Inlägg

Inlägg som sAnden har skrivit i forumet
Av sAnden

Du är den enda som kan svara på om 250GB räcker eller ej. För min del gör det inte det, då jag har 4 spel som alla tar upp 50GB. Självklart kan jag välja att ha ett spel på SSDn och resten på den mekaniska, men där är det du som har sista tjing!

Av sAnden

Ser ut som att DHL-killen mördade någon lite snabbt innan han tog sig till dig!

Av sAnden
Skrivet av nackskägg:

Varför inte bara köpa den storlek du själv tycker känns bäst?

Det handlar främst om att jag alltid velat skaffa en surfplatta, men att jag inte riktigt fått tummen ur och gå till en butik för att köpa en.
Jag sitter här nu, sista dagen på mellandagsrean, och funderar på om jag ska investera i en surfplatta innan priserna går upp igen.
Därför har jag inga direkta referenser, jag vet bara att den "standard" sizen jag pratar om är någon jag tycker är perfekt.

Skrivet av Niner0:

10 tum är ganska standard.

Tack!!

Av sAnden

Vad är "standard" tum (") på en surfplatta?

Hej!

Jag vet att det finns mängder med storlekar på skärmar ute, men jag försöker se över vad som egentligen är standard storleken på en surfplattskärm.
Jag har egentligen bara referenser från skolor där jag arbetar. De har bara iPads, men jag har inte riktigt tänkt på vilken storlek det är.
Jag är inte ute efter en "mini"-surfplatta, utan en skärmstorlek som motsvarar "the average"-iPad.

Ursäkta om jag låter kryptisk, men jag hoppas ni förstår poängen!

Ha ett gott nytt år allihopa!

/S

Av sAnden

Jag vill tacka allihopa för all den hjälp jag fick! Jag vill också be om ursäkt för sent svar!
Det här löste felet, hon blev glad

Av sAnden

Förlorar jag garantin om jag utför det här på min systers laptop?

Hej!

Jag sitter i ett läge där datorn bara visar "No bootable device - insert boot disk and press any key".
Jag tänkte ta bort höljet under datorn för att ta ut och sätta tillbaka hårddisken, så här:

Om jag gör detta, förlorar jag då garantin på datorn? Det känns irriterande eftersom att jag har kunskapen, men jag vill inte äventyra hennes garanti!

Tacksam för all hjälp!

Mvh

Av sAnden
Skrivet av Kent:

*Trådar sammanfogade*

S.k. korspostning (flera trådar om samma eller snarlik frågeställning) är inte tillåtet. Sammanfogar därför dina trådar då det handlar om samma inköp. Det är dessutom en fördel att ha all information i samma tråd då det ger bättre svar.

screamin-daemon/moderator

Jag förstår vad du menar Screamin-daeomon, men för att vara helt ärliga så startade inte jag den tråden för att ni skulle bygga ihop en dator åt mig, utan snarare för att ställa frågan huruvida Taurusdatorerna är överprisade eller inte. Det var de som började skriva i tråden som gjorde att det "mynnade" ut i den diskussionen. Jag vet vilka regler som finns på forumet, och detta tycker jag inte faller under korspostning. Men det är ju min åsikt.

Ha en go dag!

Av sAnden

Jag vill helst inte överstiga 11k. Jag tänkte mig denna https://www.inet.se/produkt/1517099/taurus-overkill-gtx-760-4....

Jag spelar mer eller mindre bara World of Warcraft, League of Legends samt CS:GO. Jag raidar 25m i WoW, så ett krav på en bra dator finns faktiskt.
Stort tack för ditt svar förresten!

Av sAnden

Är Inet's Taurusdatorer överprisade?

Hallå! En simpel fråga. Jag tittar lite på färdiga datorer, men det känns som att mina ögonbryn reser sig lite när jag tittar på priset.
Om vi bortser från operativsystemet + kostnaden för att bygga ihop den, vad återstår då? Hur stor skillnad är det?
Just nu sitter jag i ett knivigt läge där jag måste ha en burk senast klockan 12 imorgon, så om inte Taurusdatorerna är tusenlappar dyrare så kanske jag tar en sådan för att komma undan snabbt. Min kundvagn på inet är tyvärr buggad just nu så jag frågar er!

