Inlägg

Inlägg som Ziegfried har skrivit i forumet
Av Ziegfried

Vet inte varför, men nyheten fick mig att tänka på Terry Pratchetts bok Rörliga Bilder, där de upptäckt hur man kan göra film i Holy Wood, genom att stressa upp smådjävlarna att rita bilder väldigt snabbt och blåsa på dem så de torkar. 😁

Av Ziegfried
Skrivet av Olle P:

Jag har definitivt inget emot att tugga i mig rostade bönor, men att dricka dem...?

Det är inte för alla, om det är för torrt tillsätt vatten. 😅

Av Ziegfried

Jag dricker hela bönor direkt ur påsen, och om jag vill lyxa till det så använder jag en mokabryggare:

https://i.pinimg.com/originals/c4/60/7e/c4607ec4126461729cb5b141...

Av Ziegfried

Har kört med "Djurapan", "Grisjägaren" och "Hjälp, jag sitter fast".

Av Ziegfried

Man blir glad av att läsa sånt här!

Har ett GeForce 6800 GT och ett GeForce 8800 GTS 512 (G92) liggandes, men ej i bruk för stunden. 8800-kortet ersattes av ett GTX 770 (kan det ha varit 2013 någon gång?). Men jag uppgraderar grafikkort först när det hänt en hel del, så de är i drift i rätt många år innan jag byter. Och som det ser ut i nuläget är det svårt att ens hitta ett kort, som finns att köpa, dvs.

Av Ziegfried
Skrivet av smkr:

Bugg rapport:

Under Galleri kan man ej välja kategori när temat är aktiverat, men det kanske är på grund av Stylus och inte själva temat.

Jag tror att det ska funka nu, har du lust att testa genom att kopiera och klistra in koden som finns här? 😀

Av Ziegfried
Skrivet av smkr:

@Ziegfried

Testade detta temat och tycker det är bra mycket bättre än default, grymt jobbat!

En sak som skulle kunna göras liiiiite bättre (enligt mig) är att märka ut trådskaparens trådar lite mera, så det blir tydligare, kanske lite mera av det dä Noctua röd-bruna?
Annars tycker jag detta var riktigt bra!

Tack! 😀 Mycket trevligt med gehör, trodde jag var ensam om gilla bruna, lite mer nedtonade färger. Men bra idé där med att trådskaparen ska sticka ut lite från vanliga inlägg. Jag tror jag tänkte när jag gjorde temat att det bara skulle vara enhetligt samma färger överallt. Men får skriva det på anteckningslistan. Nu håller temat genast på att glida över från BeigeClockers till NoctuaClockers direkt, haha!

Skrivet av smkr:

Bugg rapport:

Under Galleri kan man ej välja kategori när temat är aktiverat, men det kanske är på grund av Stylus och inte själva temat.

Ojsan, här har jag fumlat till det, jag har inte ens tittat på hur galleriet ser ut sen jag började meka med andra färger, då jag inte är inne i den delen alls. Är mest på nyheter, recensioner och självklart det gamla hederliga forumet. Men detta är definitivt ett problem med min stilmall, inte Stylus. Kanske råkar ha en äldre CSS-fil från Sweclockers. Får ta en titt senare. 😀

(OBS, jag är superrostig på allt vad CSS heter, det är nog 15 år sen man satt med det och det blir många missar och mycket förvirring)

Av Ziegfried
Skrivet av m4gnify:

Kan inte påstå att jag gillar färgen beige, men det ser bra ut
Kommer dock fortsätta köra på mörka temat, passar mig bättre.

Ja, jag vet inte hur beige mitt tema egentligen är, kanske är mer brunt, men det är så jag tycker Sweclockers borde se ut! 🙂 Men okidoki! Jag respekterar ditt val. Jag tar gärna emot synpunkter också. Som sagt, väldigt ihopslafsat, men "WIP". 😁

Skrivet av Lagers:

Roligt med fler som gör teman till Sweclockers. Det ska jag prova.

Filen ska ha ändelsen .user.styl för att få Stylus att installera den direkt så kolla på det

Kolla hur vi har lagt upp det på Soitoras Sweclockers Dark och mitt Wider Sweclockers.

Jag försökte ladda upp på userstyles.org men den klagade på oändligt många saker i stilmallen så det gick inte. Och pastebin tyckte det var "spam" så jag gav upp. Internet 2021 är så fullt av "möjligheter" /s. 😉 Så mycket att göra, jag vet inte vad jag har gett mig in på, haha.

Skrivet av immutable:

@Ziegfried
Snyggt! Roligt med alternativ, har kört med sweclockers dark ett tag nu, men ditt tema passar (mig) bättre.

Om man får ha önskemål skulle jag vilja ha textrutan man skriver inlägg i, i en lite mörkare ton. Vitt blir så bländande

Keep up the good work!

Ska se om jag kan kika på det senare. Jag antar att du menar textrutan när den är "aktiv"?

