Inlägg

Inlägg som anon56869 har skrivit i forumet
Av anon56869
Skrivet av Xyborg:

Ja, om det här ska bli framgångsrikt på sikt så behövs det nog att västerländska regeringar som vill ha inhemsk tillverkning öppnar plånboken på vid gavel, misstänker jag.

Köp ett gäng aktier. Åk till taiwan och deklarera självständighet. Se aktien gå upp en miljon procent (om inte internet slocknar under en atomvinternatt).

Av anon56869

Gamla aoe lämnar mycket att önska. Det är inte främst grafiken utan gameplay some kan vara riktigt frustrerande. Troop movements, AI'n och även trupp speccsen skulle behöva en rejäl genomgåmg för att kännas 'bra'. Att grafiken ser för min del helt godkänd ut men det viktiga blir som sagt gameplay.

Av anon56869
Skrivet av Palme_570:

Verkar otroligt smidigt att låsa upp en surfplata starta en app och trycka power för att starta TV:n.

Du glömde stoppa i laddaren, låta ladda den en minut sen bootup och....sen kan vi fortsätta därifrån du började

Av anon56869
Skrivet av Brillmongot:

Nackdelen med bilradiatorer är att de tillverkas uteslutande i aluminium vilket ej bör beblandas med koppar i samma system. Annars funkar det utmärkt med en radiator från en bil eller motorcykel och övergångsnipplar är vardagsmat i vilken järnhandel som helst.

Varför är det så? Tvivlar inte på ditt ord men samtidgt har jag ett set med alu radiator och kopparblock som jag köpte en gång för länge länge sen till en athlon 1000mhz.

Kopparblocket har visserligen inte använts sedan dess men overall har jag inte märkt av några konstigheter när jag använt radiator och pump, de fungerar fint än idag typ 20 år senare.

Av anon56869
Skrivet av Aphex:

Vem som helst kan få samma befogenheter, man behöver bara ha ett visst kapital, företagsstruktur och ha koll på en massa regler. Dvs starta en bank.

Vidare kommer staten inte bygga en apparat för att låna ut direkt till kunder bara för att de utfärdar pengarna, av precis samma anledningar som de inte gör det idag.

Nej vem som helst kan inte det. Har för mig kapitalkravet är 50miljoner eller nåt liknande och du lär knappast få låna de av banken.

Men du missade hela poängen!! Det finns ingen naturlig grund för att någon ska kunna skapa 10 nya e-kronor i lån ur en deponerad e-krona från kund. Hela fraktional reserve modellen bygger på gammaldags bankförvaltning där det finns pengar eller guld i ett kassavalv. Men hur skulle det hela gå till på en blockkjedja där alla spelar på samma villkor?

Om man inte medvetet skapar priviligerade förutsättningar (helt absurt) för vissa brukare så skulle ju en bank behöva ha alla e-kronor som lånas ut deponarde först! Det skulle förstöra hela deras lånemodell och de skulle gå från att tälja guld ur luften till att bli ingenting.

Av anon56869
Skrivet av Aphex:

DE

Bankerna kommer antagligen fortsätta tjäna sina pengar primärt från utlåning, precis som de gör idag.

Fast idag har bankerna särskilda rättigheter att skapa nya pengar ur intet (i form av nyutgivna lån) så länge de har ett visst baskapital.

Varför skulle de fortsätta få sådan särbehandling med en blockchain e-krona när de inte längre fyller någon funktion i det monetära systemet. Och varför skulle i såfall inte vem som helst kunna få samma befogenheter?

Av anon56869
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Behöver verkligen. jag vet molnleverantörer som tar 1000kr/exkl moms extra i månaden för att gå upp från 4 core till 6 core på vissa vm. Detta av 2 orsaker.
1 Är att de kan ta så mycket extra betalt, köparen som redan har mycket hos dem har svårt att byta leverantör.
2 Är att det kostar hårdvarumässigt för dem och nu minskas denna kostnad, vilket kan leda till mer konkurrens.

Blir väldigt nyfiken. Vad är det för slags kund som betalar för 4 kärnor moln server och betalar 1000kr extra för att gå upp till 6?

Har du något exempel på vad det kan vara för last där 6 kärnor är bra men 4 blir för lite? Kan t.ex en webshop bli såpass cpu intensiv? Vid hur stor belastning (antal simultana kunder) skulle t.ex ett steg från 4 till 6 kärnor kunna bli aktuellt?

