Inlägg

Inlägg som Ackelind har skrivit i forumet
Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JackBlack
Byt fläktarna till Nexus real silent 120mm så blir det tystare.

En sanning med modifikation. Antec's TriCool-fläktar låter ~20dBA@1m på lägsta, Nexus 120mm låter 22dBA@1m på 12V. Så byter du bara ut dem, så kommer de faktiskt att låta högre. Det märkte jag själv när jag gjorde det bytet.

Dock så inhandlades snabbt en fläktkontroller och Nexus-fläktarna styrdes ned mot 6-700RPM. Då är de verkligen tysta (<19dBA@1m enligt SPCR. De kunde inte mäta lägre ljudnivåer eftersom bakgrundsljudet i deras källare, på natten, inte är lägre...).

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MooDHooDs
Varför skulle man göra det? Köper man 4x1024 får man ju skrota samtliga minnen om man vill ha 8 GB senare.
Varför skulle man behöva skrota mb, cpu, gpu?

De flesta köper alltid sin dator med tanken om att något ska vara "framtidssäkert", och det slutar alltid med att man efter ca 1-2 år får byta precis allt. Ibland kan nån liten 60gb-hårddisk få vara kvar eller så, eller 250gb nu, eller kanske 500gb till nästa gång..

Ska man byta processor (iaf när det gäller intel) måste man ju ändå alltid byta moderkort. Har de inte bytt socket, så har de bytt chipset, och har de inte gjort det, då krävs det ändå "rev 2" av precis samma moderkort som man ändå ska.

Inget är framtidssäkert när det gäller datorer ändå, så det är skitsamma vad man gör.

Av Ackelind

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=314104

Detta kanske? Inte lika litet som picoPSU, men om du slänger ut nätagget ur lådan så ryms det nog utan problem.

mCubed har annars en 220W (tror jag) adapter som ska användas till deras HFX mini, har för mig att det även går att köpa den interna omvandlaren löst.

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GustavEd
Dom har testat den kombinationen på 64bits.se

http://archive.64bits.se/recensioner/antec-p180/index5.php

Jag har också testat den kombinationen. "Utan några större problem" är en underdrift utan dess like. Det tog över en halvtimme att bara få dit nätagget bra och det var inte kul nånstans på vägen. Det man inte ser på bilden där, det är hur kablarna går ut. Alla kablar går ut ihoptvinnade, dvs de går inte ut snyggt "kabel för kabel". Det gör att förutom nätagget har du minst 2cm kabelknöl som ska böjas, bändas och slitas för att inte gå rakt in i fläkten.

Av Ackelind

"Active Management Technology" (AMT) version 5.0, "Trusted Execution Technology" (TXT), "Trusted Platform Module" version 1.2 samt HDMI med HDCP.

Det känns inte som tillverkarna har så höga tankar om användarna. Så mycket för den tilliten. När kan jag få använda min dator igen?

Av Ackelind

Det taskiga med 802.11n är att när det väl är en fastslagen standard, så är den redan hopplöst efter.

300kb/s är ett teoretiskt max om man lägger ihop upp- och nedgående trafik. Med 802.11g så kommer man inte upp i 54kb/s heller.

Jag antar att det dröjer något år till att de börjar på nästa standard. När den är färdig, om fem år, så är den också hopplöst efter.

Får hoppas att denna router i alla fall klarar hälften av vad den utlovar stabilt. Jag har aldrig träffat på ett objekt som fått så mycket kritik och klagomål som just routrar. Så fort man belastar dem nån längre stund så dör det.

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av uid313
SFF chassin är så dyra...

800kr, dyrt för ett chassi?

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Daniel25
funderar på att köpa en sådan här disklös och sedan trycka i en 1TB eller 750GB.
Någon som vet om det går bygga en så här strömeffektiv maskin själv? Eller är det ett omöjligt projekt. max 10w vid maxlast låter ju underbart.
Vill ha en maskin som kan hänga på irc, köra torrent dygnet runt. Vill helst inte ha min PC på dygnet runt längre

Att bygga en så där snål dator är nästan omöjligt att göra själv. Du kan bygga en dator baserad på mini-ITX eller nano-ITX. Den kommer bli strömsnål, men inte som den där. Kanske 20-40W totalt istället för 10W.

Av Ackelind

Det bör inte låta så.

Silentpcreview rankar ju det agget som nummer ett och de är inte direkt "vanliga människor" när det gäller ljudnivå, utan de försöker ju hitta det absolut bästa.

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av victor_passe
okej, tänkte ta 120GB varianten, men den måste vara 2-plattig då eller?
60GB varianten bör ju vara 1-plattig.

De med högre kapacitet är helt klart 2 plattor. 60GB-varianten BÖR vara en platta. Jag kollade dock upp just 60GB SATAII-modellen på Samsungs hemsida, dvs den du länkade till och på den sidan fanns det ingen uppgift om hur många plattor den hade. Däremot uppgav de två olika ljudnivåer beroende på om det var 1 eller 2 plattor i den, vilket gjorde mig rejält osäker på hur det egentligen ligger till.

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av victor_passe
men spelar 1 eller 2 plattor så stor roll
tode bara att man skulle hålla sif undan typ 4 plattor.

Det är ju dubbelt så stor "rörlig massa". På 2.5"-diskar hittar du inte 4 plattor, utan antingen 1 eller 2. Samsung säger 2.2 bel för 1-platta och 2.4 bel för 2-plattor så det är skillnad.

