Inlägg

Inlägg som Ziegfried har skrivit i forumet
Av Ziegfried

Ny teaser!

Av Ziegfried

Är inte ett dugg förtjust i dropdown-menyer tyvärr, utan föredrar helt klart "statiska" element, tyckte det var elegant med flikar som det var innan. Visst, mycket vana, men kommer aldrig gilla dropdown-menyer. Sen var det för mycket vitt och det blir snabbt väldigt opersonligt enligt min åsikt.

Var tvungen att skona mina egna ögon och göra ett mörkare tema med Stylus. Det är dock inte ett mörkt tema i den bemärkelsen, men mörkare, mer beige-brunt och grått och mindre bländande. För den som är intresserad att testa så lade jag upp det på Pastebin.

EDIT: Lade till skärmdumpar för att visa hur det ser ut:

https://i.imgur.com/xXiLMon.jpeg

https://i.imgur.com/WO7Fo1c.jpg

Av Ziegfried
Skrivet av PuMaH:

@Ziegfried: Det är kolkraftverk som tar vattnet, och ja, jag fick slut på vatten vilket kapade strömmen. Det som jag tyckte var märkligt var att allt vatten som gick från extractors inte pumpades genom rören trots att det var tomt i andra änden. Jag har kollat på extractors och det står att de jobbar för fullt, vet inte om något kan vara fel trots det?

Nu har jag kopplat in två extra extractors för att jag inte fick ut full kapacitet, men kan kanske ändå försöka ge en överblick över hur det var tidigare. Ska kolla runt nästa gång jag startar spelet.

Det kan vara så att om du spelat sen Update 3 släpptes, som (surprise) innehöll en del buggar med vattentillförsel så var fixen att radera sina water extractors och sätta dit dem igen, koppla på rören. Men det gällde nog mest ifall de var inkopplade till elnätet och när man laddade sin sparfil så var de inte igång vilket till slut gav totalt strömavbrott (om man var helt beroende av just kolkraft som strömkälla). Du kan ha MAX 6 kolkraftverk som försörjs av en pipeline. 1 maxöverklockad water extractor (250%) kan alltså fylla 1 pipeline som i sin tur kan försörja max 6 kolkraftverk. Kolkraftverken behöver minimum 45 m³ vatten, gärna 50 m³. Om jag vore du skulle jag (om avstånden inte är för stora) bygga om berörda water extractors och tillhörande rör och koppla om dessa till kolkraftverken på nytt. Sen skrev @NatureBoyyy en intressant poäng. Dubbelkolla gärna att pumparna är åt rätt hål. En grön pil visar vilken riktning "flödet" ska gå åt.

Vad säger pumparna att du har för "headlift"? Nästa fråga, är kolkraftverken överklockade? Och det är fortfarande svårt utan bilder är jag rädd.

Skrivet av NatureBoyyy:

@PuMaH:

alla pumpar sitter åt rätt håll? jag hade råkat sätta en åt fel håll och undrade varför jag inte fick vatten haha

Som sagt, en bra poäng, som många (inklusive mig själv) har förbisett!

Skrivet av NatureBoyyy:

@PuMaH:

Testa och bygga ett gäng buffers innan kraftverken, driv water extractor och pumparna med typ en biomass i början tills buffers är fyllda och slå sedan på kraftverken och koppla in dem i resterande el system, fungerade bra för mig

Jepp. Detta. Jag har 2 buffers (Industrial Fluid Buffer?) per 6 kolkraftverk, bygger dem i "6-pack" som försörjs av en pipeline. Det bör räcka mer än väl. Fylls inte dessa buffers av water extractors så är något galet på vägen dit.

Av Ziegfried
Skrivet av PuMaH:

Extractorn ska ju pumpa upp 120 m^3, men jag får helt enkelt inte ut så mycket. Tycker det är lite störande att behöva ligga på "överkapacitet" för att göra upp för vatten som jag inte vet vart det försvinner.
Det jag menar är att om jag kopplar tre extractors till ett rör så ska det ju gå till 300 i flowrate. Annars betyder det att vätskan rör sig fel på något sätt.
Jag sätter inte pumparna så tätt utan sprider ut dem med några meter ned stigning mellan.

Vad är fördelen med att slippa pumpar?

Ja, det stämmer - att den kan klara det, men det beror ju på hur högt upp (vertikalt) rören ligger också.

