Inlägg

Inlägg som Domifuling har skrivit i forumet
Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KimTjik
Om du är intresserad hittar du diskussionspanelen jag nämnde. Du kan inte förvänta dig att alla ska behöva mata dig med länkar och referenser, bara för att du tycker att något låter underligt.

Jag förväntar mig inte att alla skall mata mig med länkar men jag förväntar mig rätten att fråga efter en om någon skriver något som verkar intressant. Lugna ner dig ett par snäpp, ta en bärs eller något.

Som jag skrev ovan så har jag försökt leta men inte hittat något. Skulle du kunna förse mig med något sökord som gör så man hamnar i närheten? Unsigned driver och Marks namn ger inga träffar hos varken MS eller Google som påpekar detta.

Citat:

En sak har du dock missförstått, för när jag skrev "orsakar osignerade drivrutiner ibland avsevärda fördröjningar; lite enkelt uttryckt blir osignerade drivrutiner inte accepterade förrän efter några extra anrop", betyder det inte nödvändigtvis prestanda vid användande.

Om något tar längre tid ser jag det som att burken i helhet har sämre prestanda, om det enbart är vid uppstart eller när man kör kalkylatorn är ju en mer detaljerad diskution.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SuperNova
Du har ingen koll över huvud taget va?
Till ämnet. Att MS inte stödjer detta "out of the box" är inget konstigt. Det man reagerar på är att man skulle behöva starta om operativsystemet mellan bytena. Detta låter nästan som att man aktivt förhindrar eller medvetet försvårar hybrid tekniken som är förbannat smart.

Problemet är nog snarare mening "Detta låter nästan som man aktivt förhindrar..". Att spekulera i varför bidrar inte till något. Ta reda på varför istället. Finns gott om bloggar med MS folk som gladeligen svarar på liknande frågor. Det är väldigt sällan MS tar beslut för att medvetet förhindra något om det inte finns starka incitament med i bilden som bidrar till att produkten blir bättre. Folk som påstår annat är förmodligen inte vidare insatta utan baserar sina uppfattningar på gissningar och rykten.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KimTjik
Sök på Mark Russovich. Han har publicerat detta i skrift, men det finns också tillgängligt som videomaterial. Det senaste jag såg var en diskussionspanel organiserad av Microsoft (ledd av Mark) - för ungefär tre veckor sedan - där de analyserade problemen med Vista och hur Vista bäst integreras i befintliga nätverk. Du borde kunna hitta länken på Microsoft egen sida.

Jag kanske t o m har videon sparad någonstans, men jag tvivlar på att jag har rätt att distribuera den.

Du får jättegärna rota fram detta. Låter dock väldigt underligt om så är fallet. Följer själv Mark och hans blogg ganska väl och ändå är det okänt för mig. Självklart finns det problem med osignade drivare då dom kan vara slarvigt kodade och orsakar problem pga det. Men att det skall vara långsammare just pga att dom är osignade var jag helt omedveten om.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KimTjik
Om det är sant, och utan att överreagera, finns en liten hake. Något som bidrog till att Vista upplevdes segare än nödvändigt var osignerade drivrutiner. I XP har detta liten inverkan, om någon, men pga av att Microsoft stramat åt Vista och Windows 7 orsakar osignerade drivrutiner ibland avsevärda fördröjningar; lite enkelt uttryckt blir osignerade drivrutiner inte accepterade förrän efter några extra anrop.

Detta var något helt nytt. Har du någon länk som stödjer det du säger? Osignade drivare, om man tillåter dom, borde inte bidra till något prestanda sänkning pga att dom just är osignade.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hummus
Frågan är snarare om de aktivt kommer att försöka förhindra den, via WHQL tester eller förändringar i sin driver model.

Hur skall dom via WHQL tester kunna förhindra detta? Har du läst på vad WHQL kraven är för något och vad det ställer för krav?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr.Borka
Det Microsoft visar idag är ju mer av en motarbetande faktor.