Har själv bytt från en Hitachi med 1 platta till en Samsung med 2 plattor. Den senare ÄR mer högljudd.

Av Ackelind

Vill du ha billig och tyst kylning, köp Arctic Cooling Alpine64 (runt hundralappen) elller Arctic Cooling Freezer64 Pro (runt 200kr). De är billiga, de är tysta och de kommer att kyla din processor så det räcker.

Visst, du kan köpa Thermalright Ultra-120 Extreme för 600kr, köpa till en lågvarvig och tyst fläkt för 150kr. Då kommer din processor kanske gå 10 grader svalare. Men den kommer fungera lika bra i båda lägena för det, och det kommer framförallt spara dig runt en femhundralapp.

Av Ackelind

Testa Fujitsu Amilo Pro V3205, hyfsat vettig dator till bra pris. Kolla på prisjakt om du vill hitta andra modeller.

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=v230#rparams=k=s7259955

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av victor_passe
är denna lika tyst?
http://www.datorbutiken.com/home/default.aspx?Product=SAMHM06...
(vill gärna ha sata)

Om den bara innehåller 1 platta så bör den vara ungefär lika tyst. Färre plattor ger en tystare hårddisk och lägre än en går ju inte på en mekanisk hårddisk.

Däremot lyckas jag inte hitta någon information om hur många den har. Inte ens på Samsungs egen hemsida. Verkar som den kan finnas i två versioner (1 eller 2 plattor) och den med enkelplatta ska vara snäppet tystare.

Av Ackelind

Köp en Samsung Spinpoint M80 40GB. Den är så tyst att du allt får sluta andas eller lägga hårdisken i innerörat för att kunna höra den.

2.5"-hårddiskar med bara en platta i sig (dvs de med låg kapacitet oftast) är sjukt tysta, och det finns ingen anledning att offra prestanda och lägga ut mer pengar på något tystare. I så fall kan du lika gäran slänga ut kylskåpet i köket, stänga av all ventilation i huset eller flytta långt ut i Sibirien om det ska göra skillnad.

Se till att lägga den på något mjukt eller hänga upp den i gummiband så att vibrationer inte fortplantas. De kommer du höra annars.

Av Ackelind

120mm-fläktar låter ju mer än 80mm-fläktar vid samma varvtal och nej, en 120mm-fläkt är inte tyst över ~1000RPM (beroende på vad man anser som tyst).

Tyvärr är ju alla nätagg "silent" idag om man får tro på tillverkarna. Som tur var finns www.silentpcreview.com om man inte vill köpa grisen i säcken.

Av Ackelind

För att bara rymma 2 hårddiskar och ta mATX-moderkort såg det väldigt stort ut!

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av glemmy
Ni skriver att temperaturen ska ligga mellan 35-45 grader för en hårddisk.
I min låda ligger min hårddisk på 30-32 grader. Jag har ingen fläkt eller något som blåser på den. Bör jag åtgärda något så den får högre temp?

Inlägg rensat från icke meningsfull del. /GAPa

Nej, det är inte värt det. Googles undersökning var baserad på rätt många hårddiskar sittandes i servrar. Det man såg var att de flesta hårddiskhaverier hände inom första året, dvs rena tillverkningsfel som du inte kan göra något åt. Sen började hårddiskarna gå sönder efter fem år. Temperaturen påverkade, men inte i någon större utsträckning. Chansen är betydligt större att din hårddisk spontant ska ge upp inom en månad pga av tillverkningsfel, än att du hittar "rätt" temperatur och förlänger livstiden.

Fem plattor har väl hårddiskar haft tidigare? Finns det inte 250GB-hårddiskar med 5 plattor, eller iaf 4 plattor? Tillverkarna har ju kört med olika antal plattor genom tiderna, men densiteten är det som ökat markant på sista tiden.

Av Ackelind

Re: Antec NeonPower överspänning

Citat:

Ursprungligen inskrivet av abbimicke
När jag var bortrest blev det två strömavbrott hemma hos mig.
Det ledde till så att Antec NeonPower nätagget dog och kunde
inte starta den. Fast datorn var inte påslagen när jag var bortrest.

Någon här som vet om den ska egentligen tåla strömavbrott?

Jag har nu beställt en Corsair 520W som jag hoppas att den
ska tåla strömavbrott iallafall om det händer igen.

Klart nätagget ska tåla strömavbrott. Annars skulle de ju måsta leverera det inkopplat på ett batteri

Däremot kanske man kan fundera på orsaken till strömavbrottet. Det kan ju ha varit en topp, följt av avbrottet, eller t.ex. ett blixtnedslag. Då får man hoppas att nätagget fungerat som det ska, dvs brunnit upp UTAN att skada datorn!

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
Jätte skoj? 4 Grafikkort som suger, hur skoj är det att visa upp när man kan köpa ett grafikkort som presterar om de 4? Hade det vart 4a stycken riktigt bra grafikkort så hade det vart roligare. HD2600XT kostar för mycket för en sådan config och presterar alldeles för dåligt. Jag vet inte om ATi har fixat till CF drivrutinerna men Crossfire brukar generellt vara blä.

CF skalar väl ändå bättre än SLI i många fall? Jag tror HD290XT lider av att ATI alltid har varit, och tyvärr verkar det som, alltid kommer vara fullständigt värdelösa på att göra bra drivrutiner.

Kortet har kapacitet, men de verkar inte veta hur man ska utnytja det. Dessutom har det brutal strömförbrukning.