Inlägg

Inlägg som Ziegfried har skrivit i forumet
Av Ziegfried

Fortfarande inga svar på denna (oerhört) viktiga fråga? Tror det var Tahoma innan som användes innan i forumet, men jag kan ha fel. Skulle också vilja ha tillbaka det gamla typsnittet då det nuvarande är väldigt kantigt och svårläst som det är nu, men jag har synfel också.

Av Ziegfried
Skrivet av Orici:

mitt moderkort har Intel(R) i219-V och kör driver 12.13.17.4

Har du provat att installera drivrutinerna från Intel Ethernet Connections CD 20.7? Jag använder Windows 7, men drivrutinsversionen verkar vara 12.15.31.0 för mig.

Av Ziegfried

Nu ser jag att tråden är lite halvgammal, men tänkte ändå skriva ett svar. DPC Latency Checker kan inte mäta korrekt i Windows 8/8.1 så använd Latencymon istället och bifoga en bild på det ser ut här sen (om problemet fortfarande kvarstår, det vill säga).

Av Ziegfried
Skrivet av DennisMine:

Hej, jag har ett par Turtle Beach Z11 och dom fungerar helt ok förutom att min mic suger, Mina kompisar säger att den brusar hur mycket som helst på skype. Hörlurarna fungerar perfekt men det är en ny mic jag behöver, så jag undrar om det finns någon bra mic under 1500 kr och jag ska använda den till Tex skype, Jag behöver en mik som blockerar bakgrunds ljud för jag har ett Razer blackwidow som haar blå brytare som låter hyfsat mycket. Tack för hjälpen!

Vet inte så mycket om mikrofoner, men jag har hört gott om Blue Microphones Yeti, kan användas för podcasting om man så vill det, eller om man är musiker (eller bara helt vanligt Skype-användande). Den har lite olika lägen som man kan använda, beroende på olika situationer. Men det är en bordsmikrofon, så jag kan tänka mig att den inte är optimal om tangentbordet låter så mycket, och skapar vibrationer i skrivbordet som sen snappas upp av mikrofonen. Köpte nyligen ett ljudinterface själv för att kunna välja mikrofon som jag vill i framtiden, men tog en Shure SM58, funkar tilll Skype, men vill man ha perfekt ljud där kanske det inte är en optimal kombo heller, och även dyrare än Blue Yeti-alternativet.

Någon annan kanske får uttala sig.

Av Ziegfried
Skrivet av Xanwarrior:

Jag har alla dessa C1E, C3 och C6-lägena avstängda. Allt fungerar bra. Jag uppgraderade usb 3.0 driversen och mitt LAN nätverks kort. DPC Latency ligger nu på 29-50!!! Spikar upp till 107 i 1 timmes gameplay (Bf3) men det är väl vanligt. Men OH MY GOD DET FANNS EN FIX!!!.

Sjuk känsla är detta. efter ett halvt år av konstant letande efter en fix så är detta löst! Battlefield 3 flyter på perfekt när det gäller spikes och stuttering. Och alla andra spel osv. Tack som tusan. No more updating!. If it's working dont fix/update it.

Vad roligt att höra! Man blir glad när man lyckats, jag vet känslan precis. Om det skulle vara något ytterligare, antingen relaterat till detta eller något annat så kan du bara återkomma. För övrigt, varsågod! Jättekul att kunna vara till hjälp nån gång emellanåt.

Av Ziegfried
Skrivet av Xanwarrior:

Jag håller med dig, jag kan inte säga exakt allt jag gjort med datorn, men dina gissningar kan faktist lösa problemen som jag har. Jag har overclockat min CPU till 4.4 ghz, stabilt och fint vid 48C som Max temp med prime95 och hyper 212 evo i 12 timmar. Har prövat att köra med stock inställningar på moderkortet, tror DPC latency blev värre pga cool & quiet. Annars ser allt ut at vara likadant.

