Inlägg

Inlägg som Ackelind har skrivit i forumet
Av Ackelind

Anledningen till att välja X3000 ligger främst i batteritiden. Mycket strömsnålt kort. Jag personligen hade valt det då jag inte spelar några spel, men det är upp till dig vad du ska använda din dator till.

Av Ackelind

Antec P150 är det enda chassit i den prisklassen som verkligen är "tyst". Det är det enda chassit som har någon form av hårddiskupphängning. Saknar man en sådan spelar det ingen roll vad man gör annars. Det har dessutom ett riktigt tyst nätagg med sig.

Arctic coolings chassi är inte allt för bra. Det är ruskigt gammalt, det var tyst på den tiden när datorer lät som dammsugare. Fläktarna går upp i varv och hörs en del hur svalt system man än har. Dessutom är det trångt utan dess like och inte alls kul att bygga i. Ljud- och usbkontakterna i framsidan på chassit kan du inte använda. Kablarna är för korta för alla moderkort.

Antec Sonata III är hyfsat. Nätagget är dock inte lika tyst, det har inte en lika effektiv hårddiskupphängning (ingen upphängning, dock silikonkuddar som är bra, men inte lika bra) och dessutom blockerar hårddiskracket effektivt luftflödet framifrån. P150 är bättre på alla dessa punkter. Det kostar runt 1300kr, men det är värt de pengarna om du vill bygga ett tyst system.

Det kommer dock inte vara tyst om du inte tänker på vad du stoppar i det för något i kylningsväg.

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dr Avalanche
Ingen som har tänkt på att coolermaster 4in3 bara passar om det är släta "väggar" på 5.25'' platserna. Alltså inga "hyllor" eller vad man ska kalla dom som tex. DVD-spelaren vilar på. Det går ju att böja/slipa ner dom men det är kanske inte det roligaste lösningen på ett nytt chassi. Nu vet jag ju iof hur ett Antec P182 är bygd men det kan ju vara värt att tänka på.

P180 har 4st 5.25"-platser som alla är sammanhängande, så på den fronten är det grönt!

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Soundrunner
Vad är det för skillnader mellan Antec p180 och 182?

Jag har ett 8800GTS som ska få plats, dual 2 core e6700, 1 hårdisk, Hiper nätagg, 2 minnen, ööh... cd/brännare

Blir det inte tystare utan att jag byter ut kylningen då?

Det är några små förbättringar mellan P180 och P182, för enklare kabeldragning bland annat. Dock så verkar det som om Antec ha börjat skeppa P182:or även under namnet P180, vilket gör att det bara är färgen som skiljer (P180 och P182 finns i lite olika färger). Däremot kan iaf. jag inte garantera att alla P180 idag är P182:or så vill du vara säker, köp den senare.

Har du bara ett så "klent" (värmemässigt) system, så behöver du inte allt för mycket kylning och kan klara dig på ett P150/Solo (Solo är utan nätagg och svart) men du kan välja det chassi du vill givetvis. P180 (och då P182) designades ursprungligen för en het CPU (prescott!). När det väl släpptes så var CPUerna svalare, men grafikkorten desto varmare.

Långa grafikkort passar dock inte i P150/Solo. De passar i P180 OM du tar ut övre hårddiskracket. Det gör att du rymmer 4 hårddiskar istället för 6st.

Om du verkligen vill ha LÅG ljudnivå kanske du även bör se över ditt nätagg.

Av Ackelind

Vem minns inte det "underbara" ljudet av en hel datorsal där varenda burk har kullagrade hårddiskar.. låter typ som en snickeriverkstad med cirkelsågar.. att man stod ut ens!

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av halle7
Det har du nog rätt i. Har jag faktiskt aldrig tänkt på, men vista kräver ju mer, vilket rimligen betyder högre strömförbrukning.

Jepp mycket godis och lull-lull. Måste ju uppgradera den stationära datorn för att ens orka med operativsystemet, det är givetvis inte bra för bärbara där man vill stänga av allt sånt.

