Inlägg

Inlägg som Irlut har skrivit i forumet
Av Irlut

Heh, mina inlägg har hunnit prune:as bort. Äldsta jag hittade är från 2002-09-02:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Irlut
Man sluter L1-bryggorna. Guide finns på www.tomshardware.com...

Jag kunde ju iaf skriva som folk då.

Av Irlut

Titta vad lätt det blev att avlyssna folk!

Detta känns som en synnerligen dum idé, precis som trådlösa tangentbord.

Av Irlut

Fortsättning på tidigare tråd, och dessutom väldigt otydlig topic.

*tråd låst*

Av Irlut

Fel forum. Flyttad.

Av Irlut
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bluetiger
En sak till, hur går den här uttagningen till? Kommer ni på en massa användare? Så får ni rösta. Vad mäts det i? Aktivitet? Att kunna skriva på ett vettigt sätt så att man gör sig förstådd? ;o

Info pretty please.

Det är en urgammal rit involverande ett japanskt vindspel och fyra rödmålade dvärgar. Med hjälp av denna lyckas vi utröna vilka av våra medlemmar som är lämpliga att ingå i moderatorskaran. Jag tror det är lite tvål med på ett hörn också...

Av Irlut

Skulle gå lättare om du angav nätstorlek för nätet dessa ligger på. Om dom ligger i olika ripenät (dvs inte direkt adresserbara med nätmasken applicerad) måste dom routas. Detta är fult för rfc1918-nät, men tyvärr ett måste i situationen.

I denna situation uppstår ett problem eftersom windows fildelning verkar använda sig av broadcast. Du måste således ha en gemensam WINS-server för bägge burkarna. Använder du något vettigt såsom NFS eller FTP bör det fungera som det skall utan massa bök med WINS.

Av Irlut

Re: Bisarr incident på högskola

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ilja
Det jobbiga med situationen är att man inte kan vända sig någonstans för att överklaga resultatet. Man har i och för sig rätt till rättning av en utomstående part, men först efter att man skrivit om tentan några gånger.

Jodå! Deras studentkår bör (måste, om jag minns rätt) ha ett studiebevakande organ. Dom kan vända sig och se till att institutionen och/eller universitetet ger examinatorn i fråga en känga.

För övrigt är det alltid riktigt jävla trist att höra om sånt här. Småpåvar är bland det värsta som finns.

Av Irlut
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Återigen, utbildningen var så "bred" att den inte har något fokus, ingen röd tråd, bygger inte upp en världsbild. Det handlade inte om professionell skolning. Det är verkligen svårt att ta fasta på något och säga "det här kan jag efter denna fadäs!

Hördu MBY, är det inte efter två år man väljer inriktning på DSV-linjen? Dom första två åren är till för att skapa någon form av standardbred utbildning, och därefter får man specialisera sig.

Vidare kan jag glädja(?) dig med att DSV-linjen har gjorts om. Den är numera treårig, och verkar ha kammat sig lite. Läs mer på http://dsv.su.se/program/dsv180/innehall. Tanken är väl att man skall lägga på master-program. Allt i linje med Bologna (tvi!).

Jag, som är konstigare än dom flesta, bygger mitt eget program istället. Gick DS80 (ett år grundkurser, ett år valbart), och har därefter läst lösa kurser. Min utbildning är betydligt smalare än den gemene DSV-studentens, men jag har ju fått det fokus och den röda tråd du efterfrågar. Rekommenderas, men man ska fan veta vad man vill bli. I mitt fall har det varit väldigt mycket "hit and miss".

Av Irlut

Webhallen har väl en hel del, finns ju inte så många stora längre

Av Irlut

Wolfpack Unleashed - Next Victim

Av Irlut
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xorcist
Så ett inlägg måste alltid vara "givande" ? Jag kan skaka fram tusentals inlägg på det här forumet som inte är givande överhuvudtaget. Ditt inlägg kan snarare ses som ett hot mot en forumsmedlem, vilket knappast inger ett seriöst intryck från dig som "moderator"....

"§ 1.1 Var trevlig, respektera andras åsikter."

Och som moderatorer är det vårt jobb att döda s.k flamebait i dess linda. Detta kan göras på ett flertal sätt, exempelvis genom hot om replisarier.

Oskars påpekande var inget konstigt. Har man inget att tillföra utöver lite hjärndöd rapande av "AMD rox!!! intal sux!" kan man väl lika väl låta bli att posta?