Ett rör har maxkapacitet för 300 m³, så då kan man koppla tre extractors till ett rör varav 2 water extractors, kan ligga på 100% och sen underklockar man den 3:e till 84% och då kan flowrate bli 300 som max. Men vad jag försöker säga är att bara för att ett rör klarar 300 m³ i flowrate så ligger man inte på det hela tiden, det är ett absolut maxtak. Min flowrate ligger ibland på noll eller väldigt lite och det betyder att mina extractors "idlar" för jag har satt ut 4 industrial fluid buffers emellan som kolkraftverken kan ta vatten av. Och när dessa töms så börjar mina water extractors jobba igen.

Du kanske har satt ut pumparna på fel ställe? Vet att det var många (inklusive mig själv) som missförstod hur de skulle placeras. Som sagt, jag undrar fortfarande om det är kolkraftverk du försöker förse med vatten? Slås din powergrid ut för att du inte har tillräckligt med vatten? Vore intressant med en screenshot eller någon form av illustration för att se hur allt är kopplat.

Fördelen med att slippa pumpar var helt enkelt mindre strömförbrukning. De drar ju 4 MW styck.

Av Ziegfried
Skrivet av PuMaH:

Körde lite mer igår med ytterligare problem med vatten
Jag har fyra "water extractor" som ger 480 m3/min, men hur jag är gör kan jag inte få ut det. Rören maxar ju vid 300 m3/min, men inte ens det kommer jag upp i, max är någonstans runt 250. Satte in fler pumpar nära källan vilket gjorde det tillräckligt bra, men jag fattar inte varför? Extractor ska ju klara av 10 m på egen hand, och varje pump 20 m.

Är det kolkraftverken du försöker förse med vatten? Har du kollat i de maskiner det gäller om de är försedda med tillräcklig mängd vatten istället för att kolla flödet i rören? Om det är så att du kollar rören och den visar HÖGSTA flowrate som 250 så kan det fortfarande betyda att allt är som det ska och är "normalt". Rören ska vara fyllda, men däremot behöver inte flowrate vara maxat på något sätt. Kolkraftverken (om det nu är dem det gäller?) tar bara vad de behöver och om de maxas, så kommer även flowrate maxas. Jag är osäker på om pumpar kan "staplas" så 20+20 ≠ 40 i det här fallet om jag förstått det rätt. Kan du ta en (eller flera) screenshot så man får en överblick möjligen?

Flyttade alla mina water extractors så att jag kunde ta bort pumparna helt ur ekvationen. Det var onödigt omständigt, men är glad att det blev gjort.

Av Ziegfried
Skrivet av Dunder:

Fortfarande inga nyheter kring ett släpp på Steam?

Kanske besvarar din fråga!

Av Ziegfried
Skrivet av anon5930:

Skulle spelet dyka upp på GOG skulle jag lätt dubbeldippa.

Blir kanske att prova öknen ändå, tredje gången på samma ställe känns lite insnöat nu när jag tänker efter.
Som du säger, vore fint att låta naturen vara mer orörd och låta massiva fabriker placeras så de inte stör så mycket. Öknen borde bli perfekt!

Haha verkligen! Och nog har det sin charm men när transporter går igenom varandra känns det rätt fel. Härligt med väldesignade ormbon.
Min senaste save har höga torn med conveyor belts på typ tio nivåer som går genom landskapet. Var på väg att börja effektivisera och programmera splitters men sen fick jag lite ont om tid.

Hoppas på högre prestanda, vore verkligen kul om jag kunde få ur mer av min 3900X i spelet också.

Kan det inte bli kväll snart?

Skickades från m.sweclockers.com

Säger nog samma sak, skulle det någon gång komma till GOG köper jag det för *nästan* vilket pris som helst, haha.

Ja, tänker lite i samma banor. Green Fields är urläckert, det är inte konstigt att de flesta börjar där, det ser helt enkelt väldigt tilltalande ut. Men om man ska börja om på ny kula i och med Update 3 så kanske man ska börja i ett nytt område också, så det får en ny känsla, så att man inte står och stampar på samma ställe och får deja vú, det här har jag ju gjort flera gånger innan... Har för mig att man har väldigt nära till olja (tidigt) om man börjar i öknen, men låter det vara osagt!

Vad spelar du med för inställningar? Om du inte har jättehöga krav på att allt ska vara maxat kan du testa att stänga av eller sätta t.ex shadows och post-processing på low. Och om du har några andra på ultra/high så försök hitta någon avvägning av medium-inställningar. View-distance på "far" istället för "ultra", etc. Sen så är auto-save som standard satt på 5 minuter, testa att sätta den på 20 min+ och se om det blir bättre, men glöm inte att spara manuellt emellanåt, ifall att något händer! Men jag vet att många ökar tiden för auto-save för att de märkt att det blir färre framedrops. Kör du MSI Afterburner med RivaTuner Statistics Server? Har för mig att jag av en slump stängde av dessa medans jag spelade och fick en, vad som kändes som natt och dag-skillnad i prestanda. Kanske inte finns något samband, men tänkte bara nämna det.