Av Ziegfried
Skrivet av anon334363:

Är det här inspirerat från gamla apberget månne?

Är inte bekant med det. Vänligen utveckla för en ovetande? Antar att det är någon slags community? Nu är jag lite nyfiken på hur det har sett ut!

Allt jag gjort är att göra standard-temat något mörkare, utan att för den skull göra ett "mörkt" tema. Något inspirerat av Noctua och någon slags fusion av äldre Sweclockers-teman.

Av Ziegfried

BeigeClockers - ett Sweclockers-tema (WIP)

BeigeClockers (eller NoctuaClockers?), vet inte vad jag ska kalla det, men vill dela med mig av ett lite mörkare tema än standardtemat med målinriktning att inte blända känsliga ögon allt för mycket, men samtidigt inte ett mörkt tema. Bör funka i både Chrome och Firefox, men behöver tillägget Stylus för att fungera.



https://i.imgur.com/tqmVm5b.jpg

https://i.imgur.com/xWgUO4c.jpg

OBS, väldigt WIP (work in progress)

Av Ziegfried
Skrivet av Fomi:

Samma här, hade två stycken Naos 8200 och en kompis hade också en. Scrollhjulet blev kasst på samtliga, alldeles för fort.
Köpte därefter något annat, men ergonomin var bättre än något annat och klicket på en ny Naos var som en dröm!
Med det sagt så gnisslar scrollhjulet på min Deathadder så... ingen är perfekt.

Kommer förmodligen skaffa en ny Naos nu för att testa.

I samband med att min gick sönder gick jag ut på youtube och hittade videos hur man rätt enkelt kan laga dessa möss. De är ju inte heltrasiga bara för att något gett upp i förtid på dem, så det är bra med möss man kan laga. Men jag kommer inte ihåg hur jag hittade den eller hur komplicerat det var. 😋 Anledningen att jag ens började söka var att det inte gick att köpa nya Mionix-möss längre, men det kanske det snart blir ändring på.

Har en hel hög med möss som det är något mög med, men tror dem går att laga allihop - men man är ju professionel prokrastinerare. 😉

Av Ziegfried

Har en Naos 7000 liggandes, tror både scrollhjulet och "mittenklick" gav sig på den (och kanske något annat också), men det är en av de skönaste möss jag någonsin använt. Alla andra möss känns otroligt märkliga efteråt. Ser fram emot en återkomst av möss med bra ergonomi.

Av Ziegfried
Skrivet av Patrik356b:

jag gillar inte alls hur de har "fördummat" generatorerna. De är numera tvingade att köra MAX hela tiden. Bara biomass burners beter sig vettigt numera.

Du kan ju inte pumpa ut mer energi i elnätet än vad du gör av med.

Jag hade planerat att gå från compacted coal till turbofuel, men det känns meningslöst med hur det fungerar idag, så har bara sattit ut geothermal generators (då de inte kräver någon input)

Oj, har inte sett att den här tråden fick nytt liv igen med nya inlägg!

Jag var också skeptisk först när jag hörde om de "nya" förändringarna, men fördelen med att alla generatorer går på 100% är att man som nybörjare vet direkt att att t.ex "coal generators" fungerar direkt utan att dem behöver stresstestas först. Man kan direkt se att dem fungerar eller inte fungerar.

Sen energiöverflöd/överproduktion kan matas in i Power Storage (som en slags backup-batterier) som kan kicka igång och kompensera för utifall den händelse att man spränger maxgränsen. Så man slipper det fruktade "blown fuse"-ljudet.

För övrigt tycker jag att det som kom med Update 3.5 och Update 4 är underbart. Bara en sån sak som stegar och Mk2 pipelines, stor QoL-uppgradering!

Av Ziegfried
Skrivet av Xabin:

Namnet kommer ursprungligen från Sabin i Final Fantasy 6.
Använde Sabin först, men då random italienare på IRC cirka 1996 ofta försökte chatta upp mig för att de antog att jag var tjej (Sabine) kände jag mig tvungen att byta till något som inte framstod som feminint. X är ju coolt, så då blev det Xabin.

Skojigt! Mitt nick är också från FF6, men förekommer i ett antal variationer tror jag, t.ex Siegfried, Sigfried, Ziegfried. Men jag har Sabin som avatar, vilket kan tyckas märkligt. Finns egentligen inte någon historia om varför jag valde det utan bara attt det lät tufft då tyckte jag. Ziegfried är en knekt i FF6 (inte en karaktär man kan spela) som letar efter skatter över hela världen och skryter om att han är bäst i världen med svärd. Det finns dock två, varav en är en lurendrejare (eller copy-cat) och en äkta.

Av Ziegfried
Skrivet av osgorth:

Jag använder en gammal goding - Password Safe (pwsafe.org).

Klassisk och simpel offline-app, med säker kryptering, utvecklat av en mästare i sammanhanget (Bruce Schneier).
Databasen ligger på min NAS, som alla enheter hemma kan komma åt, men ingen utifrån - den kör på ett lokalt nät.

