Inlägg

Inlägg som Domifuling har skrivit i forumet
Av Domifuling

Kan ju IKEA börja kränga datorn börje snart.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av havoc
Visst förutsättningarna skiljer givetvis mellan olika atleter men i grund och botten har dom alla samma grundmaterial att arbeta med dvs den mänskliga kroppen.

Tycker du själv att ditt senaste inlägg var bra och träffsäkert?

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av svart_smurf
nvidia får nästan jämt mer i 3dmark:P enligt mig är 3dmark bluff, varför ska man mäta i något man inte spelar i >.<.

Spelade dom på datorn?

Av Domifuling

"Tanken är att användare inte ska kassera eller sälja vidare äldre modeller när det är dags att uppgradera, utan behålla det äldre grafikkortet till fysik. På det viset hoppas Nvidia på ökad försäljning."

Så länge man har en nvidia bräda antar jag?

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dinoman
Sitter ett gäng marknadsgenier här märker jag.

Visst gör det, tivlar på att dom flesta skulle klara driva ett enmansföretag =P Blir humor när det sitter någon här på forumet och tror sig förstå hur/varför/varförinte ett mångmiljardbolag gör som dom gör, det övergår till att bli patetiskt när någon dessutom tror sig kunna bättre

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PeSi
[B] Men nu får ni väl ändå ge er, är det här någon lekstuga för snorungar !?

Tyvärr verkar det så, du får gärna ha lite trevligare attityd, det skulle uppskattas.

Citat:

Varför skulle portning av DX10 till XP vara ett jätteprojekt? Det är självklart ett jätteprojekt utan tillgång till relevant dokumentation men det saknar knappast Microsoft.

Drivrutinshanteringen (WDDM) i Vista är helt ny, att införa detta i XP skulle kräva omfattande arbete. Om du inte håller med mig här, förklara varför och kom gärna med fakta. Detta är en grundläggande funktion i Vista, förklara jättegärna hur du implementerar detta i XP eftersom du om och om igen påstår att det är lätt.

Citat:

Vista är i grunden NT 5.2 eller om du så vill 6.0 där XP är NT 5.1 Den enda stora skillnaden i det här specifika sammanhanget är hur ljud rent generellt hanteras.

Seriöst, påstår du att den enda stora skillnaden mellan Vista och XP är hur ljud generellt hanteras? Förstod jag dig rätt?

Citat:

Vista använder en helt annan ljudkomponent än XP.

Äntligen lite sanning.

Citat:

De övriga DirectX komponenterna liknar varandra.

Stämmer inte, Direct3D har dom jobbat om rejält. Overhauled som Discovery skulle kalla det för.

Citat:

Drivrutinsstandarderna mellan 32-bits XP och Vista skiljer sig inte heller dramatiskt.

Jasså? Säg det till Nvidia, AMD, Creative mfl.

Citat:

Det säljs fortfarande massor av nya datorer med Windows XP förinstallerat. OEM-producenterna kommer att fortsätta med det ett bra tag till. Microsoft får betalt för varje ny XP licens i vanlig ordning. Den absoluta majoriteten av Windows användarna kör XP, inte Vista. Att välja att inte porta DX10 för XP är uppenbarligen ett beslut som inte gynnar de flesta Windows användare. Detta är ingen åsikt, utan ett enkelt konstaterande av ett solklart faktum. Som jag sade i mitt ursprungliga inlägg så får var och en tycka vad de vill om det, men jag tycker att det är dålig stil att ignorera miljontals användare som inte fått sina licenser gratis.

Dom ignorerar inte miljontals användare, dessa användare har fortfarande support på produkten. Dom som inte gillar Vista har fått förlängd möjlighet att köpa XP. Tycker MS tar bra hand om sina kunder, även om kunderna kräver att det som är bra i Vista även ska utvecklas för XP. Helt befängt.

Jag har fortfarande en burk med 3.11, jag skulle aldrig kunna tänka mig att gnälla för att jag inte fått nyheter från 95an till min 3.11. Bara löjligt.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av invztr
Förstår inte vad han ser "ponken" som negativt. Det är ett uttryck, visst kan det klassas som "nedre stående". Upp till personen att ta emot kritiken som den kommer.

Tråkigt att du tycker så.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hunter(Swe)
AMD har väl varit nära konkurs förut (för länge sedan) om jag inte missminner mig. Har jag inte läst det nånstans här på sweclockers förut?

