Inlägg

Inlägg som lillpeparoni har skrivit i forumet
Av lillpeparoni
Av lillpeparoni

Har du samma mus som innan? Tänker att om det hackar när du scrollar så kan de ju musen göra tokigheter för sig. Prova en annan mus och glöm inte att starta om datorn efter och prova.

Av lillpeparoni

Om ni båda har samma upplösning har ju du högre PPI (pixels per inch) är din kompis. Om du har sämre bild så beror det på något annat.

PS om ni inte har samma upplösning kan du räkna ut era olika PPI via kalkylatorn på denhär sidan https://www.sven.de/dpi/

Av lillpeparoni

Du måste bli tydligare med vad du menar. Du skriver andra trådar att du kopplar i PS3an till din skärm men ibland skriver du att du kopplar den till datorn. Vad är det egentligen du vill åstakomma?!

Om du tror att du ska kunna koppla in handkontrollern i datorn (går bra) och spela dina PS3 spel i dvd-läsaren på datorn så kommer inte det att gå. Men återigen, klart oklart vad du vill åstakomma i slutändan.

TS två andra trådar, skapade de senaste 24 timmarna:
http://www.sweclockers.com/forum/84-spelkonsoler-och-konsolsp...
#15056390

Av lillpeparoni
Skrivet av dev3n:

Tjo!

Jag undrar om det finns några VPN/Proxy-tillägg till Chrome, eller helst Firefox som är _gratis_ nu för tiden? Innan sommaren så fanns det ju hur många tillägg som helst som erbjöd proxys världen över utan att ta betalt ett öre.
Vill minnas att Mediahint fungerade som ett urverk, men nu såg jag att de blivit giriga.. Var ju suveränt för att utnyttja amerikanska Netflix-utbud samt Pandora t.ex.

Någon som har förslag?

Jag kör Hola Unblocker till Firefox för mitt Netflixande med framgång. https://hola.org/

Av lillpeparoni
Skrivet av Internity:

Måst vara jätteliten rygga i så fall för man får bara en en kabin och en liten.

Sålänge den får plats vid fötterna så är det chill. Flickvännen flyger ofta med sin kabinväska + sin handväska som är ganska stor(får dock plats vid fötterna).

Men vad är grundproblemet igentligen? Att ha en laptop i en kabinväska som du tar med själv är supersäkert. Och om du mer eller mindre inte kan bära något så ser jag knappt några anledningar till att behöva alternativ?

Av lillpeparoni

Du får ha två väskor i kabin med nästan alla flygbolag. De skriver stort att det bara är ett carry-on men datorrväskor/ handväskor (oftasft för damernas skull) är okej att ta med utöver ditt carry-on. SAS, Norwegian, BA osv accepterar detta.

EDIT: Jag skulle ta en liten rygga för datorn och en kabinväska för resten. Så reser jag någon gång i månaden.

Av lillpeparoni
Skrivet av WoeN:

Tjenare alla, hoppas ni kan hjälpa för jag har slut på idéer.

Spec:

OS: Windows 7 Home Premium 64bit
Mobo: Z87-WS BIOS ver: 1803 (Senaste, stock settings, ingen OC)
CPU: i7 4770K Stepping 3, rev C0
RAM: 2x8GB Kingston (HX318C10FBK2/16)
GPU: CPU Integrated
SSD: Intel 530 120GB mSATA (SSDMCEAW120A401)
PSU: Corsair AX760

Monterad utanför chassi på moderkortslådan.

Inga frontpanelskontakter anslutna.

Inga instickskort.

Wake on funktioner avstängda i BIOS.

Erp = Enabled

Har testat: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-pe...

Ett stycke Watch Dogs kod till den som lyckas lösa detta!

Startar datorn sig själv även om du intw går in i Windows? Jag tänker om du startar datorn och går in i bios o gör en inställning sen stänger av datorn. Startar den sig själv då också? Om ja, så känns det som att du kan utesluta fel från windows. Om du ska ha sakerna inne i chassit sen så tycker jag att du kan montera allt där bara för att om det löser sig.

Om det krånglar så kan du prova de olika energialternativen som finns i bios och prova fippla lite med inställningarna som som bestämmer hur den ska bete sig edrer strömavbrott.

Skickades från m.sweclockers.com

Av lillpeparoni
Skrivet av linde:

Har du olagligt win?

Hur är det relevant?

ONTOPIC: TS, det låter helt klart som att datorn fortfarande bootar mot disken.

När började den bete sig såhär? Är det helt random eller har du precis klonat en windowsinstallation till disken? Har du bytt någon hårdvara eller krashade datoen och sen började det bete sig?

Skickades från m.sweclockers.com

Av lillpeparoni
Skrivet av MDrad:

Bitfenix prodigy och en fractal node 304 får nog in ett 2.5 slots kort iaf, men det finns nog inga itx chassin som du får in ett 3 slots kort i. Kanske kommer något nytt till sommaren. En kompromiss skulle kunna vara ett Bitfenix prodigy M, samma chassi storlek som sin ITX syster men med en mATX insida som lätt får plats med 3 slots.

