Inlägg

Inlägg som lillpeparoni har skrivit i forumet
Av lillpeparoni
Skrivet av Bärrich:

Hoj!

Som rubriken säger...

vart hittar jag denna kabel fast runt 0.2 - 0.5 eller ev kortare

https://www.dustinhome.se/product/5010851630/adapter

eller om nån kan berätta vad jag ska söka på för att finna dom.

tack.

Gjorde en liten sökning åt dig på prisjakt men annars är ebay ett typiskt bra ställe för att köpa saker som adaptrar osv.

EDIT: Awkward, gjorde en sökning som inte innehåller din adapter men ebay är fortfarande ett bra tips. Men från samma märke som din länk så finns det en på 15 cm http://www.misco.se/Product/Product.aspx?P_ItemId=3973886&hbx...

Av lillpeparoni

Jag har ett AMD XFX 290 (utan X) med en riktig grym Arctic Accelero Xtreme IV. Skulle jättegärna byta mot dit 970 då jag behöver ett kort med en mindre kylare då jag vill gå tillbaka till ITX-chassi. Intresserad?

EDIT: Stryk det förresten, ditt kort är för långt för de chassit jag tittar på. Det är om du skulle vilja köpa mitt kort isf.

Av lillpeparoni
Skrivet av joel.wedberg:

@llxt: Det betyder att HELA systemet drar 125w ifrån väggen.. dvs ink mb, storage, minne, cpu och effektförlust från PSU

Så det ska absolut gå med ifall du kliver upp till 160w

Bästa inlägget hittills i tråden. Har inte orkat svara själv innan men detta säger egentligen allt om effekten. 160w kommer räcka helt okej!

Av lillpeparoni

@Anton20:

Tyvärr är alla annonser stängda numera men jag kan lista namnen på allt jag sökte på för att hitta. Jag köper från olika säljare varje gång, de flesta är i Hongkong.

Låda: Waterproof ABS White Plastic Box
Bluetoothmottagare/förstärkare: Mini USB DC 5V Bluetooth Amplifier
Kondensator: Taicon16v 1500uf
Högtalare: Full-range Speaker
Sladd: XH2.54 (dessa ska du givetvis bara ha om du köper en förstärkare som har sådan kontakt)
DC-DC booster: MT3608 DC-DC Step Up booster
Laddare: USB 18650 Lithium Battery Charging Board Charger Module
Batterihållare: Battery Holder 18650
Knapp: 2 Pin Snap-in On/Off

Av lillpeparoni
Skrivet av morxy49:

Bara så du vet så har Amperen ingenting alls med batterikapaciteten att göra. Jag vet inte om du skrev fel eller om du inte vet, men det är Ah (Ampere-timmar) eller mAh som visar batterikapaciteten. Amperen visar bara hur mycket ström batteriet klarar av att leverera utan att ta skada.

Ojdå skrev visst fel. Jodå skillnaden mellan A och Ah har jag koll på. Ska givetvis stå Ah

Skickades från m.sweclockers.com

Av lillpeparoni
Skrivet av morxy49:

Ett ensamt 1860 kan väl inte säcka så vidare länge? 1-2 timmar kanske? Vet du hur stor kapacitet det har?

Cellen är på 2,2 A och förstärkaren är på max 6 W så jag räknar med iaf 3 timmar. Jag har inte skrivit det i galleriet men tanken är att bygga en till med en lite bättre förstärkare och tre celler på 3 A. Denna var mest för att öva lite.

Skickades från m.sweclockers.com

EDIT: ska stå Ah och inte bara A som jag skrivit ovan.

Av lillpeparoni

Bärbar bluetoothhögtalare på budget

Jag ville ha en bluetoothhögtalare med bra batteritid som inte kostade så mycket och jag var dessutom sugen på något att pilla med då det var länge sedan mitt senaste projekt. Sagt och gjort så beställde jag lite olika delar från Ebay och byggde mig en lite högtalare i en låda av ABS-plast.

Komponentlista:
Låda i ABS med måtten 158x90x60 mm - 38 kr
Bluetoothmottagare och förstärkare på samma kort 2*3W - 42 kr
Kondensator till förstärkaren Taicon16v 1500uf - 2 kr
Högtalare 2,5" á 15W - 66 kr/par
Slad för att koppla ihopp förstärkaren och högtalarna - 2 kr
DC-DC booster - 6 kr
Laddare till batteriet. Skyddar mot över- och urladdning - 3 kr
Batterihållare - 3 kr
Knapp - 3 kr
18650 från ett nytt laptopbatteri som jag slaktade - 10 kr/st
Totalt ca : 174 kr

Liten video (klickbar länk) på hur den låter när man startar den. Väldigt charmig röst tycker jag! Kopplar samman supersnabbt gör den. Tyvärr så har den ett bakgrundsljud, som ett durrande, när man sänder något till den. Jag har bara provat Spotify och ljudet kommer även utan laddaren isatt, vilket jag först trodde var boven.

