Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop
Permalänk
Medlem

nvldmkm.sys BSOD

Glöm tråden. jag har ju för fasiken stavat fel på dyngan! Jag ber om ursäkt

Hej allihopa. Jag har mer eller mindre scrollat igenom 50 sidor på google för att hitta en lösning till mitt problem som startade igår runt klockan 15.00. Jag har funnit flera lösningar, men inget som löser mitt problem. Mitt problem är att jag igår fick blåskärm plötsligt, en autoreboot och sen konstant blåskärm så FORT jag når välkomstskärmen. Så får man inte ser Windows 7 loggan när den bootar upp, så dör skärmen och blinkar ett par gånger sen ger blåskärm. Det här problemet försvinner direkt när jag avinstallerar drivrutinerna för mitt grafikkort igen. Jag kan alltså köra och använda grafikkortet när det ej är några drivrutiner installerade, men jag kan ju ej spela några spel alls. Jag har provat 8 olika drivrutiner (allt ifrån senaste till så gamla som 1 år) men får samma fel. Det ger blåskärm och klagar på nvldmkm.sys.

Kan ett kort vara trasigt på så sätt att det går att köras utan drivrutiner, men genererar blåskärm när man installerar drivrutiner? Just nu känns det som att jag har provat allting. Jag har formaterat, jag har skippat Windows Update, installerat utan PhysX / GF Experience (alltså BARA drivrutinerna för graffet) men även här kvarstår problemet. Varför jag skrev att jag hade skippat Windows Update är för att jag märkte att när jag uppdaterat alla 150 uppdateringar (utan att ha installerat Nvidias drivrutiner) så fick jag även det felet. Jag misstänker att det har att göra med att Windows Update tankar hem Nvidias WHQL-drivrutiner (som i sin tur installerar nvldmkm.sys-filen).

Har ni några som helst aning om vad felet kan vara?
Värt att nämna är att grafikkortet ej är överhettat.

Visa signatur

Samsung TFT 22" 2233RZ Svart 120HZ - 640GB Western Digital Black 64MB SATA III - Corsair 4GB (2x2048MB) 1333MHz XMS3-10600 - AMD Phenom2 X4 965 3,4GHz Black Edition - Gigabyte GeForce GTX 460 1GB OC - Fractal Design Define R3, Svart - Corsair TX 650W 80+ - Gigabyte GA-870A-UD3 - Cooler Master Hyper 212 Plus