AMD är inte nära konken, även om det skulle vara så lär dom ta sig ur chap11 pga deras värde.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-
Förstår fortfarande inte hur det i praktiken fungerar bättre. Känns som att mycket administrativa grejer blir dubbelt upp. :/

Kan någon förklara bättre varför det ger bättre ekonomi?

Din förvirring är helt befogad. Det handlar inte om vad som kostar minst för bolaget, det handlar om vad som höjer förtroendet för bolaget i andras ögon. Vissa ovan säger att det är kortsiktigt pga aktieägares otålighet, det är en synpunkt, en annan är att det är långsiktigt att ta extra kostnader för tillfället för att finnas kvar på lång sikt. Beror helt och hållet på vilken synpunkt man väljer. Företaget är långsiktigt och jobbar för att hålla aktieägarnas förtroende uppe, aktieägarna ligger inne med stora stålar och är måna om att inte förlora dessa. Är något på väg åt fel håll vill dom se förändring. I sig är det en nyttig funktion för bolaget, dom får tightare ramar att röra sig innom och press på att inte ligga på latsidan. Frågan är om aktieägarna är kortsiktiga eller långsiktiga, man väljer sin synpunkt själv. Själv känner jag inte till en aktieägare som är kortsiktig, dom vill tjäna stålar under så lång tid som möjligt =P

Borz, finns ingen anledning att hacka på dig. Det är bra mycket mer sunt förnuft än jag och många andra besitter.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DeadTim
Jag är inte insatt men behöver den här nyheten (inte förlusten) vara något dåligt? Jag tänker fortfarande bygga en AMD dator för spel sen typ 2månader från nu eller något sånt.

Nej, denna nyheten kommer förmodligen betya bra för AMD. Omorganisationer är det bara arbetaren som inte gillar, för företaget, produkter och investerare är det ett steg åt rätt riktning.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bogey
Har du mer dryga tillmälen till mig ? Eller kan vi få fortsätta tråden utan förolämpningar ?

Invztr brukar hålla den nivån, tyvärr.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PeSi
Och vad anser du är anledningen att Microsoft inte släpper DX10 för Windows XP? Den absoluta majoriteten av alla Windows användare kör fortfarande Windows XP.

Om man ska ha den synpunkten fullt ut, tycker du man ska släppa alla nyheter i Vista till XP? Oerhört korkat, varför ska dom fortsätta utveckla för XP när dom har ett nytt OS? Finns ingen anledning till att spendera enormt med tid och pengar på ett OS man vill fasa ut. När man släpper nytt OS så patchar man det gamla så det håller livscykeln ut, men man tillför inte ny funktionalitet. Det vore idioti.

Citat:

Creative har släppt nya drivrutiner som fungerar väl med Vista trots att deras kort är utvecklade för ljudkomponenten i Windows XP. Så du tycker att Microsoft inte klarar av detta?

Seriöst, vad har detta med MS portning av DX10 till XP att göra? Men visst, MS skulle kanske klara av det, om dom ändrade kärnan på XP, men seriöst, det är ett jätteprojekt. Vill du ha DX10, köp vista, annars får du vara nöjd med DX9.

Get real, man...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av invztr
Klart det gör, han har fakta på bordet som PeSi skrev t.ex

Tycker PeSi skrivit tillräckligt, tycker du inte att det räcker måste du vara en riktig fanboy. DX10 var hela försäljningsargumentet för vista istortsett. Utan DX10 hade det inte funnits WDDM/Aero att slänga fram. Tror inte det hade blivit så uppskattat.

Det är ingen fakta, det är gissningar, ganska dåliga dessutom. Om det hade varit ett litet projekt för MS så hade dom släppt DX10 till XP, men det är ett enormt projekt.

Citat:

Det kommer vara 3 år mellan DX10 och DX11, vilket inte är så himla snabbt. Iaf inte enligt mig.

Spelar ingen roll om det anses som ofta eller inte, så länge det inte släpps oftare än nya grafikkort som behöver uppdateras spelar det ingen som helst roll. DX versionerna behåller bakåtkompatiblitet för speltillverkarna, dvs, dom som jobbar på DX10 spel nu kommer inte få problem med liret när DX11 släpps. Däremot kanske dom inte hinner med att få in DX11-specifika features, men det hade dom ju garranterat inte fått om man inte släppt DX11 till att börja med. Problemet har inte med DX att göra alls, det har med folk som "hatar" Microsoft att göra. Lägg problemet där det hör hemma.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av invztr
Nej, jag gnäller på DirectX och att bli glad för att det kommer en ny version är som att skjuta tomten på julafton.