Av sAnden

nvldmkm.sys BSOD

Glöm tråden. jag har ju för fasiken stavat fel på dyngan! Jag ber om ursäkt

Hej allihopa. Jag har mer eller mindre scrollat igenom 50 sidor på google för att hitta en lösning till mitt problem som startade igår runt klockan 15.00. Jag har funnit flera lösningar, men inget som löser mitt problem. Mitt problem är att jag igår fick blåskärm plötsligt, en autoreboot och sen konstant blåskärm så FORT jag når välkomstskärmen. Så får man inte ser Windows 7 loggan när den bootar upp, så dör skärmen och blinkar ett par gånger sen ger blåskärm. Det här problemet försvinner direkt när jag avinstallerar drivrutinerna för mitt grafikkort igen. Jag kan alltså köra och använda grafikkortet när det ej är några drivrutiner installerade, men jag kan ju ej spela några spel alls. Jag har provat 8 olika drivrutiner (allt ifrån senaste till så gamla som 1 år) men får samma fel. Det ger blåskärm och klagar på nvldmkm.sys.

Kan ett kort vara trasigt på så sätt att det går att köras utan drivrutiner, men genererar blåskärm när man installerar drivrutiner? Just nu känns det som att jag har provat allting. Jag har formaterat, jag har skippat Windows Update, installerat utan PhysX / GF Experience (alltså BARA drivrutinerna för graffet) men även här kvarstår problemet. Varför jag skrev att jag hade skippat Windows Update är för att jag märkte att när jag uppdaterat alla 150 uppdateringar (utan att ha installerat Nvidias drivrutiner) så fick jag även det felet. Jag misstänker att det har att göra med att Windows Update tankar hem Nvidias WHQL-drivrutiner (som i sin tur installerar nvldmkm.sys-filen).

Har ni några som helst aning om vad felet kan vara?
Värt att nämna är att grafikkortet ej är överhettat.

Av sAnden

Tack för tipsen! Jag ska nog köra på en i5:a hädanefter. Ska försöka kasta ihop ett system med en i5 4670k/4770k, 770 GTX och ett passande moderkort. Återkommer!

Av sAnden

I nöd av ny speldator - budget oklar.

Hej allihopa. Jag har varit helt otroligt åt sidan vad gäller allt som har med hårdvaror att göra.
Jag har just nu ingen aning om vad som klår vad i vilka spel. Jag ska därför vara klar i min oklarhet gällande för vilka hårdvaror jag letar efter, så litar jag på er expertis när det gäller vilka det faktiskt blir.

Jag spelar inte så mycket spel förutom WoW, LoL och kanske lite CS:GO då och då.
Men eftersom att jag lirar 25 manna raids i WoW så kräver det mer än vad man tror. Min rigg just nu levererade faktiskt helt ok, men den har dessvärre gett mig kalla handen i form av BSOD etc. Jag hade väl kunnat kasta upp FPSen med c.a 40% för att vara helt och hållet tillsfredställd.

Jag har inga budgetkrav, men självklart så är det en strävan att få det så billigt som möjligt.
Det enda kravet jag har på datorn är att den ska vara avsevärt mycket bättre än min nuvarande (se signatur längre ner).