Det verkar ju korkat av Microsoft att strunta i en teknik som stärker deras varumärke - kan man få tekniken att funka direkt ur lådan på Windowssystem så är ju inte detta som får något att bli sämre.

Ingenstans struntar dom i tekniken utan dom lägger ansvaret där det hör hemma, hos GPU tillverkarna, vilket är helt rätt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Leedow
Känns ju dumt om drivrutinsmakarna hos grafikkortstillverkarna inte får tillgång till relevant kod som behövs för att byta grafikdel "on-the-fly". Det känns nämligen att det kommer vara så eftersom att Microsoft inte kommer stödja det eller rekommendera det.

Seriöst, om det vore en lätt lösning på problemet så hade MS garanterat infört det då det ger dom mer stålar. Det finns förmodligen en väldigt bra anledning till att MS inte kommer stödja det. Till skillnad från öppna lösningar måste MS ta ansvar för det som stödjer och ta på sig att fixa det om det inte fungerar.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av str8forthakill
Detta är nog för att Windows 7 kommer att vara väldigt grafiskt tungt så dem inbyggda grafikkretsarna kommer att vara för klena, och eftersom dessa kommer att användas i operativsystemet kommer det att vara segt och hacka. Blä på Windows 7 redan nu, vista var illa nog det.

Hur menar du? Förstår inte riktigt vad du skriver. Självklart har W7 stöd för integrerade grafikkretsar. Det är hybrid som inte kommer ha stöd.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av fjortis_barn
Känns ju som att MS bara gör det här för att man inte har lyckats lägga in hybrid SLI i Windows 7 från början.
/Daniel

Ja ungefär så. Eller att MS anser att det inte är deras bord att hitta på grafiklösningar utan precis som dom skriver, att det är GPU tillverkarns uppgift.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av pa1983
Jag tycker inte det är upp till MS att gilla eller ogilla hårdvara. man får tycka vad man vill om hybridteknikerna. Det skulle säkert gå att göra en GPU som drog några få watt idel där alla delar som ej behövdes stägdes av helt.

Precis det Microsoft säger också. Det är inte deras uppgift att gilla eller ogilla hårdvara. Därför kommer inte MS ta på sig ansvaret att införa teknik som är direkt bundet till specifik hårdvara. Precis som det inte är MS ansvar att införa SLI/Xfire är det inte MS ansvar när det gäller Hybrid SLI/Xfire.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Girgoo
Där har vi ytterligare en anledning till varför XP är bättre än Vista. SSD-diskar är snabbare i XP än i Vista.

Enligt dom tester jag gjorde så slår både vista och w2k3 xp i prestanda när det gäller SSD diskar (ej konsument diskar dock). Vad har du för fakta för påståendet ovan? Prestanda problemen MS anpassar W7 till beror väll på sättet OS jobbar och gäller väll samtliga MS OS och inget som är vista specifikt?

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zZGurraZz
Ok förstår inte riktigt varför du har citerat mig tre gånger?

Sen vet inte om jag måste förtydliga men jag menade i en negativ vinkel; "Vem vill ha en fläkt som INTE blåser ut all varmluft?"

Som en fråga varför man skulle vilja köpa ett grafikkort med en sådan kylare på ett så varmt kort.

Menar du att detta kort inte blåser ut luften genom hålen på bakplåten? Vore dumt om den blåste in skiten i chassit om det är så det är men det tvivlar jag på.

Av Domifuling

bara i avundsjukans land tror man att tävlingar är orättvisa för att någon annan är bättre och ger det tävlingsförfattaren letar efter. Stackars er som inte kan rita.

För övrigt kan jag inte rita, jag har inte vidare mycket bra idéer heller. Jag tycker det är orättvist att man måste ha ett bra koncept för att vinna. Kan man inte ha en tävling med minst genomtänkta konceptet istället så jag också har en chans?