Jag använder också Password Safe, en gammal goding som du skrev!

Blev lite ledsen när jag inte såg den som ett alternativ med i listan. Men så har jag bott under en sten i något decenium så vet inte vilken av dem som är bra och till vad. Vet bara att Password Safe fungerar bra för mig.

Den gör "omöjliga" lösenord där jag inte skulle kunna hålla reda på ett enda av dem i huvudet så långt tillbaka när jag tog det stora steget och bytte lösenord på alla e-tjänster jag kunde komma på till något unikt istället för varianter av en som satt som fastetsat i nervsystemet. Innan migreringen till Password Safe var det bara en tidsfråga innan det blir intrång i ens e-post eller dylikt.

Jag TROR att om jag skulle titta på en ersättare så skulle det kanske vara KeePass, men ej vilken.

Av Ziegfried
Skrivet av Lagers:

Jag körde in ditt tema nu och det är ju riktigt trevligt. Just att kontrasterna mellan bakgrunderna och texten blir riktigt bra. Det borde du släppa som ett userCSS precis som Sweclockers Dark (eller om ni går ihop och jobba tillsammans där man kan välja tema)

La in det också nyss, verkar riktigt trevligt det med. Intressant att allt annat känns bättre än vanilla VITT Kommer bli svårt att välja nu med tre bra userCSS!

Inte mig emot! Jag är bara glad om jag inte blir stämd av upphovsrättsskäl, eller något i den stilen. 😉 Kanske skapar en egen tråd om det på någon lämplig plats på forumet. Men roligt att det uppskattades. Jag ville skapa något som känns som det skulle kunna vara Sweclockers färger, fast ändå lite "snällare" för ögonen, utan att vara "dark mode". Mörka teman i all ära, men det behövs inte överallt. Så "Beigeclockers" är "Vanilla Enhanced" eller vad man ska kalla det. 👌

Av Ziegfried
Skrivet av Chris_Kadaver:

Haha jaa!!! Sweclockers kan kanske få noctua som sponsorer om de köper in på ditt tema?! XD

Vore roligt, haha. Man köper ju inte Noctua-fläktar för att dom är bra, utan för att dom är bruna. 😁 Skämt åsido, skojigt att du verkar gilla färgerna!

Skrivet av Xburk:

Det här färgtemat diggar jag. Detta som standard + ett mörkare (typ youtubes darktheme) hade varit fantastiskt om det fanns native. Förstår inte riktigt varför allt ska vara så ljust, alternativt svart med världens kontrast (typ instagram).

Kul med lite gehör. Har inte trixat färdigt med färgerna ännu, har justerat så många gånger fram och tillbaka, men börjar äntligen bli nöjd. Men sen är det några ställen där det bara ser... ja, fel ut. Men grunden är nog lagd tror jag och Sweclockers hade en lite grå-beige ton långt tillbaka. Inte så brun/mörk som min moddade stilmall, dock. Men jag skulle jättegärna se att Sweclockers körde (nästan) Noctua-färgtema.

Men jag håller med, det används för mycket vitt. Ett ljust tema behöver inte vara bländande, men man behöver skilja olika element åt beroende på vart fokus ska läggas.

Tack för beröm/kritik! 👌

Av Ziegfried

Bara jag som försökt mig på en mer brun-beige ton på stilmallen? 👌
Såhär ser det ut:

https://i.imgur.com/KiVEFmg.jpeg

CSS-stilmall på Ubuntus Pastebin. Man behöver installera Stylus för att använda den.

Tycker ljusa teman inte behöver vara så illa, men det är alldeles för vitt eller för ljust. Och mörka teman är (i regel) för mörka med för höga kontraster enligt mitt tycke, så jag skräddarsydde min egna med färger jag tycker om.

@Chris_Kadaver är ovan stilmall tillräckligt "Noctua" enligt dig? 😉

Av Ziegfried

Final feature trailer om 40 minuter!

Av Ziegfried
Skrivet av TrueType:

Nice med en packager, på tiden då det är lite klumpigt att ha ett stort raffinaderi bara för det

Jag längtar som tusan till dedikerade servers, då ska jag kasta upp en på min server här hemma !

Precis! Det är/var raffinaderier för allt innan. Det blev lite tjatigt med 4 våningar med 40 raffinaderier vardera. Alternativa recept för "ore doubling", dvs Pure Iron Ingot, Pure Caterium Ingot, Pure Copper Ingot-recepten är ju också i raffinaderier. Tycker det är coolt och roligt att de används till mycket mer saker än bara att sätta dem på plast/gummiproduktion eller bränsle som det var i Update 2.

Det här med dedikerade servrar tolkade jag som att CoffeeStain ska hosta servrar, men de kanske släpper en dedikerad mjukvara för att hosta just Satisfactory-server? I sådana fall lär jag göra en server hemma också!