Mvh

Av anon56869
Skrivet av Dumbullen:

Ärligt talat förstår inte jag heller poängen med en "e-krona". Vad är skillnaden mellan den och pengarna på mitt nuvarande konto?

Och vad har det här med bankomater och kontantanvändande att göra?

Huvudskillnaden som vi vet redan nu känner till är att alla transaktioner syns öppet och kan spåras.

Det stora i det hela här är frågan vad som händer med bankerna.

Jag ser inte hur några banker skulle ha någon plats eller syfte längre i en värld med e-krona. I såfall skulle jag kunna tänka mig stötta den så länge man säkerställer att politiken ALDRIG NÅNSIN har rätt att manipulera/blockera svenskars konton.

Men jag har väldigt svårt att tro att bankerna inte skulle få fortsätta suga blod ur det svenska folket. Fractional reserve banking lär fortsätta på något vis..den som lever får se!

Givet är såklart att riksbanken måste säkerställa att det finns en oberoende applikation med full funktionalitet tillgänglig för alla. Även en hårdvaru varriant så att man inte blir beroende av google, microsoft eller apple.

Av anon56869
Skrivet av BadNewsBrod:

Ja det är verkligen anmärkningsvärt..

Är det ens nån poäng med det när man kombinerar ett 3080 med 1920x1080 upplösning?

Av anon56869
Skrivet av Sveklockarn:

Det är säkert inte någon dålig ripoff på en befintlig krets som kommer visa sig vara totalt värdelös i slutänden.

Allt går att sälja med mördande reklam, även lagom söt konserverad gröt!

Allt kinesiska techbolag produserar går att sälja till kinesiska regeringen tills man står på egna ben.

Tillägga att de säkert funkar finfint att mina med.

Av anon56869
Skrivet av Teval:

Det är väl helt upp till varje person som köper guld vad ändamålet är? Jag köper inte bitcoin kortsiktigt, och hade inte köpt Guld kortsiktigt heller.

Jag har inga problem med att folk köper guld och låser in det i ett valv. Jag tycker mest det är dubbelmoral där man spyr galla över energin som krävs för att säkra bitcoins nätverk, men i andra andetaget tycker att annan konsumption är helt ok.

Visst kan hålla med dig om att det är dubbelmoral. Inget fel med lite mining. Sen visst får alla köpa i vilket syfte de än vill men jag menar att köper man guld för att bli rik så kommer man bli besviken. Däremot kommer man vara nöjd om man köpte guld istället för att sätta pengarna på ett sparkonto när riksbanken sänker till minusränta igen. Man kommer nog vara nöjd med bitcoin också men det är en helt annan dimension av spekulation, volatilitet och faror på vägen. Och går det helt åt helvette så har btc noll värde. Guld kommer aldrig bli värt 0 för bara det industriella värdet är enormt och så fort priset skulle minska skulle det industriella användandet öka i snabb takt. När siste man stänger av btc minern däremot som antagligen har lite guld i sig den med så finns ingenting mer än restvärdet av minern kvar.

Av anon56869
Skrivet av Teval:

Jag kan absolut jämföra Bitcoin och Guld, hade jag inte köpt bitcoin så hade jag köpt guld som en investering/spekulering. Faktum är att majoriteten av guldet inte används utan mineas för att sedan låsas in i ett valv eller bankfack, inte speciellt miljövänligt som frågan handlade om.

Då har du igen missförstått guld. Guld är inget man spekulerar med för att bli 'rik'. Det är något man köper för att ha kvar ett värde efter en period med kraftig inflation.

Vad folk väljer att göra med sitt guld spelar väl ingen roll? Knappast sämre än alla bitcoinminers som står och skapar ingenting. Om du oroar dig såpass för lite co2 utsläpp så borde du sluta använda internet ty det släpper ut mer co2 än hela europas bilpark.

Av anon56869
Skrivet av Teval:

Det finns inget som är netto-positivt för miljön med något som kräver energi och resurser. Frågan som blir intressant är alternativet, personligen köper hellre en bitcoin än en tacka guld t.ex:

https://ark-invest.com/wp-content/uploads/2020/06/bitcoin-graph-8-ARK-Invest.png

Går inte riktigt att jämföra guld med banksterism eller bitcoin. Guld är en bästa metallen av alla! Omöjlig att byta ut i många fall och skulle förbättrat massvis av produkter om den inte vore så sällsynt och dyr. Bitcoin och banksterpengar har inget mer värde än spekulativt som handelslikvid när båda parter godkänner det som ett handelsmedium.