Det är intressant, för du har verkligen en monsterburk jämfört med vad jag har. Har försökt hitta någon form av sweet spot i form av fin grafik men fortfarande okej FPS. Men en hel del dippar här och där. Men jag vågar nog satsa en 20-lapp på att det har införts massor av prestandaförbättringar sen du spelade senast.

Och ja, jag har väntat månader utan att känna mig särskilt otålig, men nu när det är timmar och snart minuter kvar så bara kryper det i skinnet på en! Update 3, ge mig nuuu.

Av Ziegfried
Skrivet av Dunder:

Fortfarande inga nyheter kring ett släpp på Steam?

Inte mig veterligen, vet att det frågas om det med jämna mellanrum. Jag är osäker på om Satisfactory är helt exklusivt för Epic Games, eller om det är tidsbundet/att exklusiviteten går ut så småningom? Hade jag varit schysst att ha allt samlat på Steam dock, istället för ännu en launcher (enda spelet jag köpt hos Epic Games). Har tyvärr inget svar på frågan...

Skrivet av anon5930:

Experimental är den jag lagt mest tid på. Drygt 3 dygn spelat om jag inte minns helt fel. Kom av mig just pga att det segrade ner sig med nytt innehåll. :/

De två saves jag haft innan har börjat i änglandskapet, visste inte ens att det fanns fler startpunkter. Kommer nog vilja börja där igen då jag gillar att blicka över det området med.
Blir att bygga med foundations och mer ordning även för mig. När jag började vid Early access starten förra året så visste jag väldigt lite om spelet och byggde allt på marken. Ångrar att jag inte sparat så mycket material från dess men det såg insane ut. Lika hade jag missat att splitters och joiners (eller vad de kallas) gick att bygga i luften så allt detta låg på marken. Inte snyggt.

Blir att bygga mer koncentrerat och vertikalt här med. Gillar att bygga långa transportörer över kartan, men viss arbetsskada då jag också arbetar med just detta IRL. Kärnkraft blir att prova men var rätt nöjd med oljedrift med.

Ska bli sjukt kul att bara starta om faktiskt. Världen är orörd, redo att exploateras. Och all härlig planering och optimering för alla linjer.

Hade fulla spelet släppts idag hade det blivit semester resten av veckan och bunkra upp mat och bara tokmaxad speltiden.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja, du menar Green Fields (tror jag den heter). De ska göra om ökenområdet i Update 3, och enligt mig ser det galet mycket bättre ut. Kanske blir bästa startpunkten för lite mer erfarna spelare, vem vet.

Jag tror vi alla gjort ungefär samma missar, eller nybörjarmisstag innan man fattade vinken med allt. Har också gjort missen med att man kan placera splitters/mergers på befintliga conveyer belts, och sen conveyer belt-spaghetti överallt på marken som gick i ett virrvarr på bisarra sätt, men det hade sin charm.

Jag vet inte när du spelade senast, men det ryktas om att Update 3 kommer att prestera avsevärt bättre, med förbättrat stöd för fler CPU-kärnor. Jag vet att många med så kallade "megabaser" hade väldiga framedrops - och inte på grund av undermålig hårdvara, utan för att spelet skalade dåligt med många maskiner/fabriker samt kilometervis med conveyer belts. Men detta åtgärdas undan för undan.

Kanske ska bygga basen i samspel med naturen denna gång, får dåligt samvete när jag sågar ner träd bara för att de är ivägen för foundations och alla maskiner som byggs.

Av Ziegfried
Skrivet av anon5930:

Ah! Hade förstått det hela fel, trodde det var dags nu. Men tackar inte nej till en ny uppdatering, får bli att sätta igång igen, är så sugen. Blir nog även en ny save ändå.

Detta spel är bland det bästa som gjorts i spelväg i mitt tycke. Att spelet finns, är så underbart som det är får mig seriöst att vilja nypa mig i armen för att verkligen inse att jag är vaken.

Det tycker jag! Om man gillar spelet trots att det är tekniskt sett fortfarande "early access" eller i det här fallet "experimental"-stämpel på det så kör på, det är vad jag och många andra kommer att göra! Jag hade hoppats på fler att fler "tiers" skulle komma i Update 3, men det kommer visst senare.