Varför då? Fakta mottas gärna, bortse från dina åsikter och ge oss fakta.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av PeSi
Visserligen använder Vista en annorlunda ljudkomponent än XP men det vore enkelt för Microsoft att anpassa DX10 för XP om de så ville.

Microsoft håller DX10 för Vista eftersom marknadsfolket anser att det gynnar försäljningen av Vista.

Dumt att framställa gissningar som fakta.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av invztr
Tråkigt att Microsoft ska hålla på såhär..

Citat:

Ursprungligen inskrivet av invztr
Du är en bakåtsträvare som går på deras lilla trick, kul att se att du liksom de andra ~90% göra det.

Oh guru, förklara hur du menar för oss oförstående bakåtsträvare.

För övrigt anser du väll alltid att allt MS gör är trick och lurendrejeri?

Av Domifuling

När man läser på lite noggrannare så ser man att kritiken är igentligen mot sättet OS jobbar på, att dom använder disk som virtuellt minne lite förenklat. Dom är på det klara med att det inte ligger på OS tillverkarens bord att lösa problemet då MS och andra OS tillverkare knappast kan bygga ett OS under förutsättningar som än inte existerar. Vad dom behöver är ett kontroller-kort som är "medvetet" om detta. Blah blah blah. PR uttalande.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eonic
Det ena utesluter inte det andra. Dom kanske helt enkelt inte kommenterade att det fanns problem i windows, utan bara yttrade sig om Vista

Jag tvivlar på att dom så specifikt skulle säga Vista i så fall. Dock så finns det funktionalitet för att optimera mekaniska diskar i dom flesta OS, frågan är bara om det är OS eller drivrutiner. Jag har svårt att tro att något så grudligt skulle vara en del av OS'ets kärna. I så fall låter det som att dom hakar på standarder som är till för mekaniska diskar istället för att ta fram en ny standard för SSD.

Men att det skulle bidra till rejält försämrad prestanda låter som tjusbajs i mina öron. Om det ÄR så, måste SSD slå mekaniska diskar på samtliga fronter. Diskarna jag köpte var nästan on-par med raptor, strippade hade dom bättre prestanda. Kan ju hoppas att det kommer något nytt som ökar prestandan ytterligare, men att det ska vara något grundläggande i vista som orsakar problem låter riktigt konstigt.

Av Domifuling

Köpte nyligen 2 ssd pro diskar och körde bench på både vista och w2k3 (bägge 64bit os). Ingen skillnad i testerna (förutom att prestandan va riktigt bra).

Av Domifuling

Jisses, 1,1 miljarder vinst på 7,7M omsättning? Ouch, inte dåligt, för Apple vill säga.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=|ZetaXtreme|=-
Jag vill ha ett protabelt element för ca 15000-20000kr som vara en timme. Högst upp på önskelistan i jul före sationärt element.

Tänker folk alls som gnäller på batteritiden?

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BorgQueen
Galet! Önskar man inte var student och hade pengar :((

Du önskar du va en student som inte hade pengar? =P

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Yuong
Men det håller på att gå bort nu.

tar nog många långa år innan man arkiverar på något annat än band.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kazutoyo
Finns ingen anledning till att köpa nytt bara för att få hög poäng i 3DMark eller vad det nu kan vara.

Du tycker nog inte det, men det kan väll inte gått dig förbi att det finns en hel drös med folk som jagar bench poäng? Konstig synpunkt.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av donjojo
Skulle inte vilja ligga kopplad till en respirator där kontrollerna sköts av knappar som hålls fast vid en skärm med hjälp av magnetism!! Oj, där råkade sköterskan nudda knappen med rumpan så respiratorn stängdes av och knappen föll under sängen. Illa.

Själv skulle jag inte vilja styra en bil där reglagen sitter fast på en skärm med hjälp av magnetism. Men, det har ju ganska lite med denna nyheten att göra.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jarigan
Ok, jag kanske har missförstått men även om man nu har de här små rattarna så styr man digitala reglage genom skärmen eller ?
Personligen förstår jag egentligen inte skillnaden på detta och en mus med ett bra scrollhjul ?

För det första känner jag inte till något steglöst scrollhjul som har lagom motstånd, logitechs frihjul i all ära men det skulle inte funka bra heller då det rör sig när man släpper hjulet. För övrigt så är det som ovanstående säger, man vill inte, i dom flesta fallen, röra på en mus när man rattar ljud, ljus etc. Speciellt inte om det är live och underlägg är begränsade, platsen du står på är inte still mm. Rattar är vad som saknas i vår moderna tidsålder, när det gäller ljud och ljus iaf =P