iXidOn har skrivit i forumet
Av iXidOn

3.5mm Y-grenkontakt med 3 ringar

Jag var på mediamarkt och frågade om man kunde koppla in sitt vanliga "dator headset" och då svarade han att jag bara skulle köpa en 3.5mm Y-grenkontakt med 3 ringar på som är gjord för mick och högtalare som jag sedan sätter i dosan. Köpte en sån rackare på Kjellochcompany idag och de fungerar ju inte alls.

Har nån av er testat detta och fått det att fungera? Tips på vad jag borde göra för att det ska fungera? En annan adapter? annat headset?

Headset: Plantronics Gamecom 377
Adapter: Audioadapter för att ansluta

EDIT: Testade nu att försiktigt dra ur adaptern ur dosan och trycka kontakten i åt olika håll och då hoppade micken igång så det är väll adaptern som måste bytas ut.
Någon som vet en adapter som fungerar?

Av iXidOn

Spelar Endast COD Ghosts och vill därmed bara att ni som också spelar det ska adda mig. Skriv också att ni hittat mig via Sweclockers

Jag är 25år och medelbra på cod. Vill gärna att ni som addar mig är 20+
Hoppas jag inte skrämmer bort folk här nu med mina "krav" haha

Mitt psn: ixidon

Edit: Jag spelar med headset och det hoppas jag också att du gör

Av iXidOn
Skrivet av Laine:

Det du behöver är en DAC eller ett ljudkort.

http://www.hifiklubben.se/produkter/stereo/da-omvandlare/argo...

Något sånt hade säkert fungerat, vad har du för högtalare?

Mina högtalare är inget särskilt alls, det är nå billiga logitech för max 300:- men sen har jag ju även stor rackarns stereo i vardagsrummet med cerwin vega 15" och steg och förstärkare som har optiskljudingång. Men vill inte vara "bunden" till de prylarna utan vill som sagt kunna koppla in ps3an i datorprylarna och även ha möjligheten att koppla in mitt vanliga gamingheadset via 3.5mm.

Men appropå ljudkort där då? Vet du något ljudkort som fungerar med PS3 via dess USB? (om det är så du menade)
Tänkte bara på alternativen eftersom om jag har ett ljudkort kanske jag kan använda mick via 3.5mm istället för bluetooth som det ser ut i vanliga fall.

Av iXidOn

Optisktljud (Toslink) till RCA el. 3.5mm adapter? (Till min Playstation3)

Hej!

Jag kom precis på en lösning hur jag ska kunna få ut ljudet ur ps3an då jag inte kan ta det genom HDMI ifall jag vill koppla in det i min datorskärm.
Är det någon av er som testat detta och vet om det fungerar fint? Och även var man kan köpa en sån här adapter till ett så lågt pris som möjligt?

Eller finns det andra alternativ, tex genom någon form av HDMI "fördelningskontakt" som kan sortera ut ljudet i 1utgång samt video i en annan typ i form av DVI?

Jag vill helt enkelt kunna koppla in mitt PS3 till min datorskärm och till mitt datorljud och det ända som en PS3 har i ljudUT är HDMI och Toslink.

MVH!

Av iXidOn

Väntar med SSD disk sålänge och kör på dessa grejjer, jag har nätagg och diskar så vad tror ni om detta paket? Och angående obekräftade lagerstatus så finns allt hemma på komplett.se så tar det därifrån isf. Har sweC några special erbjudanden där såsom frakt eller nå? (som hos inet)

http://www.inet.se/kundvagn/visa/551272/2011-06-22

EDIT: Nu är det beställt, hoppas de blir bra och tack så mkt för all hjälp speciellt till Dig jesusbarnet!

