Inlägg

Inlägg som Ackelind har skrivit i forumet
Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
Då får man köra Vista eller dylikt för Xp har bara stöd för 4 Gig. Problemet är dcok att har man ett 8800GTX 768Mb så utnyttjas endast 3328Mb av de fysiska minnena har jag fått lära mig.

Källa?

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blade80
Jag vill se någon rik entusiast som köper 4 st kort och visar bilder
Snälla, någon miljonär har vi väl här på swec?!

http://www.hexus.net/content/item.php?item=8924

Låt de som får saker gratis eller tillverkarna själva visa bilder

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Birks
eller så stoppar man i 2st 2*2048GB kit och kör 8GB nu när minnen är så snor billigt.
Personligen så tycker jag det känns dumt att stoppa i minnen i alla bankerna då mat måste "skrota" något när man sedan vill uppgradera.

Köper du 2*2GB DDR2 nu så kommer du ändå få skrota moderkortet, minnet, processorn, grafikkortet etc nästa gång du ska uppgradera

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blade80
Jag skulle helt ärligt vilja se riggen med 4st HD2900XT 1GB där. Måste bli vattenkylt om de ska gå kyla. Eller kör man med 4st Thermalright HR-03 då eller :P.
Lycka till att få plats med det ens!

Fyra passivt kylda kort dumpar lika mycket värme i lådan som två stycken med dubbelt så hög effektförbrukning. Däremot blir det mycket tajtare emellan korten så fyra passivt kylda HD2600XT med 3mm tjocka passiva kylare (mer ryms ju inte) kommer inte bli tyst eller svalt direkt.

Vist hade det kommit ut en låg och fin vattenkylning till HD2900XT?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sanazin
Är man rik så tar man ju 4 stycken 8800Ultra .. ;O Då har man dock fått en skruv lös :P.

Ja, då har man verkligen en skruv lös! Kortet stödjer ju CF, inte SLI!

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tifius
men dual channel då :'( ?

Fungerar fint. Två minneskanaler med två minnen i varje. Enda gångerna du inte kan utnyttja dual channel är när du kör 1st eller 3st minnen.

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 4bstract
För övrigt lider inte HE-serien av den höga failure raten som Antec över lag dras med. Till skillnad från resten av sortimentet står nämligen seasonic för tillverkningen.

Det var tyvärr fler tillverkare än bara Asus, även om Asus nästan hade 100% inkompabilitet

Seasonic står för fler och fler av Antecs nätagg. EarthWatts är också Seasonics produkt i grunden. Det hade varit spännande att se en recension av senaste revisionen av NeoHE. Jag har mina aningar att det kan skilja rätt mycket mellan den och de tidiga revisionerna med avseende på ripple, effektivitet etc.

Av Ackelind

Syns att det är för företag. Ingen onödig skit, bara stilrent och mattsvart. Matchar HPs nc-serie och IBM Lenovo Thinkpad Jag skulle lätt kunna tänka mig 14"-varianten.

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Milky Way
De menar att de ska ha minst 26A på 12V totalt. Annars så är det bara att koppla in ström från flera linor. Finns också nätagg som man kan slå ihop 12-voltslinorna med en switch på baksidan (Tagan har en del sådana modeller).

Switchen för att "slå ihop linor" har endast en funktion. Den tar bort spärren som gör att du inte kan belasta någon av de virituella linorna mer än till en viss gräns. I praktiken kommer strömmen för varje indelad spänning från ett ställe enbart, med undantag för nätagg på runt 1000W och uppåt.

Att man har "flera linor" är för att ingen kabel ska kunna föra mer än 240VA ström (20A på 12V t.ex.) av rena säkerhetsskäl. Dock så lättade man inofficiellt på dessa krav, så de flesta nätagg som uppges ha flera linor har inte ens dessa individuella spärrar.

Med andra ord, två eller tre linor är skit samma. Kolla vad nätagget totalt kan leverera på 12V, det är det enda som räknas. Antec NeoHE 430W kan t.ex. lämna 32A på 12V, vilket är mer än tillräckligt för alla praktiska system idag.

Av Ackelind

Negativa saker, som vad?

Jag har nästan bara hört positiva saker om dem. Fast du kanske hört från gejmers iofs. Nej, de har inte bra grafikkort, du kommer inte kunna spela de senaste spelen och du kommer inte hitta blinkande lampor och sånt. Däremot får du en sobert mattsvart och brutalt hållbar arbetsmaskin som är lätt och smidig, tål stryk som bara den.

Ett riktigt bra arbetsverktyg, med andra ord.