Bitfenix Phenom (samma stome som Prodigy) får inte plats en 3-slottskylare. Jag kör själv en Artic Cooling Accelero Xtreme IV på mitt AMD R9 290 och då var kylaren mellan 1-2 cm förtjock. Så det du skriver stämmer men man får inte plats med 3-slottskylare:)

Av lillpeparoni

Jag skulle köra med en mediekonverterare i vardera ände så du kör fiber mellan husen. Kjell & Co har fått in flera stycken som klarar sträckan utan problem, tyvärr har de ingen kabel som är så lång men det gå att beställa via Ebay och säkert från lokala kabelfirmor också.

http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/natverk/...

Av lillpeparoni
Skrivet av Yaana:

Lite småkrångel, laddar ibland inte klart sidor utan jag får uppdatera sidan för att det ska funka. Såg fult ut också så jag fixade tillbaka det gamla temat.

Jag har också problem med att nya flikar inte laddar som de ska. Har du hittat någon lösning på problemet?

Av lillpeparoni

Om det inte står i köpeavtalet så nej.

Av lillpeparoni
Skrivet av muppens:

AAH, den formuleringen tittade jag inte på /tänkte inte på attt det vad den den syftade på.

Nej tyvärr inte, det där är C6.

EDIT Helt fel ute

Av lillpeparoni

Är det denna du är ute efter? LÄNK

http://i.ebayimg.com/00/s/ODM0WDk5Nw==/z/5LEAAMXQeKNTK4Q4/$_12.J...

Vid närmare eftertanke tror jag du vill montera den på en sladd. Låtertyvärr som du blir tvungen att montera änden i en lite dosa med kontakten ovan.

Av lillpeparoni
Skrivet av FireFox:

Intressant att smaksätta mjöd med blåbär. Jag kan tipsa om att använda Saxhyttegubbens Blåbär 100%, från Systembolaget. Varje flaska motsvarar juicen från ca. 2300 blåbär

Jag har läst om några som gjort det förut och tydligen har det blivit riktigt bra. Hade inte hört om Saxhyttegubben förut men tydligen är det 100 % blåbär och absolut ingenting annat i de flaskorna så det måste ju gå lika bra som exempelvis frysta bär. Fördelen är ju att man slipper klabbet med bärresterna sen när man är klar med dem. Tack för länken!

Av lillpeparoni

Nu har jag satt min första sats mjöd. Eller jag gjorde ett försök med en PET-flaska i höstas och det gick bra, lite söt kanske. Sen dess har jag skaffat 8 kilo närodlad småländsk honung och en del utrustning.

Jag rengjorde hink med tillbehör ordentligt med diskmedel och vatten, inget klor. Sedan fyllde jag i 17,5 liter vatten som jag lät stå lika lång tid som försatsen nedan för att bli av med eventuellt klor. Det är kommunalt vatten från Lund som smakar väldigt bra enligt mig.

Jag satte en försats på 2 deciliter vatten 1,5 tsk socker, några gram jästnäring och en en halv påse vinjäst W0094 . Detta lät jag jäsa i 2 dygn och 6 timmar, då hade det slutat bubbla och var still de sista timmarna.

Sen hällde jag i 5 kilo honung i vattnet, försatsen och 10 gram( en påse) jästnäring. Sedan rörde jag runt i hinken med en ordenligt rengjord slev i ca 3 minuter tills all honung var löst, på detta sätt blev även musten syresatt.

Mätte oechsle till 80 grader.

Tanken är att låta detta jäsa i ett par veckor och sen dela sattsen på en del som ska smaksättas med blåbär, en del som inte ska jäsas så stark och en del som får mer honung som blir starkare och tänk att få lite restsöttma.

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/1888534_...

Dubbelpostar mot det härliga forumet http://mead.forum24.se/mead.html där jag hämtat massor med inspiration och fakta

Av lillpeparoni
Skrivet av WaveZtream:

Jag har ett ASUS Radeon R9 280X Matrix Platinum och det låter som f** Frågan är blir kortet längre med denna kylfläns? Står på deras hemsida att den är 288mm. Men beroende på GPU'n position så kan ju flänsen göra att kortet blir längre och då behöver man ett nytt chassi

Nu kör jag förvissa 280 modellen på mitt Radeon R9 290(vet inte om fästena är placerade olika) men mitt kort är 315 mm långt med kylaren monterad.

Av lillpeparoni
Skrivet av Pankie:

Är det obligatoriskt att ha kylflänsen på baksidan för att montera ihop resten av kylaren på kortet?

Det går med lite meck. Kylflänsen fungerar som anhåll för bleckena som sitter under muttrarna, som sitter på ovansidan. Utan den så måste du ha något annat, typ förstora muttrar som distanser istället. Man ser lite hur det fungerar i ruta 10 i manualen. LÄNK

Av lillpeparoni
Skrivet av whiteface:

Liten dum fråga men är det nog med utrymme mellan korten om man ska köra CFX på den andra och femte slotten, jag tänkte att främre kylaren tar 2 platser och den bakre en plats?

Tyvärr är den ännu tjockare. Den bakre tar en utöver de tre den tar med fläktarna. Totalt är mitt kort 79mm tjockt med kylaren monterad. Sitter PCI-e porten nära CPU eller minnen så måste man modifiera kylflänsen för att få plats. Se lite mer tankar om detta i denna tråd där jag skrivit förut : Länk

https://imagizer.imageshack.us/v2/886x664q90/31/xqo3.jpg