Inlägg

Inlägg som Jeppe88 har skrivit i forumet
Av Jeppe88

Det blev ett sånt

Av Jeppe88

Ojojoj det här blir en orgie i misstag från min sida Tack hörni för all hjälp. Jag har funderat lite och jag tror jag slår till på ett 7970 istället, det känns som en bättre investering inför framtiden. Jag har kollat på följande olika tillverkare:

Gigabyte: http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/159957-gigabyte_radeo...

Sapphire: http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/151385-sapphire_radeo...

ASUS: http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/147570-asus_radeon_hd...

Är det något av de tre korten som ni spontant kan säga är bättre eller sämre än de andra?

Av Jeppe88

Jag tänker galet Tack för rättelsen. Tror ni att det blir några problem att köra HD6970 och HD 7950 med crossfire?

Av Jeppe88

Har lagt en beställning på HD7950 nu. Om jag fattat prestandaindex på sweclockers rätt kommer jag att få bättre prestanda om jag bara har HD7950-kortet än om jag kör på båda korten (dvs 2 * HD6970).

Av Jeppe88

Tack för svaret! Dock är jag lite otålig så jag hade helst köpt ett kort på webhallen i göteborg imorgon, beställer jag ett kort får jag nog räkna med iaf en veckas leveranstid såhär i nyårstider. Vad tror du/ni om exempelvis HD7870 eller HD7950? Kommer de att funka bra i kombination med mitt HD6970?

Av Jeppe88

Tänkte skaffa ytterligare ett grafikkort - några frågor

Hej på er!

Jag tänkte uppgradera min PC med ett andra grafikkort. Just nu sitter följande i den:

Radeon HD6970
ASUS M4A78T-E (Komplett)
AMD Phenom II X4 955 (något överklockad, med extra kylning)
8MB RAM
Corsair 650W nätagg

Funderade på att köpa ett till grafikkort och koppla samman dem. Har några frågor:

1. Vilket kort bör jag köpa? Det verkar vara svårt att få tag på HD6970 så jag skulle vilja ha ett kort som är prisvärt och iaf likvärdigt med HD6970. Har dålig koll på vilka modeller som är aktuella nu så jag uppskattar verkligen tips.

2. Räcker mitt 650W nätagg om jag köper ett till kort, eller bör jag satsa på ett nytt starkare nätagg? Jag har flera SATA-hårddiskar samt en stor processorfläkt (Cooler Master V8) i datorn.

3. Både mitt moderkort och min processor har några år på nacken. Märkte exempelvis att moderkortet bara har en pci-e 16x-plats, de andra pci-e-platserna är 1x. Tror ni att jag kommer få bättre prestanda med ett till grafikkort eller är de andra komponenterna (CPU och moderkort) flaskhalsar?

Mkt tacksam för svar!

Av Jeppe88

Tack för tipset! Några saker skiljde dem åt enligt prisjakt:

Optisk enhet: Ej bluray på 35/37
Hårddisk: 35:an är på 7200 rpm, de andra på 5400
Minne: 6gb på 26:an, 8 på de andra

Av Jeppe88

Jag är lite småsugen på att skaffa mig en N56VZ, men jag är lite fundersam på de oliak modellnumren som finns. Kollar man på webhallen har de modellnummer N56VZ-S4037V (och kommer inte in förens om en månad) och kollar man på exempelvis inet så har datorn modellnummer N56VZ-S4027V. Prisjakt listar fyra olika modellnummer, dessa två samt S4026V och S4035V. Är det någon som vet vad som skiljer dem åt? Jag har jämfört specifikationerna men hittar inga skillnader. Lite surt att köpa datorn nu om det kommer en bättre version om en månad

Av Jeppe88

Köpte ett 6970 igår och är helnöjd Blev en enorm skillnad i the Witcher 2, från att lagga på ganska låga inställningar kan jag nu maxa allt (utom ubersampling då ) utan problem

Tyvärr fick inte kortet plats i mitt gamla chassi (CM Storm Scout) så det fick bli ett nytt chassi också.

Av Jeppe88

Ah, vad dum jag känner mig nu Tack för hjälpen. Skönt att det inte var något allvarligare

Av Jeppe88

Problem med en hårddisk

... tror jag iaf. Flera ggr/dag så låser sig min dator tillfälligt i ca 5-10 sekunder, och under denna tid så spinner en av hårddiskarna igång. Därefter klickar det till i hårddisken och datorn svarar igen. Detta händer oftast när man i utforskaren öppnar partitioner/mappar, det skumma är att det händer inte bara på mappar som ligger på en specifik hårddisk (har en SSD med Win7 64bit på, samt tre andra SATA-diskar), utan det verkar ske oberoende av vilken hårddisk man "utforskar" för tillfället. Vet dock inte om det är samma disk som spinner upp varje gång. Har en RAID-1-volym som hyser mappen Mina Dokument på två av SATA-diskarna. Kan det vara detta som orsakar strul?