BUHAHUUU

Av Domifuling
Citat:

Alla dessa patenter är där i namn av säkerhet

På vilket sätt får du det till patent?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElectroGeeza
Jaha... och hur batterierna som är integrerade i enheterna i nuläget sippra ut i naturen är oklart?... eller?... om man kastar batteriet eller hela enheten rätt ut i naturen ger ingen skillnad! Har jag fel kanske? Om man kan ta loss batteriet från enheten eller inte kommer inte att göra någon skillnad på miljöaspekten. Miljömedvetenadet ligger vid tanken, inte vid apparaten. Den som inte tänker ett skvatt på miljön kommer att fortsätta att avlägsna sina tekniska produkter i naturen istället för att återvinna dem på återvinningscentraler och stationer.

Inte helt sant, du måste möjliggöra för dom som har tanken att kunna återvinna. Låt mig ställa en fråga, om du skulle återvinna i iphone, skulle du lägga den i batterilådan eller elektroniklådan? Förstår du resonemanget?

Du har även aspekten att folk oftast köper nya prylar istället för att byta batteriet eftersom det kostar en bra slant extra för att få det utbytt utan att garrantin går förlorad.

Citat:

Jag har svårt att se hur det kommer att göra någon skillnad om man enkelt kan komma åt batteriet eller inte. Oavsett hur produkten är konstruerad - man antingen är, eller så är man inte miljömedveten.

Jag misstänker att du inte vill se någon skillnad.

Citat:

Vad ska man göra då med batteriet när man har avlägsnat det från enheten? Ska man återvinna det och köpa ett nytt? Då stimulerar man ju bara produktionen av nya batterier och den totala mängden batterier som finns i omloppet. Varför göra det när man kan återanvända ett batteri om man gör det uppladdningsbart?...

Va? Nu snurrar du bra mycket. Vi pratar om uppladdningsbara batterier som är slut, inte engångsbatterier. Mängden batterier kommer inte öka utan förmodligen vara det samma, däremot kommer mängden elektronikskrot minska.

Citat:

En hel iPod eller iPhone eller Macbook Air innehåller dessutom mer skadliga ämnen än batteriet ensamt som finns i den.

Fel.

Citat:

Så varför flytta fokus till själva batteriet när man kan tänka på produkten i sin helhet ur ett miljöperspektiv?

Det är nog det du missar, det är miljöperspektivet i helhet som det fokuseras på. Dvs, kan folk byta batterier själva så köper dom ett nytt batteri istället för en helt ny pryl.

Citat:

Går det inte att byta batteri på en iPhone lika enkelt som på en Nokia? Det är då första gången jag hör det, och det är helt från vettet!

Någon börjar fatta.

Citat:

Men som sagt, jag är för förslaget att man ska enkelt kunna byta batteri utan några kirurgiska ingrepp i produkten. Men sedan vill jag hellre se en återanvändning av samma uppladdningsbara batterier snarare än ett massivt utbyte av gamla

Batteriet återanvänds i ganska liten skala, material i batterierna återanvänds dock. Förutsatt att batteriet inte lämnas i en pryl och kastas i elavfall.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Det testades att köra utan på anandtech eller liknande för något halvår sedan eller liknande, jag tror nästan det länkades från sweclockers, och det gick tydligen alldeles utmärkt. De hade dock gott om ramminne.

Spelar fortfarande inte någon roll om man har gott om ramminnen. Självklart finns det tillfällen när den inte används, då kan man ta bort den. Men tex vid indexeringar, användarbyten, torrent tankanden (igentligen allt som kräver myckte filaccess), boota, omboota mm mm så behövs den. Att avgöra när den behövs, klarar du det och lyckas slå på och av den för att ha så bra prestanda som möjligt, shoot. Men som sagt innan, har du den och den inte behövs så används den inte. Betänk att OS'en är gjorde för att använda sig av en pagefile för att optimera minneshantering, varför ställa den på noll?

Du får gärna länka till testet, skulle vara ganska intressant att se vad dom gjorde för tester.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av N1ghtCrawler
Vad har EU med hur tillverkarna designar sina produkter?