OK, då har du i alla fall provat det, och CnQ kan vara en bov ibland precis som PowerMizer när det kommer till DPC latency, så överklockar man så brukar man slå av det. Om du inte redan kör med inaktiverad CnQ i BIOS med överklockning så kanske du ska slå av det. Har även sett fall där C1E, C3 och C6-lägena varit problematiska (DPC-spikar). Kanske kan vara något att experimentera med också.

Skrivet av Xanwarrior:

Jag använder mig utav Asus hemsida för att uppdatera mitt moderkort. Vad annars liksom?

Jag använder ibland Station Drivers, de verkar ligga i fronten och har örnkoll på nya drivrutiner och firmwareuppdateringar som kommit/läckt ut. Du kan ju kika på nyare USB 3.0-drivrutiner för ASMedia-kretsen, betydligt nyare än den från Asus i alla fall, frågan är om den är kompatibel, det är bara att pröva. Prova även den senaste drivrutinen direkt från Realteks hemsida för nätverkskortet (RTL8111E), ta den som är listad som Win8 and Win8.1 Auto Installation Program (v. 8.018).

Skrivet av Xanwarrior:

Jag kör för tillfället på Windows 8.1 vilket fungerar perfekt för mig. Har inte märkt/upplevt en enda liten bug sen win 8 vilket var ren skit. DPC latency var tillomed värre förut med win 8. Får se vad jag kan göra. Om inte det funkar att uppdatera LAN grejen nu till senaste uppdateringen, så får jag väl hoppas på att den ''fulla releasen av win 8.1 fixar detta. Eller åtminstone minskar det.

Att gå ner till Windows 7 igen får väl bli mitt sista val.

Fullt förståeligt, (o)lyckligtvis finns det massor av inställningar, drivrutiner och annat härligt nördigt att experimentera med innan du överväger ett eventuellt OS-byte.

Skrivet av Xanwarrior:

Har prövat Disabledynamictick. Ingen skillnad alls blev det. Jag inaktiverade nyss HPET igen och för någon anledningar så är ''spikesen'' lite mindre verkar det som, och min latens har minskat till runt 600-700 som max.

Ah, trist. Jag hade nästan på känn att det kunde vara ett steg på vägen, men nåja, då vet vi det i alla fall.

Skrivet av Xanwarrior:

Med HPET PÅ så var det mycket värre förut. Hmm.. Hoppas bara att det finns någon uppdatering för LAN grejen då det är den som verkar skapa all dessa stora spikes till 600-700.

Jag har experimenterat med HPET till och från. Jag har läst lite om vad det handlar om och jag förstår ärligt talat inte riktigt dess syfte. Jag tycker det känns söligt att köra med den aktiverad. Musen "hackar" fram, vet inte om alla skulle känna av detta, men jag gör det. Den minskar inte min DPC så jättemycket när den är avstängd, men man KÄNNER en viss skillnad. Finns trådar som behandlar och diskuterar HPET. Somliga, inklusive jag, föredrar att ha det avstängt, då det där "lagget" eller "microstuttering" tycks försvinna. Det verkar vara "hit or miss", för en del fungerar det jättebra med HPET. Vet inte om det beror på vad för hårdvara man har kanske och hur det är konfigurerat med OS.

Skrivet av Xanwarrior:

Prövade powermizer nu, inaktiverade det och vet inte om det är en placebo effekt lr nåt men det känns som att dessa spikes blivit något mindre och att det känns mer ''smooth''. Any Advice?

Det kan vara så att detta är något som hjälper i ditt fall om det verkar bättre, det behöver inte vara placebo. För somliga gör det ingen skillnad, men en del kort kan vara mer drabbade, och det kanske gör susen i ditt fall. Kör med PowerMizer avstängt en tid och se om du upplever det som en förbättring.

Av Ziegfried
Skrivet av Xanwarrior:

Har de senaste bios updates (SABERTOOTH 990FX R2.0 BIOS 1903) Så vitt jag vet så blev det ingen skillnad alls på den äldsta och nyaste biosen, förutom några små fixes här och där.