Jag har en annan fråga utifall att det är mitt grafikkort som är felet till blåskärmen. Om jag skulle inskaffa mig ett t.ex. 660GTX eller 770GTX, hur mycket skulle min processor flaskhalsa? Är det ens värt att göra den uppgraderingen från 460GTX till 660GTX/770GTX ifall jag har kvar min nuvarande prolle?
Jag har nya minnen som lever i nuet. (men kommer förmodligen byta dessa ändå, tänkte mest utifall att jag bara gör en graffeuppgradering)

Av sAnden

Tack för tipsen

Av sAnden

Jag är inne på ditt spår också, faktiskt. Jag känner att jag har det som krävs, men att jag vill kunna lägga till lite "demon"-effekter. Men jag vill ha ett program där man kan lägga till effekter, så det inte bara är en torr röst som pratar. Det fungerar i vissa fall, men inte i den genren som jag är i. I t.ex. World of Warcraft så är det ju flera karaktärer vars röst INTE har ändrats, men å andra sidan finns det flera som faktiskt är ändrade - något man hör klart och tydligt.

Av sAnden

Är i behov av en riktig kvalités voicechanger för eget spel.

Hej allihopa. Jag har planer på att försöka skapa verk som kan användas till "auditions" för datorspelsröster.
Det kommer även att användas inom ett arbete i skolan. Jag har provat AVS och Voxal, men jag gillar inte effekterna. Det känns för barnsligt, jag är ute efter program som på något sätt kan generera bättre kvalité. Kom gärna med tips som inte kanske just kopplas till "voice changer" i den bemärkelsen, utan snarare ett mer avancerat ljudredigeringsprogram där man kan skapa sina egna effekter.

Det är väldigt svårt att sätta finger på vad för typ av effekter jag menar, men jag ska ge er ett exempel på effekter jag skulle gilla att nå.

https://www.youtube.com/watch?v=Wq4Y7ztznKc (rösten på Deathwing).

Jag antar att jag får inskaffa en bättre mikrofon också, då jag hör för mycket brus i bakgrunden när jag pratar.
Några tips på bra sådana? Eventuellt tips på att få bort bruset så att man hör rösten mer cleant?

Vore OERHÖRT tacksam för svar, annars får ni jättegärna hänvisa mig till hemsidor som ni finner lämpliga i ärendet!

Ha en go kväll!
/S

Av sAnden

Vilka minnen kan man stoppa i detta moderkortet?

Hej! Jag tänkte inskaffa lite mer minnen då mina verkar ha kajkat ur totalt. De ger mig blåskärm då och då, och det löses endast genom att jag tar bort en av stickorna som tycks orsaka problemet. Då sitter jag med 2GB ram endast och det tar, om jag har tur, 2-3 minuter att tabba ur WoW. Det dumpas på hårddisken och det blir man less på, därför så har jag valt att ha i båda eftersom det flyter iallafall på.

Vilka minnen kan jag stoppa i detta? https://www.inet.se/produkt/1901030/gigabyte-ga-870a-ud3

Det står 1066/1333/1866 MHz - Betyder det att 1600Mhz minnen fungerar också bra? Eller är den låst till just de specifika frekvenserna som är utskrivna?

Med vänlig hälsning
/S

Av sAnden

Jättetack för ditt svar, Jimmie! Jag har tyvärr inget USB-minne. Jag kan ju visserligen tänkas köpa en. Är alla USB-minnen nuförtiden bootbara?

Av sAnden

Vilken DVD-skiva krävs för att bränna en Win 7 Home Prem 64bit ISO-fil?

Som titeln säger. Jag har en nyckel som jag fick när jag köpte min dator. Jag måste formatera om, men hittade inte skivan.
Detta betyder att jag måste sticka iväg och köpa en skiva för detta ändanmålet. Vilken skiva behöver jag? Det spelar väl ingen roll om det är DVD-R eller RW? Om ISO-filen är 3.4GB, innebär det då 3.4GB utspridd data på disken eller fungerar ISO som någon form av komprimering?

/S

Av sAnden

Tusen tack för ditt svar, Zyzz

Av sAnden

Frågor ang vattenkylning

Tjena alllihopa!

Jag sitter och meckar ihop ett nytt bygge, och jag har märkt att min Corsair H70-vattenkylning behöver 2 stycken fläktar, en på vardera sida.

Är detta ett måste? Kommer prollen bränna direkt ifall man ej har det?

Tacksam för svar!

sAnden