Av iXidOn

bump, se hit nu jesusbarnet så jag kan få lite experthjälp

Av iXidOn
Skrivet av jesusbarnet:

ja det finns ssder som kör 6gbit/s men man har problem med sandforce kontrollen just nu.

så den enda ssd jag kan rekommendera med gott samvete som använder 6gbit/s är
http://www.inet.se/artikel/4304293/intel-ssd-510-120gb

precis program spel på ssd bilder musik film osv på hdd

kanske mer värt att vänta på att 6mbit ssdna blir bättre, men vet du om det är "brutal" skillnad på 3 och 6, själva känslan av hela datorns snabbhet?

Sen tänkte jag också fråga ifall jag kan använda mina gamla dator grejer och bygga en htpc som är så liten som möjligt ifall jag köper nytt chassi och annat mobo? kan jag tex få plats med mitt radeon x1900xt och samtiigt få min gamla intel extreme 2.99ghz cpu att passa och mina ddr2? det räcker ju gott som htpc

Av iXidOn
Skrivet av jesusbarnet:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/547312/2011-06-21

nej du behöver ingen adapter i chassit finns vaggor med 2.5 hål så det är inga problem

Kanon! Tänkte också på den där ssd disken, ser att det finns på 6gbit/s kanske man bör satsa? Sen när jag använder datorn senare är det operativsystem, program och spel som gäller på ssd disken och resterade så som film, musik etc på vanlig disk?

Av iXidOn
Skrivet av jesusbarnet:

för all del kör på ett 6950 med 2gb minne

sen när det kommer till processorn är det nästan dummare att köpa i7an än i5an, ht ger ingenting i spel det snarare försämrar prestandan

Okej då struntar vi i i7an, men sen såg jag att det finns en hel drös med olika 6950 vilket fabrikat passar bäst med min kundvagn? Tänkte kosta på ett lite bättre chassi också, Fractal Design Define R3, måste jag ha nån form av adapter till 2.5" ssd då också? valde ett par minnen med mindre volt och samma prestande, kanske bättre val de å?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/547260/ixidon

Av iXidOn
Skrivet av jesusbarnet:

Ser bra ut men samtidigt får det mig att fundera på om man är dumsnål om man inte kör 2gb grafik samt kanske gå på med i7 direkt ifall det hänger med framtiden lite längre och kanske det kommer fortsätta vara den sortens socket på de nya?

Många tankar blir det kring de här

Av iXidOn

Speldator ~7k

Hej! Jag har suttit här och läst många köpråd och blir bara mer och mer vilsen men nånting som alla verkar rekommendera är ju iaf Intel Core i5 2500K 3,3GHz, så en sån kanske de blir? En kompis köpte just en amd phenom(?) 6 kärning är de nå att ha? Jag är nog mer för Intel än AMD, dock är det ju ni som är experter
Vill använda datorn främst till SC2 och Diablo3 och framtida spel.
Det jag behöver är bara själva burken med innehåll: mobo, cpu, gfx, ram (ddr3 som gäller nu va?), ssd disk, nått jag missat tro? Nytt chassi kanske?
Det måste ju inte kosta prick 7000 men där omkring, mest valuta är jag ute efter iaf

Det jag har som kan användas är hårddiskar, agg: be quiet 600w(650?), dvd.
Nu använder jag kontollerkort som är gammalt som gatan, kan de göra så att datorn blir skit seg?
Nuvarande: Intel extreme 2.99ghz (värd nått?), 2gb ram, nå billigt mobo, xt1900 nånting gfx

Mvh Kim!

Av iXidOn
Av iXidOn

Gigabyte GA-EP31-DS3L hittar bara 1st SATA disk

Jag försöker sätta in fler sata diskar men datorn hittar dem inte. Just nu har jag en 80gb sata disk som systemdisk det är det ända som sitter i nån av sataportarna sen har jag ett controllerkort (endast IDE) som jag har 2st 200gbs diskar till. Sen i datorns egna IDE utgång har jag 1st hdd och en 1st dvdrw. Har provat med 2st olika sata diskar men ingen vill hittas av datorn oavsett hur jag sätter byglarna eller vilken sataplats jag testar.