Inget, men det får inte bidra till miljöförstöring i större mängder. I dagsläget har vi berg med elektronik och batterier som vi inte återvinner i Sverige. Dom behöver inte växa.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Trihxeem

Om det nu är så att miljöfarliga ämnen från apparater hamnar i naturen i nuläget så innebär det att någon slänger HELA apparaten i naturen. Skulle man återvinna batteriet men slänga sin mobil i naturen hädanefter? idioti!
Kräv istället att de som producerar en produkt måste ta tillbaka den kostnadsfritt när den är förbrukad.

Tillverkare har idag producentansvar, dvs, säljer du tex en tv är du skyldig att ta emot den också.

Vad som blir problemet är att många slänger produkten när batteriet är finito, normalt räcker garranti på batterier inte mer än 1 år eftersom det är ömtåliga produkter. Är batteriet slut så betalar på tok för många för en ny produkt istället för att byta batteriet, ungefär den anledningen som fått tillverkare att inte låta folk byta batterierna. Och nej, det behöver inte förstöra designen.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Då kan man väl lika gärna stänga av den?

Fel, pagefilen behövs, hur fort det går beror på mediat den ligger på.

Citat:

Det jag inte riktigt förstår är vad som lagras i pagefilen, nån som kan förklara?

Jag skulle nog behöva spendera hela kvällen för att förklara det så alla blir nöjda (ni vet dom som letar fel, tex slarvigt skriven text mm =P) men jag skall försöka göra det kort.

Vi börjar med virtuella minnet.

Pagefilen.
En applikation på ett 32bitars system får adressera 4GB minne (vilket dom sällan gör, men ändå). Bara det minnet som används allokeras till det fysiska minnet, resten "vilar" i virtuella minnet (pagefilen, swapfile för äldre os). Processorn flyttar (mappar) sedan minnet till fysiskt minne om det används. Att det heter pagefile beror på att minnet delas upp i pages (sidor?) som är 4kb stora. Detta är dom pages som proppen flyttar mellan fysiskt och virtuellt minne, beroende på hur det används.

Det existerar två minnesareor i din burk:

Non-paged area
Denna arean är till för "viktigt" minne som aldrig får laddas ur RAM'et till disk t.ex. det som behövs för att hålla OS'et igång.

Page pool
Den delen av minne som får flyttas till virtuella minnet inklusive filecache.

Minne som är över används för att utöka filecachen.

Minneshantering
Ett OS är byggt för att ge applikationer det minnet dom behöver tills det tar stopp. Dom flesta apps ser därför till att allokera betydligt mer än dom behöver. Dvs, det finns shitloads av oanvända pages i ditt minne. Att låta dessa vila i fysiska minnet skulle suga musten ur vilket 32bitars system som helst (max 4GB användbart minne).

Nackdel med Pagefile?
Igentligen inte, behövs den inte, dvs du har bara aktiva pages som allokeras i ditt fysiska minne, då används pagefilen helt enkelt inte (fast tro mig, det har du inte =). Däremot, har du oanvända pages (vilket du har) flyttas dessa till pagefilen. Dock finns det en nackdel med din pagefile. Default i ett windows OS låter man OS'et hantera filen. Dvs, låt OS justera storleken på filen ut efter hur mycket den används, dock minst 1,5ggr ditt fysiska minne (ja, det varierar något beroende på hur mycket RAM man har, men det är en bra generell förklaring). Anledningen till detta kommer jag till snart. Precis som när man skriver och tar bort mycket data på en disk så uppkommer fragmentering, det samma händer om du låter din pagefile växa och minska i storlek. Där är det bäst att hitta den optimala storleken, som förmodligen kommer vara ditt RAM+100mb.

1,5ggr RAM som default?
Detta är en gammal kvarleva från när RAM inte existerade i större mängder än max 1GB. Då krävdes ungefär 1,5ggr minnet för att kunna lagra en crash dump när något gick fel och man fick blåskärm. Det är fortfarande minimikravet om man låter OS'et hantera minnet, fast bara till en viss gräns. Ett 32bitars OS klarar inte mer än 4095MB page file så länge man inte använder sig av /PAE switchen i boot.ini.