Har du gjort några inställningar i BIOS, överklockat något etc? Jag skulle nog utgå ifrån felsäkra inställningar (default-inställningar i BIOS) för att se om det fungerar bättre eller sämre där. Det är en bra utgångspunkt. Jag vet inte hur mycket du kollat upp av det jag skrivit, för du har inte skrivit om du provat något av det. T.ex disabledynamictick och så vidare.

Skrivet av Xanwarrior:

Powermizer? vad är det och, vart kan jag hitta det? jag har min power plan på hög prestanda så det ska väl inte spara på ström eller något sådant?

PowerMizer är strömsparfunktioner för grafikkort. Jag vet inte faktiskt inte huruvida High Performance-läget i Power Options i Windows 7 påverkar PowerMizer, men det finns ändå en del trådar där PowerMizer verkar vara relaterat till höga DPC-spikar, och de som har problem med kan stänga av det. Jag själv har bara provat Nv GPU Tweak Tool, så du kan prova att stänga av det med det verktyget och se om det blir bättre. Det går även att göra via registret, men det kanske är smidigare med ett GUI för just det ändamålet. Bara att googla om du vill veta mer.

Skrivet av Xanwarrior:

Herregud, finns det ingen lösning alls på detta?

Troligtvis ingen universallösning nej, man får nog felsöka en bit i taget. Du skrev förut att du alltid har senaste drivrutinerna, men vart får du dem ifrån? Asus hemsida? De är sällan särskilt uppdaterade (de kan rent av vara utdaterade ibland). Såg förresten att du hade TimerResolution där på ditt skrivbord, hjälper den något med att hålla latenserna stabila?

Skrivet av Xanwarrior:

Varför ska det vara så svårt för att få en dator att fungera som den ska?. Detta är helt sjukt.

Enligt mig är det snarare otroligt att det fungerar överhuvudtaget, så komplex och avancerad en dator och operativsystem är, det är många saker som ska klaffa.

Du har inte funderat på att att installera Windows 7 istället? Det verkar ju lite mer "moget" som operativsystem då det funnits ett tag. Det vore bra om du kunde prova åtminstone några av förslagen jag skrivit och ge feedback på det. Annars blir det knepigare att hjälpa. Jag hade nog kunnat göra mer om jag suttit med datorn i fråga och sett hur allt är konfigurerat, nu känns det som att jag har en bindel för ögonen och gissar generellt.

Av Ziegfried
Skrivet av Xanwarrior:

Jag har alltid de senaste drivrutinerna, har prövat stänga av HPET (Jo HPET finns på AMD moderkort också) märkte att min DPC sjönk en bit, men på samma gång upplevde sämre prestanda i T ex Battlefield 3. Har beställt ett Asus Xonar D1 ljudkort och ska testa om problemet försvinner med den. Ska så klart också inaktivera mitt integrerade.

Här Har du bilderna som du ville se. Detta är då inte i närheten av hur katastrofalt det ser ut när jag kör under hög load i spel. Latencymon e fullt ut kompatibel med Win 8. Har gjort allt det som stod i texten som latencymon visar, men det gör/gjorde ingen skillnad alls. Och det här med cpu throttling settings i mitt bios kan jag inte hitta någonstans alls. Men min CPU ska inte throttla eftersom den alltid är under 45C i hög load. Känns som att det inte finns en fix till det här alls, och att det är nvidias/Microsofts fel helt och hållet.

http://s21.postimg.org/5d6v0rb6v/Idle.png : Idle

http://s24.postimg.org/6p4sxjd5h/Workload.png : Work load

Har du lagt in den senaste BIOS-versionen eller vilken version kör du på ditt moderkort? I vissa fall kan det göra susen att köra senaste där. Jag lade precis nyligen in en sprillans ny uppdatering av UEFI/BIOS för mitt moderkort och jag upplever det ännu stabilare och allting går mer "smooth" och jag har haft lite problem emellanåt med DPC-latenser, inget "allvarligt" dock. Jag ser där på bilderna att ndis.sys (Network Driver Interface Specification) verkar vara lite problematisk. Om du har ett löst PCI-nätverkskort eller liknande så kan du prova att installera det och inaktivera (samt ta bort tidigare rester från drivrutiner) och se om det fortfarande blir DPC-spikar för ndis.sys efteråt.

