Inlägg

Inlägg som Ackelind har skrivit i forumet
Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fluffy
Det är skillnad på uppladdningsbara batterier och icke uppladdningsbara batterier. Uppladdningsbara batterier har betydligt sämre "eneriförådsstorlek" mot icke uppladdningsbara batterier.

Källa? Jag tycker mina uppladdningsbara batterier till min MP3-spelare (vanliga AA) håller ungefär lika länge som alkaliska batterier. Beror ju lite på hur kraftiga batterier man har. Finns ju från 800mAh till säkert 2300mAh numera.

Av Ackelind

Sådana lösningar finns ju. Scythe Quiet Drive/Silent box (en äldre och en nyare version som jag säkert blandar ihop namnen på). Sen kan man hänga upp hårddisken med t.ex. Sunbeam Magic eller NoVibes III.

Det verkar som tonvikten är lagd på att man ska byta hårddisk 50.000 gånger i den, annars verkar den inte presentera något speciellt nytt eller användbart, tyvärr. Det skulle behövas ett billigt rack för 4-5 hårddiskar som passar i 3st 5.25"-enheter, med hotswapstöd, enkel molexanslutning m.m. Många sådana är så dyra tyvärr.

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kapaas
Um... Jag kanske missförstår, men MacBooken har ju 802.11n ?

Det är väl den nya MacBooken som har det direkt ur kartong? Den gamla har stöd för det, men det är tydligen inte aktiverat, eftersom det just bara var en draft. Apple är nog ganska mån om perfekt kompabilitet och sådant innan de släpper något.

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Swipp
3.6Mbit e ju inte så tokigt o ha 2-3 datorer som surfar på. Talia lanserar snart 7.2Mbit..

Nej, det är sant. Bor man i Storstockholm, Storgöteborg, Malmö, Linköping eller Karlskrona så har man ju 3.6mbit. Bor man däremot i en liten håla som Umeå, med bara 110000 invånare, där GSM-nätet knappt är utbyggt, så får man nöja sig med 0.384mbit. Har själv suttit på Noliamässan i Piteå med 3G-modem, det fungerade hjälpligt att surfa med, men jag skulle inte direkt kalla det för bredband. Det känns ungefär lika snabbt som ett modem, problemet är bara att sen modemen var moderna så har hemsidorna blivit sådär hundra gånger tyngre att ladda med all grafik etc, så man behöver verkligen snabb uppkoppling för att få det njutbart

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Challeman
Bra mus men jag skulle aldrig klara mig utan två extra knappar för att surfa på internet. När en samma (laser, blåtand) finns med bakåt-knapp framför att man slänger på sidledsscroll så blir det ett köp.

Testat mousegestures till firefox? Det är helt fantastiskt. Jag blir deprimerad så fort jag sätter mig vid en dator som inte har det installerat.

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cloudstone
Äntligen slipper man den fula mottagaren! Och dessutom spar man en USB, det är nice.

Mottagaren har man väl ändå aldrig behövt, om man redan haft en inbyggd? Det medföljer dock oftast en till de som saknar inbyggd.

Det är lite drygt att ha blåtandstangentbord OCH mus. Du måste ha vanligt tangentbord/mus för att kunna installera det nya tangentbordet..

Av Ackelind

Härligt att ha flera datorer som delar på nån enstaka megabit..

Av Ackelind

Bubba the mini home server?

http://www.excito.com/products.html

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Wesslan1
Sitter på gamlingen med adda och tror det är rev1. Superbra agg och mycket tyst. Dock har jag börjat fundera på och uppgradera till ett corsair 620w då jag nyligen köpt ett 8800gts 640m, har en överklockad c2d 4300@2700mhz, 2x120mm fläktar, kör 4st sata hårddiskar, audigy2 och en dvdbrännare. Börjar kännas lite snålt med 430w och agget spyr ut varm luft som aldrig tidigare även om gfx kortet tar ut all varm luft själv.

Även hört någon konstig smäll som jag tror kom från nätagget men det tuffar på som vanligt hittils. Vad tror ni, bäst att byta och få 200w extra innan nåt händer eller?

Det fungerar nu. Varför skulle det inte fungera sen? Uppenbarligen klarar ju agget av belastningen, men för all del, släng pengar i sjön om du känner att du har pengar du inte behöver till bättre saker.

Av Ackelind

Det räcker, och det är ett av de tystaste nätaggen på marknaden. Det är något sämre än t.ex. Corsair HX520W pga av att det varvar upp något tidigare, men i gengäld är det något tystare innan.

Av Ackelind

Det är ganska logiskt att iMacen inte har HD2900XT, den använder ju sig av bärbara komponenter. Merom-processor, mobila grafikkort etc, annars skulle det ju inte rymmas eller gå att kylas.

Apple är de enda som har förstått sig på design verkar det som. Snygg och stilren, bara att koppla in och göra sitt jobb. Eller så kan man köpa en PC, bygga ihop den själv, såga av grafikkortskylaren som inte passar, ställa in bios så det är stabilt, byta varenda kylare så det blir tyst, gömma undan alla kablar och sen säga att man är häftig för att man klarade av att göra en enkel sak på ett mycket mer komplicerat sätt.