Ljudkvaliten är duglig, ingen djupbas alls. Den spelar högre än vad jag trodde den skulle göra vilket alltid är kul! Batteritiden har jag inte hunnit testa än men jag tror den kommer vara riktigt bra.

Besök galleriet här

Av lillpeparoni

@hjarterkung:

Denna guide verkar göra vad du vill: http://www.guidingtech.com/17243/run-multiple-google-drive-in...
Har ingen aning om det är en fungerande metod eller ej

Av lillpeparoni
Av lillpeparoni

Nu har jag beställt högtalarna och kommer skriva i tråden vad jag tyckte om dem när de satts upp och spelats in lite.

Av lillpeparoni

Bakhögtalare + center till 5.1 system, max 2.000 kr

Jag är på jakt efter bakhögtalare och center till ett tänkt 5.1 system. Det som redan finns är receiver, frontar och sub.
Receivern är Sony STR-DH550
Suben Sony SA-CS9
Frontarna är hemmabyggda golvare med bra tryck som spelar rent.

Som bakhögtalare hade jag tänkt Proson Reality Sat 31 och center deras Reality Center 32. Bakhögtalarna har snygga väggfästen att köpa till billigt som jag gillar.

Denna kombo kommer bli snygg i mitt vardagsrum och rymmer sig i budgeten men är fundersam om det är det bästa för pengarna?

Proson har ju sin Event-serie och Dynavoice har sina serier Magic och Challanger för samma pengar.

Missar jag något eller kommer detta att bli bra?

Av lillpeparoni

Det kom ytterligare en uppdatering häromdagen, sen den så känns det som mitt batteri försvinner supersnabbt. Någon som får samma känsla? HAr de tagit bort funktionen där man kunde se vilken app som dragit si och så många % batteri? Hittar den inte längre under inställningar.

Av lillpeparoni
Skrivet av FireFox:

Beroende på vilken jäst du valt så kan det vara en bättre idé att låsa den jäsa ut i hink och tillsätta lite äppeljuice vid flaskning. Menar så du inte får flaskbomber om det skulle jäsa ut för mycket.

Försent nu men får kanske ta och pysa flaskorna någon gång om dagen den närmaste veckan. Vill inte att de sprängs ju !

Av lillpeparoni

4 liter cider gjord på Godmorgon Äppeljuice. Jäst i 6 dagar vid omtappningen idag till flaska. Den hade redan en viss kolsyra men ville ha lite mer varav jag låter den slutjäsa på flaska. Började på OG 56 och var nere på 10 vid omtappning. Smaken är ganska grumlig men smakar mycket äpple:)

https://dl-web.dropbox.com/get/Camera%20Uploads/2015-03-28%2019....

Av lillpeparoni

Det ser felkopplat ut. Troligen är en rad för ett uttag. Om du har en mätdosa och mäter nu så har du säkert koppling på två par nu. oO du vänder på den kanske du ser kopparbanorna hur de löper till uttagen på baksidan

Av lillpeparoni

Kontakta Sony utan Tele2 som mellanhand. Gå in på deras hemsida och skapa ett ärende. Har själv precis gjort så med min Z3Ca. De skickar en fraktsedel med posten så mam får hå till DHL-ombud och skicka den till deras egen verkstad. Tvivlar på att de kommer be om kvitto.

Av lillpeparoni

Matcha stor mängd foton mot en existerande backup

Jag har ca 4 000 foton som jag råkade radera och sedan återställt. När jag återskapade dem så fick de nya namn typ 1 2 och 3 osv och är helt utan sin mappstruktur. Jag har troligen backup på dessa bilder men jag är inte säker på om allt är backupat. Jag vill på något sett försöka matcha dessa bilder mot min backup där de har en mappstruktur och heter något annat, finns de redan där kan jag ju bara slänga dem. Om de inte finns så vill jag ju givetvis behålla dem.

Jag tänker min någon mjukvara som faktiskt tittar på varje enskild bild och kollar om det finns en likadan någonstans på backuppen och redovisar resultatet för mig. Någon som vet något om det?

Skulle googla om jag hade någon aning om vad jag skulle söka på.

/lillpeparoni

Av lillpeparoni

Mitx varianten av Prodigy/Phenom får inte den kyllösningen plats i. Sidoluckan går inte att få på då kylaren sticker ut för mycket. Har själv provat.

Möjligen går det med Micro-Atx-varianten.

Skickades från m.sweclockers.com

Av lillpeparoni

Idag har jag skickat min mobil på reparation till Sony då kameran inte kan fokusera. På när avstånd är det inte jättetydligt men på någon meter är allt jättesuddigt. Hoppas att det kan gå fort att få tillbaka den nu med alla röda dagar.

Av lillpeparoni

Är i tagen att skaffa en dedikerad htpc igen och vill komma billigt undan.

Jag har tittat ganska mycket på moderkort med inbyggd proessor och fastnat för AMDs variant från ASRock, QC5000-ITX/WIF.

Är det någon här som har erfarenhet med det moderkort? Räcker det för full-hd streaming från Netflix, HBO och film uppspelad från hårddisken?

Länk http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2639168