De övre värdena såg fina ut annars, alltså "current" och "Highest interrupt to process latency". Om det är Nvidias grafikdrivrutiner som spökar ibland så kan det vara Nvidia PowerMizer, som är en slags strömsparfunktion, men den lämpar sig mer för bärbara datorer som jag har förstått det, men den har ställt till med en del oreda på stationära vad jag kunnat utröna online på diverse forum. Du kan prova att stänga av det och se om det blir bättre. Det tredje jag kom tänka på är disabledynamictick, också en funktion man kan stänga av i Windows 8 särskilt, och det verkar bland annat vara relaterat till frysningar/krascher och även "DPC latency". Fann lite information efter en snabb googling på Tom's Hardware Guide, men jag vet inte ingående om vad det handlar om då jag inte är bekant med funktionen och inte använder Windows 8 själv. Men det kanske är några saker att börja med att undersöka?

Skrivet av Xanwarrior:

Känns som att det inte finns en fix till det här alls, och att det är nvidias/Microsofts fel helt och hållet.

Så kunde jag också känna med vissa datorkonfigurationer/setups, men jag är helt övertygad om att det går att lösa så att allting går som klockan! Lite research, tålamod och ihärdighet så går det mesta att handskas med. Jag är inte helt hundra på hur man på ett universalt sätt löser för höga DPC-latenser, men en hel del saker har jag snubblat över genom en del läsning och googlande. Nog om det, men ville bara säga; ge inte upp!

Av Ziegfried

Jag skulle nog också ta en ordentlig koll på drivrutinerna, kolla så att allt är det senaste. En annan (aningen omstridd) sak att kolla upp är HPET (High Precision Event Timer), för vissa har det hjälpt att stänga av den, för vissa har latenserna minskat drastiskt. Jag är dock osäker på om AMD-moderkort har HPET? Någon som vet? Så det kan vara något att prova. Sen kan man stänga av enheter i UEFI/BIOS som man inte använder, t.ex om man har ett internt ljudkort så kan man stänga av det integrerade för att undvika eventuella konflikter.

Av Ziegfried
Skrivet av Xanwarrior:

Jag tänker starta med att säga att alla spel ''spikar'' och att varje gång jag kör ett spel så får jag över 1 ms i DPC vilket gör att min dator laggar och det förstör min spel upplevelse totalt eftersom ''spikesen'' varierar från mini, till stora, och till MASSIVE spikes. Detta är då med en FX 8350 4.3 ghz. Jag har prövat så många grejer/tricks att det inte finns tillräckligt med tid i mitt liv för att skriva ner allt som jag gjort hittils. jag har tillomed ominstallerat hela mitt system (pain in the ass) och INGET vidare. Tror det blev värre också. Skulle uppskatta om någon av er skulle kunna hjälpa mig lösa detta eftersom jag använder programmet latency mon och varje gång jag startar ett spel så börjar det spika som in i H*lvete. Det som skapar spikesen visar sig vara: Nvlddmkm.sys, Storport.sys, USBPORT.SYS, dxgkrnl.sys, rspLLL64.sys och ndis.sys Finns det inget sätt jag kan reparera/radera dom?. This is driving me crazy!!

Asus GTX 560 Ti DC2 2GB GDDR5
AMD FX 8350 4.3 Ghz
Asus Sabertooth 990fx R2.0
Corsair vengeance 8 gb 1600mhz
Corsair TX 650W v2
Hitachi 7200 RPM HDD
Win 8 x64 bit

Aningen sent svar, men du kan inte posta en skärmdump på hur det ser ut i LatencyMon? Dels i idle och dels vid normal "workload" för att se hur det beter sig. "Mini till stora" spikar är inte så specifik information, om man säger så, så det vore bättre att se hur det faktiskt ser ut. Jag tycker själv att DPC Latency är ett intressant område som ofta förbises. Anandtech är en av få som faktiskt gör sådana mätvärden i recensioner medans andra enbart tycks fokusera på konventionella benchmarks när de testar exempelvis moderkort. Men visst, det är lite off-topic.