Hoppas det klarar upp lite, som sakt, det är inte helt fullt fakta, det skulle ta för lång tid. Vill även passa på att be om ursäkt för den dåliga grammmmatiken, men jag är slarvig och trögtänkt av naturen, i'm human you know.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FL3JM
Förstår inte varför folk alltid ska hålla på å snacka om pagefilen, i dagsläget då många sitter på 4 gig minne används ju aldrig pagefilen? Känns ju onödigt att den ska hålla på å lägga massa skit där när det finns gott om minne.

FL3JM, du får jättegärna backa upp ditt påstående om att pagefilen inte används för att man har mycket minne. Ju mer minne, i en windows kärra, som används, desto mer aktiv pagefile. Prova en gång själv, minska pagefilen till 0 och jämnför prestandan mot när du har en 4gb pagefile (eller 4095 vill säga).

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GaMeR2K5
Stämmer nog inte här... tror inte att prestandan man får är riktigt värt pengarna.

Vem säger att det är prestanda man betalar för? Man betalar också för att vara först. That kostar, alltid.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av joshoa
Oftast står dom i ett rack i en källare med 50-60 hdds och 30 andra servrar, ljudnivån är åt helvete ändå, iallafall på vårat jobb.

Kanske på ditt jobb men hur många 1-5 personers bolag tror du det finns i Sverige med behov för en server, tex SBS? När du svarat på det så kan vi undra ifall kyla behövs globalt i servrar, hur många bolag ser vi till då?

Att hyra plats i en serverhall (i tex usa) kostar i runda slängar $2k / månad hos seriösa bolag som t.ex. EDS om du är storkund (betydligt mer om du enbart ska ha 1u och that's it), plussa på att seriösa företag ställer enorma krav på hur OS skall utformas (their way or the highway) och att support är satans så dyrt. Det är lite billigare i Sverige men många gånger får man välja en kompromiss just för att man inte kan handha plats själv. Själv har jag byggt några burkar till företag men alltid fått utgå ifrån "game" brädor just pga dyr eller begränsad tyst kylning. Detta är hett efterlängtat.

Om man sedan tar med i beräkningen att bandbredden i många Svenska hushåll är riktigt billigt jämnfört med företagsaccess så börjar man tjäna stålar om man kan ha burken på hemmakontoret.

Att man inte ser längre än till sin egna dörr betyder inte att behov saknas.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av joshoa
löjligt med ljudprio på en server kylare, och ajg ser inte heller nyttan med denna:) lansera nått stort jäävla as som passar standard datorer nått monster på 1.5kg

Varför är det löjligt med ljudprio på en server?

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jine
Är det inte nåt vi alltid vill ha, det bästa vi kan få - för pengarna vi ger?

Om det enbart är lönsamt att kopiera, vem vill börja lägga stålar på att skapa något? Att kopiorna är bättre än orginalet betyder inte vidare mycket ifall orginalet är halvbra.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av datorbutiken.com

Pertan - Då Home Server bygger på Small Business-versionen av Windows 2003 Server

Fel. WHS bygger inte på small business server. Det är 2003 med borttagen ad funktionalitet.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av KimTjik
Är det inte dags för Microsoft att vakna upp och inse att det här konceptet är föråldrat?

Eftersom vi vet att du hatar allt som MS släpper så är det inte svårt att förstå din kommentar.

Men seriöst, för småpengar får du extremt mycket så din kommentar blir lite löjlig. Du menar förståss att det är föråldrat att ta betalt för sina produkter? Att MS inte tillåter AD funktionalitet är förståligt. Till skillnad mot andra produkter på marknaden har MS ett supportåtagande för alla produkter dom släpper, som dessutom är riktigt bra. MS är en av dom få programtillverkare som är riktigt duktiga på support. Om dom skall introducera funktionalitet som är extremt komplex och riskerar att inte bara förstöra servern utan även klienterna så skulle priset på produkten vara betydligt högre eftersom svensson förväntar sig att även få hjälp vid användarfel.

Hela konceptet är enkelhet, varför tycker du att du ska få mer än du betalar för? Eller anser du att WHS i sig inte är värt priset?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av maDa
Och då får du ett strömhungrigt hemmabygge utan samma ventilationsmöjligheter eller smidighet.