Av anon56869
Skrivet av talonmas:

Ja, för Hasselblads folk har ju ingen kompetens eller erfarenhet kring optik. Så de kan självklart inte utveckla något i en annan formfaktor.
/S

Poängen här var väl att kineserna misbrukar namnet nu när de köpt det. Antagligen är det några kineser som fiskat upp lite av hasselblads kunskap som utvecklat till denna mobilen sen slängt på loggand för att motivera ett högre pris. Perfekt sätt att urholka ett märkesnamn för den kortsiktige. Men kameran är säkert en hel del bättre än de gamla i alla fall. Men antagligen ingenting som svenska hasselblad skulle varit i närheten av att godkänna att lägga sitt namn på.

Av anon56869
Skrivet av GuessWho:

Jag tog en titt på Dustins hemsida för skojs skull.
Vad jag kan hitta så är väsrting AMD processorn de säljer i dagsläget en
Epyc 7742 för Socket SP3 som de säljer för 65 495kr exkl. moms

Jag skulle gissa på att en 96 kärnig Zen 4 Epyc troligtvis kommer kosta ännu mer.
Kanske runt 80kkr + moms ?

Då är det bara processorn.
Sen ska man ha moderkort, kanske 1TB RAM, mm, mm.

Tror det är utanför de flestas budget för en privat dator.

Det kommer det säkert göra. Intel tar ju ännu mer för sina värstingprocessorer på serversidan.

Av anon56869
Skrivet av Tip Top:

väntar på threadripper 5000 cpu:er nu, bör väl ko0mma under detta år kan man tycka min 3960x har hängt med sedan relesen nu för lite mer än ett år sedan

Låter som en väldigt dyr och onödig uppgradering med men du har kanske gott om pengar? Själv skulle jag försökt hitta en beggad 3970x eller 3990x om jag kände att jag behövde mer kraft när 5k threadripper serien släpps.

Av anon56869

60hz. Men altså det är huvudskärmen på datorn som är blurry vid native resolution.

Dock jag verkar ha löst det! Om det är någon annan som stöter på samma problem så verkar det som en bios uppdatering gör susen! Blev inte perfekt men märkbart bättre ändå.

Måste även tillägga att skärmen blev mycket ljusstarkare efter biosuppdateringen.

Rekommenderar alla som har en Lenovo Yoga Slim 7 starkt att uppdatera bios'en om ni inte har gjort det.

Mvh

Av anon56869

Skärm är blurry i native resolution

Hej!

Har en Lenovo Yoga Slim 7, den har upplösning 1920x1080. Den kommer ur box med 150% storlek (vilket står som rekommenderat) på allt vilket gör att det känns som man sitter med 1280x720 eller nåt liknande.

Tyvärr så blir dock all text jättesuddig när jag ställer om till 125% eller native 1920x1080 som är 100%.

Tänkte först att det kanske är pga. att 1920x1080 inte är så jäkla hög upplösning men kom sedan att tänka på att jag inte alls har sådana problem med större 1920x1080 skärmar. Det är heller inte mina ögon det är fel på ty det är mycket tydligt att allt faktiskt är väldigt suddigt när jag zoomar in och förstorar iconer mm med en kamera.

Är det någon som vet vart felet kan ligga och hur jag kan åtgärda det hela?

Av anon56869

Vadå mellanklass. Den slår ju inte ens förra mellanklassen 2070.

3060 är det billigaste kortet i serien. Ett budgetkort.

Men budget är inte särskilt billigt längre. Och vill man ha entusiastkort får man räkna med en månadslön.

Av anon56869

Lustiga är att alla räknar med att priset kommer gå upp.

Vem är egentligen villig att köpa det sämsta grafikkortet i serien som inte ens fungerar att mina med för 3600kr? Altså visst om man kunde mina ihop stålarna på några månader så, men om man tänker att man köper kortet i syfte att spela spel..vansinnigt!

Hoppas på att ethereum priset kommer fortsätta att falla istället grabbar, så länge det är så här högt kommer folk fortsätta fylla på med kort en bra stund till.

Sen kommer eth 2.0 och då blir korten halft värdelösa när man hoppar över till nån shitcoin.