Jag vet inte hur LatencyMon är i Windows 8, men jag har för mig i alla fall att DPC Latency Checker rapporterade fel värden i Windows 8.

Av Ziegfried

Intel GTX Titan!

http://www.sweclockers.com/image/red/2013/03/23/Knights_corner.j...

On topic: Mysigt med lite "retronyheter" eller vad man ska kalla det. Mycket har hänt, men det är alltid något magiskt med att tänka tillbaka på hur det var "förr", om det var bättre eller sämre, eller rent av bägge delarna. Grattis på födelsedagen Pentium.

Av Ziegfried
Skrivet av abbish:

Installationen löste inte problemet...
Jag testade en annan skärm och där laggar det aldrig.
Det måste alltså vara fel på min skärm.

Jag har en samsung S24B350, någon som har någon aning?

Låter märkligt att en skärm skulle orsaka "laggspikar", tycker jag. Den behöver inte bara få drivrutiner via Windows Update eller dylikt? Min stod på 59 Hz när jag installerade om Windows, men med en drivrutin från WU fick jag 60 Hz. Inget jag märkte av förstås, men reagerade ändå när jag såg det. Kanske något liknande i ditt fall?

Av Ziegfried
Skrivet av abbish:

Var finner jag den inställningen?

Antar att du har ett svenskt Windows 7 då (?), så det borde heta Energialternativ, så det är bara att söka på det i startmenyn. Sen brukar High Performance/Hög prestanda-alternativet vara dolt så du får trycka på den lilla pilen under de två övre alternativen för att få den. Bara för att för att förtydliga, INTE "power saver" (energisparläge), utan "high performance" (hög prestanda).

Då går du miste om energibesparing så klart, men då slipper man att processorn klockar upp och ner beroende på belastning, vilket kan orsaka en "laggspik" eller vad vi nu ska kalla det. Sen om det hjälper i ditt fall är en annan femma.

http://3.bp.blogspot.com/_sGbiS230sh0/TFiI-scWy8I/AAAAAAAAAto/aP...

Av Ziegfried
Skrivet av wolliz3n:

tjenare! tänkte kolla om ni kan ge mig lite tips på bra program som håller datorn snabb och ren. typ som ccleaner osv. köpte mig en ny dator för några veckor sedan och har en dålig vana att slöa ner datorer.

CCleaner som redan nämnts är ett bra gratisverktyg och uppdateras med jämna mellanrum. Sen finns Auslogics Registry Cleaner, och som namnet antyder så städar den i registret, men det kanske inte var man ska använda för ofta utan mest i nödfall för att undvika problem (att rensa registret är ju väldigt omdiskuterat).

Att se till att systemdisken är defragmenterad och fin med ett bra program kan också vara en god idé (om man nu inte har en SSD förstås, för då lär det göra mer skada än nytta). SSD är annars himla fint, men där städar man väl av en annan anledning än av prestandavinst, just för att priset per Gigabyte är högre.

Om det är hårddiskar det gäller så har jag fått goda intryck av Auslogics Disk Defrag för defragmenteringen med dess feature att kunna flytta systemfiler till "början" av hårddisken för snabbare access.

Av Ziegfried
Skrivet av abbish:

Hej!

Senaste dagarna har jag märkt att alla animationer på min dator får någon slags "lagspike".
Det händer kanske 1 gång varje minut.

Jag har sökt men då har jag bara hittat folk som har animationer som laggar hela tiden.

Någon som har en aning vad som pågår?

Tack

Operativsystem: Microsoft Windows 7 home premium och senaste drivrutinerna
Processor: Intel Core i5 2500k
Moderkort: MSI P67A-G45
Minne: 16gb
Grafikkort: gtx 670
Hårddisk: Någon adata ssd

Jätteknepigt att svara på rak arm vad det kan bero på, men jag känner ändå igen det. Du kan möjligtvis få Windows att bli aningen mer responsivt genom att byta energiprofil till "High Performance" i Power Options istället för "Balanced" (som är standard i Windows 7). Kan vara något program som snor kraft just när det "hackar till".