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av [TBOC]Razor
Nej en helt vanlig 6000+ och ett 8800Ultra + 1st HP LP3065 + Logitech Z-680 + QNAP TS-109 + 1 styck bordfläkt av märket "PRO - quality equipment" satt på högsta hastigheten :P.

Det hela var ett "worst case scenario" där jag ville ha fram hur många VA jag behövde på den UPS jag skulle köpa så jag drog igång både BF2142 och Tribes: Vengeance och spelade lite (på högsta graffe i 2560*1600 såklart, Ultrat måste ju få jobba lite så det drar lite ström )

Sa ju inte att bara datorn drog 600W, det var ju skärmen med och sen sa jag inte att det var prick 700W med skärm utan *runt* 700W (674W vet jag iaf att jag var uppe i)

Orkar inte skriva en hel uppsats just nu, måste dessutom städa och möblera om lite i mitt rum så det får räcka för tillfället

Glöm inte att det är skillnad på vad datorn kan dra, och vad nätagget kan leverera. Har du 80% effektivitet och din dator drar 400W (mer troligt än 600W..) från vägguttaget, så kräver datorn i sig bara 320W. Det är på den sidan man mäter nätagg

Av Ackelind

S12-II är väl inte ens testat av SPCR?

Den "gamla" och "nya" versionen enligt S12-recensionen på SPCR syftar inte på S12 och S12-II utan två olika revisioner av S12. Den gamla versionen, dvs den tystare som har en Yate Loon-fläkt, hann aldrig ens säljas i sverige. Den nya versionen med ADDA-fläkt, som är nån enstaka decibel högljuddare, var första versionen som togs in till sverige.

S12-II har jag ingen aning om hur den låter, SPCR har inte testat den, men jag skulle bli förvånad om det är någon större skillnad på nätaggen.

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av [TBOC]Razor
Mitt Enermax Galaxy DXX är på 1KW och redan det är för mycket men jag gillar ju att ha lite *utrymme för expansion*

Jag har faktiskt varit uppe i runt 700W men det är med min 30" HP skärm inräknat och den drar runt 90-95 W så runt 400W har jag att ta av men troligen senare i veckan kommer ett lass med WD7500AAKS som ska in i lådan

Vad har du för system som drar drygt 600W? AMD QuadFX med dubbla FX-74:or samt 2st HD2900XT i CF? Det är enda konfigurationen som drar över 500W idag.

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alakai
Där man inte behöver använda fulla potentialen på 1500W och där effektiviteten är hög, förhoppningsvis.

Ju högre effekt ett nätagg har, desto lägre högre upp i registret har det hög effektivitet.

Ett 300W nätagg brukar ha ruskigt dålig effektivitet upp till ca 50W, ett 1500W nätagg har utan problem låg effektivitet ända upp till 150W.

Av Ackelind

Så sjukt många sätt att göra en och samma sak på.

Perfekt för tillverkaren, dåligt för konsumenten.

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av stilnoxx
Snart kanske man kan få en HTPC som klarar 1080p sittandes i en fläktlös Pico-ITX låda.. Det vore det

Borde inte vara något större problem att göra något i den stilen. Broadcom har ju små chip som bara drar nån watt som hårdvaruavkodar HD-material. Behövs inte någon stark processor sen. Enda problemet är att det inte finns några Pico-ITX-moderkort med det chippet, och det saknar kortplats för att kunna ta ett externt chip.

Av Ackelind

Jag gick på forskningsstipendier 5v denna sommar. 8000kr/månad fast lön, dock ej fasta tider.. vilket brukade innebära arbetsdagar på sådär 10-14h.. trevligt

Av Ackelind

Den amerikanska modellen är ju en 2/3-modell, där 2/3 av befolkningen får bättre vård än vi, och 1/3 får ingen alls. Det är deras sätt att lösa det på.

Har du inte försäkring där, så är du död om det händer något. Du kan inte teckna en i efterhand. Du kan alltså hamna i en situation, där du inte har råd att överleva. Får du t.ex. cancer och saknar försäkring, måste du hosta upp med sådär 700.000kr om du vill ha en chans att bli botad.

En klasskompis till mig var i USA och slog axeln ur led. En morfinspruta och ambulans till sjukhuset enbart kostade 20.000kr.

Det bästa för alla vore en skattefinansierad vård för alla, som fungerar. Tyvärr gör den inte det. Det är lustigt att så fort något har ett krav att gå med vinst, så börjar allt gå bättre, trots att man har kravet på att kunna ta ut pengar.

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ligerius
Det beror på vad du har i din burk, ju mer Watt desto bättre. Beroende på vad du har i din burk då.

Jag skulle satsa på ett Corsair 620W, framtidssäkert.

Eller så kan du ju köra på ett annar agg ?

Högre effekt är dyrare. Din dator går inte snabbare för att ditt nätagg kan leverera högre effekt. Datorn kräver en viss mängd energi, så länge det är uppfyllt så spelar det ingen roll om nätagget har kapacitet för mer.

Det ger alltså ingenting, men det kostar mer.