Nu ska det här inte övergå till en diskussion om vista dock

Av Ackelind

Samsung är då både tysta och svala, men hatar man dem för personliga orsaker så kommer man givetvis inte rekomendera dem.

Av Ackelind

Finns det några som helst krav för att få kalla ett chassi för "ett tyst chassi", eller kräver det bara att man ändrar någonting (vad som helst!) för att få den titeln? Typ vända chassit upp och ned, stoppa hårddiskarna i taket, vända på luftflödet, sätta DVDn upp och ned etc..

Förvånansvärt många chassin idag som är "tysta", i förhållande till hur många som faktiskt lyckats göra tysta chassin. Det är ju bara Antec P150/Solo som har hårddiskupphängning t.ex.

Av Ackelind

Vad har du för saker som ska få plats?

Antec P180/182 eller Antec P150/Solo är bra chassin. Ett chassi i sig ger dock inget tyst system, utan det är bara en del av helheten. Du måste ha anpassat övriga kylningen också.

Av Ackelind

Du kanske ska satsa på en bandstation? Hör med dustin vad som blir enklast/billigast. Mest företag som kör på sådana lösningar och dustin är bra på det området.

Av Ackelind

Det kanske är pga av Vista som du får så dålig batteritid? Jag har en nc6220, dvs föregångaren. De har samma batteri och ska ha ungefär samma batteritid. Jag får ut runt 3h med WLAN på och massa bakgrundsprocesser. Kan se på en hel långfilm och lite till dessutom.

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gurk
Hej, det är inga perforeringar på sidorna! Lite skillnad ffs!

Ja ändringarna är i den storleksordningen! Antec verkar ha fått mängdrabatt på den där stommen...

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rokker_Stu
bara jag som tyckte att den såg ut som de de andra sonata chassina fast med en ny front? Själv är jag nöjd med min sonata, den första :P. Agget gick sönder då men... jag fick ett nytt aggregat gratis som var starkare än det tidigare

Kan bero på att den är precis som de andra sonata-lådorna, fast med en annan front!

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xphaze
Ja, 7-10 st. Kolla runt lite i arkiven får du se.

Hmm, då är det bara jag som har fått för mig att ni bytt ofta. Tycker det har sett ut som det. I så fall, my bad.

Av Ackelind

Stoppa trafik via direct connect-protokoll eller via torrent kan man ju inte göra.

Ska de förbjuda telefoni för att man kan begå brott med hjälp av dem? Det känns ju ganska fel att en tjänst som i sig inte är olaglig, helt plötsligt får den stämpeln och ska förbjudas.

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xphaze
Datorlådor menar du? Jag skulle gissa på mellan 7-10 st.

Nej, jag funderade mest på hur många recensioner av datorlådor ni har använt samma komponenter till, så resultaten faktiskt är jämförbara.

Av Ackelind

Nexus 92mm fläktar är sjukt bra. Kör på dem.

Antec har haft en hel del problem med deras NeoHE-nätagg. Mest att det inte fungerat alls för folk. Det var dock några år sedan och det har uppdaterats flera gånger sen dess. Numera bör det vara precis lika stabilt som vilket nätagg som helst.

Av Ackelind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xphaze
Läs hela recensionen.

Såg nu att det var skrivet i början och inte vid graferna. I hur många system har ni använt samma hårdvara?

Av Ackelind

Jaha så systemet är bra kylt.

Det baserar ni på en processortemperatur i princip. Utan att berätta vilken hårdvara som ni testat. Sen kan man byta hårdvara och kylar godtyckligt mellan olika recensioner vilket gör det fullkomligt omöjligt att få någon bild om "bra" är bra, eller mindre bra.

Antec Sonata I-III lider alla av rätt taskigt luftflöde från fronten. Hårddiskburen på tvären må vara bra när man ska installera hårddiskarna i vissa fall, men det blir en rejäl propp för luftflödet.

Av Ackelind

ASUS A8N-SLI Premium har 8st SATA-portar. 4 via nForcekontrollern och 4 via ett SiL-chip.