Någon som vet hur jag ska bete mig? Har dessutom uppdaterat BIOS nyss.

Av iXidOn

Hej! Nu har jag lessnat på min Popcornhour a-110 för att den klarar inte ens av att spela fullhd 1080p så då tänkte jag bygga en billigare variant av HTPC.

Jag har tänkt först och främst så billigt som möjligt, kring 5k ink. allt

Chassi: ANTEC HTPC FUSION REMOTE M-ATX BLACK http://www.dustinhome.se/pd_5010189521.aspx
Moderkort: Nå billigt, under 1k
Sen kom jag att tänka på att jag har en gammal dator som kanske skulle palla med, den har: CPU: Amd64 x2 3800+ och GFX: x800gto.. är det samma socket i de här htpc datorerna? Jag har inte varit aktiv med databyggen sen bra länge. Visserligen vill man ju ha HDMI utgång men det kanske blir lika bra med omvandlare från DVI? (har en sån) Kan jag använda samma nätagg oxå? Sen får jag nog köpa till Ramminnen iaf.

Nu blev det kanske luddigt.. men ni som är duktiga och vet vad som gäller, kan jag använda de där gamla grejerna? Tänkte köra Linux.. Ingen erfarenhet alls av det men jag är öppen för det

Mvh Kim

Edit: Börja kika lite efter mobos och ser att gfx är inbyggt, bra eller dåligt? Annars prisvärt detta paket?: http://www.dustinhome.se/pd_5010142506.aspx

Köper jag chassi och det där paketet så fattas bara hdd och nätagg, eller har jag fel? Skulle detta flyta på bra som film musik internet dator? Inget är avsett för spel.

Av iXidOn

Drar upp denna tråd, då den är lite gammal.

Men, jag söker ett spel som jag minns sen förr (2-5år sedan jag spela).. Webbaserat spel där man kunde attackera i massor (vad jag minns) sen så hade man energi frukter för att få energi och man gjorde jobb för att tjäna pengar (alt. attackerade andra medlemmar kanske?) det fanns oxå något vapen som hette Teslagun eller teslarifle.. och olika sköldar som energisköld eller plasmasköld har jag för mig.

Jag har för mig mkt här hoppas att det går upp ett ljus för någon som kommer ihåg spelet!

Av iXidOn

jag har en dl-624+ fungerar mkt bra med den drivrutin som är i nu men som de va förr så krånglade den hela tiden.. men den funkar fint hit ut till mig nu iaf. trådlöst, fast kanske inte är att rekommendera om jag tänker efter den blir lite klen när det är större nätverk.

Av iXidOn

(jag har inte orkat läsa alla kommentarer) men det är flera stycken som automatiskt blivit uppgraderarde gratis från 1mbit till 8mbit, så dom har uppgraderat dig

Av iXidOn

man kan oxå trycka Ctrl+ eller Ctrl- om man har en så gammal mus att man inte har scroll

Av iXidOn

Om det går satt ni kan "rikta" signalen mellan 2 fönster så kommer det fungera klockrent, här hemma så är inte routern i samma hus som jag är i. Så signalen går genom en husvägg och sen har jag min datorn i fönstret, funkar fint jag har status "väldigt hög" och 48mbit/s (router: dlink 650+ 54mbit) men nu för er var det ju fråga om 2 kort bara kom ja på, mitt kort heter dwl-g650+ (dlink) de fungerar iaf mkt bra hit ut.

Ps. Ibland när det är dåligt väder så blir signalen mkt sämre.

Av iXidOn

men då kan det mkt möjligt va samma sak för mig med min d-link 650+ för när jag trycker i en kabel i nätverkskortet så jag får åtkomst till min xbox då fungerar nerladdningar osv men inte firefox, liknande problem som för er andra. Kan det vara det med DHCP anslutningen för mig med att den tappas ?