Inlägg

Inlägg som iXidOn har skrivit i forumet
Av iXidOn

icq, eller mkt skönt om alla kör med ventrilo där pratar man istför å skriva

Av iXidOn

samma sak för mig jag behöver oxå hjälp med detta ? även om de går så vore det bra med förslag på program som delar vidare en internet anslutning.

Av iXidOn

Har du provat installerat om operativsystemet ? ibland kan de lösa en massa mystiska problem. Det skulle ju annars kunna vara nätagget ? mitt nätagg va knas förr de med. ibland vägrade datorn att starta och ibland stängde den av sig hux flux, men jag rekommenderar att du provar installera om datorn och se om de blir nå skillnad de kanske lösa problemet om det är buggar i systemet.

Av iXidOn

Då ställer jag den dryga "?" frågan är Graffekortet x800gto ett prisvärt budget kort eller bör ja gå på något annat ? Även vilket moderkort bör jag köpa om jag tänker använda dualcore ? ska man gå på riktlinjerna bra ljud ? vissa säger det är "typ" de som skiljer dem åt i prestande.. Jag är ingen klockare men visst möjligheten kan ju komma, men ja bygger dator för framtiden nu

Av iXidOn

Men borde han inte stoppa in en dual core prolle i paket 2 iställe om han är en multitasker plus att han inte vill uppgradera på låång tid. ?

Av iXidOn

nilsrock - Men med tanke på att min inte är speciellt mkt varmare än mina interna diskar så tycker jag att det inte borde spela nån roll på livslängden på diskarna ju, men som Random-person säger så verkar de lite knas att han säger den kommer va pajj om inom ett halvår, men men.

Av iXidOn

Random-person - Du fick mig på andra tankar, när du säger det så har jag förståelse för att man kanske inte ska ha den på 24/7 men ändå känner jag vad är det för skillnad på en intern och extern då hdd mässigt ?

Nokia6230 - Jag har iaf tagit reda på vad det är för hdd i min Lacie och det är en Seagate, den går väldigt tyst. Jag va nästan tvungen att lägga örat på den för att veta om den va igång eller ej. Nog för att jag såg lilla dioden men ljudmässigt

Av iXidOn

Okej tackar tifius ska kolla om de finns nå mera de kan heta då Och El_Gamo jag hade tänkt slita ur mitt pc 2100 minne eftersom det tydligen är för gammal/kasst/slött

EDIT: Jodå tifus jag hade nått annat men de stog inte FSB men det va iaf den ja höjde med 5mhz så nu ligger processorn på 1695mhz alltså en ökning med 5x16mhz ska kolla mera noggrant på det här imorrn när jag slutat jobbet så kanske man kan få upp den i någolund snabbare än 1.6ghz iaf

EDIT 2: Igår när jag väl hade satt fart och klocka så drog ja på med 16mhz då bootade den windows och gjorde allt som den skulle, den var inte stabil alls med tanke på så fort den fick ladda lite så fick jag en "snabb bluescreen" som den gör när den startar om sen så vägrade den boota upp windows även om jag ställde FSBn på orginal.
Hur kunde de bli så ? Kanske inte lätt att veta men är det vanligt om man drar på för mycket ?

Av iXidOn

Jag har ju läst som kamel och det är ingen annan än jag som har samma problem så varför fick jag inte skapa en ny tråd ?

Av iXidOn

Okej men det är helt okej för mig om jag kan få upp den i 2.2ghz.
Men problemet för mig är att när jag går in i bios och knappar runt så finns det inte ett enda ställe sär jag ändrar min FSB eller Mutiplier så det är det som är det hela knasiga. Jag antar att jag har nått skit moderkort för det finns inte ens en internet adress på varken kartongen eller i manualen och jag kan inte heller fatta vad det är för märke på det, på kartongen står det "Motherboard - The brand you can trust" De låter väll ganska B? Som om moderkortsmärket är Motherboard ?

Måste jag kanke helt enkelt uppdatera bios ? isf hur gör jag det ?

Av iXidOn

Jag har iaf en Lacie på 250gb står och går dygnetrunt jag hör den iaf inte mina dator fläktar överröstar den men iaf så tror jag inte att den låter mkt eftersom när datorn är avstängd (händer kanske några timmar 1gång i månaden) så hör jag inte ens att den är påslagen så jag säger att den är helst klart tyst.. och min disk är heller inte så varm som däremot min brors och min kompis lacie, deras är varma det kanske beror på att jag kan ha en annan hdd i min än va dom har ? hur tittar jag vad jag har för hdd i min Lacie då ?

Av iXidOn

P4 Cpu klocknings hjälp tack

Hejsan !
Jag har jag har letat febrilt men kanske inte förstått allt men nu ligger det till så att jag skulle bli överlycklig
om någon snäll prick kunde hjälpa mig med lite CPU klockning

Lite info:
Moderkort: Enligt cpu-z: P4M266 (VT8751)
Minne 1x 512 pc3200, 1x 256 pc2100
CPU: Intel Pentium 4 (Codename: Northwood)
Temperatur på CPU: Stabilt på 42 grader
Vcore till CPU: Kika länken, Jag vet inte vad det är ?
Stepping på CPU: 4
multiplier och FSB: 16.0 x 100.9

Länk till bild på Cpu-Z och FanSpeed som visar lite info
http://img215.imageshack.us/img215/1173/sweclockers0ba.jpg

Är mkt tacksam för svar och hjälp, tips & trix

Vänliga hälsningar iXidOn

Av iXidOn

Angånde segt med trådlöst så för mig går det lika fort TCP som trådlöst iaf.. Kanske inte till någon hjälp men är laptopen segare än stationäre kanske det har med saken att göra? Som min mammas laptop är skitseg på internet och allt i jäömförelse med min den hära..

Av iXidOn

Offtopic, men just det här behöver jag med hjälp med !

Av iXidOn

Dela internet genom min dator?

Tja !
Jag sitter ca 50m från min trådlösa router och jag skulle vilja ansluta en till dator till nätverket genom min egen dator som har ett wireless kort och ett vanligt nätverks kort..
Hur ska jag göra? Ska jag änvända nått slags program eller nått? Jag har en ganska gammal hub som bara klarar 10mbit men det kvittar eftersom jag sitter på 2mbit telia bredband..

Av iXidOn

Jag har telia 2mbit nu.. Dyrt som fan.. kommer defenitivt att byta till något anat snabbare eller samma hastighet för en billigare peng senare efter avtalet är slut.. råd: spara pengar å välj annat bolag