Inlägg

Inlägg som Spektra har skrivit i forumet
Av Spektra

Jag upplever att Spotify nästan blivit oanvändbart via AirPlay till Sonos-enheter under dom senaste månaderna. Är inte ovanligt att det tar 2-3 minuter innan något börjar spela och då är det helt fel låt än den jag valt. Var skönt med lite buggfixar över lossless.

Av Spektra

Liknande detta kör ju Samsung på sina TV-apparater, fick sätta pinkod på Rakuten-kanalen för att den automatiskt inte skulle starta om jag inte direkt gick in i en app. Nu är TV:n inte längre kopplad till internet och kör via Apple TV istället. Värdelösa funktioner som gör mig avig till att någonsin köpa fler produkter av dom.

Av Spektra

Jag har börjat lessna på Sonos, jag upplever att dom har varit lite lynniga framförallt med att snabbt plocka upp att jag vill spela musik via Spotify (Airplay). Ibland går det på ett par sekunder, ibland kan det ta över 1 minut och ett par försök innan något händer.

Så utan att ha någon möjlighet att provlyssna så klickade jag hem en Homepod, hittills har det fungerat väldigt smärtfritt. Klart imponerade över ljudet, fungerar även över förväntan med multiroom via Airplay tillsammans med Sonos. Apple Music däremot har ju en bit kvar till Spotifys bibliotek och användarvänlighet, sökfunktionen är av någon anledning rejält mycket sämre än Spotify.

Steg 2 blir sannolikt att prova två stycken Homepod istället för min Sonos Beam till TV:n.

Av Spektra
Skrivet av o0Oo:

Skaffade en Logitech MX Vertical med tillhörande tangentbord till jobbet. Inget ont sen dess.

Jag gjorde samma sak för snart ett år sen, fick problem med greppstyrkan i handen och en av de större musklerna på ovansidan av underarmen.
Alla problem är som borta efter att jag bytte mus på jobbet. Hemma kör jag fortfarande med Logitech MX Master 3S, men där blir det inte så många timmar per vecka.

Av Spektra

Det här blir ju en självuppfyllande profetia precis som kontanthanteringen i Sverige. Gör det tillräckligt svårt och dyrt att hantera kontanter eller skicka brev så kommer naturligtvis människor att ändra sina varor. Problemet är ju bara att samhället blir otroligt känsligt så fort det blir digitala störningar om vi tagit bort all fysisk hantering av brev och pengar.

Av Spektra
Skrivet av CrispVanDahl:

Trodde att så redan var fallet. Men men, lika bra kanske. Känts fel att Nokia blivit en symbol för budgettelefoner.

Dom har ju i många år varit synonyma med diverse hemmagjorda bomber också, billiga och med lång batteritid. ”Connecting people!”

Av Spektra

Vi har en CNC som kör Windows XP. Dom bytte skärm på den för några år sen (rackmonterad, så en panel med skruvfästen runt om). Då kostade en 17” skärm helt ren över 12.000kr exkl. moms.

Har på ett tidigare jobb så sent som för 6-7 år sen haft en kund som kom in och ville köpa en 8” bootdiskett (till en specifik CNC).

Av Spektra

Jag kör MX Keys både på kontoret och hemma, då via deras egen dongel. Jag har inte provat BT anslutning då jag upplever att möss som ansluts på det viset får för lång eftersläpning, då jag kör Logitech mus och tangentbord så blir det logiskt att båda går via dongel.
Tangentbordet upplever jag som skönt att skriva på med bra ”extraknappar”. Körde mekaniskt i många år (främst från Ducky) men saknar det inte alls längre. Spelar ganska mycket men ser inga problem att köra trådlöst, den stora nackdelen är tangenterna. Primärt då beläggningen på dom, den börjar nötas bort efter ungefär ett år på dom välanvända knapparna. Det ser lite billigt ut i mina ögon.

Av Spektra
Skrivet av anders190:

Samma här, enda anledningen att jag har Facebook/Messenger kvar. Hade gärna sett något bättre ersätta detta men ser rätt svårt ut tyvärr.

Kunde nog gärna få loopa runt till ICQ för min del.

Jag var på ungefär samma nivå, har inte haft Facebook på telefonen på åtminstone 4 år. Sen med den senaste förändringen så har jag inte loggat in mer på datorn. Så kontot finns kvar men jag använder det inte, gick förvånansvärt enkelt att få dom närmaste att förstå att "skicka ett SMS" är det enda som fungerar.

Det enda jag kan sakna är intressegrupper där Facebook varit en slags samlingsplatform, men inte direkt någon dealbreaker för min egen del att tappa dom.

Av Spektra

Det var ju passande, har kollat på Bowser ett tag till grabben, så det var ju bara att slå till med ett så pass bra erbjudande. Tackar!

Av Spektra

Jag har inte varit på Dreamhack sen det kom till Jönköping 2001 och 2002, så jag kanske inte ska uttala mig. Men sådana här förändringar är ju ofta ett tecken på att man förlorat anledningen till att det blev populärt från början. En flytt till Stockholm innebär ju egentligen att dom konkurrerar med så mycket mer än dom behöver göra i Jönköping.
Spontant så är det här början på slutet av det som en gång var en LAN-festival och går över till nåt mera renodlat jippo.