Och för att referera till ett tidigare inlägg, saknar man nödvändiga faciliteter för att posta något vettigt kanske man inte skall lägga fingrarna på tangentbordet. Bara en liten tanke.

Av Irlut
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nidas
Knivsöder/slöddermalm-södermalm om jag får be

Tattarstigen - vida känd gata i bagarmossen

Slödder om slödder / slödderort. Passar dig, nidas

Av Irlut

Läs på nätadaptern. Står det "110-230V" bör du klara dig. Står det "220-230V" har du problem och får köpa en separat trafo (som inte är helt billig, lätt eller snygg).

Av Irlut
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Untitled
Borde inte en trailer till en komediserie/film innehålla åtminstone ett skämt?

Det här med ironi och sarkasm brukar inte funka så bra på teh intarweb, va?

Av Irlut

Hur mycket lägger du i hyra i månaden till rum, lägenhet, friggebod o.s.v?
Etta á 36kvm. Lägger i runda slängar 3100kr inklusive föreningsavgift och ränta på lånet.

Hur mycket lägger du i matkostnader i månaden?
Alldeles för mycket. Säkert 3-4000kr/mån. Äter ytterst sällan hemma.

Vatten och elkostnader? Kanske ingår i hyran?
Värme, V/A, el och bredband räknas in i föreningsavgiften.

Övriga boendekostnader?
TV-licens á 500kr/kvartal, hemförsäkring á 1200kr/år.

Av Irlut
Av Irlut
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Milo
vad är en bladserver?

en server som skriver blad?

Även om folk har försökt förklara det tidigare;

En bladserver är en mindre kraftfull server i ett slimmat chassi, oftast utan anslutningarna man normalt ser på en server. Dessa bladservrar kopplas in i ett bladrack, vilket i stort sett är ett 4-12U högt rackchassi med platser för bladservrar (ungefär som rackmonterade diskrack). På blackracket finns sedan anslutningar för skärm, tangentbord och dylikt, samt ofta även nätverksinterface och anslutningar för att "stacka" flera bladrack till ett stort virtuellt rack. Till bladracken ansluts ofta olika SAN-lösningar för utökat diskutrymme.

Rackservrar används med fördel där behandlingskapacitet är av större vikt än lagringskapacitet. Användningsområden är oftast beräkningskluster, virtualiseringslösningar och servergrupper för lättare last (exempelvis webbservrar).

Av Irlut
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Domifuling
Du får gärna utveckla vad du tycker är krångligare än det behöver vara (jag är helt säker på att du kan hitta saker som är lättare på en w2k3 server än i ditt favorit os, om du orkade se det från ett större perspektiv).

Det faktum att saker är dolda bakom sjutton olika små fönster med klickboxar, att den tillgängliga dokumentationen sällan specifierar exakt hur tjänsten fungerar i grunden (exempelvis katalogtjänstens koppling till DNS. För övrigt är Microsofts beroende av broadcast för att få saker att fungera fullständigt idiotisk.) och att det krävs en ordentlig dos "magi" för att få saker att fungera. Den totala frånvaron av vettiga felmeddelanden är faktiskt något som är under all kritik.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Domifuling
Vad bloated är får du gärna förklara, låter lite som något språk elitnissar far med. Jag har svårt att se vad som menas med att det är svullet. Syftar du på att tjänster som inte behövs körs från start?

Systemet är onödigt stort. Man installerar allt och aktiverar det man vill ha, och försöker desperat deaktivera det man inte vill ha (där vissa tjänster oförklarligen är systemtjänster, se dokumentation ovan).

I min värld börjar man med ett slimmat grundsystem och installerar tjänsterna man avser köra.

Av Irlut
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AdissidA
de som säger att det är dåligt vet knappt vad 5% av sakerna i win server används till och hur det kan användas.

Väl dolda funktioner som fungerar på icke-standardkonformant sätt?

Windows 2003 må vara ett dugligt server-os, men det ÄR bloatat och krångligare än det behöver vara.

Av Irlut
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Saliciouscrumbs
Säkert går Gerorge RR Martin och dör imorgon.

Då lägger jag ner det här med att läsa ofärdiga serier.

Man blir ju lite purken. Gillar inte Jordans böcker speciellt mycket - men har man harvat av alla hittils vill man ju fan veta hur det slutar.