Av Ackelind

Antec NeoHE är högt rankat av SPCR för sin tystnad så tyst är det, ja. Stor del av spänningen tillgänglig via 12V också, vilket är bra. Det har varit en del strul med tidiga revisioner av det nätagget, men om dessa är lösta nu, vilket jag tror de är, så är det ett bättre val.

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TeSimon
Om du har en 80mm bak så blåser den ut, om du har en 120mm på över/undersida så blåser den in...

In i nätagget hoppas jag att du menar? I slutändan blir det utåt. Alla nätagg (med kanske 1-2 undantag på sådär 5000 nätagg) blåser ut ur chassit.

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RawXcellence
Det kanske är någon som vill köra spel av första generationen DX10 på en 24"/26" eller 30" skärm , med så mycket AA och lull-lull som det är möjligt att få?

Mvh

Då spelar det inte någon större roll vad man kör för setup, man får dålig prestanda ändå. Men det beror mest på hur buggigt Vista är, hur buggiga de tidiga portarna till DX10 är, hur dåliga drivrutinerna är etc så det bör väl lösa sig.. ungefär när nästa generation grafikkort kommer ut, eller den generationen efter det.. eller när DX11 kommer :/

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mezzo_
Skulle kunna dra en ny tråd men jag frågar här och ser om någon svarar. Jag köpte nyligen ett Corsair 520W från Dustin och har det inkopplat och allt verkar fungera som det ska (jag har lite problem men jag tror inte det är relaterat till nätagget). Något som jag märkte var att en kabel saknades på ATX-kontakten. Jag jämförde med agget jag bytte mot (Atrix 500W) och där fanns en kabel på samma plats. Jag tror det var tredje eller fjärde från vänster på ovansidan. En svart kabel på Atrix-agget. Den saknades helt på Corsair-agget.

Tänkte bara få det verifierat att det är så för alla.

Låter som -5V. Den är borttagen ur senare ATX-specifikationer (ursprungligen användes -5V till ISA-bussen) och finns därför inte på de flesta nya nätagg. Intressant dock att vissa moderkort från MSI kräver/krävde dem rätt sent till det integrerade ljudkortet, trots att kravet på -5V varit borta i några år.

Det är alltså fullt normalt att sakna den kabeln (5:e från ena kanten på den sidan som har "haken")

Av Ackelind

Vill ni testa lite äkta skräckfilm så fixa Nattevagten, dvs det danska originalet.

Jag blir inte rädd av skräckfilmer, de flesta är så overkliga att min skalle inte kan ta in sig den. Den här filmen är mänsklig. Och så satans äcklig, det är helt klart den enda skräckfilmen jag har tyckt varit sjukt obehaglig.

Tänk dig ett helt sjukhus som du är ansvarig på, under en natt när det bara är du där.. eller?

Av Ackelind

Var ärlig säger jag. Förklara hur det ligger till helt enkelt, det är nog din bästa chans.

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av crusta
Det kan även rubriseras som bedrägeri om uppsåt kan bevisas.

utdrag från BB 9 Kap §1
"
Den som medelst vilseledande förmår någon till handling eller underlåtenhet, som innebär vinning för gärningsmannen och skada för den vilseledde eller någon i vars ställe denne är, dömes för bedrägeri till fängelse i högst två år.
"

om man ser "vinning" så som att personen som "lånar" trådlösa uppkopplingen vinner på detta då denna inte behöver betala egen uppkoppling. Och att "skada" innebär förlorad bandbredd hos den drabbade.

Det där skulle kunna tolkas som att tjejer som är heta med flera ton smink och push-up men ser ut som något katten släpat in när man vaknar dagen efter begår bedrägeri! Underbart med hur luddiga lagar vi har.

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dinoman
Aha, så skönt.

Tack för ett snabbt svar.

Däremot så kan du dömas för vandalism om du "förstör" din grannes katt!

Av Ackelind

Corsair HX520 är ett bättre val i så fall. Det är det tystaste nätagget just nu enligt SPCR, det levererar mycket kraft, har stabila spänningar, tillverkat av Seasonic som är erkänt duktiga, 5 års garanti och fortfarande under 1000-lappen. Svårt att begära mer!

Av Ackelind

Kapaciteten som utlovas enligt tillverkaren är det inget fel på, den räcker till.

Sen spelar det ingen roll om ditt nätagg är på 300W, 500W eller 1000W om det går sönder. Då är det trasigt hur som helst

Av Ackelind

Vissa tangentbord kan vara känsliga för smulor, damm och annat skräp (t.ex. logitech ultra x-flat som liknar ett laptoptangentbord). Då kan man blåsa med tryckluft på burk mellan tangenterna för att få skräpet att flyga ut. Jag hade exakt samma problem när jag hade ett ultra x-flat och det löste sig på det sättet. Det är dock ingen garanti att det är samma fel på din.