Av Spektra
Skrivet av tomas1976:

Som många andra köpte jag en Xbox för att spela med barnen.
Blir mest lite bilspel och Minecraft.

Exakt så jag tänkte med, några spel att köra med barnen samt lite rallyspel och fotboll/hockey med vänner. Barnen föredrar dock att köra Minecraft på datorn, jag klandrar dom inte.
Kontroll på Xbox och att styra en gubbe oavsett om det är Minecraft eller FPS går bort alla dagar i veckan.

Av Spektra

Internationell skattelagstiftning är bland det mest krångliga som finns, det finns en anledning varför Irland är världens rikaste land per invånare enligt många listor (jag undantar då stadsländer som t.ex. Luxemburg och Monaco). I stort sett alla tech bolag har flyttat immateriella tillgångar och obeskattade vinster till ett Irländskt dotterbolag, i väntan på lägre bolagsskatter i USA då man kan flytta hem vinsterna utan att skatta så mycket.

Politico.eu - Multinationals make Ireland’s GDP growth ‘clearly misleading’

Av Spektra
Skrivet av bacardi_avt:

Betalar dock Amazon tillbaka om för de kvarvarande dagarna i månaden du betalt när du säger upp abonnemanget. så i mitt fall när jag missade att avsluta provtiden fick jag först betala en månadsavgift (det var så jag kom på att jag glömt säga upp) men sedan fick jag tillbaka allt utom för de 4 dagar jag av misstag fortsatt vara medlem.

Helt klart schyst, även om inte Amazon är mitt favorit företag i andra sammanhang.

tvivlar dock på att MS gör likadant, utan de har nog tanken att kunna debitera en full månad vid uppsägning.

Ska du klandra Microsoft i förväg för att de agerar enligt det som står i avtalet? Om dom levererar en tjänst till dig som inte fungerar som förväntat så kommer du sannolikt kräva ersättning. Om du däremot säger upp ditt avtal så blir du upprörd om dom inte lägger det som goodwill med en del manuell handpåläggning, och fakturerar dig för en period du skrivit upp dig för?

Det här var ju bara konstigt gnäll utan substans.

Av Spektra

Efter att ha skummat igenom kommentarer så är det samma vanliga visa. Enskilda människor relaterar till sig själva och hävdar att det bevisar motsatsen till en studie.

Alla människor som kör 300km/h på motorvägen kommer inte att dö, men det ökar risken jämfört med att köra under maximalt tillåten hastighet. Exakt samma sak med nedsatt hörsel och tinnitus, det finns garanterat genetiska variationer som ökar och minskar risken. Men att vara rockartist och spela live 50ggr/år ökar risken för tinnitus precis som det gör att lyssna på musik med hörlurar. Alla kommer inte bli drabbade men för den som hamnar där så är det en klen tröst att Mr X på Sweclockers minsann hävdar att dom lyssnar 10000hr/år och inte har några problem med det.

Av Spektra

Spotify vilar inte på hanen, dom höjer för nuvarande kunder vid första möjliga tillfället.

Av Spektra

Kör välvd 21:9 skärm hemma och på jobbet, skulle bli konstigt att sitta vid en platt skärm när den inte är 16:9. Man märker ju inte att den är välvd, 21:9 och 32:9 kräver ju mer eller mindre att man böjer skärmen för att den skall uppfattas normal.

Av Spektra

Jag har skjutit på detta av ren lathet men provade idag, kan bekräfta det som redan skrivits.

  • Köpte 10st 3 månader Xbox Live Gold på Eneba

  • La in dom på Microsoft-kontot

  • Man får 1 månad "gratis" när man aktiverar automatiskt förnyelse, inga extramånader på övriga digitala nycklar oavsett hur man avbryter automatiskt förnyelse

  • Uppgradera till Xbox Ultimate, mina 31 månader Xbox Live Gold sträckte sig från 2023-07-17 till 2026-02-16. Efter konvertering har jag nu Xbox Ultimate till 2025-05-12

  • Totalt ~22 månader för 996kr, 45kr/mån istället för nya priset på Xbox Ultimate 155kr/mån

Av Spektra

Utan att starta gnälltråd utan fokusera på det positiva.
Ni som har uppdaterat till Win 11, vilka är dom mest positiva fördelarna gentemot Win 10, och vilka nyheter kan ni inte längre "vara utan"?

Av Spektra

Jag sällar mig till skaran som tänker en "Amazon rea" lite som att gå in på Lidl för att handla. Man vet inte riktigt vad dom har till salu, men det brukar alltid finnas något vettigt till bra pris bland allt skräp. Blev ett par Birkenstock-tofflor för 540kr och en iPad Pro 11" (M1) med 5G, kunde lika gärna blivit en batteridriven handöverfräs om dom reat ut en sådan av rätt märke.