Och utan OS.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Redzo
Man behöver inte anstränga sig hårt för att smutskasta "en stor nations militär". Sånt klarar dom själva galant. Ett par exempel, Vietnam, Korea, Irak, Afghanistan, alla CIA styrda kupp och kuppförsök i sydamerika osv osv.
Men du är kanske en sån som gillar att bomba och mörda oskyldiga människor för lite pengars skull...

1, Jag är ledsen att jag misslyckades framföra budskapet i min post. Det handlade inte om dina åsikter om Vietnam eller liknande. Det handlade om vad en proffessor sagt, vilket inte hade med militären alls att göra. Vad jag ville belysa i mitt inlägg var att folk drar för stora växlar, slänger sig med ord, när dom inte änns förstått innebörden i det dom precis läst. Dvs, dom är effekt av något (i detta fallet media).

2, Hur drar du växlar att jag gillar att man bombar okända människor? Seriöst, tycker du att deras beteende är fel? Tänk vad som skulle hända om någon som du kom till makten som har så extremt förutfattade meningar? Jag är ganska säker på att dom iaf försöker göra saker bättre, du å andra sidan verkar mest vilja smutskasta mig. Varför vet jag inte, men du har uppenbarligen lyckats utläsa saker ur mitt inlägg som inte står där, dvs, dra för stora växlar. Bra jobbat men jag kan inte säga att det är vidare trevligt med dina löjliga påhopp.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Love_is_a_.45
tycker det låter som en smart strategi, lyckas militären/flottan/flygvapnet/CIA/NSA/FBI övertala kongressen (eller vem som ny kastar in extra pengar när det behövs) om att terroristhotet är ännu större än vad det egentligen verkar vara, då får dom kanske mer pengar. för att inte tala om alla som måste "infiltrera suspekta guilder" mm

Det finns ingen strategi. Igen, det är en proffessor som tycker sig ha hittat ett sätt där terrorister kan planlägga saker även om dom är utspridda, som i sin tur USA's underättelsetjänst inte kan spåra. Ligger en liten poäng i det han skriver, väldigt liten. Men det har å andra sidan väldigt lite med USA's olika statiliga instanser att göra också.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av plexorg
Seriöst americaner är riktigt rädda för allt, te.x. om det skulle komma aliens hit så skulle americanerna döda dem så aliena blir arga på oss sen utplåna oss typ så(Hatar(ja hatar) den delen av usa -.-)

Dom Amerikaner jag känner, några som för övrigt bor i Sverige nu, är aboslut inte vidare rädda. Däremot har dom en betydligt mer ödmjuk sida än dom flesta jag känner i Sverige. T.ex tycker dom inte jag skall bli upprörd över mina idioter till landsmän som litar blint på det dom läser i media och sedan drar alla i USA över en kam. Dom tycker det är så löjligt så det inte förtjänar uppmärksamhet. Någonstans vet jag att dom har rätt i det, men jag stör mig fortfarande oerhört mycket på obegåvade människor som känner att dom måste klaga ned på saker dom inte förstår.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av power56
shit alltså, nu verkar det som USA är desperata. menar visst är det möligt men jag menar de ska alltid hitta på nått löjligt.

Vad har detta med USA att göra och på vilket sätt gör det dom desperata?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ylet
United States of Anxiety. Snart får man inte ens ha brevvänner utan att bli nerbrottad av en antiterror/SWAT-styrka när man ska till postlådan.
Detta var ännu ett praktexemplar på människans sorgliga förfall. Gratulerar amerikanska militären, ni slog nyss det nya paranoiarekordet.

Ett praktexemplar på människans sorgliga förfall är din kommentar. Att lyckas smutskasta en stor nations militär för ett uttalande kring något som har ganska lite med militären att göra, det är det nya parodirekordet.

För övrigt känner jag mig ganska säker på att du inte har en aning om hur "hemskt" det är i usa gällande antiterror och SWAT(?) styrkor.