Ingen av diskarna rapporterar några S.M.A.R.T.-fel och de är alla relativt nyinköpta.

Tänker plocka ur hårddiskar en efter en nu och se om det hjälper... men tänkte höra med er först om någon varit med om något liknande.

Av Jeppe88

Stor skillnad mellan 6970 och 2x4850?

Hej alla!

Har haft två Radeon 4850 länge nu men känner att det börjar bli dags att uppgradera så att man kan njuta riktigt av the Witcher 2 Har kollat lite på ett Radeon 6970:

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=619975#extra

Jag undrar om det är stor prestandaskillnad på ett sådant kort och de två korten jag har i nu, samt om det är ett prisvärt kort? Annars får ni gärna tipsa om något annat kort i den prisklassen

Edit: Vill gärna köpa kortet imorgon så funderar att handla från Webhallen. Vilket märke tycker ni att jag ska satsa på i så fall, är det någon egentlig skillnad emellan dem? Dessa finns att välja bland: http://www.webhallen.com/sok/?x=18&y=1&store_filter[]=0&title=6970&text=&minprice=&maxprice=&start=0&sort=namn&konsol=&s_genre=&store_filter[]=3

Av Jeppe88

Ingen som har några andra åsikter eller ska jag köra på paketet hölmiz skrev tycker ni?

Av Jeppe88

Okej, tack för tipset, det paketet såg nice ut! Mjo, det kanske är lika bra att köpa ett nytt nätagg, mitt Hiper har några år på nacken även om det fungerar bra.

Vill gärna höra fler åsikter dock

Av Jeppe88

Uppgradera sin burk för ca 5-6k

Hej alla!

Skulle behöva lite råd vad det gäller att uppgradera min dator. Jag sitter just nu på följande, som jag vill slippa uppgradera om det går:

Grafik: HIS Radeon HD 4850 512MB GDDR3 (relativt nyköpt)
Nätagg: Hiper Nätaggregat ATX 580W (räcker detta tror ni eller bör jag köpa nytt?)

Jag vill alltså skaffa moderkort, processor och minnen för runt 5-6k. Jag kommer troligtvis inte att överklocka några komponenter.

Jag har en liten tanke på att skaffa ett till likadant grafikkort och koppla ihop dem så ett moderkort som stöder CrossfireX vore bra. Jag har ingen preferens vad det gäller Intel/AMD utan vill ha det som är mest prisvärt i den här prisklassen

Alla tips och råd mottages tacksamt

Av Jeppe88

Ja, det gjorde jag... Installationsprogrammet för XP misslyckades med att formatera den partition som det hittade (min gamla systempartition på 127 GB...), och jag fick radera den och skapa en ny. 171-GBspartitionen var borta när jag installerat SP2, men den hade jag tagit backup på, så ingen skada skedd.

Av Jeppe88

Sådär, nu har men en ren systemdisk igen Tack för alla svar. Jag kopplade ur de andra diskarna och satt i dem efter omformateringen och det funkade finfint.

Av Jeppe88

Omformatering med WinXP - kommer partitioner att förloras?

Hej alla!

Jag hade tänkt omformatera min systemdisk idag, och vet av erfarenhet att det brukar gå ganska illa med de partitioner som är större än 128 GB efter formatering (använder WinXP).

Om jag tar och kopplar ut alla hårddiskar utom systemdisken (1 usb, 2 IDE, 1 SATA), och kopllar tillbaks dem först efter omformateringen när jag installerat alla service packs, då borde väl inte de hårddiskarna strula? Att jag förlorar min 171 GBs partition på systemdisken, det kan jag acceptera, men det vore bra om jag fick behålla partitionerna och datan på de andra diskarna

Tacksam för snabbt svar!

Av Jeppe88
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mackanx2000
Hej jag har samma problem fast med gammla grejjer, jag har bytt batterit och så men de hjälpte inte, får de fortfarande har prövat nollställa modekortet fungerar fortfarande inte,, några förslag mer än att kassta de? ^^

Jag löste det ju genom att uppdatera BIOS; har du inte redan gjort det är det ju värt ett försök.

Av Jeppe88

Hej!

Det var ju ett tag sedan vi hade problemen, men vi lyckades faktiskt lösa dom. Vi prövade att flasha bioset (från hårddisken, då vi inte fick igång vare sig floppy eller USB) men detta gick inte då den klagade på för lite minne. Som av en slump läste jag på nätet att man kunde använda växeln /tiny när man flashar för att använda en mindre mängd minne och då fungerade det problemfritt att flasha. Ett färskt BIOS gjorde susen och nu fungerar den vad jag vet perfekt.

Vad det gäller det ihållande alarmet som jag beskrev i min post är det nästan lite pinsamt... men det var "CPU Fan Alert" som helt enkelt var inställd fel i BIOS... den varnade för att det inte satt någon fläkt i 4-pins-kontakten, men det skulle det inte heller

Men det är ändå lite konstigt att splitt fabriksnya saker ska krångla som det gjorde :S