Några speciella planer på var och hur du ska bygga din bas/fabrik denna gången? Själv ska jag se till att allting är i linje med vartannat med hjälp av foundations, samt bygga mer vertikalt. Hade diverse småfabriker utspridda över kartan, men de var inte "i linje" med varandra, så det blev lite plåttrigt med walkways som gick till andra närliggande plattformar och liknande. Men nu är det tänkt att allt ska sitta ihop bättre men samtidigt vara modulärt och skalbart.

Och kärnkraft har jag inte vågat migrera till, har kört på med fuel generators. Vill planera någon form av slutförvar väldigt väl innan jag ens vågar köra på det.

Av Ziegfried
Skrivet av anon5930:

De lämnar inte Early access i och med denna? Tänkt återvända till spelet ett bra tag men är lite inne på att invänta att spelet blir klart först.

Skickades från m.sweclockers.com

Nej, Update 3 kommer att landa i experimental-bygget först (separat från Early Access) Och det låter på deras uttalanden som att det kommer komma många uppdateringar innan spelet är "färdigt". Det ska finnas en story är det tänkt, men just nu är det höljt i dunkel om vad det kommer att handla om. Men oj vad jag har väntat på denna uppdateringen! Ska bli spännande.

Skrivet av PuMaH:

Riktigt kul att det händer grejer!
Började faktiskt spela igen i helgen efter ett tags uppehåll, tycker att spelet är roligast i början.

Jag har avvaktat med att spela just för att det först spekulerades att ens savegames kanske inte skulle fungera i Update 3, som de senare tog tillbaka. Men de har ändrat i recepten för alla komponenter som man producerar att man gör bäst i att börja om ändå. Och jag håller med, det finns inte någon riktig vits med att sitta inne på fabriker som producerar 50 supercomputers per minut när det inte (just nu) finns något slutgiltigt mål. Så glädjen är mest i början, när det finns lite känsla av att man "tar sig framåt".

Skrivet av anon5930:

Lätt årets spel för mig förra året.
Blir att starta om från början för mig, känns roligare så.

Skickades från m.sweclockers.com

Jepp, samma här. Ända sedan jag såg första trailern så fick jag känslan; spelet jag har väntat på! Har inte varit såhär taggad på något sen Elder Scrolls: Oblivion. Eller kanske Skyrim.

Av Ziegfried

Update 3 i morgon!

Av Ziegfried
Skrivet av cyklonen:

Ok, nu har jag löst det. Hittade registry-inställningarna (fyra variabler) och köttade loss där en stund och startade om tills det såg bra ut. Nu är det typ 97 procent korrekt. Inte helt hundra, men det var nog inte bättre än så här innan felet uppstod heller. Äntligen går det att läsa text utan att blodtrycket stiger, haha!

Tråkigt att höra att MacType gjorde det värre, jag trodde det skulle lösa biffen, men det var kanske fel lösning eller inte vad du letade efter, men glad att höra att du är på rätt spår med en annan lösning.

Av Ziegfried
Skrivet av cyklonen:

Kände inte till det. Ska kolla upp och testa. Tack.

Skickades från m.sweclockers.com

Hittade en config som heter hyrious som jag tycker är riktigt trevlig. Bara att slänga in i C:\Program Files\MacType\ini-mappen och sen ladda den i "Registry Mode" (som är mest konsekventa av de lägen som finns) i programmet. Bara ett tips. Annars borde "default-profilen" ge en försmak av vad programmet kan göra - som du märker av direkt.

Hojta till om det är något du behöver hjälp med. 👍

Av Ziegfried

Har du testat MacType? Renderingen av typsnitt blir mer som på Mac och Linux och man har mer kontroll med fler inställningar. Finns ett antal "presets" i programmet och man kan skapa egna.

Av Ziegfried
Skrivet av Allexz:

Har nog inte haft ett USBminne med under 10MB/s på hur många år som helst nu, handlar bara om att inte vara dumsnål.

Köpte Samsung Bar Standard 16GB USB3.0 för 29KR på inet.

When looking at sequential speeds, the Bar posted read and write activity with 47.61MB/s and 43.75MB/s, respectively.
When switching to random large-block transfers, the Samsung Bar posted 32.94MB/s read and 15.93MB/s write.

Knappast ett fartmonster men räcker gott till att installera Windows med det.

Jag har också en Samsung Bar på 32 GB och är hyffsat nöjd med den. Stadigt byggd, ren design och prestandan är mer än okej för priset, enligt mig. Duger gott att installera valfritt OS med.