Just nu upplever jag själv att animationer hackar i stort sett hela tiden, får det inte att gå mjukt, men det kanske är för att jag har ett alldeles för gammalt grafikkort.

Av Ziegfried
Skrivet av Simcon:

Är det någon som har koll på ett bra tema för windows 7 som är behagligt för ögonen? Märker nämligen att bakgrunden på ex. mappar (vit standar) är väldigt ansträngande för ögonen när man sitter allt för långa stunder vid datorn. Tycker inte alls om standar varianterna med high contrast då det istället ser hemskt ut. Skulle nog räcka att ändra bakgrunden på mappar från vit till någon nyans av grå.

Hade iofs. också behövt en motsvarande lösning för firefox, colortoggle som jag använder just nu är helt enkelt inte optimal, ex. blir text på forum och dy. svart och svår att se mot en mörk bakgrund...

Beror på om du menar tema eller "visual style" (det sistnämnda kräver förstås att man moddar några DLL-filer), men du kanske ska prova Placebo for Windows 7. Den är inte så "bländande" för morgontrötta/grusiga ögon.

Av Ziegfried

Använder ni inte Autoruns? Där kan man enkelt överblicka allt som har med autostart att göra och är pedagogiskt upplagt, samt att man kan ta bort dem från listan.

Av Ziegfried
Skrivet av mine.craft:

Hej och tack för de snabba svaren! Jag är rätt ny med både Playstation och Skyrim så jag misstog mig med tråden och trodde att Obvilion skulle bli en kommande expansion, ursäktar för detta. Jsg syftade i alla fall på spelet Skyrim."Early 2013" det låter ju lovande!

Tack så mycket och ursäkta för röriga texter, jag sitter på en skumpig buss och skriver från min iPhone.

Grafit skrev ett både snabbare och mer utförligt svar, men varsågod!
Dragonborn-expansionen till Skyrim kommer att bli spännande, indeed. Väntar otåligt.

Av Ziegfried
Skrivet av Cable:

I just denna bild använder jag mig utav senaste MacType med konfigurationen "FT Opt" som finns med från början.

Har även varit en flitig användare av gdipp men på grund av själ som exempelvis detta, har fått mig att gå över till MacType.

Annars har jag en annan konfiguration som liknar gdipp en del (för MacType då), som jag lagt upp om någon är intresserad. Om du behöver hjälp hur du ska använda dig av en egen konfiguration är det bara att fråga.

Jaha där ser man. Jag kör också MacType (av typ samma anledning, körde också gdipp innan), men jag hade "LCD"-profilen aktiverad tydligen. Gillade hur det såg ut med så mjuk och kantutjämnad text, liknande den man kan se i olika Linux-distributioner och Mac OS X.

Angående det där nya standardtemat som visats ett antal gånger (Australis?), kommer man att kunna välja att köra det gamla? Eller ersätter Australis det gamla helt? Får väl bli att leta ett tema som får det att likna Firefox 4.0 så mycket som möjligt.

Tycker bara fler och fler teman som var riktigt snygga har försvunnit eller slutat uppdateras sen många år tillbaka. Minns när man såg mockups på Firefox 4.0-temat, som verkligen kändes maxade rent estetiskt, men det känns som att man går ifrån det mer och mer med små kosmetiska skillnader här och där, och därmed blir knepigare att få tillbaka när man måste rota i about:config, installera en massa tillägg för att få det som man vill ha det när man installerar om.

EDIT: Installerade profilen du laddade upp, det ser bra ut. Tack för den.

Av Ziegfried
Skrivet av Cable:

Nu har även UX uppdaterats till 21.0a1 (använder mig utav en helt "orörd profil" för att testa):

http://i.imgur.com/hz48g.png

Fullständig version

Är det gdipp eller MacType eller något annat program du kör för att få så mjuka och snygga typsnitt i webbläsaren? Någon speciell konfiguration?