Ett annat minne jag kom tänka på som jag funderat på för egen del är Mach Xtreme. Den är lite ovanlig för den kör SLC-minne istället för MLC (som man vanligtvis kränger som något "lyxminne"), eller ännu värre TLC-minne. SLC är snabbt och har hög hållbarhet, men kostar ju lite om man säger så. Man kan hitta dem ibland på Ebay eller Amazon, ibland "refurbish:ade" till lägre pris. Detta är ett lite mer framtidssäkert USB-minne och det doftar lite enterprise om det. Det är ju hyffsat snabbt också:

http://imagescdn.tweaktown.com/content/6/4/6415_11_mx_technology...

Av Ziegfried
Skrivet av JimmieSan:

Pratades en hel del om det på overclock.net då där är en hel del låg latency jägare.
Provade dessa drivers till W10, latency inte påverkad för mig iaf, men jag har ej haft problemet som pratats om i tråden heller så inget att fixa för min del

Anser mig själv vara en "DPC-jägare". Men en del saker har varit svårlösta. Såg din skärmdump, och trots att du stressade systemet så hade du fina värden! Möjligtvis att 5 minuter är för kort tid att testa systemet. Ibland kan man köra programmet i bakgrunden flera timmar och att värdena ser fina ut, och andra gånger kan man inte köra Latencymon i 10 sekunder utan att den klagar på antingen drivrutiner eller t.ex strömsparfunktioner. Har testat MASSOR med olika drivrutiner, UEFI/BIOS-inställningar och en massa annat fram och tillbaka. Men detta är ett område som man ibland inte blir klok på.

Det tycker jag är en väldigt bra egenskap med Anandtech: att de testar DPC Latency när de gör recensioner på moderkort. Önskar att Sweclockers och andra hårdvarurecensenter gjorde det. Spelar ju ingen roll hur "påkostat" ett moderkort är om den inte klarar så basala saker som att spela upp ljud utan att det hackar. Sorry, gick lite off-topic här nu!

Av Ziegfried
Skrivet av JimmieSan:

Ha i åtanke att DPC latency checker inte fungerar till annat än W7.
Om någon ska testa i w10 ex, latencymon isåfall.

Jodå, det är jag medveten om. Har till och med skrivit det i tråden på Intel-forumet som Orici länkar till i huvudinlägget, men det var en som inte "höll med riktigt" och undrade "vart jag fick min information ifrån". Jag vet i alla fall att Thesycon (webbsidan för DPC Latency Checker) sagt att den mäter fel i Windows 8 (och då förmodligen även 8.1). Det står inget om Windows 10, men gjorde antagandet att det även gäller det. Men LantecyMon är en mer komplett och bättre lösning som fungerar för Windows 7, 8 och även 10.

Av Ziegfried
Skrivet av Biberu:

@Ziegfried: Noterar önskemålet och vi får se vad som händer framöver, men idag finns det inga planer på att byta. En alternativ — om än mindre än ideal — lösning skulle kunna vara att justera det via ett webbläsartillägg likt Stylish.

Jag kan förstå att det inte är prioriterat, men det är bra att det noteras i alla fall. Jag är bekant med tillägget Stylish, men det är som du säger, en mindre ideal lösning. Det blir lite jobbigt när man vill läsa på Sweclockers men inte sitter vid sin egna dator och inte får/kan installera vad man vill och det blir bökigt att pilla med egna stilmallar då, beroende på vart man befinner sig. Fördelen skulle därför vara stor med att kunna välja typsnitt direkt i ens inställningar på Sweclockers. Man är ju ändå här för att läsa, och ibland väldigt länge. Men sen nya typsnittet infördes har jag varit här mindre än tidigare för att det blir för ansträngande för ögonen.

Nåja, vill inte låta gnällig. Sweclockers är ändå en av de bästa webbplatserna, kritiken är till för att sidan ska bli perfekt.

Tack för det snabba svaret.

Av Ziegfried
Skrivet av Kasp:

Finns det något program till som kan ersätta itunes? Finns det ett program där man kan ordna allt i mappar som man kan i windows? Vill kunna skapa mappar i t.ex ipaden och bara klicka och dra från biblioteket i datorn. Avskyr itunes.

Vet inte om programmet kan göra det du efterfrågar, men MusicBee är ett väldigt trevligt program. Går att organisera lite som man vill, utseendemässigt och hur programmet ska bete sig. Letade själv länge efter en ersättare till iTunes och jag verkar ha landat på MusicBee till slut.

Av Ziegfried

Det finns nya drivrutiner att hämta nu direkt från Intel för de som vill prova:

Intel® Ethernet Adapters Connections CD 21.0
Release notes

DPC Latency ser fortfarande bra ut för mig även med denna version.

http://i.imgur.com/JBg4C1F.jpg